Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftSrsen napísal:
Keby bola všade vybudovaná sieť cyklochodníkov tak nepoviem nič,
ale takto je to len buzerácia a to je jediné čo dokáže táto vláda

Cela ta novela je blbost, si am aj ine casti, o ktorych mozeme polemizovat...napriklad to zvysenie veku na pravidelne lekarske prehliadky...preco?

Ak slo Vaznemu o to chranit chodcov pre agresivnymi kolobezkarmi kludne mohol pouzit navrh cykloaliancie a kolobezkarov z chodnikov vykazat.
Tych tragickych stretov chodcov s inymi ucastnikmi na chodnikoch zase tak moc nebyva a najvacsiu zlobu robia elektricke kolobezky....ono staci ist do Prahy a clovek si ch v centre celkom uzije....pred par mesiacmi som jedneho zahranicneho degesa na Vaclavskom vecer okrikoval.
Veci sa daju riesi aj jednoducho, ale komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí...ze pan Vazny?
Zobraziť komentár 29.10.2025 - 22:09:31
00
Najlepsou odpovedou na takuto absurdnu hlupost by bolo realne dodrziavanie tohto zakona. A teda vsetci kolobezkari, cyklisti, korculiari, bezci, rodicia s deckami rano do skoly/skolky...uplne vsetci okrem chodcov na cesty. Take slnecne pondelkove rano v BA by bola nadhera. Ako dlho by trvalo, kym by to novelizovali?
Zobraziť komentár 29.10.2025 - 22:20:16
08
arrow_leftflegko napísal:
Ak slo Vaznemu o to chranit chodcov pre agresivnymi kolobezkarmi kludne mohol pouzit navrh cykloaliancie a kolobezkarov z chodnikov vykazat.

Najväčšia sranda je, že presne toto ide ministerstvo vnútra predložiť na ďalšiu schôdzu parlamentu v decembri a je vysoko pravdepodobné, že to aj bude prijaté, takže celá tá Vážneho novela je zbytočná, pretože -podľa jeho vlastných slov - ňou chcel riešiť najmä kolobežkárov, nie cyklistov. A od januára už kolobežkári nebudú môcť jazdiť po chodníkoch ani tou šestkou - ale deti a ich sprievod ju uplne nelogicky budú musieť rešpektovať alebo jazdiť po cestách.
Celé je to strašná tragikomédia, dôsledok diletantizmu tohto konkrétneho poslanca, ktorého skutočnú motiváciu nie je možné pochopiť.
Zobraziť komentár 29.10.2025 - 22:21:00
03
Zase zadelil
https://x.com/Posledniskaut/status/1983627848587080034
Zobraziť komentár 29.10.2025 - 23:13:35
02
No ku@wa mać … 😂😂😂

https://www.instagram.com/reel/DQQ1jVRDCFX/?igsh=MW83MXlia2dlbjNsMQ==
Zobraziť komentár 29.10.2025 - 23:40:14
12
Bingo! Rieši sa problém, že rýchli cyklisti a hlavne e-kolobežkári ohrozujú chodcov na chodníku, pričom už teraz cyklisti ako takí nesmú po chodníku jazdiť - tých už teraz môžu za to pokutovať a e-kolobežkárov stačilo zákonom z chodníkov vylúčiť. Alebo, aby nedoplatili na to pomalí e-kolobežkári, tak stanoviť zákonom maximálnu rýchlosť na chodníku 6 km/h pre vozidlá s pomocným elektrickým motorčekom, obmedzeným do 25 km/h. Takto do toho zbytočne ťahajú korčuliarov, nemotorových kolobežkárov, malé deti na odrážadlách, bicykloch - skupinu, o ktorej vôbec nebola reč a ktorá bude tiež obmedzená (doplatia na rýchlych e-kolobežkárov a cyklistov, pričom cyklisti ani nesmú po chodníku jazdiť okrem detí do 10 r. a sprievodu).

