DOMI - mal si toho majiteľa udať. Pekne natvrdo!
12.09.2008 - 20:01:37
00
mna sa posledne dvaja psi zlakli. celkom ma to pobavilo, lebo vacsinou som pos.... ja
12.09.2008 - 20:08:46
00
poviem Vám pri 30 km/h náraz do takého malého psa bola šupa ako na obrubík bez akéhokoľvek odľahčenia predného kolesa.
tak to je dobre :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
12.09.2008 - 20:22:31
00
No po mne naposledy vyskočila taká šelma. mala asi 20 cm výšku a hmotnosť tak 20 dekov :lol: ale zato odvahu mala. Len keby mi vbehla tá čivava pod koleso, asi by bolo po odvahe :lol:
12.09.2008 - 20:53:36
00
jasan akurat čo som videl ja mal ešte aj uši postavene .no smola foto som nenašiel :(

Mozno nejaky krizenec. :lol:

No po mne naposledy vyskočila taká šelma. mala asi 20 cm výšku a hmotnosť tak 20 dekov :lol: ale zato odvahu mala. Len keby mi vbehla tá čivava pod koleso, asi by bolo po odvahe :lol:

No aj po civave, xixi.
12.09.2008 - 21:07:10
00
no raz za mnou vybehol pes od nejakej firmy pri ceste, neviem ci to bol strazny, ale netusim preco ma nahanal ked som tadial len prechadzal...dalsi zase od rodinneho domu - asi im zdrhol a uz ked ma videl ist po ceste tak mi vybehol pre istotu oproti a nevyzeral zeby sa chcel hrat :roll:, aj som na neho krical a nic, uz som po nom chcel hodit flasu ale skoda jej :) ...este ked prechadzam popri romskej osade tak zvykne nejaky hafan vybehnut - minule mi tam vlciak vybehol oproti autu :?: nechapem, zeby samovrah? Stastie ze neslo nic oproti tak sme sa mu vyhli, inak by sme ho asi viezli na narazniku




skor sa snazil zachranit si zivot :D
12.09.2008 - 21:46:03
00
noo pomne ked sa nejaky rozbehne tak pridam :D aa ked nepomaha a mam ho uz pri nohe tak ho zacnem blokovat... naraz nufakom do roztoceneho zadneho kolesamusi fakt boliet :lol:
12.09.2008 - 21:49:00
00
DOMI: labrador je flegmatik, neverím, že by zaútočil, skôr si chcel zablbnúť a ty si si to ako útok vysvetlil (a ako si sa začal domnelému útoku brániť, pes to pochopil, asi nie hneď, ako tvoj útok na neho?) ... u retrieverov by som to už tak netvrdil, tí by mali byť približne rovnakí, ale naNEšťastie jeden z prvých retrieverov dovezených do Československa bol cáklý, prepínalo mu do agresivity a správne nemal byť zaradený do chovu, ale sa tak stalo a preto tunajším retrieverom môže občas zadrbkávať (zďaleka nie každému).
Sám som mal určité problémy so psami, ale práve pri kamoškinej labradorici som sa toho celkom zbavil. Takže by si sa mal viac stýkať so psami. Väčší sú bezpečnejší (nemajú napoleonský komplex) :)
Problémy sú 2 - psi z "nechovov" - kadejaké bastardy, alebo aj pri kvázi čistokrvnej línii (sedí aspoň rasa) pripúšťanie psov, ktorí by mali byť z chovu vyradení napr. pre agresivitu - to sú proste nepredpokladateľné povahy, napr. vlčiak z dobrého chovu je tiež v podstate neagresívny flegmatik, ktorý vie presne kedy je on duty, dedinský vlčiak ktorý sa množí náhodným šukaním a predáva sa za 2 borovičky a prvé čo v živote od človeka dostane je kopanec je pre zmenu svojská kombinácia paranoidného psychopata, sraľa a agresora. A tým sa dostávame k bodu 2, pes je obrazom svojho majiteľa. Najzlatejší sú kkti čo chcú mať veľkého ostrého psa a nevedia ho zvládnuť (a bez fyzického násilia). Tam by malo byť legálne zastreliť oboch (v podstate to aj legálne je - proti psovi krajnä núdza, proti vypatlancovi nutná obrana).
Ja osobne nosievam kaser. Spoľahlivé riešenie, pes si ho spravidla zapamätá na DLHO.
12.09.2008 - 22:13:10
00
no do haja este tu budes hajit psa ktoreho vobec nepoznas!! ja ho poznam dobre a viem aky je agresivny ked idem okolo maju ho na takom dlhom voditku ktore dociahne az na ulicu(skoro)
Kazdy piatok tam davam letaky tak ho sakra poznam a vtedy som necakal ze nebude uviazany sak oni ani nemaju plot!!
Som zvedavy co by si ty robil keby davas letaky do schranky a skoci ti do xichtu hentake hobvadu !!!!
urcite by si narval bike medzi neho a teba nie??
potom by ti vylozil tie jeho paprce na bike(este ze ho neposkrabal hajzel psaci) a zacal ti skakat do xichtu chybalo 10cm a mal by som po nose

