Tak už asi viem koho ste stretávali, myslím toho cykloturistu s ovesanym bikom, tusim ma nejaky CTM. Ja ho často stretávam v Medzilaborciach a okolí. Sparcus mi asi potvrdí že sa nemýlim a ide o pána Gavulu však? :)
TO bodka: hej, pochválil som ten Olpran, fakt som neveril že to s nim zvládnem :oops: takže som zistil, že žiadny bicykel netreba podceňovať..ale s mojim horakom by som si aspoň zjazd užil no na tých veľkých úzkych kolesách som to radšej neriskoval :lol:. Kliešťa som na sebe žiadného nenašiel, ale zato komáre boli neskutočne otravné
27.04.2009 - 10:29:59
00
no čo je? v okolí Medzilaboriec sa teraz nejazdí?? :roll: Ja som 1. mája prešiel časť náučného chodníka Zoborské vrchy pri Nitre na tom crossovom Olprane. Miestami som bajk musel tlačiť alebo aj ťahať hore svahom po kamenistých cestičkách ale dalo sa :lol: Spravil som 26,5 km za nejaké 4 hodiny s prestávkami pri rôznych zaujímavostiach (Svoradova jaskýňa, Svoradov prameň, Dražovský kostolík). Fotky dam neskôr, alebo možno niečo napíšem na web medzilaboreckých cyklistov aby ste mali lepšiu predstavu :)

Predsa som si našiel čas a aspoň nejaké fotky a popis trasy som dal na: viewtopic.php?f=7&t=18621&p=274078#p274078
03.05.2009 - 15:41:48
00
asi nejazdíí :lol: bol som na vylete v argentine 8) (surany za kolajou tak to tam volaju,mam tam rodinu)a potom hore v ZA trocha som tam bicykloval.pekne kopceky sa tam najdu,ovciarisko babkov tu som sratil pedal(dole kopcom,pozicany horsky mal slabe brzdy kym som to ubrzdil ..trvalo kym som ju nasiel :roll: pozrel som aj letisko atd..predvcerom som sa vratil stihol som akurat jazdu do sobraniec a vcera do medzilaboriec som ti volal a zase nam to nevyslo :evil: to drevo si prekladal ty pri tej bytovke na zaciatku radvane?schvalne som pribrzdil,ale bolo ich tam viac nak neviem.inak nestretol som ziadnych cyklistov iba jednecho mladeho ked som sa vracal z ML hore kopcekom na odbocke cez most do krasneho brodu.si vsimam,ze v poslednej dobe k nam do dedacova zacalo chodit vela turistov aj cyklistov,poslal si sem nejakych :lol: alebo zeby tuto stranku pozeral aj niekto iny ako mi dvaja :lol: :lol: ? zachvilu mas prazdniny tak to tam nejako vydrz kup cestak a beriem ta 8)
09.05.2009 - 09:10:05
00
serus, no veď tak to aj vyzera že sa nejazdí :roll:, ja som už myslel že si sa dakde stratil že nepišeš a ty si bol až v nejakej argentine :lol:. Takže si dačo pojazdil na zapade hej? No zase nam nevyšlo stretko, ja som doma 2 dni a z toho som jeden stravil v Radvani a dnes druhy v Zbudskom Dlhom - treba pomôcť rodine :) Nie, pri tej bytovke sme neboli my to nejaka druha partia. My sme robili v lese smerom na Zbudsku Belú a auto (sivú Thaliu) sme mali odparkované na tej pravotočivej zákrute smerom na HE, to si musel vidieť už z tej roviny pred Radvaňou :). Hehe ja som do Dedačova nikoho neposielal tak netušim :lol:. A mate tam nejaku zaujímavosť alebo kvôli čomu tam chodia? Ja som v Dedačove ešte nebol tak nepoznam vôbec. Ani neviem kto to tu sleduje okrem môjho brata, spominal som chalanom z partie nech sa zaregistruju ale žiadna ochota z ich strany tak ja nikoho prosiť nebudem, ich vec 8) Ja sa zajtra musim učiť, pondelok cestujem a čakaju ma 3 skušky. Koncom mája a začiatkom júna by som mal mať voľno tak už chcem konečne začať trénovať (nie na Tour de France, ale rad by som už vyskušal mtb maraton :lol:)
09.05.2009 - 23:16:38
00
ok tak sa drz na tych skuskach.pocasie vseliake zakze dialky teraz radsej jazdit nebudem,maj sa.
10.05.2009 - 08:34:17
00
noo diky diky, mam teraz 2 tyždne čo robiť v škole :?. Jasne počasie dosť premenlive tak netreba zbytočne riskovať. Ja som dnes pred večerom bol v Poľsku ale len pri kaplnke a prameni za hranicou. V sprievodnom vozidle ma doprevadzala rodinka :). Pôvodne sme išli do Paloty na opekačku ale ja som zobral bike aby som si posledny deň doma zajazdil lebo zajtra cestujem do Nitry. Urobil som 30,6 km, a cestou späť som prekonal svoj osobny rychlostný rekord a podarilo sa prekonať 64 km/h...dajak sa nedari viac neviem prečo :roll: Bracho ma maximalku tušim cez 74 km/h...no ale trening to bol poriadny, som ponahľal aby ma s autom nemuseli veľa čakať tak som išiel skoro na plný výkon a mal som dosť :lol: hlavne stúpanie na hranicu ma zabíjalo, som musel asi v polovici stúpania zliezť z biku lebo som už nevládal ťahať ani na ľahkom prevode :oops:

