To je všeobecne známy fakt :)
10.02.2009 - 07:27:46
00
Áno, možno ten Spešl nieje úplne názorný príklad. Možno som uviedol dva extrémy. No určite si vie každý vybaviť značku ktorá je za rozumnú cenu a nechýba tam kvalita/ vývoj. Nebudem však konkrétne menovať. Takisto to platí aj na iné značky ako na, tak trochu ohováraný, Hai.

Ale chcel som tým poukázať na to, že tu sa tlačia ľuďom stále tie isté biky a porovnávajú len komponenty. Každý therad o fulloch okolo 1 500,- € skončí vždy rovnako. Tak už pozerajte aj po kvalite; ako písal Rasťo: rám je základ, až na kvalitnom ráme sa dá vyskladať kvalitný bike.
10.02.2009 - 16:25:26
00
rám je základ, až na kvalitnom ráme sa dá vyskladať kvalitný bike.

Ano. Ale ja ako student proste nemam financie na to aby som si kupil ram za 1500€ a skladal.

a porovnávajú len komponenty.

Mas nieco proti radonu/cube? Nemam vobec ten pocit ,ze obetuvavam ram kvoli lepsim komponentom. Precital som toho o tych ramoch kolko sa len dalo a taky mlok na b-f o nich popisal neskutocne vela. Podla vsetkeho je to skuseny jazdec ,ktory toho vyskusal dost a budem mu verit v tom ,ze je to pre mna najlepsia volba.
10.02.2009 - 17:20:00
00
Nie nič proti nemu nemám a vlastne proti žiadnému.
Písal som to skôr všeobecne aj keď tam boli pomenované konkrétne značky. Prvoradé je nechať si poradiť od skúsenejších, čo Mlok jednoznačne je. Vie dobre o čom píše, takže mu môžeš veriť.

Myslel som to skôr na rady typu: za tú cenu máš toto na lepších kľukách atd.

Takže nič konkrétne smerované k Radonu som nepísal.
10.02.2009 - 17:28:26
00
ride SL 2009 je model 2009 takže konkrétne s modelmi 2008. Dvaja chalani od nás z partie majú Ridy. rámy sú klasické štvorčapy /podobné robí aj Rockamachine , 4ever/ na priemyselných ložiskách, rámy niesú oslabované-takže znesú.
jeden z nich má klasický sériový Ride.- domain vidlica s 20mm osou, čo je podstatný rozdiel oproti klasick. rýchloupináku, - fox tlmič, magury Luisky za tie peniaze až až...
a druhý má Rida s Fox36 a X.0 výbavou ...........

myslím , že za tie prachy je to dobrá voľba /neviem o lepšom pomere cena kvalita na trhu.

Zato ze mali problem z najlacnejsimi fullmi ake sa daju len kupit a navyse ani to nieje iste, no no takto predsa nemozete odsudit celu znacku. Navyse vybava na rame je dolezitejsia ako ram pretoze cena vybavy je vecsia, navyse vecina ludi nema peniaze na to aby si kupily bike a potom na nom vsetko vymenily pretoze na tom akurat prerobi.
10.02.2009 - 21:48:02
00
trúfam si povedať, že je relatívne malý rozdiel medzi tým, či jazdíš Deore alebo XTR, pokiaľ si začínajúci jazdec bez pretekárskych ambícií - fajnovosti ako instant-release či multi-release ťa potešia hlavne ak pretekáš
a pokiaľ si bez peňazí, menej bolí namotať niekde na konár prehadzovač Deore za 25 € ako XTR za stovku (pričom toto je asi najčastejší spôsob smrti prehadzovačky a je rovnako pravdepodobný či jazdíš Deore alebo XTR), podobne nie je celkom jedno, či budeš na fulle meniť topswing Deore za dvacku alebo topswing XTR za 70 €, lebo opäť sa budú vykodrcávať asi rovnako často. Čiže tá vyššia sada ti v tomto prípade navyšuje cost of ownership
záver: vyšším komponentom málokedy získaš niečo výrazne hmatateľné... zato lepší rám má lepšie jazdné vlastnosti bez ohľadu na obhádzanie, samozrejme, ak je to full, tak tam ti treba optimálnu kombináciu rám/tlmič
rám s tebou pravdepodobne bude roky, dlhé roky (teraz som predával jeden bicykel rok výroby 1985 ... nepojazdný preto, lebo odišlo niekoľko komponentov Shimano 105 [čo je DOSŤ vysoká sada] ročník 1994 a už sa mi nechcelo udržiavať 10+ kg vážiaci kombajn), ostatné komponenty sú fakticky spotrebák
o tom, že je veľmi vhodné za nezamerať ako somárik na mrkvu na udici na jednu značku, ale mať otvorenú hlavu a vyskúšať si toho pod zadkom viac (a pokojne si dať načas), by sa tiež dalo pohovoriť viac, pretože ide v prvom rade o pocit z jazdy, ako ti sadne geometria RÁMU, jeho správanie, prípadne dizajn kokpitu, naozaj ti môže byť u prdele, či máš Deore alebo XT pokiaľ nejazdíš brutálne na čas
faktom ale je, že ak ti niečo od nejakej značky raz sadne ako riť na šerbel, tak máš slušnú pravdepodobnosť, že veľmi podobne ti budú sedieť aj iné modely tej značky (hlavne pokiaľ sú z toho istého alebo blízkeho segmentu - napr XC a AM, EN a FR, FR a DH...), čo je spôsobené "použitím" veľmi podobnej zostavy testerov, ktorí majú asi rovnaké preferencie (a proporcie) ako ty (to sa ale týka značiek s vlastným vývojom, nie odoberateľov masových tajvanských katalógových framesetov)
10.02.2009 - 22:35:03
00
jediny problem je ze radon/cube/hai nieje asi kde vyskusat(v Bratislave ako sluzba v nejakom shope).
neviem ako to je s Trek/Scott/Lapierre/GT/Cannondale.
10.02.2009 - 23:12:31
00
Áno toto môže byť problém. Inak pomerne typický pre Slovensko.
Gianty sú napr. v Dúbravke (U Mira), Spešly v kaktuse, čo sa LP týka tak s mattom sa asi dá dohodnúť a do PE nie je tak ďaleko (hlavne ak sa chystáš oplieskať pár tisíc ečok ťa nejakých 10 za cestu tam a späť nezabije) a ešte uvidíš naživo ďalšieho fóristu (toto je niekoľkozmysel, muhehe). No a inak sa určite dá dohodnúť výjazd s niekým asi rovnako veľkým z fóra čo danú značku jazdí (treba chodiť na zrazy), niečo som aj ja takto riešil.
10.02.2009 - 23:33:48
00
TO Pajoncek

