Kategórie
Bike-techKúpa trailového bicykla do 2000 - rada # horský bicykel # výber bicykla # celoodpružený # trail # poradenstvo # jazda v teréne # geometria # cenový limit
Výpredaj -23% Orbea OIZ M-TEAM XTR 29 bicykel, digital lavender/carbon raw
6 199 €
-23%
MOC 7 999 €
-33% Bianchi METHANOL CV FS 9.3 29 bicykel, celeste CK16/black
3 599 €
-33%
MOC 5 399 €
-21% BMC Fourstroke 01 ONE 29 bicykel, flashfire orange/black
8 499 €
-21%
MOC 11 999 €
Výpredaj savings GHOST Riot Trail Essential 29 bicykel, black/black
2 249 €
savings
MOC 3 299 €
Výpredaj -18% Orbea OIZ H10 29 bicykel, white chic/shadow coral
3 049 €
-18%
MOC 3 699 €
Výpredaj -13% GHOST Riot Trail Full Party 29 bicykel, silver/electric purple
2 599 €
-13%
MOC 3 899 €
-22% Rocky Mountain Slayer Carbon 50 27.5 bicykel, zelená/zlatá
4 899 €
-22%
MOC 6 300 €
Akcia -15% Park Tool PT-1259 100-4X-6X-7X-15X polstrovanie upínača
13,29 €
-15%
MOC 17,49 €
Ako majitel 5 rocneho biku nesuhlasim.
co by som dal za sedlovu aspon 76,4, a reach aspon 474m pri L-ku.
mam 150/160 enduro, razvor to ma ako ten 120/130 radon (1218mm).
jasne, ten radon nema superprogresivne cisla, ale co cakat od 120/130 biku.
zaujimave je aj to, ze su prakticky zhodne s tym trekom 2022 co chalan postol
takze ten radon povazujem geometriou za bike cca 2roky stary.
v tomto videu to chalan pekne zhrna.
svoj radon porovnava so svojim starym , komentuje geo a a prave naopak,
pochvaluje si ze radon je geometriou uz niekde inde ako jeho stary neuron 2019.
https://youtu.be/Yf3ry9fFV38?t=105
Za mňa osobne v tejto dobe "nizkych" cien a vysokej dostupnosti rôznych bicyklov, je nezmysel kupovať také staré rámy.
Ale musí sa rozhodnúť majiteľ ako veľmi chce jazdiť viacej smerom dole ako po zvazniciach a podla toho vybrať model.
ja som svoj ibis hd4 kupoval po prasknuti stareho ako z nudze cnost z bazaru na zaciatku corony
ibis bol dlho znamy specifickym dizajnom ramov a kratsimi bajkami, ale tak ako dizajn tak aj geo uz upravili na zaklade trendov.
pre uplnost by bolo fajn uviest aj aky bajk mas, lebo vzdy tu budu znacky ktorym sa v niecom podari predbehnut dobu.
a zaroven, vzdy sa najdu bajkeri ktori maju prehlad, vedia kam sa to ubera a vedia co chcu. tak ako ty.
ironiou osudu je, ze tu mame znacky ktore si v geometrii isli svoje (napr POLE), dnes su finacnych problemoch a sucasne geo beznych znaciek sa na nich uz pomaly dotahuje
ako som pisal pred tym, ten radon mi geometriou pride ako taky priemer ktory je typicky pre bezne masovky,a nepovazujem ho este za old school typu 5+ rokov ako moj ibis.
aj preto, lebo je takmer zhodna s trekom 2022 na ktory sa dopytoval.
mozno pre @panbubak bude zaujimavejsie to video co som postol, nech vidi co nom hovori jeho majitel, ako ho porovnava so svojim starym.
moj ibis HD4 je 2018-2020 potom urobil ibis hd5 s novou geo.
ale ktore cisla sa ti javia ako 5+rokov stare? a ake by podla teba mali byt?
lebo ja som neurobil nic ine iba ho porovnal s "novsim" 2022 trekom ktory postol @panbubak.
je mi jasne ze aj ten trek moze byt, co ja viem 2019, a 2022 znamena len to ze ma inu farbu pri prip osadenie. neviem ako to maju.
edit : pozrel som aj canyon neuron 5 (130/140) , co je 2023 a nevidim nejaky zasadny posun voci tomu radonu, je asi iba o to vacsi o co vacsie ma zdvihy.
