koľko reálne z praxe pomôže na výdrž smart light režim? mate to niekto reálne porovnane? ci sa to oplatí alebo to pridá len hodinu navyše 🙂
keby aj len hodinu, tú hodinu máš už navyše ber to tak. Tažko vyhodnotiť, zavisí od akých trás jazdíš, napr. osobne jazdím menej frekventované úseky kde dlhé minúty mám radar vypnutý pretože nejde za mnou nič. A keby aj viac frekventované blikáš len vtedy ak máš auto za sebou. Jedno je isté určite tá appka pridá na životnosti baterky.
Ja mám taký zvyk, že keď som na cyklochodníku alebo veľmi málo frekentovanej trase tak zapínam smart light režim - šetrím. Vtedy mi začne blikať iba vtedy keď detekuje prichádzajúce auto/rýchlejší bike. Keď sa dostanem na nejakú cestu s vysokou premávkou, tak prepnem na klasiku - blikanie. Na 840-ke je to cez dotykovú obrazovku len o zvyku.
Pri vysokých rýchostiach áut chcem aby ma videli dávno pred tým ako začne radar detekovať. Taká istota . A ešte pri neprehľadných zákrutách napr. nejakom stúpaní v serpentínach tam je delay a kým to začne blikať tak auto už je tesne za tebou. Vtedy sa cítim bezpečnejšie. Všetko je to hlavne o pocitoch bezpečnosti. Keď je to nejaký magor tak ti ani radar nepomôže...
Dovod by bol ten ze reaguje na auta a zrychluje blikanie, tym dava vodicovi vediet ze si ma dat pozor. Pre mna ako vodica to bolo dost vystrazne a naozaj som spozornel. Ale mozno podobne vystrazna moze byt len blikacka bez radaru, len meni rozne intenzity blikania, aby nebolo len monotonne.
ahoj všetkym, za prve, ospravedlnujem sa, ak tu zadam duplicitny dopyt - ale - ako sa prosim da "pauznut" radar + plus blikacka, sparovana s 1030, ked je aktivita na 1030 v "pauze" ? ... proste ked odlozim bicykel, tak furt niekomu svieti do oci a furt pipa ... z adruhe, absolutne si uz vylet bez radaru neviem predstavit ... a to jazdim 90%grvl po rolach a 10%mtb po kopcoch ... funkciu radaru vyuzivam a chvalim, blikacka je famozna, vydrz baterie - zatial pre moje potreby (vyjazdy do 4 hodin) absolutne dostacujuca, este som 2/3 nepadol a ano, chapem ze to nepada linearne ... rovnako hodnotim 1030plusko ... len ta pauzicka keby nejako automaticky isla rychlo nastavit vela statnych a bezpecnych km zelam
dakujem, odskusane ... funguje to vsak ale iba ako start svetla pri zacati aktivity a stop pri ukonceni aktivity - pri auto pause nie a ani obycajnu pausu na 1030pluske dat neviem - dava mi to len moznost ukoncenia, pauzu nie a svetlo blika kym aktivit aneskonci ... bohuzial 1030plusko nema moznost "autopase - resume later" ... to mi fakt hlava nebere, ked to maju nizsie modely ... niekedy nechapem vyrobcov tie kroky vpred ... snad nejaky update fw ...
Taketo spravanie sa da nakodit ked pouzivas smart bike light, ale pride mi to ako nebezpecna automatizacia, nakolko by ti to prestalo svietit aj ked by si zastal z nejakeho dovodu pri kraji cesty a pauzla sa ti aktivita.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ak by aj bolo (ako pise blackpyros nizsie, iba v noci), tak to nie je dovod na trubenie ci ohrozovanie,
aj take telefonovanie za jazdy autom je zakazane a porusovatwlov tohto nevytlacam, nevytrubujem
pomoze dost .. moj odhad ze stupne vydrz baterie o nejakych 40% cca
keby aj len hodinu, tú hodinu máš už navyše ber to tak. Tažko vyhodnotiť, zavisí od akých trás jazdíš, napr. osobne jazdím menej frekventované úseky kde dlhé minúty mám radar vypnutý pretože nejde za mnou nič. A keby aj viac frekventované blikáš len vtedy ak máš auto za sebou. Jedno je isté určite tá appka pridá na životnosti baterky.
Ano, ale je to ako zaplatit si drahu slapku a potom s nou celu noc iba kecat...
Skvele prirovnanie, pan je kajsmentke!