Prílohy:

Komentár súboru: cesta v Poľsku smerom od kaplnky pri "zazračnom prameni"
DSC03610.JPG
DSC03610.JPG 190.08 KiB thumb_up0thumb_down

10.05.2009 - 23:48:07
00
ja vcera nic moc:cez udavske-zubne-papin(tu strasne rozbita cesta,krokom :| )hore na svetlice rokytov a domov.take sprievodne vozidlo by sa aj mne zislo po polsku 8) raz mi vytrhlo ventil na prednom kolese,nastastie pri koskovciach :oops: ked som sa uz vracal z polska tak som len presiel laborec a bol som doma.neviem si predstavit co by som vymyslel niekde pri myczkowe :cry: aj ked lepenie nosim stale.mobil mi vonku nefunguje.polske peniaze som nemal..odvtedy nosim stale aj nahradnu dusu(dokonca som vyvrtal vacsi otvor na disku aby sa tam zmestil aj vacsi ventil(skor sa najde medzi ludmi ako galuskovy :lol: ).co sa tyka maximalky,parkrat som letel :twisted: a stacilo odvtedy radsej pomaly dole kopcom,nikdy nevies co ti vyleti z lesa(nejaky zajko..nanosy strku na zatackach..) uz nevystrajam.netreba sa plasit,akurat si znicis hrdlo,prechladis dutiny v hlave neskor budu chronicke a problem na svete,jak mam ja.staci trocha jazdy v chlade a hlava boli vecer nenormalne.tak som dopadol pre tie svoje rychle jazdy z mladosti. :| treba mi vymenit stred(dalsie prachy :evil: uz sem tam trie o presmykovac).maj sa :wink:
11.05.2009 - 08:35:43
00
tak som si to spravil stereo :lol: vcera raz,ale bez zachadzky fijas radoma a dnes uz komplet cez okruhle,fakt je menej tych kamionov.fukal severak,ale nevadi po otoceni v havaji to islo skoro samo :lol: vybehol som cez holcikovce,lebo som pocul piskat pracovne stroje pod kopcom mala domasa.na druhej strane frezovali pri konci,take platanie :roll: .pod radvanskym kopcom sa cestari akoze snazili platat diery 8) .akurat mi to otrepalo tricko :evil: .dalo sa.

Prílohy:

zase domasa.JPG
zase domasa.JPG 213.96 KiB thumb_up0thumb_down

13.05.2009 - 18:31:53
00
noo take sprievodne vozidlo je fajn :). Si mal fakt stastie ze ti ten ventil nevytrhlo dakde daleko v Polsku, to by bol problem, ale paci sa mi ten napad s vyvrtanim väcsieho otvoru :lol:. To je pravda s tou rychlostou, ked si spomeniem ze minuly rok sme s bratom tak riskovali dole tym kopcom z hranice do Paloty bez prilby v rychlosti cez 60 km/h :roll:... Inak, v Radome robia nanuky nie? :) Pekny okruh si zase spravil, ja by som to asi s mojim bikom za den nezvladol, neviem. Skusku som spravil, uz len dve ma cakaju, ale cez vikend ked nebude prsat by som zase rad isiel pojazdit do Zoborskych vrchov pri Nitre tak uvidim.
14.05.2009 - 12:40:51
00
ci tam robia nanuky to neviem,odbocka je hned na zaciatku :lol: takze v obci som nebol.ja teraz osypujem zemiaky vo velkom,predvcerom v noci padali ladove krupy u nas,cela dedina mala polnocny budicek 8) kazdy choval co sa dalo,hlavne auta.pripadalo mi to jak stahovanie naroda :lol: inak drzim palce(ale iba na nohach,ruky potrebujem na brzdenie xi,xi)a uspesne zlozenie skusok. :wink:
14.05.2009 - 16:51:41
00
dnes som bol osypat zemiaky u babky,konecne mam od nich pokoj,ale este predtym som vybehol do zavady,tiez kludna trasa aj ked tie nase cesty :roll: ale aspon ziadne polske kamiony :evil: .ked spominas tie nanuky tak tu v n.sitnici pri fotbalovom hrisku(krizovatka v dedine)potraviny,niekedy tu normalne predavali zmrzlinu 8)
cez romakov :twisted: slovenska volova sa mi podarilo prejst uspesne :lol: sa ukludnili.aj ti nasi v zbudskom dlhom osada.zavada:klasika letim dole dedinou babka rovno na cestu,akoby sa nechumelilo.ziadne take pozriet zlava zprava :? klasika na koncovych dedinach,su zvyknuty na tri auta za den+jeden autobus.to iste sa mi stalo aj v habure takze dnes som bol pripraveny.
chcel by som uz konecne nieco dlhsie,ale rana chladne a pocasie neiste.