canyon sa na webe chvali ako v roku 2023 spravili hlavak 66, sedlovu 76, reach 455/M, skratil sedlovu o 2cm.
cize urobil upravy ktore mal "zastaraly" radon uz x rokov dozadu
a btw :
cena canyonu neuron 5/2023: 2K (recon silver,cues 10x...)
cena Radon Skeen Trail AL 8.0/202? : 1,7K (pike ultimate, gx 12x...)
celkom rozdiel by som povedal, pretoze rovnako dobre osadeny canyon stoji 2,7K.
tymto reagujem na moj starsi komentar kde pisem ze momentalne radon > canyon
Bicykel sa vníma ako celok, nie podľa komponentov.
Jazdil som YT Izzo karbónový lahucky bike s fox Performance tlmenim na vidlici bola spravená aj kalibrácia puzdier chodila neskutočne maslovo, zadna stavba efektívna do kopca, nikdy som nepoužil lockout ale aktívna dole kopcom aj keď trosku tvrdá. Tento rok som kúpil Yt jeffsy základný hliníkový model na najnižšom oem base tlmeni rockshox, geometria nieje nejako dramaticky odlišná ale robi to neskutočné rozdiely, vyladenie toho biku a aj chod pruženia ci už vidlice alebo zadnej stavby spravili z toho pocitovo tank dole kopcom a do kopca to je rovnako efektívne, tlmic nezamykam, kolmejsi sedlovy uhol mi dovoľuje sedieť pohodlnejšie a lepšie dýchať, slapanie do kopca je omnoho príjemnejšie atď atď. Záver z toho je, že posudzovať bicykel iba podla komponentov je nezmysel, aj keď súhlasím že ten Neuron v rovnakej cene je hrozne osadený.
A len dodám znovu to co som napísal, že osobne by som šiel do toho Giantu ak bude za dobru cenu lebo funfactor celého biku bude rooooooozhodne milove kroky pred Radonom.
ja som sa len drzal toho co pisal chalan, trek a direct sale znacky z ktorych aktualne podla mna aktualne vychadza lepsie radon.
mne je jasne ze ram je zaklad, neriesil som len komponentny ale predovsetkym temu " nemoderne geo" porovnal som ju s o1000 drahsim"najnovsim" canyonom 2023.
a fajn ze si spomenul aj yt, ma dalsiu direct sale moznost na vyber.
co sa systemu pruzenia tyka to sa naozaj neodvazim hodnotit.
mal som 4cap typu radon a iste veci napr zajzdy som si uzil viac ako na ibise s bajnym dwlinkom ktory je zas viac efektivny vo vyslapoch.
co sa toho giantu tyka, ponuknut bike a nehodit ani link na inzerat pripadne ktory bajk, co ja viem, to sa mi tiez nezda ok.
ja by som sa neodvazil poradit stylom ber hentu bazarovku nevieme uplne aku ale urcite bude lepsia.
naozaj neviem co je to za bajk, neviem ci si tou octaviou a 19" kolesami myslel ze ten trance X1 je 27,5? (no hate, ten moj ibis je 27,5)
https://www.giant-bicycles.com/cz/trance-x-1-2022
ak je to "iba" 27,5 tak pouzijem tvoje slova : nie je to "nezmysel kupovať také staré rámy"?
lebo ja ked budem chciet predat svoje 27,5 tak nedostanem pomaly ani 1/3 toho co ma stal.
je obdobie black friday-ov takze bude mat slusny vyber kedze bikov je este stale asi prebytok.
aj ja by som si vedel predstavit takuto hracku do karpat co niekde ani len ram nezozeniem za tolko.
https://www.bike-discount.de/de/santa-cruz-5010-5-mx-c-r-2
Je tu toho vela a bude mi to chvilku trvat kym sa z toho vysomarim.
Tiez vlastne cakam na odpoved od ftorek ze co to je za bike. Nech sa tu viem s vami aj poradit. Ak by som na nom mohol cosi usetrit to by bolo ideal.
Urcite si pozriem to video co si postol martin15.
