10-12 obcas i viac ziletkarov po dvoch vedla seba na uzkom chodniku pre cyklistov a pesich, valia si to tak 30 a ked ide niekto oproti len sa trochu pomknu ale i tak zasahuju do protismeru. Ja so sirokymi rajdami (810) ich minam tak 2cm a to casto jazdim rychlejsie nez oni. Vcera mi dokonca vybehol jeden uplne do protismeru, takze boli nakoniec traja vedla seba a k tomu sa pozeral na svoje kluky ci niekam dole.
Neprijde mi to ohladuplne voci ostatnym, dokonca nebezpecne, jazdi tam kadekto od rodin s detmi az po starsich cnalozenych cykloturistov so spatnymi zrkadlami a normalne si myslim ze skor ci neskor tam dojde k nejakemu narazu ci padu. Naviac to isto nie je prijemne ani im lebo ked ich minam tak vidno v ich vyrazoch ze si to asi dobre nevypocitali a obcas par ludi od nich vykrikne i od strachu ze sa dotkneme.
posledný komentár: 25. 5. 2025 o 10:25
Takze rob menej WL do 6rano 6AM (vyjazdy skupina) aby si mohol o 6AM jazdit viac (ride more RM) , nech stihas robotu o 9:00 😁.
Ponal som to ako slovnu hracku 2 skupin 😂, kde sa tvaris ze nemusis robit iba jazdit 🙂.
To ze zasahuju do protismeru aj na sirokej hradzi medzi mostom SNP a Lanfranconi ani nehovorim. Hraju sa na profikov, ale zakladne znalosti im chybaju. Akurat robia hambu a spinia meno cyklistom.
Zacinam chapat motoristov, ktori sa rozculuju na cyklistov.
Mal som komplet plastové chrániče od koníkov až po vrch stehien (IXS cleaver), fox ochranné gate na kostrč a boky a samozrejme helmu, aj tak som bol kvalitné dobitý. Za tych 18 rokov co jazdim som mal vela pádov, dokonca ma auto vytlačilo z cesty vo veľkej rýchlosti, no toto bolo určite najhoršie. Ruka ma doteraz boli a ked vidím dvojicu ist vela seba tak brzdim ako blázon.
Naozaj skúste ísť aspon v závetrí a nie riaditkami vedľa seba, lebo toto naozaj zažiť nechcete, je to neskutočná zrážka pre oboch účastníkov.
Ďakujeme za názor a teraz sa pozrime, čo na to hovorí legislatíva konkrétne zákon 8/2009 o cestnej pramávke:
Na Viedenskej ceste teda možno jazdiť aj dnes vo dvojici vedľa seba, samozrejme treba sledovať situáciu okolo seba a keď treba, tak sa upratať za seba.
JOLI navrhuje na Viedenskej ceste (a ja súhlasím) režim bicyklovej cesty, kde platí:
Čiže žiadna dvojica, ale pokojne aj trojica spolužiakov, ktorí idú zo školy a rozprávajú sa, je môže byť legálna na bicyklovej ceste.
----
Ešte poznámka pod čiarou: častokrát sa vníma ako divné, že dvaja ľudia, ktorí idú spolu na bicykloch sa spolu chcú po ceste porozprávať. Pritom ak by išli v aute, tak sa nad tým nikto nepozastaví a nenavrhuje im, že sa majú porozprávať na pive alebo na káve. A potom tu ešte máme situácie, keď ide človek sám v aute a prakticky ide v trojici vedľa seba
Ano, mas pravdu, nad autom sa nikto nepozastavi, ze je sirsie ako bicykel..
Dosiel ti bold? Preco si nevyznacil aj druhu cast tej vety?
Nikomu nevadi, ked jazdia aj 20ti vedla seba, ak tym neobmedzuju a neohrozuju ostatnych. Co zjavne nie su tu opisane pripady, vsak?
A s tym prirovnanim s autami si tiez netrafil. Resp. nechtiac aj trafil. Predstav si totiz, ako dvaja curaci idu po ceste v dvoch autach vedla seba, lebo oni sa chcu predsa porozpravat cez otvorene okna a vsetci ti, co su tiez na danej ceste maju skakat do priekopy, lebo nasi curaci si chcu pokecat.
Tento narod na sebe zial necha aj drevo rubat, preto je tu raj pre vycurancov kazdeho druhu. Ale vedz, ze sa na bajkoch vozi aj zopar takych, co blbeckom neuhnu a akejkolvek konfrontacie sa neboja. A dokonca aj poznaju zakony a vedia v dnesnom chorom systeme plavat. To bude radosti, ked takemu zacnes po zrazke habkat nieco o dvoch autach jazdiacich subezne, lebo sa chcu porozpravat.
Predbiehať dĺžku troch vs. šiestich je celkom rozdiel pre to auto myslím.