Prílohy:

zemiaky.JPG
zemiaky.JPG 163.57 KiB thumb_up0thumb_down

15.05.2009 - 17:54:09
00
ked nie drevo tak zemiaky :) na dedine je stale robota co? Ach tie krupy, minuly rok v lete nam znicili urodu zeleniny :? V Sitnici predavali zmrzlinu? no to som nevedel. Hehe takze ziadne utoky romakov neboli? Ja som mal minule v Palote fan klub :lol: ked som sa vracal z hranice tak mi take 3 deti kyvali - lepsie ako by za mnou mali kamene lietat lebo aj to som tam uz zazil. Ta babka sa asi spoliehala na sluch a kedze ziadne auto nepocula tak rovno vykrocila na cestu...diky tak drz palce aspon na nohach aby si mohol brzdit, ja ten vyjazd do Zoborskych vrchov odkladam na neurcito, idem sa radsej ucit nech mam pokoj od tych skusiek. Cawko
16.05.2009 - 11:30:33
00
takze zoborske vrchy ništ,co?ja som konecne trafil super pocasie,akurat rano som isiel skoro tak bola hmla(este mi treba kupit tie reflexne pasiky,nemam :oops: )potom sa vyjasnilo neskor zamracene poobede jasno a sucho vietor slaby.bolo ok 8) .keby si bol doma mohli sme sa stretnut na pive v jasliskach :lol: (nepijem iba zartujem).hlasia pekne aj zatra tak uvidim kam ma to stoci xi,xi :wink:
ahoj.

Prílohy:

tylawa.JPG
tylawa.JPG 168.3 KiB thumb_up0thumb_down

17.05.2009 - 21:04:35
00
ee, včera bolo sice super počasie, ale odolal som a snažil som sa učiť. Vo štvrtok posledna skuška tak keď sa podari možno som cez vikend už doma tak by som už rad začal pravidelnejšie bicyklovať lebo nemam ešte ani 300 km najazdenych :oops: No tak si sa konečne dočkal dobreho počasia. Pekny okruh si zase spravil. Si išiel cez Duklu? Pozeram to na starom pc v škole tak nevidim poriadne tu mapu :lol:
18.05.2009 - 13:43:16
00
hej komarnik.mapa len taka info..po vcerajsku som chcel dnes nieco kratsie tak som sa vybral na ten dubnik 8)(a dorazil som sa uplne) od caklova nenapadny slaby stupak :lol: obzeram bike ci plaste spustaju ci brzdy ok nejako tazko sa ide :? ten zamutov asi najdlhsia dedina na svete :P vosiel som za dedinou do lesa a hned krizovatka tak som si vybral do lava(spravne)po 100m je strelnica.cesta zo zaciatku zla aj ked asfalt,ale je v lese tak blato mlaky sem tam.ale cim dalej tym lepsia,najprv hruby asfalt,diery vela potom menej atd.pod vrchom uz skoro ok hore vyborna :wink:na vrchu rovina vsetko asfalt,az som ostal prekvapeny s tym som nepocital isiel som len tak pokade sa bude dat s mojimi galuskami.a isiel som fakt opatrne stacila jamka a sekne z boka plast:evil: stale stupanie. :roll: do nekonecna.videl som jelenice srny diviakov nastastie nie pod vrchom som stretol dve auta(osobne)a ked som sa vracal tak sa hore trepali liazky posypovace vytlacili ma z cesty,uz som sa nemestil:mrgreen: az kde som bol neviem :| znacka potom taky pomnik ihlan z kamena dalej zavora az som prisiel na krizovatku.jedna isla hore na ten vysielac asi(tipnem asi 1 km?uz sa mi nechcelo)a ta druha dole kopcom do husteho smrekoveho lesa stale asfalt!(by ma zaujimalo kde to ide,ci nie nahodou na druhu stranu(cervenica?mozno)lebo ked som sa vracal tak v jednom vyreze(kvoli stoziarom s VN)bolo vidno nejaku dedinu na druhej strane.cesta dole mi trvala 25minut malo kde som to pustil vacsinou vsetko na brzdy :evil: bolo paradne,odporucam ti aj keby si mal ist vlakom do VT.oplati sa.nieco ako vinne-porubka ale aspon3*dlhsie.dedina tiez rozkopana cesta.tmavsim porobili byty som zvedavy dokedy im to vydrzi :twisted: dole to islo samo a od VT domov proti vetru,normalka to aby som sa nenudil.tie mosty v okoli VT :roll: no strach.isiel som vonkasim oblukom.

Prílohy:

zamutov.JPG
zamutov.JPG 90.93 KiB thumb_up0thumb_down

vysielac.JPG
vysielac.JPG 264.72 KiB thumb_up0thumb_down

krizovatka.JPG
krizovatka.JPG 342.53 KiB thumb_up0thumb_down

romale.JPG
romale.JPG 276.18 KiB thumb_up0thumb_down

18.05.2009 - 16:41:04
00
keyboard_arrow_up