Fišer Mne je úúúplne jedno čo si myslíš o Meride. Patrične som len reagoval na Tvoju primitívnu poznámku o mne.
12.05.2009 - 09:46:14
00
od meridy ruky prec co sa tyka AM bikov.
odpruzenie - prepakovany jednocap, to znamena tahanie za retaz pri pruzeni, necitlivost pruzenia pri brzdeni.
Dalej vaha 14kg na AM stroj aj v tejto cenovej kategorii je extremne vysoka.

Problem je v tom ze pri tvojom rozpocte €750 sa obzerat po pouzitelnom Full-e je naivita.
Ak by si navrsil rozpocet aspon na tych €1000 uz by si si relativne mohol vyberat aj zo solidnejsich a pouzitelnejsich full-ov.

Ten Haibike co ti odporcuil Miraculix je asi najlepsia volba co by si mohol zvolit ak teda chces novy biek a nie nejaku jazdenku.

v kazdom pripade byt tebou by som si popozeral aj nejake jazdenky.
12.05.2009 - 10:06:38
00
Toto mi prišlo SS od Fišera:
za moju, podla teba, primitivnu poznamku o tebe sa ti ospravedlnujem.
a ked nabuduce vstanes levou nohou tak sa chod radsej prejst ako riesit ***** na fore.

gf

Bože čo som komu urobil aby som tu so soplákmi riešil takéto veci.
12.05.2009 - 10:13:25
00
to by si bol velmi zly obchodnik keby si si kydal na znacku ktoru predavas :mrgreen:


- nem celkom pravda podla mna... dobreho obchodnika zaujima aj to aky dojem zanecha dlhodobo takze v pripade ze nekriticky prezentuje vlastny sortiment z dlhodobeho hladiska ide sam proti sebe. cely princip je aplikovatelny aj na obcasne fungovanie odbornej a "odbornej" pomoci na tomto fore. myslim ze naozaj neprospieva jej kvalite ak sa tu do nekonecna opakuju insitne vyroky inspirovane vselicim inym len nie osobnou skusenostou a kvaziobjektivnym hodnotenim.
12.05.2009 - 10:29:14
00
- nem celkom pravda podla mna... dobreho obchodnika zaujima aj to aky dojem zanecha dlhodobo takze v pripade ze nekriticky prezentuje vlastny sortiment z dlhodobeho hladiska ide sam proti sebe. cely princip je aplikovatelny aj na obcasne fungovanie odbornej a "odbornej" pomoci na tomto fore. myslim ze naozaj neprospieva jej kvalite ak sa tu do nekonecna opakuju insitne vyroky inspirovane vselicim inym len nie osobnou skusenostou a kvaziobjektivnym hodnotenim.


AmEn

Presne toto som vravel piste svoje v reali nadobudnute skusenosti nie famy alebo domnienky.
12.05.2009 - 11:15:29
00
stqeno: na tomto fóre je niekoľko ľudí, čo ti dokážu na pohľad na bike ktorý nejazdili dosť presne popísať, ako sa bude v teréne správať a čo sa s tým dá robiť
pokiaľ sa dostaneš do toho štádia cyklistickej nirvány, mohol by si byť testovacím jazdcom alebo konštruktérom
a plná spokojnosť s tým, čo mám pod riťou, je dôkazom, že ich názor má svoju relevanciu
Turbi: však mu oznám že koniec koncov je to už zopár rôčkov, čo GF vyrobil dobrý bicykel :D
12.05.2009 - 12:37:06
00
tulen:
- samozrejme ze odhadovat sa da (a aj pomerne uspesne) ale na to potrebujes tie predchadzajuce osobne skusenosti s niecim podobnym... moja kritika bola smerovana k rozsirovaniu fam typu: "merida je hnoj", "ritchey je nanic" a dalsich nicim nepodlozenych zauzivanych slovnych spojeni.
- v tej druhej veci sa mylis. Tvoja spokojnost nic nedokazuje, lebo to presne tak dobre moze byt nahoda alebo "placebo" efekt (t.j. narval som do toho X.tis EUR tak to nemoze byt zle) :mrgreen: . aby to nabralo punc relevantnosti potrebujes dostatocne velky statisticky subor na skumanie... ;-)
- to su pekne kraviny... a na zaciatku islo o vyber biku... :mrgreen: :mrgreen:
12.05.2009 - 13:17:20
00
No ja si myslim len, ze je problem na prvy pohlad rozoznat, kto to vie fakt povedat na prvy pohlad, ak si tu(na fore) istu dlhsiu dobu, tak sa to da podla mna rozlisit bez problemov, kto je "fundovany" sa k problematike vyjadrovat.

