Túto tému zakladám kvôli tomu, aby sme si vedeli posunúť info o akciách, či výpredajoch a výhodných ponukách....treba si pomáhať a podeliť sa o možnosť dobrého nákupu....
Toto nie je dopytova tema, nedavajte sem poziadavky "poradte kde vyhodne kupim xy". Na to pouzite Google a len ak najdete fakt vyhodnu ponuku, tu sem potom mozete pridat pre ostatnych.
Akože niekto to bere fakt “važne” tak roky nas tu štatny “oligarchovia” (od roku 1993) okradaju bežnych ludi o miliony , to je v poriadku ale bežny človek si niečo niekde objedna legalne a už je “ odrbkavač ? Niektori beriete priliš važne veci ktoré za to nestoja a opačne tie čo stoja ticho sledujete ! Kričte na ulici že sa rodi čoraz menej deti , že mlady o chvilku keď nepodedia nebudu mať kde bývať atď.
Bavíme sa o DPH = Daň "z pridanej hodnoty". Keď nemecký obchodník pošle tovar na nemeckú adresu a odvedie DPH v Nemecku, tak mi to pripadá byť v poriadku (nejako v tom nevidím "pridanú hodnotu" niečoho slovenského, aby to išlo do slovenského rozpočtu (?). DPH z toho preposlania na SK je druhá vec - to nech ide do rozpočtu SK (alebo CZ), vzhľadom na to, že firma je z CZ/SK a využíva ich infraštruktúru.
DPH je spotrebná daň, platíš ju ty ako spotrebiteľ (obchodník ju odvádza za teba) a mala by sa odviezť v štáte, kde sa spotrebuje.
Vedel som, že si to niekto vyloží osobne. Ja za to ale nikoho neodsudzujem.
DPH sa podľa európskej a domácej legislatívy platí v krajine "spotreby", ak to obchádzaš, tak porušuješ zákony. Nejdem tu k tomu hľadať paragrafy, len som chcel na to upozroniť, že jedného dňa to niekto môže preveriť. Český daňový úrad napríklad roky dozadu preveroval bazárový predaj "drobných" vecí, či sa nejedná o skryté podnikanie.
DPH je spotrebná daň, platíš ju ty ako spotrebiteľ (obchodník ju odvádza za teba) a mala by sa odviezť v štáte, kde sa spotrebuje.
Cize podla tejto logiky vsetko co nakupim v Rakusku od rohlikov az po auto by som mal dodanit na SK lebo tu to spotrebujem? Mal som za to ze vstupom do EU a volnym trhom toto zaniklo. Uctovanim dph podla krajiny dodania tovaru si to same sebe protireci.
Kludne ma opravte ak do toho vidite viac, ale ak by na to daniari mali nastroje, tak by si to takto predstavovali. Pri dodani na dialku tento nastroj maju a vyzaduju, aby e-shopy odvadzali dan do krajiny, kam dorucuju zasielku (system sa vola One Stop Shop - https://vat-one-stop-shop.ec.europa.eu/index_en). Ked si to zakupis ako fyzicka osoba fyzicky niekde v EU, nie je dosledovatelne, ze to spotrebujes inde ako v tej krajine, kde si to kupil, takze platis lokalnu DPHcku.
Myslim, ze spotrebitel do urcitej sumy nie je povinny odviezt DPH v krajine spotreby. Tu by som vinnika nehladal.
Chyba v matrixe je moznost zriadenia POBox-u v jednej krajine a nasledne preposlanie do inej. Ak, tak maslo na hlave maju sprostredkovatelske firmy, kedze to robia vo velkych objemoch. A tu je uz registracia na DPH v inej krajine otazna, no oni vlastne nie su kupujuci ani predavajuci. No ci ide o danovy podvod? Nemyslim, skor len diera v legislative. Nemecky daniar je v klude a ostatni si to tazko dohladaju, lebo "to" nemaju v systeme. Firma sa tvari, ze len preposiela tovar na zaklade mandatu.
Viac sa tieto sluzby zneuzivaju pri farmaceutickych vyrobkoch s regionalnymi obmedzeniami, alebo e-cigaretami atd. Tam uz ide aj o obsah zasielky a to colnici sleduju.