To ze tvrdis ze je to flegmaticky pes noa? co na tom to neznamena ze konkretne on musi byt tiez taky???
zase mudrujes ako vzdy.. ale teraz sa milis lebo toho psa nepoznas osobne... doprial bych ti nech ho stretnes na vzdialenosti 1m co by si povedal...
12.09.2008 - 22:33:01
00
ak pri tom vrtel chvostom, v tvári mal štastný výraz, gúľal na teba veselými očičkami a priaťelsky štekal tak sa chcel iba hrať a vyskočil ti na bike lebo chcel aby si ho poškrabal za uškami. :lol:
12.09.2008 - 22:57:49
00
nevraviac o tom, že aj simulovaný útok môže byť výzva ku hre, pričom to môže vyzerať veľmi nebezpečne aj znieť hodnoverne, kedysi som to nerozoznával, ale vďaka Axe dnes už bez problémov :)
jasné že by bolo treba vidieť konkrétny prípad, ľudia dokážu zničiť hocijakého psa, ale agresívny labroš je niečo ako guľatá priamka... to je pes priamo predurčený na využitie ako vodiaci pes, hafan na canisterapiu, napr. v jeseni sme boli na konferencii v Štrbe a tam majú labroša Cézara pri hoteli, na recepcii si môžeš požičať vodítko a ísť ho prebehnúť... na to sa dá použiť len pes čo je proste zadobre s každým
DOMI nehysterič, nájdi si frajerku čo má doma komisára Rexa a bláznievaj sa s ním! tvoje problémy so psami sa zredukujú na číslo veľmi blízke nule (nejaký ten spackanec sa vždy nájde, ale to už budeš vedieť, ako naňho)
strach má veľké oči, a pes strach zacíti (doslova)
12.09.2008 - 23:32:46
00
pozri sa moj kamos mal labradora a bol uplne iny ako henten..... som toho psa stretol az ked uz nebol mlada a bol uplne v pohode hravy ale hento..
Ale hento je fena sak male male a mozno to ani neni labrador cistokrvny a urcite rozoznam podla toho ako pes steka co odo mna chce
ja zo vsetkymi psami problem nemam niektorych aj odozenem ale na vlcakov a podobne si netrufam...
13.09.2008 - 00:26:59
00
Raz som siel an vyjazd, siniem si to laskomesrskou dolinou v tom dvaja psi utekaju za mnou. jeden ma kusol do clenku, nastastie len jemne. Schital kopacku do nufaku a utekal akde lachsie. Druhy hafan si to ties rozmyslel a pobral sa tiez kade lahsie. Z uhryznutou ranou som siel radsej an pohotovost, co keby besnota......
13.09.2008 - 05:24:04
00
Keby besnota a iba pohotovosť, už tu nie si - neliečiteľná a smrteľná, jediná šanca je začať sériu očkovaní, ktoré možno "vlak s infekciou" po jeho ceste do centrálneho nervstva predbehnú, a to by si ťa nechali na infekčnom... ale besný zver má iné problémy, ako ťa naháňať (a ešte koordinovane vo dvojici). Konkrétne besný pes, ale aj líška, sa vyznačujú tým, že strácajú plachosť (líška) alebo "odstup" a správajú sa nie agresívne, ale atypicky. Ich útok je v podstate sebaobrana - v tom stave v ktorom sú, ich bolí každý dotyk (preto platí: nepribližovať sa k podozrivo krotkému zvieraťu), pohyb, atď. a navyše nastupujú veci ako strach z vody a pod., takže sú už dostatočne vyčerpaní na to, aby "agresívne útočili na všetko čo sa priblíži".
Zvieratá útočia, keď sa priblížiš príliš blízko na to, aby ušli. Besné zviera sa nevládze odpratať včas, preto zaútočí na krátku vzdialenosť.
13.09.2008 - 13:00:40
00
ja ako majitel hafana na obr. mozem len povedat zepes je taky blby ako je jeho pan, a ked nezvlada vychovu psa tak by si zaobstarat macku ta nepotrebuje ziaden vycvik. Kedze poznam spravanie psov tak som s cudzimi psami na biku este nemal problem

Prílohy:

skolka 015.jpg
skolka 015.jpg 98.62 KiB thumb_up0thumb_down

13.09.2008 - 14:30:07
00
keyboard_arrow_up