Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftMatkough napísal:
Viem si zmenit mapu aj pocas zaznamu a pocas navigovania?

Áno. Ja mám rôzne mapy na rôznych profiloch a viem si ich prepínať za jazdy

Inak tiež som skúšal gravelista mapu a navigovala fakt super. Cyklotrasy vyzerajú, že nie sú vyznačené podľa farby a jedna mi tam aj chýbala
Zobraziť komentár 09.11.2025 - 19:22:07
10
arrow_leftgravel1 napísal:
Snad nebudem OT. Kto pouzivate na beh GPS hodinky Garmin, mavate tiez vypadky ukazovatela tepu? Resp. tepy mi ukazuje ale nerealne. Niekedy pri skutocnych tepoch odhadom 140-145 mi ukazuje 125 a podobne bludy. Pocas behu ich odopnem, utriem snimac od potu, utriem ruku a zase rovnake bludy. Niekedy to po chvile nabehne a tepy vyskocia. Inokedy mi to ukazuje dobre a zacne blbnut (ukazovat cca o 15-20bpm menej) po kratkej pauze. Ked zvysom tempo na realnych odhadom 150-160bpm tepy na hodinkach stupnu ale ledva na 140.
Konkretne mam FR255.
Je to na reklamaciu? Alebo je na to nejaky trik ako to vyriesit? Nerobi to zakazdym ale je to dost otravne. Hrudak nerad nosim.
Diky

Tento jav je davno znamy. Meranie tepu zo zapastia je len informativne. Nie je co reklamovat. Staci ze mas slabo alebo aj silno dotiahnuty remienok na ruke a uz nebudu udaje presne. Staci ze sa dostane pot na snimac alebo mas viac ochlpenu ruku v mieste snimaca a meranie tepu nebude presne. Na presne meranie ma Garmin hrudne pasy a kedze ich nerad nosis musis sa zmierit len s informativnym meranim tepu.
Zobraziť komentár 09.11.2025 - 19:33:25
03
V nocnonto vyzera rovnako. Nezmeninfarbu co sa mi celkom paci. Vsetko ostatne je v nocnom cierne.
arrow_leftlaco napísal:
Odkedy som si ju nainštaloval, tak používam iba ju. Ale áno, mám výhradne zapnutý denný režim. Takže to, ako vyzerá v nočnom režime, ani neviem.
Zobraziť komentár 09.11.2025 - 19:44:07
00
arrow_leftlaco napísal:
Odkedy som si ju nainštaloval, tak používam iba ju. Ale áno, mám výhradne zapnutý denný režim. Takže to, ako vyzerá v nočnom režime, ani neviem.

Citujem sa sám. Zabudol som napísať, že ja sa navigujem na základe vopred pripravenej trasy vytvorenej v Locuse. Tú exportnem v tvare GPX do nejakého mnou pripraveného priečinku. Z toho priečinku si pomocou apky GPX/FIT Exporter pošlem bezdrôtovo do môjho Garmin Edge 1040.

Ak chcem trasu zmeniť, je to chvíľka v Locuse ju vygenerovať a poslať do Garminu.

Ale áno, to vyhovuje mne, ktorý jazdí po vopred naplánovaných trasách. Tí, ktorí chodia na blind, tak tam na "navigačnej kvalite" mapy záleží.

To len na margo.
Zobraziť komentár 09.11.2025 - 19:46:50
00
Snad nebudem OT. Kto pouzivate na beh GPS hodinky Garmin, mavate tiez vypadky ukazovatela tepu? Resp. tepy mi ukazuje ale nerealne. Niekedy pri skutocnych tepoch odhadom 140-145 mi ukazuje 125 a podobne bludy.

Je to "normálne", hlavne teraz, keď je už chladnejšie a optický snímač až tak dobre "nevidí", ako v lete (v lete som si to vlastne ani nevšimol). Aj keď mám pocit, že prvý Garmin optický snímač, ktorý som mal vo vívoactiveHR pred nejakými desiatimi rokmi, fungoval spoľahlivejšie, ako štvrtá generácia, ktorú mám teraz v Instinct 2. Proste to ignorujem a v prípade, že potrebujem presnosť, použijem pás...
Zobraziť komentár 09.11.2025 - 20:06:22
00
Ja s odchylkou ratam, ale tak 2-3 tepy hore dole. Ale ono to niekedy ukazuje uplne v norme (cca o 2 tepy menej ako hrudak, porovnavane sucasne s 530kou a hrudakom) a niekedy prakticky totalnu blbost, mozem sprintovat a ist do Z5, hodinky si drzia na hulvata 140 tepov...
A robi to ako sa im zachce, bez zjavnej priciny, robilo to v lete, v zime, utieranie potu nepomaha, a to si kvoli tomu holim zapastie ??‍♂️
Kvoli snimacu Elevate 4 som tie hodinky vyberal, nech nemusim nosit hrudak a ono to vlastne ani na reklamaciu nie je? ??‍♂️
Zobraziť komentár 09.11.2025 - 20:31:58
00
Nemas nahodou tetovanie na zapasti? Diody vtedy maju problem s presvietenim koze.