Spotrebiteľ žiadnu dph ani neodvadza, pretože ju má odviesť platiteľ DPH, čiže zjednodušene podnikateľ. A aby ju v tomto prípade správne odviedol, potrebuje poznať správne a pravdivé informácie.
scarinko, ty v obchode poskytujes info o adrese? Nepredpokladám. Inak dovoz auta ma osobitný prístup - v podstate daň platíš v štáte registrácie.
Zbytočne sa o tom budeme baviť ďalej. Jednoducho dochádza k deformácii v tejto oblasti. Kto chce, nech si nakupuje takto, veď si to stačí nejako ospravedlniť a pohoda jahoda 😀
Ale dáva, akurát si to značná časť ľudí neuvedomuje. Je to presne ten klasický príklad z asi najznámejšej knihy Dana Arielyho:
Ak si kupuješ povedzme knihu za 15 € a počas nákupu zistíš, že v kníhkupectve o pár metrov ďalej ju vieš mať za 10 €, pravdepodobne sa prejdeš, kúpiš ju tam vedľa a tých ušetrených 5 € budeš vnímať ako "well worth the effort."
Ak si ale vyberáš oblek za 299 € a zistíš, že v predajni cez ulicu ho majú za 295 €, väčšina ľudí to bude brať ako zanedbateľný rozdiel a kúpi na pôvodnom mieste. Pritom vynaložené úsilie a ušetrená čiastka by boli úplne rovnaké ako v prvom prípade.
Ja teda tieto služby nevyužívam, veci z nemeckých či rakúskych e-shopov si nechávam posielať ku kolegovi bývajúcemu v Rakúsku a už aj ten rozdiel v sadzbe DPH vie spraviť pomerne zaujímavé rozdiely v podstate "za nič."
Ano aj nie. Ta nie cast je preto, bo 300€ nakup "v priemere" bude "priemerny clovek" robit menej casto ako ten 15€. Inak povedane, oplati sa mi ovocie kupovat pravidelne na trhu bo tak "usetrim" kazdy tyzden 5€ oproti nakupu v supermarkete. Ovsem ten oblek si kupujem cca 3x v zivote.
A to sme do toho nezahrnuli, ze aj to hladanie lacnejsieho sposobu ma nieco stoji
MT501 paka ma servowave, cize rozdiel je hlavne v tom aky system ma ta objimka (I-SPEC II / I-SPEC EV). Druha cast ma v oboch pripadoch keramicke piesty ak sa nemylim.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
DPH sa podľa európskej a domácej legislatívy platí v krajine "spotreby", ak to obchádzaš, tak porušuješ zákony. Nejdem tu k tomu hľadať paragrafy, len som chcel na to upozroniť, že jedného dňa to niekto môže preveriť. Český daňový úrad napríklad roky dozadu preveroval bazárový predaj "drobných" vecí, či sa nejedná o skryté podnikanie.
Cize podla tejto logiky vsetko co nakupim v Rakusku od rohlikov az po auto by som mal dodanit na SK lebo tu to spotrebujem? Mal som za to ze vstupom do EU a volnym trhom toto zaniklo. Uctovanim dph podla krajiny dodania tovaru si to same sebe protireci.
Chyba v matrixe je moznost zriadenia POBox-u v jednej krajine a nasledne preposlanie do inej. Ak, tak maslo na hlave maju sprostredkovatelske firmy, kedze to robia vo velkych objemoch. A tu je uz registracia na DPH v inej krajine otazna, no oni vlastne nie su kupujuci ani predavajuci. No ci ide o danovy podvod? Nemyslim, skor len diera v legislative. Nemecky daniar je v klude a ostatni si to tazko dohladaju, lebo "to" nemaju v systeme. Firma sa tvari, ze len preposiela tovar na zaklade mandatu.
Viac sa tieto sluzby zneuzivaju pri farmaceutickych vyrobkoch s regionalnymi obmedzeniami, alebo e-cigaretami atd. Tam uz ide aj o obsah zasielky a to colnici sleduju.
scarinko, ty v obchode poskytujes info o adrese? Nepredpokladám. Inak dovoz auta ma osobitný prístup - v podstate daň platíš v štáte registrácie.
