uplny suhlas s leeanou... tentokrat som nejazdila a fotila "na schodoch", s partiou, co sme tam stali sme tak trochu (alebo aj viac) plnili aj funciu smerovcikov, lebo viaceri pretekari chceli ist po absolvovani schodov hore - doprava (zvyk z minuleho roka, boli vidiet este aj sipky), aj ked by naozaj slo len o par metrov zachadzky, viacerym sme museli povedat nie hore, ale dole dolava... nasledny chaos na krizovatke, sipka rovno - dalsie kolo, dolava - ciel, viaceri zaregistrovali len sipku dolava, takze sa hned po prvom kole vybrali do ciela, skoro sme si hlasivky vykricali, co sme im davali na znamost, ze idu zle... takisto chaos na danej krizovatke - pri strete s autom, autobusom, svadobnou kolonou... aj ked je vsade v pravidlach napisane, ze sa jazdi za plnej premavky, pretekari su vzdy tak trocha "mimo" a povacsine najma po rovine - po asfalte - slapu co to da... takze aj tu bolo par kolizii, smykov a trubenia (kedze pretekari vybiehali z vedlajsej cesty)... a pritom tam stacilo postavit jedneho regulovcika, ktory by naznacil autam - pozor cyklisti... nakoniec tam na zaklade situacie stali 2 baby, tiez "dobrovoľníčky", teda tiez len niekoho rodinne prislusnicky... myslim, ze boli vo veku asi 16 - 17 rokov, ktore to tam ale skvelo uregulovali... tie by boli zastavili snad aj lietadlo :P

No a dodatocne (po 2 dnoch) zistena chyba pri vyhlaseni :!: ABSOLUTNEHO :!: vitaza serie... No comment... myslim, ze len zmena v poradi vo vysledkovej listine nestaci... vitazovi bude pohar samozrejme odovzdany, ale ten "spolocensky rozmer" mu uz nikto nenahradi... sorry, no je to vysmech a obraz celej serie...
kompetentni o tom vedia, uvidime, ako sa k tomu postavia...

ale preste tak ako pise leeana - Este ze bikeri su normal a bola sranda... a sranda veru bola :lol:
01.10.2008 - 11:11:50
00
Inač kongratulejšn k vitazstvu :wink:


DAKUJEEEM :mrgreen:
01.10.2008 - 11:20:53
00
hmmm...ak sa ti nepáči "nehorázne štartovné" zostaň sa voziť doma po dvore, :P
nik ta predsa nenúti zúčastňovat sa AMATERSKEJ serie, ktorú predpokladám, vačšina jazdí pre radosť,
okrem malej zanedbatelnej skupinky s nesplnenou svojou športovou a v niektorom prípade aj rodičovskou ambíciou
Inak ak sa nemýlim, organizátorom Slovenského pohára s "povinným ocenením" je asi SZC, takže klopeš na nesprávne dvere
01.10.2008 - 11:23:27
00
...SZC prispieva v takýchto prípadoch na ceny, ak sa nemýlim :idea:
01.10.2008 - 13:07:35
00
aj ked seria pod SZC nepatrila, Slovensky pohar MTB maratonov ano... ja som licenciu nemala, ani nemam... takze neviem presne, ale toto je uvedene na szc.sk:

SZC prispieva v rámci svojich možností na technické zabezpečenie M SR, SlP XCM MTB
čiastkou, ktorú schvaľuje SXC MTB. Ďalšie prostriedky na organizovanie pretekov si OTR
zabezpečujú vlastnou aktivitou.
Po skončení finálového preteku SlP XCM MTB 2008 prví traja pretekári v konečnom poradí
jednotlivých kategóriách SlP XCM MTB 2008 budú odmenení pohármi pre víťazov SlP XCM
MTB 2008.
01.10.2008 - 13:18:14
00
hmmm...ak sa ti nepáči "nehorázne štartovné" zostaň sa voziť doma po dvore, :P
nik ta predsa nenúti zúčastňovat sa AMATERSKEJ serie, ktorú predpokladám, vačšina jazdí pre radosť,
okrem malej zanedbatelnej skupinky s nesplnenou svojou športovou a v niektorom prípade aj rodičovskou ambíciou
Inak ak sa nemýlim, organizátorom Slovenského pohára s "povinným ocenením" je asi SZC, takže klopeš na nesprávne dvere

Tvoja odpoved o nehoraznom startovnom mi tiez pripada nehorazna. Ti co absolvovali X pretekov v serii urcite porovnavaju vysku stratovneho ( ktora je vsade ina) so servisom, ktory za stratovne dostanu. A nie vsade je uroven pretekov rovnaka to vieme asi vsetci. Ja mam taky dojem, ze ked je to seria AMATERSKA tak aj pristup niektorych organizatorov je tiez AMATERSKY. Vysledkom tohto nekoordinovaneho procesu je bordel vo vysledkoch a nasledna nespokojnost. Potom zakonite padnu otazky preco je to niekde tip top a preco je to niekde na h...o. Pretoze niektore maratony si fakt nezasluzia byt zaradene v serii. A neverim ze niekomu ide o plechovy pohar ale mozno viac o ten pocit stat na bedni a ak ho o ten pocit organizator svojou vinou pripravi, tak nejake PREPACTE to iste nenapravi. Takze QUO VADIS seria ?
01.10.2008 - 14:25:32
00
Mam pocit ze ten maraton sa zacal organizovat tyzden pred dnom D....

