Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftvolodaj napísal:
Ono je to hlavne kvôli zmene v OSM, kopec ciest bolo preznačených tak, že ich router neberie do úvahy, prípadne preferuje iné. Podobne sa to správa aj pri routovaní cez freemap.sk, stravu a iné služby využívajúce OSM data.

Myslíš niečo konkrétne? Ako preznačených? Riešilo sa, že budeme v NP mimo značených ciest távať zákaz vstupu. Ale ty myslíš asi niečo iné? Ako inak preznačené?
14.05.2025 - 10:35:27
00
arrow_leftGusto0 napísal:
poslusne hlasim ze planovac v mapy.cz je nepouzitelny. mam nastavenu cykloturistiku, lebo horsky bicykel je uplny nezmysel, ale tolko medzibodov na hrebeni Javornikov este nikdy nemusel davat - vobec nieje schopny ma pustit priamo po cervenej, nakazdej odbocke ma posiela na lesne cesty mimo hreben. cele zle :-(

Keby si si nastavil pesiu turistiku, tak Ta to bez problemov priamo po cervenej po hrebeni pusti. :)
14.05.2025 - 10:55:37
00
arrow_leftmilos21 napísal:
Myslíš niečo konkrétne? Ako preznačených? Riešilo sa, že budeme v NP mimo značených ciest távať zákaz vstupu. Ale ty myslíš asi niečo iné? Ako inak preznačené?

Myslím konkrétne presne hento. Kopec ciest, ktoré sa normálne jazdili a jazdia sú zrazu označené ako zakázané pre bicykle. Áno, legislatívne to je asi OK a preto to ďalej ani neriešim. Lenže občas sú to aj bežné poľné a lúčne cesty mimo NP. Konkrétny príklad ti ale momentálne nedám, neviem si spomenúť z hlavy. Ak na niečo narazím, tak pošlem.

Používam routovanie ako peší turista a hotovo. Len tam je to zase otravné keď chcem ísť po hlavnej ceste.
14.05.2025 - 11:00:10
00
arrow_leftvolodaj napísal:
Myslím konkrétne presne hento. Kopec ciest, ktoré sa normálne jazdili a jazdia sú zrazu označené ako zakázané pre bicykle. Áno, legislatívne to je asi OK a preto to ďalej ani neriešim. Lenže občas sú to aj bežné poľné a lúčne cesty mimo NP. Konkrétny príklad ti ale momentálne nedám, neviem si spomenúť z hlavy. Ak na niečo narazím, tak pošlem..

Neviem o tom, že by sa na "kopec ciest" dával zákaz bicyklom, to máš nejakú zlú informáciu.
14.05.2025 - 11:08:56
00
Písal som tu niekde o fyzických zákazoch? Stále sa tu predsa bavíme o OSM mapových podkladoch.
14.05.2025 - 11:13:08
00
Jezus to som skusal. problem je, ze sa neda nastavit len na cast trasy. napr. zaciatok je v ZA idem do Cadce a tam si zase musis davat bacha kadial ta ta pesia turistika posle.
ale hlavne ide o to ze cim dalej tym musim davat viac medzibodov. kedysi davno mali planovac na par klikov a len si si upravil detaily. no kazdym "vylepsenim" mi pride horsi. teraz mam na 350km trase cez 90 bodov.
14.05.2025 - 11:18:55
01
áno kedysi neriešili povrch ani určenie a teraz to je brutál, pešo ťa nepustí na cyklochodník bicyklom ťa nepustí na peší chodník mtb aj gravel sa snaží držať ťa v teréne namiesto asfaltu aj keď je to nelogické ... otázka je ... existuje plánovač, čo by to robil regulérne lepšie?
14.05.2025 - 11:31:02
00
no skusil som miestny planovac na mtbiker - trasa Cadca - Bumbalka - mapy.cz : 27 bodov, mtbiker : 11 bodov
len tie freemap su strasne neprehladne a aj tunajsi planovac ti vykresli trasu tak, ze nevidis co je pod nou (to som im pripomienkoval na zaciatku a nezmenili to dodnes)
14.05.2025 - 12:03:37
00
arrow_leftlapaloma napísal:
áno kedysi neriešili povrch ani určenie a teraz to je brutál, pešo ťa nepustí na cyklochodník bicyklom ťa nepustí na peší chodník mtb aj gravel sa snaží držať ťa v teréne namiesto asfaltu aj keď je to nelogické ... otázka je ... existuje plánovač, čo by to robil regulérne lepšie?

Žiaden plánovač ti nevidí do hlavy, že kadiaľ chceš ísť :) Ja keď už niečo vyklikávam, tak po malých úsekoch, lebo moje cesty ani AI nepochopí (alebo ak sa učí na základe mojich výjazdov, tak preto vám dáva také trasy :lol: )
14.05.2025 - 12:34:55
01
Nema nejaka sluzba nieco take, ako malovanie stetcom? Akurat by som si kreslil trasu. Na Strave je free rezim, ale to musi clovek klikat ako sialeny.
14.05.2025 - 12:42:11
00
Tak skúste Cmaps od Palo TT, tam tuším môžte aj freehand omaľovánky ;-]
14.05.2025 - 12:55:57
11
ja mam dobre skusenosti s planovanim cez Komoot. Aj ked stiahnutie / poslanie .gpx odtial je mozne len v spoplatnenej verzii.
14.05.2025 - 15:18:11
00
V mapách.cz (po novom .com) sa už nezobrazujú lavičky, odpadkové koše a stojany na bicykle. Aspoň ja ich v mape nevidím ani pri najväčšom priblížení.
20.06.2025 - 14:00:40
00
Lavičky aj parkovanie bicyklov sa mi zobrazujú, pri niektorých aj fotka a funguje aj ich hľadanie. Apku mám najnovšiu zadarmo a mapu SK offline. Ak zapnem dáta , zobrazujú sa aj v ČR. Koše som nikdy nevidel ani nehľadal.
20.06.2025 - 18:04:06
00
keyboard_arrow_up