niekto niečo nedomyslel ....
uvidime
https://www.tydenikhrot.cz/clanek/rozvodna-sit-je-pripravena-ani-milion-elektroaut-ji-nestrhne
posledný komentár: 20. 10. 2025 o 16:43
posledný komentár: 11. 2. 2020 o 7:23
posledný komentár: 20. 10. 2025 o 16:43
posledný komentár: 11. 2. 2020 o 7:23
To, co som napisal nie je vymyslena situacia. To je plan EU na znizenie emisii CO2 o 90% do roku 2040.
Ale kludne nas dalej pouc.
Pravidelne, pravidelne sem chodis pisat, ze musime prestat spalovat ropu, plyn a uhlie. Pravidelne ti piseme, ze to nie je pravda, ale ty si melies svoje. Tuto debatu sme viedli uz snad 10x.
Osobne som ti vzdy pisal, ze napriklad bev ma oproti spalovaku pocas celeho zivotneho cyklu cca polovicne emisie. Zateplenie budov a prechod na tepelne cerpadla je ta najjednoduchsia a najefektivnejsia moznost, ako dramaticky znizit emisie domacnosti a este aj USETRIT financie. Najvacsie emisie samozrejme produkuje priemysel. U nas sme ale splnili doterajsie milniky najma tym, ze sme odstavili novaky a vojany. Dnes je suverenne najvacsi znecistovatel na sk us steel, produkuju 20% emisii krajiny lebo pouzivaju 400rokov staru technologiu koksovych peci. Nikto nevravi, ze sa ma us steel zavriet, iba inovovat na 21storocie. On aj ten zakaz predaja spalpvakov po 2035 znamena len to, ze spalovaky tu budu aj v 2050. Takze o akej nulovej spotrebe ropy to stale pises? Staci tu spotrebu vsetkeho obmedzit, nie uplne odstavit. Lebo kompenzacne opatrenia. Tie su napriklad aj bezzasahove uzemia narodnych parkov. Nestoja nas prakticky nic, par "drobnych" milionov na vykup pozemkov. Samozrejme uz to stopli, bude sa vlastnikom kazdorocne platit a bude sa rubat, lebo sme totalni idioti.
Zasa si objavil Ameriku. Choď do US Steel vysvetliť im, že majú vymeniť koksové pece. Stálo by to cez 1 mld. € a zaplatí to samozrejme bežný Slovák. A dopad bude ako prd do vetra.
Tu si pozri, kto potrebuje znižovať emisie pri výrobe oceli.
Zasa si objavil Ameriku. Choď do US Steel vysvetliť im, že majú vymeniť koksové pece. Stálo by to cez 1 mld. € a zaplatí to samozrejme bežný Slovák. A dopad bude ako prd do vetra.
Tu si pozri, kto potrebuje znižovať emisie pri výrobe oceli.
Ty si generator nahodnych tvrdeni. Dokazes citat s porozumenim a drzat sa temy? Naco mi ukazujes nejaky nahodny graf sveta ako reakciu na sk klimaticke ciele? Ked ti poviem, ze zabehnem 100m za 14sekund, naco mi davas graf, ze ugandsky plavec to zaplava za 3min?
Ruka v ruke s vlastnymi klimatickymi opatreniami ide aj tlak na ostanych, aby si tiez stanovili svoje ciele. Inak napriklad nebudeme kupovat ich vyrobky. Prikladom su tie zname zaby na potravinach, fsc pri drevnej hmote a podobne. A funguje to, rozumnejsia cast populacie sa tym riadi, ta druha trepe alibisticke nezmysly do vetra a kupuje len podla ceny.
Ja si pozorne čítam relevantné výstupy IPCC (pre prehľadnosť odporúčam napríklad CLIMATE CHANGE 2023 Synthesis Report - Summary for Policymakers, je to tam pekne a jednoznačne vysvetľované ). IPCC jasne hovorí, že ak prekročíme určité body zlomu (a zatiaľ k tomu nielenže smerujeme, ale aj to urýchľujeme), tak dopady budú katastrofálne. Iste, je na tebe, ako si premietneš jednotlivé dôsledky týchto dopadov do existencie spoločnosti. Ja som si istý, že zmeny budú principiálne (globálne sucho, hlad, vojny atď atď ) a ich výsledkom bude taký počet obyvateľov, ktorý sa na Zemi uživí.