Tak skoro :)? Tiez mam pocit, ze sa to organizovalo samo.
01.10.2008 - 14:26:44
00
Cosi, to mam chciet aby v 30tke bola uz uplne strhana troska? : )))


Ak ti vyhovuje, ze budes mat doma 100 kilovu buchtu... :lol: Vsetci vieme, ze len nechces, aby ta baba dala do kopca. :D
01.10.2008 - 14:27:02
00
Ak ti vyhovuje, ze budes mat doma 100 kilovu buchtu... :lol: Vsetci vieme, ze len nechces, aby ta baba dala do kopca. :D

muhehe :twisted:
01.10.2008 - 14:54:52
00
Ahojte. Už roky chodim na bike maratony, ci uz len pofotit alebo aj jazdit. A ma dost zarazila organizacia Šarišskeho bikemaratonu tento rok. Znacenie ... :!: ...dojazd co cieľa ...chaos...a co ma najviac zarazilo to boli ceny.....a ked si uz zaplatim NEHORAZNE STARTOVNE....a odslapem 80km a som na stupnoch ..tak by sa patrilo dosta nieco viac ako tricko/ktore sa zvysilo z prezentacie/ a dusu ..ktora je tak akurat tazitko alebo pre DH...a to nehovorim o tom ze poniektori to vyfasovali aj 3x to iste ... :shock: ...BTW bol to Slovensky pohar v maratone kde su POVINNE financne ceny ako na kazdom Slovenskom pohari. !!!!!!HANBA!!!! Mam pocit ze ten maraton sa zacal organizovat tyzden pred dnom D....Ziadna motivacia, a potom nech sa nedivia ze o rok im pridu akurat ich znami...MOZNO.
Este ze bikeri su normal a bola sranda.. :lol:



Leeana s tvojim názorom o nehorázne vysokom štartovnom si už trapný(á). Už sa to tu na fóre X krát preberalo. Podľa mňa pokiaľ si nevidel rozpočet takejto akcie a pokiaľ si organizátor s bikemaratónu neurobil zárobkovú činnosť, tak názor o nehorázne vysokom štartovnom nie je vôbec na mieste.
A sťažovať sa na to aké kto dostal hodnotné ceny je tiež nevychovanosť. Ono všetko záleží od toho akých a koľko sponzorov získaš. Efekt z reklamy firmy na maratóne je veľmi malý, pre mnohé firmy je to zbytočné vyhadzovanie peňazí (osobná skúsenosť pri hľadaní sponzorov). Ak si dobre pamätám, tak organizátor sa sťažoval na nezáujem firiem podporiť Šarišský maratón.
Mala by byť pre teba pocta a zadosťučinenie, že pred nami ostatnými bikermi si vyhlásený medzi najlepšími bikermi. Pre mňa je každý biker hrdina, ktorý stojí na bedni a je lepší ako ja.
A ak sa ti zdá byť pre teba zbytočná tá duša, ktorá je pre teba len ťažítko, mal si byť taký hrdina a darovať ju nejakému bikerovi, ktorý ti tlieskal, keď ťa vyhlasovali.

Finančné odmeny pre víťazov Slovenkého pohára MTB sú len záležitosťou SZC. Lenže samotný zväz sa zmieta v problémoch nie len finančných.
Pozrite sa, čo urobili s v minulosti prestížnymi etapovými pretekami OKOLO SLOVENSKA, dnes pomaly nikto nevie, že niečo také na Slovensku bolo.
Väčší záujem a celková informovanosť je o našej MTB maratónskej sérii........
05.10.2008 - 01:03:41
00
No my sme sa s bandou tešili na tento maratón. Pamätali sme si, že v Prešove majú peknú trať so super rýchlymi singletrack-mi v lese. No a povestné Prešovské blatko tiež nesklamalo, bolo aj teraz a super lepilo. Registrácia pred pretekom bola dostatočne rýchla. Čo mi trošku chýbalo, nebol tam ten nafukovací oblúk. Ale dalo sa to prežiť. Informácia pred štartom o tom, že trať je skrátená na 25 km a že sa pôjdu dva okruhy, kvôli zákazu prejazdu po nejakej ceste ma tiež privádza k myšlienke, že tento maratón sa začal organizovať týždeň pred termínom. Veď súhlasy na prejazd maratónu by malo byť to prvé čo je nutné mať. Tie dve kolá mi až tak nevadili, aspoň som si v druhom kole vychutnal tie super singláče v lese a na niektorých miestach som si parádne aj skočil. No a povestné Prešovské schody, tento rok ich bolo na mňa ako si priveľa oproti minulým ročníkom. Niektorí bikeri to dali na biku, ja som väčšiu časť obišiel poza zábradlie. Chcelo to ale užšie riadítka. V budúcnosti by mi vôbec nechýbali, ak by ich organizátor vynechal. No ale ak ich tam Prešovčania chcú mať, tak nech ich tam majú.
Na križovatke, kde sa vchádzalo do druhého kola, alebo do cieľa mi chýbal nejaký regulovčík, ktorý by riadil premávku v tej križovatke. Bolo to tam trošku neprehľadné a miestami nebezpečné. Značenie trate a regulovčíci na zostatku trate bolo v pohode. Milí a usmievaví, vďaka im za to.
Spanilá jazda ulicami Prešova na začiatku bola super vec na začiatok, len mám pocit, že šofér toho auta čo išlo pred pelotónom bikerov to nezvládol. On asi nevie, čo má za úlohu SAFETY CAR. Išiel som chvíľu na špici pelotónu s ostatnými chrtmi a to auto neustále zrýchľovalo, keď si šofér všimol, že šlapeme pár metrov za ním, namiesto toho aby tých najrýchlejších bikerov spomaľoval. Na budúce náležite poučiť šoféra auta.
05.10.2008 - 01:05:02
00
keyboard_arrow_up