Vacsina toho co ste tu uz spominali su aj podla mna ozajstne lahodky v tejto oblasti.
Z toho co ste spominaly by som pre priaznivcov dynamickych zjazdov vypichol urcite
1.cervenu TZ od pajstunu po kozlisko /ale aj dalej pred kosariskom je super zjazd/
2. zjazd po zltej TZ zo svateho vrchu /ten je juzne od Borinky/ az po razcestie Borinka/Marianka
Zo vzdialenejsich oblasti mam velmi rad
1.zjazd po cervenej TZ z Vapennej smerom k Solosnici. To je naozaj rychlostny a zaroven /na male karpaty/ dlhy zjazd. Odporucam! Z Vapennej smerom na mesacnu luku po cervenej to neskusajte :!: :P
2. Dalsi vynikajuci zjazd sa nachadza na zltej TZ z Ciernej skaly na Jahodnik je to nad Losoncom
Ak poznate este nieco v tej vzdialenejsej casti /od BA/ napiste.


Naposledy upravil Rasto1 dňa 24.12.2008 - 12:51:09, celkovo upravené 1 krát.

21.12.2008 - 20:42:26
00
Zabudol som na pekny miestami aj technicky zjazd po cervenej TZ /magistrale/ spod Zarub z Ostreho kamena na zelenu TZ - Breziny. Su tam fakt perfektne miesta.

Prílohy:

Komentár súboru: Zjazd zo Zarub
IMG_4066.JPG
IMG_4066.JPG 1.31 MiB thumb_up0thumb_down

21.12.2008 - 21:08:43
00
pozerám, že si ďalší am.en rider v bratislave... takže na jar dáme určite nejaké výjazdy...
21.12.2008 - 21:20:32
00
He am.en :lol:
Vidim ze nie som sam kto sa nemoze dockat jari. Dnes som siel na chvilku zo stupavy z obory na kozlisko no snehu mam dost /na par dni :lol: /
21.12.2008 - 21:48:30
00
k tvojim obľúbeným trailom v okolí sološnice pridám modrú z vysokej na vývrat, sú tam síce dve tri miesta, kde treba bajk hodiť na plece, ale inak je to fajné... jo a tú červenú z vápennej na mesačnú lúku sme išli (doslova) nedávno :D opačne nám to nesedelo do okruhu...
21.12.2008 - 22:02:59
00
Tak to ti nezavidim z Vapennej na mesacnu :P Ale ked pises ze len nedavno mozno uz od leta ustupili tie zihlavy siahajuce po pas, neprijemne bodliaky a podobna haved Si pamatam vtedy som sa tam riadne dokalicil a to som ani nesiel na biku som ho len prenasal :lol:
21.12.2008 - 23:27:22
00
dnes som mala v plane zdolat rozhladnu v Bergu, no kedze tam bolo dost ludi /turistov/ a tvarili sa kyslo, radsej som to vzdala.. nechcela by som sa dostat do problemov so zakonom kedze sa tam na bajku naozaj nemoze :( no snad sa tam raz dostanem :wink:
a mozno boli len "milo" prekvapeny, ze som sla na bajku..
03.01.2009 - 15:41:25
00
takých pohľadov som videl kopec aj na červenej, úplne som cítil tú otázku - čo to je za vola?... :wink:
03.01.2009 - 17:16:16
00
saldi: Nepoteší, treba tam ísť cez týždeň alebo ak počas dní pracovného pokoja, tak len za dažďa/sneženia,... Príp. stačí ísť tou zelenou značkou (písal som to o stranu dopredu, asi si čítala). No keď zíde z asfaltu, najprv ide lesom skoro po rovinke, avšak potom príde pravouhlá pravotočivá zákruta a vcelku pekný kopček. No keď sa tam vydriapeš, je to pohodička. A ak sa tade aj vrátiš, nikto ti nič nemôže (aspoň mysím).
03.01.2009 - 18:31:27
00
@tmax:
Tomas, trosku sa mylis... :wink:
Zistoval som, ako to je s bikovanim v Hundsheimskych vrchoch, teda kopcoch okolo Hainburgu, vratane Konigswarte... Bohuzial Vas nepotesim... Jazda na bike je v celej oblast Hundsheimskych vrchov zakazana, nakolko je to prirodna rezervacia Natura 2000, a tam maju jasne stanovene, ze sa nesmie jazdit na bike ani na turistickych znackach... Bohuzial... takze ani jazda po zelenej, po ktorej som isiel nedavno peso...je zakazana... takisto, ako jazda mimo znacenych chodnikov....
Toto iste obmedzenie plalti i na kopec Braunsberg...i ten je sucast Hundsheimskych vrchov... :cry:
Takze je len na Vas, ci budete respektovat zakaz, alebo budete riskovat pokutu az do 2000 Euro....
P.S. Neberte to odo mna osobne, len som informoval, co som pracne zistil... :wink:
04.01.2009 - 10:59:57
00
Laco: Fajn, konečne viem, ako to u západných susedov chodí. No majú zlú propagandu, nakoľko nikde nezistíš, že sa jedná o tu Naturu 2000 (náznak teraz dali na červenej na Konigswarte, tabuľa je aj na lesných serpentínach pod Braunsbergom a niečo aj na chodníčku na Hundsheimer Berg) a tak isto na veľa miestach nemáš zákaz vjazdu, čo však súvisí asi s tým, že si nevedia predstaviť, že by sa tam nejaký biker *ebal. A po ďalšie, našinec, ktorý si pozrie turistickú mapu (ako napr. ja) v nej nájde akurát to, že majú prírodnú rezerváciu (NSG) na Hundsheimer Bergu (len JZ časť), časti Braunsbergu a na spitzer Bergu (pohoríčko J od Hundsheimu). Hovorím o mape od VKÚ (Malé Karpaty - Bratislava 1:50 000). Čiže odkiaľ z prsta si mám vycucať, že sa tam nesmie? Viem, neznalosť neospravedlňuje, ale to je hovadina.