Odpisal mi
"Ahoj, je to presne to isté ako v tom linku len pôvodne prišiel na TEKTRO brzdách. Tie som vymenil za SHIMANO DEORE a farba je chameleón
https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/horske/celoodpruzene/giant-trance-x-1-29-bicykel-panther-p307656.html?variant=756326&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=2MTB0001I%7C26%7Coth%7Cflo%7Cpfx-mtbiker-sk~ads~pmax~~only-feed-no-index&utm_id=20600629640&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIruS2nI_KiQMVzKKDBx1ueywJEAQYAyABEgLiDfD_BwE
"
Co si otom myslite ?
Novinka Giant Trance X 1 29 bicykel, panther
od 2 849 €
MOC 3 399 €https://sport.bazos.sk/inzerat/171579752/giant-trance-x1.php
Viac info prípadne fotky viem riešiť skôr cez whatsup.
https://www.youtube.com/watch?v=zp0jkgCOydI
Mám veľmi podobnú otázku ako kolega, ktorý založil toto vlákno. V priebehu tohto, príp. budúceho mesiaca by som si rád zadovážil svoj prvý celoodpružený bicykel s cenovkou do 2000€ (bojím sa, aby ceny začiatkom sezóny nevyskočili). Vlastne to bude prvý bajk po takmer 20tich rokoch, posledný som dostal ešte na ZŠ keď som mal asi 10 rokov a rád by som sa k ako-tak pravidelnému bicyklovaniu vrátil.
Celoodpružený bicykel hľadám najmä kvôli komfortu, aktuálne si raz za čas požičiavam bráchov HT a nebýva to vždy úplne komfortná jazda. Bajk bude využívaný na lepších aj horších poľných a lesných cestách, šotoline a po získaní akých-takých zručností možno aj na ľahších trailoch. Asfaltkám sa pri presunoch ale tiež nevyhnem. Na bicykli určite nebudem jazdiť ťažké zjazdy ani sa na ňom nechystám skákať.
Meriam 188 cm, vážim 73 kg (s dlhodobým plánom prehupnúť sa cez 80) a dĺžka vnútornej nohy je 89-90 cm.
S kompromisným cenovým limitom sa snažím nájsť čo najlepší pomer cena/výkon a zatiaľ mi to vychádza na Radon Skeen Trail 9.0 (vo veľ. XL?):
https://www.bike-discount.de/en/radon-skeen-trail-9.0-2
Má zmysel hľadať niečo ďalšie?
Canyon na nadchádzajúcu sezónu zvýšil ceny, tam asi len čakať či sa niečo neobjaví v outlete.
Na ibksporte majú zaujímavé ceny na Orbeu, napr. Occam SL H30, ale do limitu má všetko horšie osadenie ako Radon.
Rose Ground Control 3 aj 4 majú vypredané veľkosti.
YT Izzo je osadením takisto nižšie.
Máte vy, problematike znalejší, iné tipy do výberu, prípadne všeobecne rady alebo pripomienky k výberu bajku?
Ďakujem
Orbea je za mňa nie, kvôli lockoutom to na 140mm bike nepatrí a vedenie hlavovým už dupľom nie ceny tých bikov vyzerajú ako vyzerajú lebo nik o ne nemá záujem.
Yt Izzo pri slabšom osadení treba ale dodať že predný trojuholník je karbón. Osobne som ho jazdil cez 4000km a spracovanie toho bicykla je na vysokej úrovni, žiadne buchotanie bowdenov, vŕzganie, praskanie, všetko pekne zapuzdrene a kvalitne spravené. Jazdil som ho so starými forekastermi ako xc bike a zniesol aj Bialsko biala na Enduro gumach. Rám bol pekne vyladený a netrebalo zamykat tlmic pri slapani.
Na druhu stranu cena je už kus nad 2000 a plus poštovné ďalšia stovka.
nazbiera.
Veď práve, už tie 2k nie sú úplne malé peniaze a aj keby sa dal rozpočet ešte natiahnuť, tak pri porovnaní, či za niekoľko ďalších stoviek € budem mať high-end komponenty či najmodernejšie geo, ktoré ako začiatočník zrejme nebudem vedieť oceniť, alebo komplet základnú výbavu okolo bicykla, tak je, aspoň teraz, pre mňa voľba jasná.
Práve preto sa mi zdal ten Radon taký rozumný kompromis. Polokarbón, trošku ľahší ako plnokrvný trailový bike a nie až také veľké zdvihy, 130/120 mm. Aj keď je pravda, že geometria bude zrejme viac trailová ako XCčková.