Mrazik> "ale naživo sú to vodou vymleté úvozy plné konárov a kameňov" znie to zajimavo
11.06.2009 - 13:17:00
00
...eee, z červenej sa na maratónsku nenapojíš, resp. bude to veeeľmi komplikované! Maratónska klesá do jednej doliny, červená ide po hrebeni ponad druhú dolinu.

Asi pred týždňom som hľadal obchádzku toho kamenistého zjazdu, šiel som zdola, z Kojšova, ale zatiaľ neúspešne. Na satelitnej mape je síce veľa cestičiek, ale naživo sú to vodou vymleté úvozy plné konárov a kameňov :(


toto bola moja predstava...ale verim, ze to nebude take lahke, treba hladat, hladat a hladat....a potom mozno aj trochu pobrigadovat...

Prílohy:

kojsovka_skratka.jpg
kojsovka_skratka.jpg 199.67 KiB thumb_up0thumb_down

11.06.2009 - 13:26:35
00
tak, toto keby pribudlo na maraton...
ale vlado bude nespokojny, ze tam neni ten rozbity usek. :mrgreen:

lakko prepac, som si to dajak nedal dokopy, ze si tam uz bol.
11.06.2009 - 13:37:42
00
Červená a modrá je OK.
Žltá sa tiež dá približne tak, ako si nakreslil, ale po vrstevnici, teda bez straty výšky a následného pomerne prudkého stúpania to nepôjde.

V sedle Jedlinky, teda na konci toho kamenistého zjazdu, odbočuje doprava pekná cesta, ktorá sa dosť dlho drží na vrstevnici - na ňu treba odbočiť. Nakoniec však predsa pomerne prudko klesne smerom nad Kojšov a zmení sa na starú asfaltku. Z nej sa dá nad dedinou zabočiť doprava a pre zmenu prudko do kopca šliapať po hladkej šotoline popod Ždiar až na maratónsku trať.

Mimochodom, ak by ste šli v sobotu, pridal by som sa :wink:a môžme skúsiť.
11.06.2009 - 13:39:17
00
no, ja som prave myslel odbocit este skor...podla ortofoto sa zda, ze tolko vysky nestratis a nadviazes na cestu na druhej strane doliny...aj ked mi je jasne, ze so zjazdnostou to nemusi byt take ruzove, ved aj ten rozbity usek vizera zhora ako paradna cesta... v kazdom pripade by to chcelo preskumat
11.06.2009 - 14:55:31
00
Pochopil som, že chceš odbočiť skôr, aby sme sa vyhli tomu padáku...
Sedlo Jedlinky som uviedol len ako orientačný bod, kde začína cesta, na ktorú by potom bolo vhodné zísť.
11.06.2009 - 15:01:52
00
ked sa zide z Kojsovky po maratonskej odbocis z chodnicka dolava a prides tym korytom nizsie na lesnu cestu alebo razcestie, je tam jedna nevyrazna vrstevnicova do lava, maraton ide rovno a je tam aj jedna doprava...............
myslim teraz na tu lavu túlavú :)
zistite nadmorsku vysku pod rozbitym zjazdom, nad rozbitym zjazdom...............
ja budem v sobotu Brezne, takze sorry a v nedelu na Murani :)
11.06.2009 - 21:05:37
00
to coco: AM/EN som tiež pochopil ako ty, ale na niektorých úsekoch červenej som myslel na to, že ak sa zrúbem, bude so mnou amen... :lol:
hej je to pekná dvojzmyselná skratka a tiež ešte nechcem ísť do neba.asi by som sa tam nudil keď nič z toho čo ma baví sa tam nesmie robiť :mrgreen:
Coco, ty si chapavy clovek... no toto :D :D :D
srandičky?no dobre.beriem :D
------------
sorry že trošku mimo od toho čo tu práve preberáte..dostal sa mi náhodou do rúk korzár (asi dnešný) a bola v ňom cyklomapa košice dolný zemplín.je to skôr o asfalte a mtb trasy len sem-tam ale sú to asi tie 'oficiálne' akceptované aj 'vrchnosťou'.v skratke ma tá mapa kvôli niečomu trochu zaujala tak sa chcem opýtať či niekto nevie koľko ich zatiaľ v korzári vyšlo.zámerne sa pýtam tu a nie vo vlákne o mapách keďže ma zaujímajú iba mapky okolo košíc a nie celé slovensko okrem toho korzár je regionálny denník.hlavne ma zaujíma či tam už predtým nebola mapka od košíc na západ.len škoda že tá mapa je z oboch strán chcel som si ju vylepiť na záchod lebo kalendár ma tam už nebaví :mrgreen: obojstrannú však asi ťažko vylepím kým nemám dve.to asi nezvládnem :shock:
11.06.2009 - 21:14:49
00
to Jano: možno nemyslím tú tvoju ľavú, ale pred dvoma rokmi som sa pustil z maratónskej doľava približne na mieste, ktoré si opísal, zo začiatku super paráda, potom už len paráda, potom pár padnutých stromov, zvyšky starej búdy a ďalej už len taký dosť nepríjemný chodník, navyše začal mierne stúpať a strácal sa v popadaných stromoch :( Tak som sa otočil a nepokúšal šťastie.
11.06.2009 - 21:18:13
00
...hlavne ma zaujíma či tam už predtým nebola mapka od košíc na západ.

