Prešli sme po hranici zo sedla Regetow (Regeťovka) do sedla Blechnarka (Stebnícka Huta) asi 6km. Terén je perfektný pre MTB, turistický singl-chodník vychodený zväčša poľskými turistami, semtam treba potlačiť, semtam super zjazdík o držku. Ostatné úseky hranice sme ešte neprešli, ale terén môže byť obdobný, z počutia môže byť ešte náročnejší (v určitých úsekoch), lebo je menej vychodený turistami.


Uaaaaa, uz ma svrbi cele telo :P
02.01.2009 - 17:28:13
00
hehe toto som chcel pocut, takze moj odhad bol spravny, dik jozo
02.01.2009 - 18:08:10
00
Ste ma normalne nazhavili na ten hreben :lol:
02.01.2009 - 22:22:07
00
akoze nie som odtial, ale mam tam vela rodiny...

hlavne je ze ma robite slintavim... to znamena ze : uz som jazdil vela veci na svk... a chcem viac hehe... pretoze svk je popici krajina... na jar si viem predstavit ze nieco zbuchame a ze sa tam ukazem sever vychodu mi chyba do zbierky (aj juh :-( )
april... (dufam ze este nebude sneh haha)
03.01.2009 - 00:42:17
00
Poradte este nejake pekne lesne trasy :wink:
04.01.2009 - 10:47:11
00
Tak dobre: dnes o SVK-PL hranicnom hrebeni na uzemi okresu Bardejov:
Pisal som to uz v teme "Šarišské pojazdeníčko :)"
Obrucne-hranicny prechod Kurov: super trasa, 100% zjazdna (ak ma clovek stastie, tak aj kazda z tychto "stojek" sa da vyjst)
hranicny prechod Kurov - hranica Fricka-Izby: zjazdne, siel som len raz v opacnom smere, trochu nudnejsie ako to predtym, preto vacsinou opustam hranicu a idem asi 200m smerom na BJ za hranicnym prechodom dolava (taky vyjazd z hlavnej cesty tam je) a po lukach do Petrovej a po ceste do Cigelky. Je tu aj moznost ist z hranice Fricka-Izby do polska (konecne legalne! Vdaka Schengen!) a potom obides len Lackovu (toto je fakt nezjazdne) a za lackovou nastupit z polskej strany na Ostry Vierch (niest to tam treba mozno iba nejakych 200 metrov) ale potom po hrebeni ides az na hranicu Cigelka-Wisova.

http://www.bike-forum.cz/fotogalerie/ostatni/detail-10741.html

Tam sa da ist znova cez polsko visova-blechnarka alebo cez slovensko - cigelka-vysny tvarozec a cez sedlo na Stebnicku hutu a odtial na hranicu (blechnarka-Stebnicka huta). Po hranici Staviska s bikom neodporucam, znova by to bolo viac nosenia ako jazdenia. Na hranici blechnarka-Stebnicka huta sa da znova pekne ist po hranici cez Obycz az do sedla Regetovska voda. Nasleduje Javorina, ktoru som presiel (cast treba vytlacit 500m? a cast zniest aj dole) ale ta sa da obist cez regetovku a po ceste smerom na becherov a za dedinou este pred hranicou okolo horarne na Dierocky (znova si na hranici). Po hranici zonva 100% zjazne az na hranicny prechod Becherov. Pokracovanie na Niznu Polianku jazdim zasa vacsinou z opacnej strany ale malo by sa dat. Alebo dolava do polska a po 300m doprava a po ich cyklotrase az do Radocyny a tam vpravo a dojdes znova na hranicu- zajaci vrch. Dalej je do zjazdne az do Niznej polianky.

Len dodam k tym trasam po hranici: ak to tam nikto nebude udrziavat (najma usek Becherov-N.Polianka) tak to asi rychlo zarastie. :-(
Doteraz to sprejazdnovali aspon obcasnymi prejazdmi na stvorkolkach polski pohraniciari ale teraz, ked uz nam santit nebudu, neviem neviem...