Spekulujes a preratas sa na tvojom mieste kupim TRANCE X a mas vybavene - komponenty obmenis neskor ale z dlhodobeho hladiske ram TRANCE X bude aj o par rokov este konkurencieshopny zatial co ten HAIBIKE - pre vsetkej ucte je to nejaka cinska hatlanina ale je to na teba ale aj tak mam silny pocit ze sa preratas a kupis nieco s cim neskor nebudes spokojny.
11.02.2009 - 07:09:06
00
cauapistemi: tvoj výrok " Navyse vybava na rame je dolezitejsia ako ram " je tiež hodný do hlášky roku 2009 :mrgreen: si najprv nie 2 ale 3 krát rozmysli čo napíšeš
11.02.2009 - 08:18:17
00
TO Pajoncek

Spekulujes a preratas sa na tvojom mieste kupim TRANCE X a mas vybavene - komponenty obmenis neskor ale z dlhodobeho hladiske ram TRANCE X bude aj o par rokov este konkurencieshopny zatial co ten HAIBIKE - pre vsetkej ucte je to nejaka cinska hatlanina ale je to na teba ale aj tak mam silny pocit ze sa preratas a kupis nieco s cim neskor nebudes spokojny.

??? citaj pozorne. Haibike som zavrhol par hodin po tom co ma to napadlo a chcem ist stale do radonu(cube). Podla referencii to nieje o nic horsi ram ako trance a dokonca este aj trochu menej progresivny(co je len plus). Ked mi ho odporucil este aj mlok ,ktory ma toho vyskusane bez pochyby velmi vela tak imho nemam dovod si priplacat za ram trance ked sa o nom ani neda povedat ,ze je lepsi.Navyse ,nekupujem ram,kupujem bicykel ,na ktorom budem jazdit roky tak ako je.Uz ma tu nenutte skladat. Som student a nemozem vsetko co zarobim tlacit do bicykla.

Aky mas vlastne dovod mas nazyvat haibike (s ramom vyrobenym v nemecku) cinskou hatlaninou? Mas s ich ramami nejake skusenosti?
Rovnako radon/cube. Ake mas argumenty preco nie radon a preco prave trance? Na b-f som videl grafy priebehu oboch ramov,rozsiahle postrehy z pouzivania a porovnavania s inymi znackami.Tvoj jediny argument je ,ze je dobry.O com nepochybujem. Radon(cube) stage je ale tiez velmi dobry ram ,ktory v pohode znesie porovnanie s trance. Rkovy tlmic to este bude pre trance este trochu kazit a horsia vidlica sa tiez urcite prejavi.

Dajme tomu ,ze by som 2roky jazdil na X4ke ako je. Upgradol tlmic rp23,vidlu na rvl u-turn air.Dostanem za 2litre porovnatelne komfortny bike v terene s radonom za 1500 a to som musel 2 roky jazdit na niecom co bolo horsie. No a este stale bude giant zaostavat v ostatnych komponentoch a vahe. Niesom ochotny si priplacat vo vysledku 10tky tisiic korun za ram ,o ktorom sa ani neda povedat ,ze je lepsi. Ono to ani nebude priplacanie za ram ale len za to ,ze by som bral bike z kamenneho shopu a 10tky percent z ceny bicykla by sli na mastnu marzu.
11.02.2009 - 13:27:26
00
tulenik: co sa tyka radnia z tebou suhlasim, ale to je len cast vybavy ved vybava je ovela viac. Najme tlmak, vidla, brzdy, rafy! Hai je nemecky vyrobca nie cinsky.
rasto: a preco nie? aj keby bol hai horsi ako ine (co nieje) by sa to oplatilo.
11.02.2009 - 13:38:36
00
cauapistemi proste preto lebo rám je základ všetko ostatné čo je na ňom je spotrebák vymenitelný zo dna na deň ked sa dostane k peniažkom o rok 2-3 ale rám ostáva sa už dufam rozumieme :wink:
11.02.2009 - 15:49:06
00
To hey ram je to na co vstko vlkadas, ale kto hovori ze sa nemeni? Aj ten sa moze vymenit ako vidla.
11.02.2009 - 15:51:13
00
končim nemá to význam
11.02.2009 - 15:54:01
00
keyboard_arrow_up