Minulý rok sme boli na Donovaloch, šli sme aj úsek Kozí chrbát > Donovaly (myslím červená). Fotky sú mi v niektorých úsekoch známe. Myslím, že až tak katastrofa to nie je.

Súhlasím je to riadne rozbahnené a dorýpané, no časom to všetko obschne a na biku je to v pohde prejazdné. Je pravda, že po ťažbe by mal les vyzerať inak, no myslím, že nejakého drvorúbča, prípadne šoféra ťažných strojov v lese zaujíma po fuške maximálne cesta domov a do lesa na turstiku 95% z nich nechodí.

Takže lesy vyzerajú, tak ako vyzerajú. Myslím, že takto nič nevyriešíme a podobných prípadov na Slovesnku je nespočetne veľa. Maximum čo môžeme teda pre prejazdnosť spraviť, je odhádzať konáre z chodníka a vytvoriť nejakú ideálnu stopu ktorá bude prejazdná. Tento úsek ma na dĺžku tak maximálne 2km, čiže problém nevidím. Vždy sa dajú tieto mláky nejak obísť, aspoň bude chodník o niečo zaujímavješí.

Treba vedieť násjť v tom aj nejaké pozitíva, veď všetko zlé je na niečo dobré, no a drevo sa ťažiť bude i naďalej. Tu nepomôže teoretizovanie a vyplakávanie sa nad tým, ako vyzerá les. Tu pomôže náradie, pár šialencov s voľným časom a chuťou bikovať. Pekných príkladov je tu na fóre vidieť viacero. Takže vyhrnúť rukávy a ideme ... :wink:

Keď niekedy pôjdeme na Donovaly, ako minulý rok, mylsím si, že by sa jeden deň našiel na podobné úpravy. Teda mohli by sme sa spojiť s vami z BB a pomôcť. Tu iné riešenie nevidím.

Kľudne so mnou nemusíte súhlasiť, toto je môj názor na vec. 8)
27.04.2009 - 22:40:30
00
Pre doplenenie:

> download/file.php?id=16354
> download/file.php?id=16355
> download/file.php?id=16356

Viac foto TU

Celý úsek nebol problém prejsť, sem tam podskočiť a halvne zvoliť dobrú sotpu. :wink:
27.04.2009 - 23:32:22
00
však počkajte, pustia sa do vás naši modrí falangisti...
28.04.2009 - 00:46:11
00
keyboard_arrow_up