Schválne som teraz otvotil mapy vyrobené rakúskou (či nemeckou?) firmou Freytag Berndt a čo som zistil? Na turistickej WK013 sú síce napísané tieto 3 NSG-čka, avšak súdruhovia pozabudli na banálnu vec, a to ohraničenie. Označenie je akurát pri výškovej kóte (Braunsberg, Hundsheimer Berg a Spitzer Berg). Potom som otvoril 2. mapu, konkrétne cykloturistickú RK A09 (od rovnakej spoločnosti), no tam nie je zmienka absolútne žiadna. Pri tejto 2. však uznávam, že je orientovaná na cyklotrasy, čiže zväčša cesty a chodníčky, takže údaj o NSG a pod. je irelevantný.
04.01.2009 - 17:29:26
00
@tmax:
Ok, to mas uplnu pravdu s tymi mapami, kedze mam dosah na mapy Shocart, tak tam dam aspon tie hranice..:o)
Inak mapa VKU nie je aktualizovani v okoli BA asi 12 rokov..:o(
Freytag a Berndt neviem, mozem to zistit...
Doteraz co viem, ziadna mapa neriesila zakaz vjazdu bikerom... Ale asi to bude musiet... aby sme zbytocne nedosli do problemov.... I mna osobne to ser..e, ale co uz... nemam chut sa nahanat rakuskymi ochranarmi, ci policajtami...asi by sme za hranice nestihli prist... :evil:
Inak v novom update programu cyklotras, ktore by som mal vydat buduci tyzden, uz su znacky, ze je zakaz bike na vsetkych cestickach do Hundsheimskych vrchov... :wink:
Snad ma za to nezbijete... :shock:
04.01.2009 - 18:46:26
00
Ako moze byt cely Braunsberg zakazany? Ved tam ide aj asfaltka a jazdia tam auta aj motorky. Samorejme lesny chodnik z/do Hainburgu je zakazany davno, ale asfaltka urcite byt zakazana nemoze. :idea:

A ked uz sme pri tejto oblasti a spominaju sa Hundsheimske vrchy, tak predpokladam, ze priamo Hundsheimerberg je tiez oficialne zakazany, co?
04.01.2009 - 19:40:17
00
Ako moze byt cely Braunsberg zakazany? Ved tam ide aj asfaltka a jazdia tam auta aj motorky. Samorejme lesny chodnik z/do Hainburgu je zakazany davno, ale asfaltka urcite byt zakazana nemoze. :idea:

A ked uz sme pri tejto oblasti a spominaju sa Hundsheimske vrchy, tak predpokladam, ze priamo Hundsheimerberg je tiez oficialne zakazany, co?

Jezus, tu sme sa bavili o lesnych cestach...jasne ze asfaltka na Braunsberg je povolena... Nesmie sa bikovat mimo asfaltiek, ani po turistickych chodnikoch. Ja viem, ze to bolo zakazane aj predtym, ale teraz sa dost zaktivovali ochranari, i policajti...
Takze som len informoval sucasny stav... Aby niekto neplatil zbytocne 2000 Euro...
04.01.2009 - 20:03:32
00
Aj tak takéto zákazy nepovažujem za opodstatnené. Neviem, čo by som tam ničil (erózia pôdy, rušenie zvery, ničenie flóry - to sa mi také markantné nezdá byť). Osobne som možno bol niekedy na Konigswarte, Braunsbergu či Hundsheimer Bergu, avšak rešpektujem to, že tam niečo hránené je. Nikdy by som na biku nešiel až na vrchol Hunds. B. (je tam taká drevená chatka), nakoľko tam bývala tabuľa o chránenej lokalite a viem, ako to tam vyzerá. Takže to rešpektujem. Ale aby som nemohol ísť po širokej lesnej ceste na rozhľadňu, kade sa sem-tam prevážajú traktory či tereniaky, to sa mi nevidí. A stret s chodcami? To je argument o ničom. To by mohli cyklisti zase ísť proti tomu, aby sa chodci špacírovali po značených cyklotrasách. Však to zase oni prekážajú nám, či nie? Nehovoriac o psíčkaroch. Je to vec spolunažívania, na ktorom sa zakladá každá spoločnosť, si myslím. Stačí, aby ľudia raz pochopili, že treba byť tolerantný, chodiť vpravo (na ceste tiež nejazdím, ako sa nám zachce...aspoň väčšina) a nebudú problémy (aj keď vôl sa vždy nájde). Jediné miesto, či chodník, ktorý by som uznal, že sa po ňom nemá jazdiť, je cestička lesom po serpentínach na Braunsberg. A samozrejme spomínaný vrchol Hundsheimer Bergu.
05.01.2009 - 09:23:23
00
keyboard_arrow_up