Ale zase niektoré lokality sú k cyklistom nepriateľské. Zoberte si len takú Ilavu. Ak chcete ísť bicyklom zo Sihote do Lídla, či na námestie; potom z Lídla na námestie alebo do časti Skala, a vlastne je skoro jedno, odkiaľ kam chcete v meste ísť, tak legálne bicykom sa dá jedine po hlavných ťahoch (ťah 1/61 TN - PB a ťah 2/574 Pruské - PD), žiadne bočné mestské kľudné ulice (nie sú priechodné, iba slepé z hlavnej cesty). A kto pozná Ilavu, vie aké sú tu hlavné ťahy (úzke bez krajnice, niekde obrubníky a zábradlia popri ceste) a premávka (veľa áut, špičky katastrofa), tak po Ilave pôjde bicyklom len skúsený cyklista alebo blázon, ostatní budú jazdiť po chodníku popri ceste a priechody, či podjazdom pre chodcov tak ako doteraz.
Zobraziť komentár 30.10.2025 - 01:04:04
00
arrow_leftflegko napísal:
Cela ta novela je blbost, si am aj ine casti, o ktorych mozeme polemizovat...napriklad to zvysenie veku na pravidelne lekarske prehliadky...preco?

Tych tragickych stretov chodcov s inymi ucastnikmi na chodnikoch zase tak moc nebyva a najvacsiu zlobu robia elektricke kolobezky....ono staci ist do Prahy a clovek si ch v centre celkom uzije....pred par mesiacmi som jedneho zahranicneho degesa na Vaclavskom vecer okrikoval.
Veci sa daju riesi aj jednoducho, ale komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí...ze pan Vazny?

Ani do prahy nemusis ist. Ja som tento rok zacal bikom chodit do prace a idiotov na ekolobezkach vidim denne. A bol som svedkom minimalne dvoch stretov e-kolobezkar vs chodec takych kde realne doslo aj k zrazke a padu. Vzdy bol na vine kolobezkar
Zobraziť komentár 30.10.2025 - 06:13:19
00
Az raz slovensko dospeje tak postaci ustavny zakon, ze sa treba chovat rozumne a ohladuplne. Neverim, ze existuje moznost vytvorit pravne pravidla co vyriesia tento problem a aj keby s pomocou Pana Boha sa vytvorili kto ich bude dodrziavat? Predstava, ze vyzenieme vsetky pohybovadla z chodnikov medzi auta kde sa pohybuju rozne privilegovane individua (skoro denne maju incidenty, ze) ma desi.
Zobraziť komentár 30.10.2025 - 08:12:47
014
😁

Prílohy:

FB_IMG_1761817794475.jpg
FB_IMG_1761817794475.jpg 131.96 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 30.10.2025 - 10:50:40
10
arrow_leftrobertp1996 napísal:
pričom cyklisti ani nesmú po chodníku jazdiť okrem detí do 10 r. a sprievodu).

Ako si teda vlastne vysvetľuješ výnimku v paragrafe 52, odsek 2?
Zobraziť komentár 30.10.2025 - 11:34:20
00
Aby to nebolo jednostranne tak dnes ma nasralo Nko, Aktuality, ale vo finale hlavne ICJK, pretoze vychadzali z ich clanku.
https://icjk.sk/422/Kalinakova-firma-sidli-u-ludi-napojenych-na-zbrojovku-Grand-Power-od-ktorej-chce-kupit-0tisic-pusiek-pre-vojakov
Za tento clanok by sa "novinar" nemusel hanbit ani v Protiprude, ci v HS.
Vypisat, co je v clanku prekrutene, co vymyslene, kde autor podsuva svoje priania bez akychkolvek dokazov, ci indicii by vystalo za cely clanok. O to viac ma to mrzi, ze clovek potom straca vieru v taketo institucie, ktore by mali byt etalonom toho ako sa robi poctiva novinarcina.
Autor ma smolu, ze pisal o problematike, ktoru roky sledujem a je mi viac ako jasne, ze ak v tom nebol umysel tak svoju novinarksu pripravu na clanok viac ako odflakol.