Ja by som poradil, hlavne citat starsie temy, prejst aj ine fora, a hlavne si ujasnit co od biku ocakavas, a ked si to ujasnis tak si to ujasni este raz :) Tiez som pred pol rokom uvazoval o AM.EN
no prisiel som na to, ze si vystacim s 110 zdvihom uplne na to, co budem jazdit, mam full, jazdeny, XC, jednocap a jazdi sa mi dobre.

vacsina threadov s otazkami na novy bajk sa konci vojnou medzi fun klubom jednej, druhej, ....X-tej znacky, clovek ma z toho zmiesane pocity potom a neistota vo vybere sa po precitani prispevkov neznizi, ale este viac prehlbi, co asi nebol jeho ciel, s akym poziadal o radu

Biku ZDAR :!:
12.05.2009 - 13:20:20
00
Neda mi len zas suhlasit s dvoma prispevkami nadomnou, zacnem si pripadat ako ritolez.
Tiez tu mozem pol hodiny mudrovat ktory system jak bude fungovat ale nerobim to pretoze som to nejazdil a neviem ako dotycny bude jazdit, cisto teoreticky sa ale da odvodit vsetko ked sa pozries na umiestnenia capov, pmery dlzok ramien atd. Napriklad by som netvrdil ze ta merida bude tahat za retaz urcite nie viac ako nemenovane vpp 4capy. Suhlasim s tym blokovanim pri brzdeni ale pri tychto zdvihoch a type jazdenia je to slusne povedane scheiss egal, pokial nie ste jazdcom spDH na 200+mm bajku. Ale zas kazdy sme iny, niketo slape silovo iny frekvencne, niekto ma jazdecku techniku iny nie, to co jeden vnima jak prinos druhy vnima ako brzdu.
Ono je to tak ze ked z pevnaka prestupis na celopruziak zdvihoveho kalibru zesty tak proste nemozes byt nespokojny, prinosy su nesporne. A rozdiely mezi systemami mozu byt uplne nepatrne pri vhodnom umiestneni capu.

A reci typu merida je shit tiez nemusim aj ked meridu som nikdy nejazdil a nebudem(len koli snobskym pohnutkam) ale myslim ze je to slusna ramarina ked zasobuju viac jak 1/3 taiwanskej produkcie.

Fazit:
-ujasnit si co jazdim a budem jazdit, aj s prihladnutim na geograficke moznosti a svoje schopnosti a preferencie.
-v tejto cenovej hladine hladat co najlepsiu ponuku za dane prachy, ramy z taiwanu su +- vsetky na uspokojivej kvalitativnej urovni takze teraz ide o to dostat co najlepsiu vidlu a komponenty v danej hladine. (ten haibike vyzeral celkom pohodovo)
-nebat sa jazdeniek, niektori ludia su snobi takze mozes narazit na malo jazdeny bajk velmi dobrych parametrov.
12.05.2009 - 14:18:46
00
na margo tych odpruzenych merid ... tie vyssie modely su kvalitne vybavou a nad ramom by som tiez nevahal, ale za kvalitnu cenu. Daju sa zohnat aj lacnejsie biky tej istej kvality. Ten vyvoj bude asi drahsi .... turbi sa asi este vyjadri :)
12.05.2009 - 19:08:31
00
no takze proti maridam nemam absolutne nic ale vazne nechapem preco do rocniku 2007 AM 800-d dali lepsie veci ako do 2008...v 08 tam dali veci co v sebe ma 400-d :P a podla recenzii na nete tie veci za vela nestoja napr. tlmic . no a k tomu Haibike Tension X.9 vravite ze je to dobra kupa ? co vravite na brzdy ? a tie tlmice/vidlu ? pripadne by ste mohli hodit link este par napadov do ringu :D . ja som este nieco nasiel ... http://www.kubicasport.eu/produkt/1408/CTM-ROCKSTAR-09/
Aj ked tu celkom nechapem ten tlmic ... na takom biku a ak by som pekne poprosil aj rodicov tak by som bol schopny mozno aj tento zatiahnut ... ale nvm nvm 1300€ mi pride dost vela na mna ... a na to ze sa este jazdit ucim ... a este som si neni isty ci mi budevzadu stacit 160 mm kotuc kedze mam 76 kg ...
http://www.kubicasport.eu/produkt/1297/Haibike-Q-FS-SL-09/
12.05.2009 - 19:57:12
00
- v tej druhej veci sa mylis. Tvoja spokojnost nic nedokazuje, lebo to presne tak dobre moze byt nahoda alebo "placebo" efekt (t.j. narval som do toho X.tis EUR tak to nemoze byt zle) :mrgreen: . aby to nabralo punc relevantnosti potrebujes dostatocne velky statisticky subor na skumanie... ;-)