Osobne odporucam smer: Obrucne-Kurov-Cigelka
Useky:
Obrucne-Kurov sedlo (nejakych 20km, nastupane (tusim) 570m) - zjazdne komplet obojstranne, cas zavisi od ... vykonnosti, fotografickych snah a ucelu (kto sa prisiel viac kochat, bude mu to trvat dlhsie, kto bude prvy krat hladat aj Kralovu studnu aby sa napil vody mal by si priratat aspon polhodinu :-) )
(cez luku za kralovou studnou sa ide nie presne po znacke, ale po ceste, inac sa stale drzime hranicnych kolikov - je tam jedna "zakerna" cesta iduca rovno do Polska ale hranica zataca o 90 stupnov doprava)
Kurov sedlo - Cigelka: existuju 3 sposoby
1. najrychlejsi je do Petrovej (odbocka z hlavnej cesty na Baredejov 200m za hranicou dolava) a po ceste do Cigelky (5 km, nastupane 100m), cast zjazdna len v smere Kurov sedlo - Petrova (nejakych 200m prudky zjazd)
2. Petrova-Fricka-Izby (Polsko) - odtial je neznacena cesta (pred dedinou Izby pred mostom cez potok doprava, po par kilometroch okolo opusteneho kostola) na hranicu pod Ostrym Vierchom (200m vynos na vrch) a potom kamenisty vacsinou zjazd az do sedla nad Cigelkou - odtial po zltej znacke zjazd do Cigelky
cele asi 20km nastupane aspon 500m
3. Z Kurovskeho sedla - po hranici - do sedla Beskid (pod Lackovu, najvyssi vrch hranicneho hrebena, nezjazdneho ani hore ani dole z oboch stran) a potom na Izby a dalej ako v bode 2 (dlzkou mozno rovnake ako 2, len to bude trvat dlhsie a nastupa sa viac, pribudne nezjazdny usek niekolko sto metrov pod vrchom Czertez)
Ja by som preferoval 2 pretoze legalne prejst hranicu Fricka-Izby je mozne az teraz, aj ked sa tam chodi uz od nepamati.

Cas jazdy zavisi od vykonnosti a tiez najdenia spravnej cesty (ak je tam clovek prvy krat a nie je si isty cestou a musi skusat a hladat tu spravnu alebo nebodaj zakufruje a musi sa vratit alebo sa jednoducho castejsie zastavi a foti a "kocha" sa prirodou, alebo narazi na jej plody - huby, cernice ... ), ak idem
Z BJ na Obrucne po ceste (25km), na Cigelku a potom z Cigelky do BJ (20 km) (Cigelka-BJ ma minimalne 2 trasy, kedy sa clovek takmer uplne vyhne hlavnym cestam a cestam 2 triedy) je to pre mna na celodenny vylet (9:00-15:00 ??? mozno stihnem).

Toto je oblast mineralnych pramenov, kazda dedina v okoli (Petrova, Fricka, Cigelka, Vysny Tvarozec, Nizny Tvarozec ako aj polske Tylicz, Wysova maju svoje pramene mineralnych vod) Samozrejme ich oblast doplnaju aj polske kupelne mesto Krynica a Bardejovske Kupele...

A aby som sa vratil aj k povodnej otazke vychodnej casti hranice PL_SVK v BJ okrese v okoli Becherova, Regetovky, Stebnickej Huty aj ked to uz je popisane vyssie: Javorina: z oboch stran je prilis strma z tej becherovskej pre mna nezjazdna aj dole (mozno nejaky DH rider by to dal...) takze ju vacsinou obchadzam, aj ked hore je jeden usek zjazdny a vyhlad do vnutrozemia polska paradny + je tam ako bonus jedna geokeska. (http://www.geocaching.sk/mapaallc.php)
Usek regetovske sedlo - obycz je moj oblubeny http://maps.google.com/maps/ms?hl=sk&ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=108441556952614393176.00043d4bc94692dbe6749&ll=49.439501,21.242795&spn=0.019032,0.038624&z=15
800m dlzky, 160 m nastupanych, priemerne stupanie 20% - test technickych a vykonnostnych schopnosti bikera (je to zjazdne takze hura do boja!)
Dalej po slovenskej cervenej znacke (to iste ako polska zlta) na sedlo blechnarka alebo po polskej (tusim modrej) do Wysowej. Z blechnarky po hranici cez Staviska je to vraj nezjazdne (prilis strme - nikdy som to neskusal) . - obchadzam to dole smerom na Stebnicku hutu ale pri prvej krizovatke (hned za zavorou) je asfaltova lesna cesta doprava hore kde sa da dostat popod vrch Staviska na luky nad Vysnym Tvarozcom. Tam po modrej do cigelky. (z cigelky som siel aj opacne nie po modrej ale severne od vrchu Hrb ale nie az presne po hranici, na hranicu sa to napojilo az za tym hrbom a vyslo to az nad Tvarozec ako ide zelena turisticka znacka). Tam kde zacina na hranici zelena znacka prichadza lesna cesta z polska od blechnarky, a kedze je tu Schengen, uz bez obav ju mozeme prekracovat, takze jazdime aj tam.

