no ja mam teraz sram x5 ktory je az skoro po zem a chytim ho pri kazdej prilezitosti o daky murik lavicku atd.Myslim teda ze by bolo lepsie nieco mensie napr shimano xtr no pocul som ze na velkych kazetach to moze blbnut ze by som musel potom kupit aj kazety s mensim odstupnovanim.a potom som do konca pocul ze kebyze kupujem nove kazety ze by som mal kupit aj novu retaz lebo ze ak by som nechal staru a kupil nove kazety ze by nebola retaz a kazety rovnako opotrebovane a ze by to zase blblo.Tak vobec neviem co si mam o tom vsetkom mysliet.

poradte please
14.06.2006 - 21:28:36
00
Máš tam ten šalter od výroby, alebo to bola výmena za niečo iné? Horské prehadzovačky sa vyrábajú typicky v prevedení so stredne dlhou alebo dlhou klietkou, a výnimkou nie je ani X5, ktorá sa vyrába aj ako dlhá aj ako stredne dlhá. Tvoj problém asi bude ten, že máš zrejme tú dlhú klietku. Ak by si dal namiesto toho XTR a zase s dlhou klietkou, bol by si tam kde si. Takže v pohode vyskúšaj hocičo so stredne dlhou klietkou. A v pohode by ti to malo pasovať na kazetu s 34 zubami. Keďže to má byť dirt / street a asi nemáš vpredu 3 prevodníky, tak ti stredne dlhá klietka bude stačiť.
Čo sa týka reťaze, keď tú aktuálnu opotrebuješ, budeš ju musieť vymeniť tak či tak za novú.
14.06.2006 - 22:46:01
00
no ja mam teraz sram x5 ktory je az skoro po zem a chytim ho pri kazdej prilezitosti o daky murik lavicku atd.Myslim teda ze by bolo lepsie nieco mensie napr shimano xtr no pocul som ze na velkych kazetach to moze blbnut ze by som musel potom kupit aj kazety s mensim odstupnovanim.a potom som do konca pocul ze kebyze kupujem nove kazety ze by som mal kupit aj novu retaz lebo ze ak by som nechal staru a kupil nove kazety ze by nebola retaz a kazety rovnako opotrebovane a ze by to zase blblo.Tak vobec neviem co si mam o tom vsetkom mysliet.poradte please


no par veci si postrehol spravne, tvoj problem ale bude asi naozaj len v tom dlhom ramienku prehadzovacky, pripadne v jej konstrukcii....neviem ako ta napadlo davat tam xtr :) je sice lahke a mozno aj male, ale je aj krehke a zbytocne drahe ak ho rozbijes pri tych tvojich disciplinach :wink: ....pozeraj radsej po odolnych komponentoch ....a kdesi tu bola tema o tom, ze na dirt a street vozia borci cestne prehadzovacky, tam by uz tvoje uvahy o rozsahu kazety boli spravne, pretoze cestne kazety maju menej zubov a prehadzovacky su tomu usposobene....
14.06.2006 - 23:18:24
00
No ja mam xtr salter s kratkym ramienkom a jazdim 3prevodnik a kazetu som skusal 11-32 aj 11-34 a kupodivu stacilo takze kratkeho ramienka sa az tak neboj. Ale byt tebou asi vezmem nejaky hone alebo take nieco.
15.06.2006 - 10:02:52
00
kup si bud nieco cestacke alebo hone, saint. tie maju kratke ramienka a nic nebudes chytat...xtr je zbytocne drahe a urcite konstrukcne slabsie ako hone(saint) :wink:
15.06.2006 - 15:57:38
00
a este jedna taka otazka:kebyze kupim prehadzovac co je od 11 do 27 zubov napriklad a ja mam 11-32 kazetu tak by pomohlo ak by som co ja viem nepouzival najvacsie kolecko?
15.06.2006 - 22:47:06
00
keyboard_arrow_up