Tu je link:
https://www.ipcc.ch/report/ar6/syr/downloads/report/IPCC_AR6_SYR_SPM.pdf
Ruka v ruke s vlastnymi klimatickymi opatreniami ide aj tlak na ostanych, aby si tiez stanovili svoje ciele. Inak napriklad nebudeme kupovat ich vyrobky. Prikladom su tie zname zaby na potravinach, fsc pri drevnej hmote a podobne. A funguje to, rozumnejsia cast populacie sa tym riadi, ta druha trepe alibisticke nezmysly do vetra a kupuje len podla ceny.
Ukazujem ti tie grafy preto, aby si videl kto má znižovať emisie z výroby ocele. Slováci si kvôli tvojím výmyslom zničia oceliarstvo a to sa presunie do uhoľnej Číny. Skôr než napíšeš nejaký prevratný nápad, tak skús porozmýšľať, čo to bude znamenať v širšom zmysle.
Asi ti nestačí príklad podnikov ťažkého priemyslu v Európe, ktoré presúvajú výrobu do USA alebo Ázie kvôli tvojím emisným limitom, ktoré mimo Európy veselo obchádzajú.
Asi ti nestačí príklad podnikov ťažkého priemyslu v Európe, ktoré presúvajú výrobu do USA alebo Ázie kvôli tvojím emisným limitom, ktoré mimo Európy veselo obchádzajú.
A nechcel by si uz ist riesit komplex do nejakej inej temy a nezasierat tu diskusiu zbytocnym offto*****m?
Ak sa ti nepáčia komentáre o emisiách v téme o elektromobilite, tak upozorni všetkých diskutujúcich, ktorí píšu o emisiách US Steel, rúbaní slovenských lesov, recyklácii odpadov, vypúšťaní splaškov do potoka a podobných offtopic tém.
Prejdi si príspevky, ktoré spomínajú emisie z výroby ocele alebo tepelné čerpadlá a skús sa lepšie pozrieť na to, kto ich tu tiež spomínal. Potom by si nebol zaťažený len na mňa. Zvláštne, že ti nevadia off topic príspevky autorov s pozitívnym názorom na elektromobilitu.
Nezabúdaj, že táto téma sa volá "Elektromobilita" a nie "O elektromobilte len pozitívne".
A tiež ti odporúčam prekliknúť sa na prvú stranu tejto témy a nájdeš tam o akých témach sa tam autori bavili.
To je to, co som pisal, ze uz ani mercedes ako statusovy symbol nefunguje a je povazovany za horsi ako vlastne znacky v Cine. Riesenie ale skutocne nie je zavriet sa do skanzenu a nevidiet realitu...
Riešením je byť závislý na komunistických surovinách? Asi nestačí poučenie z Ruska.
Podla inych zdrojov je nulovy predaj dovodom ukoncenia starsej verzie a neskorsim zaciatkom predaja novsej (ide o cinske EQE).
Ak nieco vyzera velmi sokujuco, najlepsie je hladat okopnosti, pozadie, pripadne ci sa nejedna o hoax...
Jaguar kolise nad priepastou snad vacsinu existencie a zazil mnoho zmien majitelov, pricom ziadna nepriniesla potrebnu stabilitu.
Snad prezije tento experiment no mam obavy.
Kvôli emisným limitom sú skoro všetky spracovateľské kapacity surovín do elektromobilov mimo Európy. U batérií má Čína podiel okolo 75 %. Takže veselo páli fosílne palivá a má tak konkurenčnú výhodu. K tomu sú v Číne polovične ceny elektriny než v Európe. Opäť kvôli emisiám.
Takže nechceš visieť na šnúrke od ruských, arabských a amerických gatí, ale Čína ti zjavne nevadí. U fosílnych palív je import do Európy aspoň diverzifikovaný. U elektromobilov má skoro monopol Čína.
K tomu viac projektov na výrobu batérií v Európe zaniká ako vzniká a aj tie ktoré sa plánujú sú väčšinou čínske projekty. To je teda výhra.
a este ze pri elektro sa odrbava jak pri spalovakoch
https://www.techbyte.sk/2024/12/elektromobily-maju-kratsi-dojazd-nez-deklaruju-vyrobcovia/