ako čítam tak na sobotu sa chystá asi naháňanie km spojené so skákaním cez kamene a preliezaním stromov na čo nemá chuť každý takže asi fakt pôjdu dve skupinky. k tomu novému chodníku jahodná (myslím že vladolov chodník?) ja ani neviem kde je a po tom čo tu čítam mi tiež asi chýbať nebude.nerád zliezam často z bajku a nemám sa chuť niekde rozčapiť ako kačka keď niečo prepísknem veď keď sa chcem váľať tak môžem ísť pred blok do pieskoviska a tam to aspoň nebude bolieť. inak k tým obtiažnostiam asi toľko že nie každý potrebuje k jazde na bajku masaker.viď príklad účasť na maratónoch.na niektorých klesá z roka na rok.pár jednotlivcom sa nepáči trať pre priveľa širokých diaľníc či ako to nazvali organizátor ich vypočuje pridá do trasy pekných pár technických úsekov pre 90 % rekreačných bajkerov prejazdných tak akurát popri bajku a z nich mu tam veľa príde raz na druhý krát sa ešte nechá prehovoriť a na tretí krát sa na taký technicky obtiažny maratón zvysoka vyje.. a organizátor sa čuduje nízkej účasti.každému sa však vyhovieť nedá tak si musí zvážiť či robí podujatie pre širokú verejnosť alebo pre pár na bajku technicky zdatných jednotlivcov a popri nich pár odvážlivcov prípadne trate neznalých bajkerov. na záver asi toľko že výjazd na bajku nie je iba amen ale pre niekoho je to skôr o cross country aj keď po teréne.každý nech si jazdí čo chce a čo sa mu páči
20.05.2009 - 15:15:27
00
v poslednom case tu na fore kazdy iba hundre, tazke trasy, dlhe trasy, kamene, stromy, rychle tempo, skore vstavanie...nikto nikoho nenuti, aby sa pridal, kazdy nech si jazdi kde chce, ako chce, kedy chce a s kym chce...howgh
20.05.2009 - 15:36:02
00
ale nikto nehundre to nie je hundranie len konštatovanie.nedávno som stiahol jedno video z nejakého vlákna tuto na fóre a pozeral som ako sa nejakí bajkeri snažili prejsť cca 20 metrový podľa nich 'technický' úsek.v jeho závere sa z desiatich šiesti roztiahli na zemi.bajk išiel jedným smerom a jazdec niekde úplne iným heh.pre niekoho je bajk asi o tom ako so sebou lepšie a viac praští o zem.ja som na to pozeral dosť nechápavo ale keď sa to niekomu páči ta nech má čo chce :)
20.05.2009 - 15:51:11
00
Muffin, vystihol si to. Kdo chce pride, komu sa trasa, jej dlzka a tempo nepaci pojde sam, alebo si zorganizuje svoju partiu. Ja AM-EN tiez nevyhladavam, ale vyjazdov s Muffinom a Co. som uz absolvoval niekolko. Skoda len, ze v sobotu som pracovne mimo KE (v Jasnej). Ak bude vyjazd aj v nedelu dajte vediet, budem uz doma a rad sa pridam.
20.05.2009 - 15:53:42
00
Musim povedat ze uz davno ma tak nenaplo na zvracanie ako pri citani vyplodov niektorych prispievatelov ohladne singlaca na Jahodnej.

Mam pocit ze ste si pomylili miesto vyskytu, lebo toto je forum stranku MTBiker, nie CEstný biker v lese.
Singel na Jahodnej je vynimocny uspech, je to krasna trasa a ukazka toho co sa da dosiahnut a kam by mala ist snaha do buducna.
Sirokých zvaznic rovných takmer ako asfaltka je už dostatok, takže nevidim problem pre miestnych latentných cestných cyklistov ktorým vadí aj náznak terénu, aby jazdili tam.

