Zdravim vsetkych.

Som v bajkoch v podstate laik, preto by som vas poprosil o radu.

Chcem si zrekonstruovat moj stary bajk, z ktoreho by som viac-menej chcel nechat len kostru, vidlu a riaditka (uvidim, ako s ostatnymi komponentami).
Momentalne mam problem s kolesami. Neviem ake vybrat. Myslim konkretny typ/vyrobcu. Moje povodne rafiky maju rozmery: 559 - 22...

Neviem, ci je este dolezite vediet dlzku osky naboja kolesa, ale asi aj hej, akurat, ze si nespominam, ze by ten udaj niekde uvadzali. Meral som si rozmery na prednej a zadnej vidle, a su (cca) taketo: predna - 9,3 cm, zadna - 11,6.

Chcem ho pouzivat skor ako trekovy (viem, ze by boli lepsie vacsie kolesa), pripadne krosovy bajk... niekde v okoli BA... popripade mozno, ak mi kondicka a bajk dovolia na nejake kratsie tury... takze nijaky extrem.

Financne nemam velmi prehlad, co stoja take kolesa, akurat, ked som bol u nas v jednom bicyklovom obchode, predavac mi ponukal nejake za cca 600,-/ks... takze tak do toho litra na koleso by som bol ochotny investovat (snad to nebude drahsie).

Vedeli by ste mi poradit konkretny typ, popripade z tunajsieho bazaru?

Dik za reakcie, Rado.

EO: snad som to nenapisal do zlej temy...
EO: neskor sa asi budem pytat aj na dalsie komponenty :)
28.04.2009 - 10:29:25
00
z tych cisiel co si udal netusim na aky bike to chces, a na ake brzdy.. ale ak na normal MTB a na kotuce... tak skus popozerat bazar:


Xt + Mach
predam kolesa, naboje XT disc 6 dier, rafky Mach, spice DT Swiss, jazdene cca 2000km, bez plastov, PP, mozna Modra

Cena: €65

Pridaný: 22.04.2009 (20:10) užívateľom rbobo
Email: rboboMTBiker.skpobox.sk
28.04.2009 - 10:49:52
00
No, pisal som, ze ho chcem pouzivat skor ako trekovy s malymi kolesami, pripadne krosovy v okoli BA + mozno nejake mensie tury mimo BA... tym padom brzdy skor klasicke (V-ckove sa volaju?), nie kotucove...

bazar som uz par krat kukal... ale kedze neviem, ci je dolezita aj sirka osky naboja, a ci sa kolesa na XT (pokial by neboli na kotucove brzdy) mozu pouzit na krosovy ci trekovy s malymi kolesami... vravim, som laik, a nerad by som kupil nieco co mi nebude pasovat...

dik.
29.04.2009 - 07:35:26
00
radoslav, ja sa v dlzkach osiek nevyznam... hentie kolesa co som sem dal su len na kotucove brzdy... rafiky nemaju brzdnu plochu pre V-ckove brzdy.
su to kolesa pre klasicke MTB... neviem na aky ram ich chces dat.. daj fotku :)
29.04.2009 - 08:10:35
00
jasne, myslel som, ze to budu na kotucove... kazdopadne dik aj tak...

co sa fotky tyka, nedam :) Lebo by ste sa mi smiali :D
Je to uz asi aj 10 rocny bajk (s tym, ze som na nom jazdil tak mozno 2 - 3 roky), ale zas myslim, ze nie uplny shit (na dobu, ked sa vyrabali)...

a nenajde sa tu este niekto, kto by mi vedel poradit? Popripade, ak som na nieco zabudol, co je treba vediet, kludne napiste... dik
30.04.2009 - 18:26:12
00
Tu Ti asi ťažko niekto poradí,čo máš konkrétne kúpiť,nakoľko dávaš málo technických informácií.
Poradím Ti.
V úvode článku píšeš o okolí Bratislavy.Zbehni do Podunajských Biskupíc (Šport servis),alebo na Mickiewičovú.To budú asi ideálne predajne pre Teba.Obsluha je fundovaná a môže Ti hodne poradiť.
V extrémnom prípade tam zober kostru aj s vidlou a buď pokúp všetky komponenty,ktoré budú spolu fungovať,alebo im tú kostru tam nechaj a oni Ti to všetko namontujú a nastavia :idea:
Tak by si ešte stihol tohtoročnú sezónu.Lež sa budeš točiť okolo jedného problému hrču času,tak budú Vianoce :wink: .Ne tak?!?
01.05.2009 - 07:14:27
00
Hm, dik heca, aj to je riesenie, ale kym by sa mi podarilo dostat do nejakeho obchodu, chcel som to vyskusat takto cez forum...

OK, malo technickych info, kludne povedzte co treba este vediet...
01.05.2009 - 09:52:09
00
keyboard_arrow_up