Zbytočne sa o tom budeme baviť ďalej. Jednoducho dochádza k deformácii v tejto oblasti. Kto chce, nech si nakupuje takto, veď si to stačí nejako ospravedlniť a pohoda jahoda 😀
Hlavne vela penazi do starnej kasy aby bolo z coho dobre kradnut 😉
https://www.bike-discount.de/de/radon-skeen-trail-al-7.0-1
https://www.bike-discount.de/de/focus-sam2-6.7-2
snad si ludia aj porovnavaju ceny, ved napr.
https://www.bergfreunde.eu/wera-click-torque-a-5-bike-tool/
po 40% zlave 162e, na SVK v ziadnej zlave 124e
ja som ho tu v bazari predal dokonca za 80e.
Neviem ako ostatne veci ale v DE su tie Wera ceny prestrelene.
https://shop.maraton.bike/shimano-bl-mt501-br-m520-hydr--zadna-brzda--4-piest--post-mount--had--1-700-mm-platnicky-d03s-oem/
Ak si kupuješ povedzme knihu za 15 € a počas nákupu zistíš, že v kníhkupectve o pár metrov ďalej ju vieš mať za 10 €, pravdepodobne sa prejdeš, kúpiš ju tam vedľa a tých ušetrených 5 € budeš vnímať ako "well worth the effort."
Ak si ale vyberáš oblek za 299 € a zistíš, že v predajni cez ulicu ho majú za 295 €, väčšina ľudí to bude brať ako zanedbateľný rozdiel a kúpi na pôvodnom mieste. Pritom vynaložené úsilie a ušetrená čiastka by boli úplne rovnaké ako v prvom prípade.
Ja teda tieto služby nevyužívam, veci z nemeckých či rakúskych e-shopov si nechávam posielať ku kolegovi bývajúcemu v Rakúsku a už aj ten rozdiel v sadzbe DPH vie spraviť pomerne zaujímavé rozdiely v podstate "za nič."
Ano aj nie. Ta nie cast je preto, bo 300€ nakup "v priemere" bude "priemerny clovek" robit menej casto ako ten 15€. Inak povedane, oplati sa mi ovocie kupovat pravidelne na trhu bo tak "usetrim" kazdy tyzden 5€ oproti nakupu v supermarkete. Ovsem ten oblek si kupujem cca 3x v zivote.
A to sme do toho nezahrnuli, ze aj to hladanie lacnejsieho sposobu ma nieco stoji
https://shop.maraton.bike/shimano-bl-mt501-br-m520-hydr--zadna-brzda--4-piest--post-mount--had--1-700-mm-platnicky-d03s-oem/
Osobne by som odporúčal radšej Deore. Je to rozdiel pár eur.
Predná 4 piestová brzda Shimano Deore BR-M6120, J Kit 950 mm za 51.67€
Zadná za cca 65-70€ sa nedávno bohužiaľ vypredala.
Ale dozadu stačí aj 2 piestová M6100 a tá je tiež za 51.67€.
https://www.bike-discount.de/en/shimano-deore-bl-m6100-br-m6120-disc-brake-front
https://www.bike-discount.de/en/shimano-deore-bl-m6100-br-m6100-disc-brake-rear-j-kit
Za dobrú cenu sú tam aj SLX 4 piestové (2x 83€), a aj pár iných modelov.
https://www.bike-discount.de/en/shimano-slx-bl-m7100-br-m7120-disc-brake-front-1
https://www.bike-discount.de/en/shimano-slx-bl-m7100-br-m7120-rear-disc-brake-j-kit
edit: servowave majú obe, rozdiel v montáži: I-Spec II vs EV a BL-M6100 sú navrhnuté na 1 prst, zatiaľ čo BL-MT501 sú niečo medzi 1 a 2 prstami.
https://shop.maraton.bike/sram-gx-eagle-axs-dub-mtb-group-1x12/
Už len kazetu si vybrať.