Kategórie
Bike-techKúpa trailového bicykla do 2000 - rada # horský bicykel # výber bicykla # celoodpružený # trail # poradenstvo # jazda v teréne # geometria # cenový limit
Marin Alpine Trail XR GX AXS 29/27.5 bicykel, ružová/modrá/čierna
4 799 €
MOC 5 299 €
-30% Rocky Mountain Instinct Carbon 50 Tour C1 29 bicykel, modrá/oranžová
4 299 €
-30%
MOC 6 100 €
Akcia Novinka -22% Rock Machine Whizz FS I 90 AXS 29 bicykel, panama yellow
4 049 €
-22%
MOC 5 499 €
Výpredaj -16% Giant Anthem Advanced Pro 29 1 bicykel, chameleon saturn
5 399 €
-16%
MOC 7 499 €
-20% Rocky Mountain Instinct C50 TOUR C1 29 bicykel, zlatá/červená
3 999 €
-20%
MOC 5 600 €
-33% Bianchi METHANOL CV FS 9.3 29 bicykel, celeste CK16/black
3 599 €
-33%
MOC 5 399 €
Akcia -15% Park Tool PT-1259 100-4X-6X-7X-15X polstrovanie upínača
13,29 €
-15%
MOC 17,49 €
XC bike bude ideálny na pohybovanie sa v podhoriach, lúkach, poliach a asfaltkach. Aj na dopravu do práce. Zvládne ísť aj smerom hore aj dole ale nie je na to primárne určený.
https://www.ibksport.eu/habit-lt-2-cannondale-2024-smoke-black/p?skuId=30542
Pre upresnenie, mám skeen trail 10.0 už takmer 2 roky, najazdených 7000km. Posed je neskutočne pohodlný, viac vzpriamený. Jazdím traily (niekedy aj strmšie a technickejšie), ale primárne XC. Absolvoval som aj 3 maratóny (len s inými kolesami a xc plášťami) a vôbec sa ten bike nestratil, získaval hlavne v technickejších pasážach. Čo tým chcem povedať... za tú cenu je bezkonkurenčný, vôbec nie lenivý (hmotnosť super v danej cenovej kategórii na daných zdvihoch). Aj na 100+km trase absolútne na pohodu, tlmič pomáha potláčať celkovú únavu,
Vyššie uvedené Cannondale-y som si tiež kukol a ten Habit LT2 vyzerá byť za tú cenu veľmi fajn, ale tiež to už vyzerá byť seriózny trailový bicykel, 150/140 mm, hrubé gumy, položenejšia geometria a zrejme aj vyššia hmotnosť (ale to len tipujem, k nijakému údaju som sa nedopracoval) a neviem či ho budem vedieť naplno využiť, ale ktovie...
Ďakujem marvel98 za info ohľadom Radonu
Skúsiť sa možno opýtať tu na veľkosť XL?
https://www.cyklokyjovsky.cz/celoodpruzene-kolo-cube-stereo-one22-race-black-anodized-2023/d56455
Bicykle od Radonu majú tvojich 197 cm na hranici veľkostnej tabuľky, ťažko povedať či by sadli.
Odpoveď na tvoju požiadavku by som rozdelil nasledovne:
1) ak chces trail bike len kvôli vzpriamenemu posedu tak čokoľvek čo kúpiš aj tu v e-shope s nastaveným fitrom 1700€, budeš spokojný
2) ak chces skutočne zdolávať trail, terén aj zbierať výškové metre a užívať si cestu dole tak po
A) pozri sa na bazár
B) radšej kúp lepšie vybavené HT
C) počkaj na predsezónne výpredaje minuloročných modelov
D) ak nezvolis ani jednu z predchádzajúcich možnosti, tak v tejto cenovej kategórii to bude bike v basic výbave. Slabé brzdy, po väčšine 10-11 prevodov (do terénu 12). Radenie ktoré môže v náročnom teréne pri nízkych otáčkach prejavovať neochotu prehadzovať. A tlmiče tiež nebudú zrovna hitparáda. Takže sa dostávame k 1. odpovedi na tvoju požiadavku
Ešte jeden tip: Rose Ground Control 2. Za 1500€ zrejme bez konkurencie?
Vyššie uvedené Cannondale-y som si tiež kukol a ten Habit LT2 vyzerá byť za tú cenu veľmi fajn, ale tiež to už vyzerá byť seriózny trailový bicykel, 150/140 mm, hrubé gumy, položenejšia geometria a zrejme aj vyššia hmotnosť (ale to len tipujem, k nijakému údaju som sa nedopracoval) a neviem či ho budem vedieť naplno využiť, ale ktovie...
Ďakujem marvel98 za info ohľadom Radonu
Cannondale Habit LT2 je už také skôr enduro, to je pravda, ten zvládne hravo už aj skoky, dropy a bikeparky. V testoch ho zrovnávali s bajkami ako Canyon spectral atď. Máš pravdu, za tie prachy síce výborný bike s dobrou výbavou ale asi nie úplne pre teba aj keď by sa určite dalo. Hmotnosť LT 2 ide už niekde ku 16kg. 15,8 kg
1/ ja som si precital jeho prispevok od Hate-Jozef, a nikde nevidim ze by spominal vzpriameny posed.
2/ hodim si tu ten filter do 1700, a vidim zopar bikov s basic low end osadenim.
tie skeen radony za 1700(alu)/1800(karbon) su osadene ako biky co su tu eshope za dvojnasobok.
vyssia, ak nie najvyssia rada pruzenia (ultimate), radenie zlaty stred (gx), dokonca aj na veciach ako kokpit kde sa casto setri nesetrili (rf turbine).
nehovoriac a karbonovom prednom ramovom trojuholniku v pripade modelu za 1800.
netvrdim ze su to najkrajsie biky a najlepsie biky pod slnkom, ale ten pomer cena / vykon je stale top, pravy opak toho co tvrdis vo svojom "D"-cku
prispevok od marvel98majitela ktory to jazdi 2 roky mi pride najuzitocnejsi
Vzhlad kazdy hodnoti inak... a najskaredsi teda nieje... A presne, tu na shope za danu cenu kupis v podstate zaklad...
Canyon Neuron 6 v XL za 1879€ + 10% zľava.