Neskor doplnim nejake svoje postrehy ohladne niektorych kozmetickych drobnosti tohto singlaca, no teraz idem jazdit. Singlac na Jahodnej - aj hore aj dole - na cestaku :-)
20.05.2009 - 16:00:54
00
Skoda reci, ten chodnik zodpoveda obtiaznostou ktoremukolvek zlatokopeckemu chodnicku v Idahu alebo Oregone kde sa zacalo jazdit koncom 80rokov na bajkoch vyrazne horsich ako mame dnes, tieto chodnicky prave dali formu modernym singlacom.

Story, ked som to siel naposled na tom spomenutom pevnaku(zdvih 65mm prevod 1:1.4+narazene rameno a svalovka by amen) sli sme takou vyletnou formou coco zvykne tomu hovorit bajklando, s dvoma kamaratmi ktori su tzv. cestni Mtbikeri(totalny ITaci z presvedcenia) takze technikou ani bajkovou ani jazdeckou velmi neoplyvaju, naviac to bol ich prvy tochtorocny vyjazd.
Jeden odmietol ist uplne a vysiel a zisiel po asfalte.
Druhy sa nechal prehovorit a pomalicky slapal hore bez problemu, na Kofole na jahodnej sa vyjadril ze nadhera oproti tej nude na asfalte zdola od alpinky a zisiel to so mnou aj dole. Zas bez problemu pomalicky. Takze je to dost aj o danom cloveku jak je lenivy a ochotny skusat nove veci, aj ked mozno by tak neboleli jak si mysli. Zaklad je to ist na pohodu lahucky prevod, neprecenovat sa a nehnat to a zrazu je to nadhera, tak je to totiz koncipovane. gravitacny faktor je tam skoro uplne vyluceny.

K padu na amene sa nevyjadrujem :P bol som fyzicky vycerapny na to aby som to ustal na tom koreni. Naviac sa to dalo obist a bolo to na vlastnu zodpovednost nikto nikoho nenutil.
A ten usek sa neda porovnavat s vladolovym singlacom.
Skor je to podobne hornej casti Vrabciakou.

edit: sorry za moj ofenzivny prispevok ale namichlo me ked som cital reakcie ludi(oni vedia o koho ide) co ten chodnik nevideli ale uz nan nadavaju, chalani si fakt slusne makli a vznikol si myslim nadherny chodnik ktoreho tempu sa len staci prisposobit. A ktory priemerny mtbiker co jazdi po turistickych znackach musi urcite zvladnut.
20.05.2009 - 16:22:56
00
ak nechápem čo bolo napísané tak už vôbec nehodnotím toho kto to písal.ja nikde nevidím príspevky o tom že ten chodník bol urobený na pi.. je tu písané iba o tom že nie každému bude chýbať a nie každý ho bude využívať a prečo to tak je plus niečo o jeho zbytočnej kľukatosti.fakt tu nikto nenapísal že to bola zbytočná robota.bolo ti fakt až tak zle že si nestihol dobehnúť ani na hajzel?
:shock: :mrgreen: edit: reakcia na ten vyrypovačný príspevok flinkera..


Naposledy upravil coco dňa 20.05.2009 - 16:49:40, celkovo upravené 1 krát.

20.05.2009 - 16:35:23
00
ty to chces nasilu urobit osobnym.
Preco reagujes na posledny odstavec kde sa kvazi omlouvam za svoju horucu hlavu a neprecitas si to ostatne podstatnejsie.
Ja len viem len Vladola kolko to stalo casu a nervu,
nehovorim ze si povedal ze je .... vravim ze nan nadavas t.j. ze ti nebude chybat a to si ho este nevidel, mozno ho zvladnes lavou zadnou, nepodcenujem ta, ale takto odradzas dalsich cyklistov ktori sa necitia na nieco krkolomne bez toho aby ho skusili.
Este raz precitaj hore o tych 2 ITkoch. Myslim ze kdokolvek na tomto fore ma lepsiu Jazdecku techniku.

Naviac ten chodnik urcite ocenia aj pesi turisti takze zmysel ma.

Edit: uz mi drbe druhy tyzden bez bajku, pokial budem v sobotu zdravotne fit tak idem na 100%, bud kojsa alebo co navrhnete. Snad budem stacit tempu.
20.05.2009 - 16:45:39
00
este ze makam na zadani a nemam cas rozmyslat, co by som tu napisal na tie vase hm.
a poprosim ten chodnik nie je moj. je nas erarny agragrny a postavili si ho ludia aj vdaka existencie SloMBy.

