Zdar, rozmýšľam o tom, že by som na graveli skúsil bezduše. Len sa obávam jednej veci - postupná strata tlaku. Čítal som, že bezduše treba dofukovať v podstate pred každým výjazdom. U mňa je problém to, že chodím pravidelne na 2 týždňové služobné cesty a bicykel teda 2 týždne stojí. Nevyfučí to za ten čas kompletne a nebude potom problém? Ako veľmi bezduše strácajú tlak z vašej skúsenosti?
Teraz som na gravel nesadol 2 mesiace. Stoji v garazi a sice za tu dobu trochu tlaku stratil, ale stale by sa na tom dalo ist bez dofuknutia.
MTB straca este pomalsie (vacsi objem + nizsi tlak).
Predpokladam ale, ze to bude dost zavisiet od konkretneho setu (rafik, ventil, paska, plast a tmel) a od toho, ako dobre to je zmontovane dokopy.
Podľa mňa nie je problém kúpiť pumpu s tlakomerom a skontrolovať to pred každým výjazdom. Ja to beriem ako súčasť príprav.
Oblečiem sa spravím iontak napustim vodu nabalim jedlo skontrolujem batérie v svetle a v computery, dofuknem gumy. Reálne to trvá minútu.
Keby ti aj gumy komplet sfucia, nevyzuju sa lebo zaschnutý tmel je prilepený o bočnice takže zase stačí iba dofúkať
Odkedy mam gravel tak hardtail mi visí na stene skoro rok a stále má tlak. Keď som vymenil kolesá na gravely zhodou okolností tiež po dvoch mesiacoch som pozeral staré a sú dosť mäkké ale rozhodne nie bez vzduchu.
BTW asi sam vieš ze duša sfucia časom tiež len im to dlhšie trvá.
Daj si záležať na správnom nahodení a keď zabudneš co je to defekt a využiješ naplno potenciál nižších tlakov tak to, že to treba častejšie fúkať ti príde ako prdík vo vetre ?
Toľko moje skúsenosti. Úprimne pri cestakoch to až tak nechápem ale na gravel a mtb mi tubeless prišiel akoby som odomkol nový level tam to naozaj cítiť.
ja by som sa ani na cestaku uz k dusiam nevratil ... fukam 6-6,5 bar na 25mm plasti, za 3 dni to sfukne na 5 bar, za 5-6 dni na 4 bar ... mtb mi sfukne za 2-3 tyzdne z 1,2 bar na 1,0 bar
ja by som sa ani na cestaku uz k dusiam nevratil ... fukam 6-6,5 bar na 25mm plasti, za 3 dni to sfukne na 5 bar, za 5-6 dni na 4 bar ... mtb mi sfukne za 2-3 tyzdne z 1,2 bar na 1,0 bar
A funguje bezdušový systém v pohode pri takých vysokých tlakoch? Čítal som nejaké názory a skúsenosti, že ten tmel to pri 6 baroch už nejak nebol schopný lepiť či čo. Aj keď logicky, keď to po pár sekundách sfuči na 4 bary tak potom by to už snáď malo fungovať pokiaľ za ten čas nevyprskal von celý obsah.
6 Bar - 87 PSI, to nefukam ani na "cestnych" kolesach - predpokladam, ze ani plaste tolko neodporucaju, napr Thundero ma max odporucanych 60 PSI a to ani ja pri svojich 100+kg nepotrebujem..
6 Bar - 87 PSI, to nefukam ani na "cestnych" kolesach - predpokladam, ze ani plaste tolko neodporucaju, napr Thundero ma max odporucanych 60 PSI a to ani ja pri svojich 100+kg nepotrebujem..
Muso To bolo myslené ako reakcia na ten príspevok vyššie kde autor píše, že to práve na tých 6 barov fúka.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
MTB straca este pomalsie (vacsi objem + nizsi tlak).
Predpokladam ale, ze to bude dost zavisiet od konkretneho setu (rafik, ventil, paska, plast a tmel) a od toho, ako dobre to je zmontovane dokopy.
Oblečiem sa spravím iontak napustim vodu nabalim jedlo skontrolujem batérie v svetle a v computery, dofuknem gumy. Reálne to trvá minútu.
Keby ti aj gumy komplet sfucia, nevyzuju sa lebo zaschnutý tmel je prilepený o bočnice takže zase stačí iba dofúkať
Odkedy mam gravel tak hardtail mi visí na stene skoro rok a stále má tlak. Keď som vymenil kolesá na gravely zhodou okolností tiež po dvoch mesiacoch som pozeral staré a sú dosť mäkké ale rozhodne nie bez vzduchu.
BTW asi sam vieš ze duša sfucia časom tiež len im to dlhšie trvá.
Daj si záležať na správnom nahodení a keď zabudneš co je to defekt a využiješ naplno potenciál nižších tlakov tak to, že to treba častejšie fúkať ti príde ako prdík vo vetre ?
Toľko moje skúsenosti. Úprimne pri cestakoch to až tak nechápem ale na gravel a mtb mi tubeless prišiel akoby som odomkol nový level tam to naozaj cítiť.
A funguje bezdušový systém v pohode pri takých vysokých tlakoch? Čítal som nejaké názory a skúsenosti, že ten tmel to pri 6 baroch už nejak nebol schopný lepiť či čo. Aj keď logicky, keď to po pár sekundách sfuči na 4 bary tak potom by to už snáď malo fungovať pokiaľ za ten čas nevyprskal von celý obsah.
Muso To bolo myslené ako reakcia na ten príspevok vyššie kde autor píše, že to práve na tých 6 barov fúka.