A este tu bola otazka k napojeniu na Maguru: Od severu jedine odbocit na asfaltku medzi stebnikom a steb. hutou (ak ides od hranice od stebnickej huty je to vpravo tesne pred stebnikom) a na jej konci dalej po tzv. moskovskej ako ju domorodci volaju. Na jej konci vpravo lesom pretlacit 100 m a si na asfaltke Zlate-Magura, co je druha zjazdna cesta na maguru. Tretia je z B.Kupelov po cervenej (ale z ceresne nie cez kamennu horu ale tou zimnou cestou) alebo zo Zborova po cervenej ale ako cervena opusti tu lesnu asfaltku pokracovat po nej na jej konci okolo chaty po zltej smerom na BKupele ale potom ju treba opustit vpravo po lesnych cestach smerom na zbojnicku studnu. Odtial je to vlastne opisovana cervena z Ceresne. A este jedna zjazdna cesta tu je: Z mnichovskeho potoka stale hore na sever (okolo klastoriska) stale a stale na sever bez prudkych odbociek - napravo od vrchu Mnichov az prides na cestu zo zlateho na maguru ani nie 1 km pod vrcholom.
Je jasne, ze cele to prejst za jeden den nie je mozne ale po castiach je to fajn.

Nechce sa mi to kreslit do map ale ak by bol dostatocny zaujem na konkretny usek tak to dodam bud nakreslene do mapy alebo (ak najdem) aj zaznam GPS....

BTW: kedze v okrese je dostatok mineralnych pramenov http://www.sazp.sk/slovak/struktura/ceev/DPZ/pramene/bj/zoznam_bj_okres.html (prave na severe su tie nevajcovkove kyselky) minuly rok som ich takmer vsetky (okolo 90 kuskov) presiel, okostoval a vsetko to bolo na biku takze ak vase srdce zatuzi spoznat aj toto piste ktory neviete najst a dodam GPS s trasou pristupu alebo to nakreslim do mapy.

HOWK! dohovoril som.
13.01.2009 - 09:22:45
00
Smékam klobúk pred týmto výkonom. je to super. keď príde čas určite sa ozvem. tá hranica nás zo synom láka :P . hlavne Obručné-Kurov. bomba.
13.01.2009 - 20:45:21
00
Noo a nepoznate nahodou cestu z Magury do Stebnika alebo Stebnickej huty? Lebo moj kamos zjazdar pocul od nejakych bikerov ze super zjazd akurat ze sa na nho nevie dostat :P
16.01.2009 - 18:13:48
00
...popis trasy zo Stebníka na Maguru máš v predchádzajúcom "sprievodcovi" . Je to tretí odstavec od konca. Čítaj poriadne :mrgreen:
17.01.2009 - 09:56:01
00
...popis trasy zo Stebníka na Maguru máš v predchádzajúcom "sprievodcovi" . Je to tretí odstavec od konca. Čítaj poriadne :mrgreen:

Jaj diky. Aspon vidno ako ma skola vymyva :twisted:
17.01.2009 - 10:00:33
00
Neviem ako vy ale ja pri pohlade vonka by som si dal dnes cestu niekam :wink:
17.01.2009 - 10:00:59
00
Noo a nepoznate nahodou cestu z Magury do Stebnika alebo Stebnickej huty? Lebo moj kamos zjazdar pocul od nejakych bikerov ze super zjazd akurat ze sa na nho nevie dostat :P


Len opatrne s tymi zjazdami, je to NPR (Narodna prirodna rezervacia). Po ceste zo zlateto je to OK, z Bardejovskych kupelov po znacke NPR mierne liznes takze s aktivnym ochranarom by mohol byt problem (aj ked tam bezne jazdia motorky a polovnici na autach) ale ta cesta do stebnika, to ide priamo stredom NPR takze netreba z toho robit DH trat :!:
19.01.2009 - 12:53:05
00
...netreba z toho robit DH trat :!:...

Neboj to sa ani nebude konat. Za mojho kamosa rucim :lol:
19.01.2009 - 17:25:51
00
Hm, budem mat kde jazdit, ked pojdem v lete k rodicom.
27.01.2009 - 22:27:17
00
Odkial si neznamy biker :mrgreen: . Zjazdar :?:
28.01.2009 - 18:42:24
00
keyboard_arrow_up