Flinker, ako to, ze my sa nepozname? Co si zac? Napis kludne SS. Ja by som sa s tebou rad stretol
20.05.2009 - 17:11:00
00
stqeno ale ja na vladolov singel nikde nenadávam ani nepíšem že je zbytočný.napísal som len že mne asi nebude chýbať.a áno písal som to tak že osobne mne veď píšem za seba a nie za iných.podobne predo mnou písal tuším laco.nechápem prečo je z toho niekomu až tak zle že tu musí jedným príspevkom za dva mesiace zarýpať naraz do viacerých..okrem toho osobne z 'lahodnej' najviac preferujem tú veľmi širokú lahôdkovú cestu smerom na klatovianku lebo tam chodím po bajklande rád na pivo.pre niekoho je to možno fakt široká diaľnica pre bajkové antitalenty typu mňa akože cesťáka v lese na horskom bajku či čo som sa tu dočítal heh ale pre mňa je ok aj keď také široké lesné cesty sú pre niekoho sračkový odpad.a zvlášť keď pri mojej ľahkej váhe v rýchlostiach cca 40 km/hod po tých kameňoch dosť na bajku odletujem a poskakujem lebo s tou mojou váhou a na authore basic ťažšie držím stopu.
20.05.2009 - 17:27:37
00
coco: mna len prekvapuje ako dokazes zhodnotit chodnik , na ktorom si nebol len podla michalkovho hundrania ..
nie je to ziadna freeridova trat ani nic podobne ale obycajny klukaty chodnik . prejdes to tam aj s tvojimi kilami na authore basic.., nebudes musiet tlacit bike vedla seba.. ani nic podobne ..
20.05.2009 - 17:34:43
00
ale veď ja som len napísal že podľa toho čo som tu prečítal mi asi nebude chýbať.bolo na tom niečo zlé?možno som to mal napísať inak aby sa to nepochopilo takto nesprávne ale neboli tu pochopené ani príspevky iných..a ma nechcite nasrať lebo si požičiam žiletku pohľadám ho a prejdem ho na nej na zadnom
:mrgreen:
20.05.2009 - 18:07:06
00
trochu OT ale to pivo je fakt dobré.
Príloha:
4.jpg
4.jpg 57.66 KiB thumb_up0thumb_down


skúsili sme aj pikantus včera po hupikoch pred lajoškou akurát že včera bolo veľmi teplo tak sme ho dopíjali už iba polochladené.a takto dobre sa pri ňom blbne len treba dať telefón do ruky robovi heh:
Príloha:
3.jpg
3.jpg 61.7 KiB thumb_up0thumb_down


Príloha:
2.jpg
2.jpg 61.69 KiB thumb_up0thumb_down


Príloha:
1.jpg
1.jpg 60.75 KiB thumb_up0thumb_down


Príloha:
white or black.jpg
white or black.jpg 56.16 KiB thumb_up0thumb_down

20.05.2009 - 18:38:08
00
Trochu som sa v príspevkoch o chodníku na Jahodnej stratil :lol: , takže ak dobre chápem:
v sobotu sa chystáte na Kojšovku s pokračovaním po červenej nad Kojšov? Rád by som sa pripojil v Idčianskom sedle a ak budete mať záujem, ukázal by som vám pokračovanie po pekných chodníkoch až do Jakloviec zo Striebornej. To je križovatka ciest nad Kojšovom, kde končí, alebo začína červená TZ.
20.05.2009 - 21:15:54
00
hlavne treba napísať či to chcete prepliesť s amenom alebo chrtením alebo naháňaním km alebo či to bude normálny výjazd aj pre 'miestnych latentných cestných cyklistov ktorým vadí aj náznak terénu' či tak nejak to bolo :| asi si pridám do podpisu latentný cestný antitalent čo lezie aj do terénu :mrgreen:
20.05.2009 - 21:47:12
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Prilby)
keyboard_arrow_up