Staci Fox Float R na Cube Fritzz?
Float R je plne dostacujuci na Firtzzka 44% [ 4 ]
Fritzz potrebuje Float RP23 11% [ 1 ]
nevymyslaj a nechaj Swinger 4 Way Air 44% [ 4 ]
Celkový počet hlasov : 9
Caute pani,

Takze Fritzzko je uz doma a momentalne je tam namontovany Manitou Swinger 4-Way Air.
V ramci gramhonicstva a spolahlivosti mam v plane vymenit tento tlmic za Fox.

Cube defaultne montuje Fox Float RP23 tlmice do Fritzzka. Avsak cenovy rozdiel medzi Float R a Float RPL alebo RP23 je dost priepastny (ci uz nove alebo jazdenky) a tak sa pytam ci si myslite ze ci pri danom system odpruzenia Dual Trail Control (specialen upraven 4 cap) http://www.cube-bikes.de/xist4c/web/Dual-Trail-Control_id_33809_.htm ma vobec zmysel tlmic ako RP23.

Nakolko viem ze tento system bol navrhnuty tak aby sam o sebe eliminoval pohupovanie pri slapackach do kopca a napriek tomu bol stale citlivy tak je otazka ci lockout, a marketingovo nastavitelne urovne Propedalu na RP23 niesu viacmenej zbytocnost pri takomto systeme.
Skusenost s tym systemom mam z Fusionu kde sa s prehladom montuje Vanilla RC a viacmenej nie je rozdiel medzi nou a napr. DHXkom ked je tam namontovane.

Swinger mam viacmenej nastavane teraz tak ze SPV je na minime a je len nafukany na moju vahu a Fritzzko sa pri slapani v sede ani nepohne ani pri vacsich zaberoch, maximalne to trochu hupe ked sa postavim a slapem o 106 :)

Takze sa vyjadrite aj ked len v cisto teoreticky hypotetickej rovine :)
30.03.2009 - 18:42:09
00
Napis Mlokovi,urcite ti napise odpoved ktoru cakas-jazdi Stereo a dost sa v tom vyzna.Inak neviem aky je ten Manitou,ale ja si myslim,ze by ten Float R bol uplne dostacujuci.Ak je ten system fakt taky nehupavy tak propedal ani nepotrebujes a aj tak by sa koli umiestneniu dost blbo zapinal...
30.03.2009 - 18:58:48
00
Tiež by som sa ozval Mlokovi. Bude vedieť najlepšie poradiť.

>>>
Ono medzi samotnými tlmičmi Fox Float R a RP23 bude tiež rozdiel. Teda nielen v tom, že u RP23 máš navyše propedal, no aj v kompresií. Každý Float má určité vnútorné nastavenie compression tune (kompresia). Čím je toto nastavenie vyššie, tým je vyššia kompresia a teda "tuhosť" tlmiča. Kompresia sa však prejavuje len pri začiatku stláčania tlmiča, čiže má vplyv na citlivosť. A tu je medzi tlmičom R a RP23 rozdiel.
Ak je compression tune na Floate R na minime, správa sa rovnako, ako RP23 s compression tune na maxime. Teda ak sa Ti podarí zohnať RP23 s compression tune na min., bude tlmič citlivejší ako R na minime. Kompresia sa dá upraviť, robí to napr. Slovkolex alebo potom napr. aj TF tuned > Push, kde dokážu kompresiu úplne odstaviť. Čím je však kompresia nižšia, tým bude bike citlivejší, no "hojdavejší".
No ak sa rozhodneš kúpiť nový tlmič, pravdepodobne bude ako RP23 nastavený na max. S inými nastaveniami sa tlmiče zvyčajne montujú na biky, podľa požiadaviek výrobcu bikov.
30.03.2009 - 19:11:11
00
...medzi ... tlmičmi Fox Float R a RP23 bude rozdiel... u RP23 máš navyše propedal, no aj v kompresií...

propedal = kompresia (presnejšie low speed kompresia)
má ho aj float R, akurát sa nedá "vypnúť". on sa úplne vypnúť nedá ani na rp23, mierne obmedzenie tam stále bude. preto som to dal do úvodzoviek
Ak je compression tune na Floate R na minime, správa sa rovnako, ako RP23 s compression tune na maxime.

pozor, tu je potrebné doplniť, že to platí pre rp23 s páčkou propedalu vo "vypnutej" polohe
No ak sa rozhodneš kúpiť nový tlmič, pravdepodobne bude ako rp23 nastavený na max...

myslím, že pre ročník 2009 boli/sú retail verzie nastavené na strednú hodnotu...
30.03.2009 - 20:33:18
00
hej Lapierre to mas pravdu s tou kompresiou.
Nechcel som zachadzat az do takych detailov.
Mlokovi som uz napisal :)

Ale vidim Lapierre ze ty mas na svojom Zesty tiez "len" Float R ak ma teda zrak neklame.
Si s nim spokojny? nechybaju ti tam tie nastavenia ktore su pri Float RPL aleo RP23?
30.03.2009 - 20:41:25
00
mar_tin - Jasné malo to byť v úvodzovkách .. logicky olej voľne preťekať nemôže, taže obmedzenie tam bude.

Evo - Spokojný som, no ten tlmič tam bol od výroby. Určite by som bral RP23 s nižším nastavením kompresie. Nastavenia mi vôbec nechýbajú, Zesty je podobný prípad ako Cube ... teda dobrá akcelerácia a zároveň veľmi citlivý priebeh zdvihu. Predtým som jazdil prvého, XC fulla tiež bez locku a propedalu a nechýbalo mi to, je to aj o zvyku. Ak by som mal brať RP23 tak s kompresiou na minime. Uvažoval som aj o high volume komore, no to je zas iná téma. Každopádne zle tým Floatom R neurobíš, no keď kupuješ iný tlmič, tak som za ten RP23. Iná téma sú financie.
30.03.2009 - 20:52:10
00
jo presne o to ide. o tie financie. ide mi hlavne o to ci sa proste oplati priplatit si za ten rozdiel.
A ta velka komora na Flaot je fajn vec. Co je sranda ze Float sa tunuje tak ze sa dava vacsia komora z DHXka kvoli vacsej linearnosti a DHX Air zas presne opacne hehe...

no uvidime co este napise mlok a podla toho sa rozhodnem
30.03.2009 - 22:13:46
00
jo presne o to ide. o tie financie. ide mi hlavne o to ci sa proste oplati priplatit si za ten rozdiel.
A ta velka komora na Flaot je fajn vec. Co je sranda ze Float sa tunuje tak ze sa dava vacsia komora z DHXka kvoli vacsej linearnosti a DHX Air zas presne opacne hehe...

no uvidime co este napise mlok a podla toho sa rozhodnem


Tak kup RP2, to je to iste ako RP23, akurat tam nie je poloha open/1/2/3 ako u RP23, ale len open/2. A po kupe by som (ja) nechal upravit compression tune na minimum, napr Slovkolex alebo Bikelive v Cechach alebo TF Tuned v GB, ale to uz je iny level.
29.04.2009 - 20:00:42
00
Zdravim! Dufam,ze to nebude moc od veci ale chcem kupit SC heckler a tiez neviem ci float r alebo rp23..
29.04.2009 - 22:47:44
00
keyboard_arrow_up