Kategórie
Bike-techNakoniec som dostal napad a kupil som ohrievač voskov ? parafin a vosk z klasickej sviecky
Pomer 1:1
To je tip pre "voskárov" o ktory som sa chcel podelit.Este len experimentujem,tak ak mate aj vy dake napady a skusenosti,tak dajte vediet.Cau ?
Akcia týždňa -25% Weldtite TF2 Ultra Dry Wax mazací olej na reťaz, 100 ml
5,99 €
-25%
MOC 8,99 €
savings Muc-Off C3 Ceramic Wet Lube mazivo na reťaz, 120 ml, kvapadlo
16,89 €
savings
MOC 29,99 €
-14% Muc-Off C3 Ceramic Dry Lube keramické mazivo na reťaz, 5 ml
1,79 €
-14%
MOC 2,59 €
savings Squirt Chain Wax mazivo na reťaz, 120 ml
9,49 € savings
MOC 17,19 €lacny crockpot - nevyhoda dlhe zohrievanie, da sa pomoct teplovzdusnou pistolou , ale zas pekne vojde na plocho cela retaz
teflonova? grilovacia podlozka - dobre sa z nej skrabe odkvapkany vosk
uholnik s malym ozubenym kolieskom na 'polamanie' retaze
Nakoniec som dostal napad a kupil som ohrievač voskov ? parafin a vosk z klasickej sviecky
Pomer 1:1
To je tip pre "voskárov" o ktory som sa chcel podelit.Este len experimentujem,tak ak mate aj vy dake napady a skusenosti,tak dajte vediet.Cau ?
nazdar. tak ja som na to siel podobne ako ty stym ohrievacom voskov. stal ma cca 20€. stopil som tam vosk zo sviecok, mal by to byt v podstate tiez parafin, vceli vosk, cisty grafit (ale ten uz nebudem asi davat dost zafarbil i ked som pouzil cca 2g) a nakoniec som pridal PTFE prasok pre lepsiu mazivost (ten som objednal z alli) cela tato receptura bola vytvorena pomocou AI. ja som sa snou stotoznil, lebo tak nejak som si to predstavoval, len ten pomer som si nevedel upresnit.
s prvou retazou som najazdil cca 100km v pomerne suchom ale prasnom prostredi a idem ju menit za druhu. Mam pocit, ze uz jej stacilo.
Inak ten ohrievac voskov ma objem 400ml a zmestim tam dve retaze naraz.
edit: zratal som si a teda 365km a 6800VM a tiez som spozoroval ze na na niektorych prevodoch bola hlucnejsia ako na inych.
dnes som dal retaz dole a na bokoch bol este vosk. a vo vacsine clankov tiez. Takze mozno ze som este mohol vydrzat. Uvidim na druhej. tu potrapim urcite viac.
Pridavam aj foto retaze a prstov. Skusal som kazdy jeden clanok a nemozem sa stazovat, ze by som mal ruky spinave.
Ja ich varím čo 200km a čistím od prachu handrou,a ,zablatene vyperiem vo vode so saponatom.
pri olejoch sa mi toto nestavalo, čo robím zle?
Olej aj v tej hnusnej podobe ciernej guce stale chrani lepsie ako nic.
pri olejoch sa mi toto nestavalo, čo robím zle?
V dnesnej dobe budme radi, ze sa tie retaze netrhaju.Kvalita ide rapidne dole vo vsetkych odvetviach.Vsade sa setri co to da.
V zásade ak začne reťaz popiskovať, tak je čas na previoskovanie. Alebo ak ti príde už moc hlučná. Ja s ňou nič nerobím, opláchnem v namydlkených rukách po vodovodom, ususím a šup do vosku.
toto je "original" silca:)
https://www.professionail.sk/ohrievac-vosu-fhc-e2052-500ml-100w-cier
ale inac fajn - ak staci objem pol litra...