Btw keby Jano zil siel by na to inak ako som poznal jeho pracu.
Napriklad by sa pozrel na hospodaresek vysledky LIWA Arms Slovakia (kalinakova firmicka).
Firma produkuje kazdy rok stratu, dokopy za 5 rokov cca 2.4mil eur, pricom prve roky mala obraty do 100k. V kapitalovych fondoch ma naliate skoro 4mil eur (odkial?) a otazka znie...kto pricetny vlozi do firmy 4mil eur a necha si za 5 rokov z nej odcerpat 2.4mil len tak do vzduchu?
Toto su legitimne otazky a nie to, co vyplodil autor clanku, kde je jeden paskvil za druhym.
Zobraziť komentár 30.10.2025 - 16:09:12
00
"V kapitalovych fondoch ma naliate skoro 4mil eur (odkial?)"
z Emirátov... ;)
Zobraziť komentár 30.10.2025 - 16:21:20
02
Andy rozdáva merch. 😄

Prílohy:

FB_IMG_1761838198156.jpg
FB_IMG_1761838198156.jpg 98.18 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 30.10.2025 - 16:30:55
02
Príspevok používateľa Martina Holečková (diskusia pod príspevkom je "výživná ;) "

https://www.facebook.com/MartinaHoleckovaNR/posts/pfbid0DDLcmMHr9TXggvr2r5ZmiWiEJQZveE2MChiajF5ubddyeWxDemvSCtwRCdu4Y7wPl

Ficovi, Eštokovi a celej koalícii sa začína rozpadať rozprávka o tom, že Čurillovci manipulovali trestné konania. V tíme Veritas, ktorý na inšpekcii vyšetruje Čurillovcov skončili ich dvorní vyšetrovatelia Dlabaj a Dubovický. Títo vyšetrovatelia pritom museli skončiť práve kvôli pochybeniam, ktoré robili keď obviňovali Čurillovcov.
Verejnosti sú už známe mnohé zjavné pochybenia v kauzách, ktoré vyšetrovali. Napríklad v prípade policajta Mateja Vargu, kde prokurátor aj sudca povedali, že jeho stíhanie je neopodstatnené. Rovnako dopadli títo vyšetrovatelia aj v iných kauzách Čurillovcov. Teraz si konečne chyby Dlabaja a Dubovického všimli aj na inšpekcii.
Pripomínam, že to boli to práve páni Dlabaj a Dubovický, ktorí stáli aj za účelovým obvinením prokurátora Šúreka, kvôli ktorému mu bol odobratý prípad Očistec, v ktorom sú obžalovaní Tibor Gašpar a Norbert Bödör.
Zobraziť komentár 30.10.2025 - 19:34:28
09
PetoLov No oni sú tá výnimka. Podľa § 52 odseku 2, iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať, to neplatí pre výnimky, medzi ktorými sú aj cyklisti podľa § 55 odseku 1. Tam sa píše, kadiaľ sa jazdí na bicykli a je tam aj tá časť, na ktorú odkazuje § 52 odsek 2: Osoby mladšie ako desať rokov, osoby, ktoré ich sprevádzajú, a osoby, ktoré ich vezú podľa odseku 3, smú jazdiť po pravej strane chodníka, ak tým neohrozujú ani neobmedzujú chodcov.

Takže je pravda, že cyklisti nesmú jazdiť po chodníku okrem detí do 10 rokov a sprievodu. Ešte podľa toho odseku 3, tí, ktorí majú viac ako 15 rokov, môžu po chodníku viezť deti do 10 rokov v detskej cyklosedačke, detskom cyklovozíku alebo na detskom bicykli, pevne spojeným tyčou s vodiacim bicyklom (túto skupinu som zjednodušene zaradil pod kategóriu deti do 10 rokov a sprievod).
Zobraziť komentár 30.10.2025 - 20:32:15
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up