Ja mam Venu 3, ktore maju tiez elevate 4 a nevypadava mi nic, ani neukazuje bludy. V podstate pouzivam na tep iba hodinky a nemam problem (turistika sem tam, mtb, gravel).
Zobraziť komentár 09.11.2025 - 20:49:19
01
Nie tetovanie nemam, to viem ze moze byt problem pri snimacoch. Chlpy takisto holim pod hodinkami.
To som si mohol kupit aj hodinky z ali za dvacku. Pri behu sa prakticky riadim iba tepmi a na toto meranie sa nemozem spolahnut pri tomto zazraku od garminu.

Edit: inak toto je haluz, teraz som sa hrabal v mailoch a o 8 dni to bude 2 roky co som ich kupoval z alzy. Takze par dni na reklamaciu este mam. Neviem ako to dokazu na tuto chybu otestovat kedze to robi len pri aktivite aj to sporadicky, ale asi im to tam zanesiem.
Zobraziť komentár 09.11.2025 - 21:13:42
00
Nie tetovanie nemam, to viem ze moze byt problem pri snimacoch. Chlpy takisto holim pod hodinkami.
To som si mohol kupit aj hodinky z ali za dvacku. Pri behu sa prakticky riadim iba tepmi a na toto meranie sa nemozem spolahnut pri tomto zazraku od garminu.

Edit: inak toto je haluz, teraz som sa hrabal v mailoch a o 8 dni to bude 2 roky co som ich kupoval z alzy. Takze par dni na reklamaciu este mam. Neviem ako to dokazu na tuto chybu otestovat kedze to robi len pri aktivite aj to sporadicky, ale asi im to tam zanesiem.

Prečo ti vadí hruďák, ja ho ani necítim. Mám tento z ali a ukazuje úplne na parádu, sú tam aj novšie nabíjatelné, ale ja som chcel klasiku na batériu CR2032. Za facku sa to dá zohnať. Hodinky mám Garmin Fénix 7, nie pro.

https://www.coospo.com/products/h808s-chest-strap-heart-rate-monitor
Zobraziť komentár 09.11.2025 - 21:28:20
01
gravel1 Netestuje sa nic. Alza ti posle nove. Bratovi sa nedali cca. po roku zapnut Venu 3 a poslali mu novy kus.
Ak sa ti bude dat, priloz tam graf tepu z Connectu ako to ukazuje (ak je to tam vidno), nech vidia, ze si neni nejaky spekulant.
Zobraziť komentár 09.11.2025 - 21:30:51
01
a "hrudak" na rameno :) nechces skusit?
https://www.decathlon.sk/p/361995-471064-kardio-naramok-kompatibilny-s-rozhranim-bluetoothR-a-ant-hrm-band.html
Zobraziť komentár 09.11.2025 - 21:40:17
01
Hrudak mam, dostal som origo garmin k 530ke. Neviem si na to zvyknut, bud ma tlaci alebo ked povolim nedrzi na mieste.
Ale ak to nevyreklamuju budem sa s nim musiet naucit zit.

Neviem ci najdu este niekde na sklade novu 255ku music ale bol by som rad, tie hodinky su okrem blbnuceho tepu uplne super.
Tak pridem tam tyzden pred koncom zaruky, aj tak ma budu mat za spekulanta :D
Pozriem ako vyzera graf tepov z dneska a ci tam daco vidno.
Zobraziť komentár 09.11.2025 - 21:40:40
00
arrow_leftennio napísal:

Tak toto budem urcite zvazovat ak to meria ako hrudak :)
Zobraziť komentár 09.11.2025 - 21:42:32
00
Na aktivite to vidno zretelne. Okolo 22min par sekundova pauza, potom nizke nerealne tepy pod 130. Kratke vypadky v tepe su ked som daval hodinky dolu a utieral. Az na 5ty krat sa chytili a vyskocili realne tepy.
Zajtra to tam skusim zaniest a dam vediet ako to doriesili. Vdaka vsetkym zatial za rady

Prílohy:

Screenshot_20251109_214424_Garmin Connect.jpg
Screenshot_20251109_214424_Garmin Connect.jpg 56.22 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 09.11.2025 - 21:59:32
00
U mňa na grafe vidieť niečo podobné, akurát opačne - na začiatku som rozhodne nemal tepy okolo 170, ale niekde okolo 145, ako je po tom zlome...

Prílohy:

Garmin HR.png
Garmin HR.png 11.02 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 09.11.2025 - 22:19:57
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up