Kategórie
Bike-techposledný komentár: 23. 1. 2025 o 16:43
Novinka -15% Giant Propel Advanced 1 bicykel, lcicle white
3 549 €
-15%
MOC 4 399 €
Novinka -18% Raymon Kirana Ultra bicykel, carmine red stealth
3 299 €
-18%
MOC 4 499 €
Výpredaj -20% Cannondale Synapse Carbon 2 RL bicykel, beetle green
3 499 €
-20%
MOC 5 199 €
Výpredaj -32% Giant TCR Advanced Pro 0 Disc Compact bicykel, carbon
3 049 €
-32%
MOC 4 499 €
Výpredaj -14% Giant TCR Advanced SL 0 Disc bicykel, raw carbon
8 299 €
-14%
MOC 11 399 €
-12% Giant Propel Advanced Pro 1 bicykel, phoenix fire/helios orange
4 999 €
-12%
MOC 5 699 €
Novinka -15% BMC Teammachine R 01 ONE bicykel, carbon/neon red
9 999 €
-15%
MOC 12 999 €
Novinka -5% Giant Defy Advanced 1 bicykel, frost silver/cordovan
3 549 €
-5%
MOC 3 749 €
-19% Bianchi Oltre RC Frame Kit rámová sada, tmavá sivá/celeste
4 449 €
-19%
MOC 5 599 €
No problem je ze zadne koleso v rame proste nesedi ked dam prec prehadzovac a dam ho na doraz do oboch uchytov tak sa taha z pohladu foto do prava neviem ci je ohnuty ram alebo je to kvoly tomu 6 kolecku.
Ked tam dam prehadzovac je tam este taka podlozka a tym padom je na druhej strane uchytu uplne na zaciatku ak ma byt koleso rovno.
Môžeš ohýnať zadnú vidlicu kým to nebude OK, alebo uchytiť to nie na doraz tak aby to bolo rovno
Este ohladom toho prehadzovacu da sa to tam uchytit nejak bez toho medzikusu alebo lepsie ako to teraz je?
https://www.sheldonbrown.com/frame-spacing.html#symmetry
https://www.sheldonbrown.com/forkend-alignment.html
A dobrovolne pozriet
https://www.youtube.com/watch?v=PsU8IkkFaok&ab_channel=RJTheBikeGuy
https://www.youtube.com/watch?v=sWdO4dnu18g&ab_channel=RJTheBikeGuy
Na mojom Fave mam krivo koleso na dorazoch aj na vyrovnanom rame, Favorit nebol ziadna normovyroba a tvoj je ohnuty uz od pohladu po nejakom garambole... tie dlhe drazky mas, aby si mohol rovno osadit koleso, nemusi byt na dorazoch, len treba poriadne utiahnut maticami, aby pri zabere neutekalo koleso do strany.
Ohnut ten ram aby to presne sedelo bolo o nervy dost teda
Diky.
Teraz mi viackolečko drie o šroub, ktorým je uchytený zadný prehadzovač do rámu. Nemáte nejaký tip, ako to vyriešiť? Skúšal som pôvodný šroub otočiť aj vymeniť za iný, ale nepomohlo, stále si to navzájom zavadzia. Na fotkách je to nedotiahnuté, po dotiahnutí sa to odiera.
druhe, lepsie: podlozka medzi 2 matice naboja
tretie, ine: sirsia matica
inu prehadzovacku asi nechces, vsak? mavaju ine uchytenie, skrutka ide do zavitu v tvarovanom protikuse
Uvažoval som pôvodne, že tam vymením rovno viac komponentov, ale radšej si došetrím rovno na nový bike, a tu opravím len čo treba, aby este slúžil.
kúpil som si Favorita z bazošu za dvacku, po štyroch hodinách servisu fičí ako nový, ale potrebujem pomoc zistiť, čo to je za model favoritu. (Či f1, f8, f10...) Podla sériového čísla by to mal byt ročník 1991. Má to klasický 2x5 pohon, favorit brzdy a favorit zadnú prehadzovačku. Prikladám zopár fotiek.
S renováciou biku budem pokračovať keď prídu diely, určite treba nove plášte, lanká, atď atď.. Vyzerá, že sedel v šope posledných 20 rokov
Ďakujem vopred za pomoc s identifikáciou.
Mal by som asi veľmi nesmelú a veľkú prosbu o pomoc.
Ostal my Favorit po Otcovi a už v minulosti som sa pohrával s myšlienkou nad jeho renováciou. Mám k nemu dokonca aj doklad o kúpe a záručný list. K rekreačnej cyklistike som sa opäť vrátil po dlhej takmer 20 ročnej pauze. Nie som človek s fachu “strojárskeho„ (prosím neukameňujte ma) ale radím sa asi k tým manuálne zručným. Potreboval by som ale poradiť so zhodnotením stavu a postupe opravy.
Bicykel bol skladovaný dlhú dobu na balkóne a utrpel tým asi viac než je zdravé. Najviac ma trápi korózia na nábojoch kolies, prevodníku, Kľukách a na viackolečku. Neviem či tu je použitý tvrdochrom a či to má význam nejako leštiť.
Tak tiež by som potreboval radu k náradiu. Mám bežné dielenské vybavenie (nie cyklo)
Viem že sa dá zohnať sťahovák na viackolečko. Čo by bolo treba použiť na hlavové zloženie a stredové zloženie ale bohužial netuším.
Bol by som veľmi vďačný za každú radu.
Ďakujem
Ak to chceš mať ako ozdobu do bytu, či niekde na chate, kúp si Cyklostar, alebo niečo podobné, zober hubku na riad aj s tou drsnejšou stranou, nastriekať a vydrhnúť. Veľká časť hrdze zíde dole, ale už to nikdy nebude ako nové.
Ale ako tak na to pozerám, budeš potrebovať nové plášte, nové bowdeny a lanká, nové brzdové špalíky, novú reťaz, nové viackolečko. Na hlavové zloženie ti stačí kladivo a pevný veľký šrobovák, alebo dláto, ale udierať a rozumom. Aj viackolečko tak vieš dať dole, pozri nejaké videá na YouTube. Najlacnejšie plášte 30€ sada, aj duše by bolo fajn potom meniť, to je 10€, viackolečko 15€, reťaz 15€, bowdeny a lanká kľudne cez 20€, brzdové špalíky do 10€. To si spravil len to minimum a si zhruba na 100€. A to si ešte nemenil omotávku, a kto vie ako sú na tom pedále a či ti sadne sedačka. Kolesá a výplet už nikto nedá dohromady. Chápem sentimentálnu hodnotu, ale z môjho pohľadu, toto by som nechal max ako niečo v rámci dediny do krčmy, reťaz hodil do nafty, či technického benzínu, nechal to tam cez noc aj s viackolečkom, ráno vydrhol, dal olej na to a to je všetko, čo by som s tým bol ochotný spraviť. Na bežné, hoc aj rekreačné jazdenie by som sa fakt pozrel po nejakom bazarovom cesťáku medzi 300-500€. Čokoľvek do toho dáš, sú vyhodené peniaze.