Noo, medzi kvalitou výrobku a € ktoré stojí je VEĽMI neostrá závislosť, ja som konkrétne poskúšal viacero značiek a viacero typov, a bolo by ma celkom potešilo niečo ušetriť, ale v zásade boli len asi 3 značky čo mi sedeli (a asi 5 typov) a napokon to vyhrala hmotnosť plus ponuka, ktorá sa neodmieta u rámu, ktorý som mal pod prdelou asi najkratšie. A na placebo som dosť odolný... len tak bokom, môj posledný vedecký výprd spadá do farmácie ;) a v inej diskusii nemám problém NEodporúčať značku, ktorú sám jazdím.
Celkove platí že bike nie je dobré kúpiť bez toho aby sa vyskúšal, toto napríklad vo výbere silne znevýhodnilo Canyon.
12.05.2009 - 23:46:41
00
- nemal som na mysli zavislost kvalita-cena ale "placebo" efekt ako schopnost cloveka presvedcit sameho seba ze to za co vyhodil kopec penazi je uplne najsamlepsejsie a nic lepsie neexistuje (co ine mu aj zostava vsakze? :mrgreen: ) ..nevylucujem ze existuju vynimky...

- co sa tyka vyberania biku bez skusania... jazdim zatial HT (full zatial odmietam z nelogickych principialnych dovodov :mrgreen: ) a posledne 3 biky som skladal bez toho aby som mal pred kupou komponenty osobne odskusane... (za tie roky mi uz ale preslo pod zadkom dost materialu takze som urcite vedel odhadnut aky bude +/- vysledok). v kazdom pripade by som napr. full znacky Canyon nemal absolutne ziaden problem kupovat "na blind". silno pochybujem ze tie biky navrhuje a vyraba partia vikendovych zvaracov co to maju ako bokovku popri zvarani plynovodov a tym padom tam je predpoklad nejakeho toho know-how. :wink:
13.05.2009 - 00:20:17
00
Akurvát že nejde o nejaké skúšanie kvality komponentov či rámu, ale o to, ako si pozorumie daná geometria s mojou anatómiou. Inak povedané nejde tu o to či žabožrúti alebo fašouni vedia/nevedia zvariť rám, makaróni poskladať brzdu a žltí otroci iné komponenty. Ide o feeling z biku, jeho proporcií, ovládania a mojej polohy na ňom. Mimochodom the same dôvod, z ktorého sa len veľmi hmlisto dá radiť niekomu, kto sem hodí len svoju výšku a pýta sa, či mu bude rám X vo veľkosti Y dobrý. No zhruba môže, ale aj nemusí...
13.05.2009 - 15:10:20
00
- nerobme z toho vedu. detailne zmeny pozicie mozu mat preukazatelny vplyv v casovkach alebo cestnej cyklistike, aj to iba na uplne spickovej urovni kde rozhoduju aj malickosti a nie pri amaterskom jazdeni. pretekari co jazdia MTB sa furt vedia napasovat na to co dostanu od sponzora tak neverim ze by v tomto smere boli naroky amatera vyssie ;-)

- jazdil som dlhe maratony a vystriedal som dost ramov (aj teraz striedam v podstate 3 vo velkosti od 17 do 20"), ktore sa v jemnych detailoch odlisovali geometriou aj jazdnymi vlastnostami ale ziaden nebol taky aby sa na neho nedalo zvyknut alebo problemovy co sa tyka ergonomie. clovek si +/- par desiatok milimetrov v kazdom smere zvykne a velmi rychlo. problem je iba ked je zmena pozicie resp. proporcii ramu radikalna. ak berieme do uvahy ramy urcene pre urcity druh jazdenia, tak tie sa dnes uz skutocne odlisuju +/- par mm takze si nemyslim ze by sa dalo u zavedenej znacky trafit "mimo".
13.05.2009 - 16:37:24
00
keyboard_arrow_up