http://www.sme.sk/c/4877090/cyklomapy-v-denniku-sme-zadarmo.html

coco tie mapy stoja za hovno
11.06.2009 - 21:34:54
00
ďakujem za link.nechcem tú mapu kvôli bike na to sú fakt tie mapy na houby.možno tak pre žiletkárov sú trochu použiteľnejšie.okrem toho na budár mi to stačí :mrgreen:
11.06.2009 - 22:19:22
00
hmm, tak si kup dva denniky Korzar a mas dve mapy. a mozes si tym olepit cely budar. budes si moct mapovat svoje chodniky :mrgreen:
ked prestane prsat zavolam ti :roll:
11.06.2009 - 23:04:36
00
ďakujem za link.nechcem tú mapu kvôli bike na to sú fakt tie mapy na houby.možno tak pre žiletkárov sú trochu použiteľnejšie.okrem toho na budár mi to stačí :mrgreen:


Takže, pre žiletkárov si vystačíš bohate s automapou - sú tam všetky asfaltky.
V SME zatiaľ vyšiel ten nezmyselný zemplín a podunajská nížina - proste "atraktívne" miesta
Sú tam hlavne "plánované trasy" nič reálne. Maďarsko tam vyznačené nie je, asi preto lebo tam je reálne značenie. Ja si myslím, že niekto čerpá EU fondy na tie "plánované trasy" podľa vzoru
Knapík a spol - Cyklotrasa Hornád - Torysa - proste o K...te.
11.06.2009 - 23:13:47
00
zase ma tu zdrbú že to zasieram OT príspevkami ale keď musíš tak musíš..tak to vysvetlím celé.ja som písal že ma tá mapa kvôli niečomu trochu zaujala.kvôli niečomu ale nie kvôli bike aj keď sa to volá cyklomapa.
hmm, tak si kup dva denniky Korzar a mas dve mapy. a mozes si tym olepit cely budar. budes si moct mapovat svoje chodniky :mrgreen:
ked prestane prsat zavolam ti :roll:
takto..mapu som náhodou dostal a aj druhú pozháňam 'podrukou' lebo momentálne už včerajší korzár asi nekúpim.budár tým olepím určite.chodníky do takej mapy nezakreslíme ani keď to budeme kreliť dvaja naraz (stereo) a oboma rukami (kvadro) a ani keď bude pomáhať aj sršeň (ako aktívny subwoofer) :mrgreen: btw ja viem telefonovať aj keď prší :D
Takže, pre žiletkárov si vystačíš bohate s automapou - sú tam všetky asfaltky.
V SME zatiaľ vyšiel ten nezmyselný zemplín a podunajská nížina - proste "atraktívne" miesta
Sú tam hlavne "plánované trasy" nič reálne. Maďarsko tam vyznačené nie je, asi preto lebo tam je reálne značenie. Ja si myslím, že niekto čerpá EU fondy na tie "plánované trasy" podľa vzoru Knapík a spol - Cyklotrasa Hornád - Torysa - proste o K...te.
tá mapa mi pomôže v tom že pracovne jazdím autom práve ten región a nie iba po hlavných cestách ale aj krížom-krážom po dedinách a už pri prvom zbežnom pohľade na ňu som našiel jednu skratku ktorá mi ušetrí cca 10-15 km a na automape mi chýba respektíve podľa toho ako je zakreslená v mojej automape by som sa po nej autom asi nikdy nepustil.na hajzli to budem mať čas popozerať poriadne a keď nájdem zopár ďalších takých skratiek budem spokojný lebo mi to ušetrí benzín a aj čas.váhovo plne naložené auto mi žerie aj 10 litrov na 100km a v zime ešte viac.pre mňa je rozdiel či mesačne zarobím cca o 30 € viac alebo nie.a čas je nenahraditeľný hlavne keď odchádzam z domu o 8:00 a vraciam sa o 23:00 po prebrúsení celého juhovýchodného regiónu až po čiernu nad tisou.
tú ne-podarenú mapu mali pomenovať hajzlová cyklomapa pre motoristov využívajúcich aj treťotriedne cesty ktorí nemajú čas podrobne ju študovať počas jazdy :shock: za takú cyklomapu jej tvorcom asi pošlem ďakovný list :mrgreen:
ešte raz sorry za ot ale aspoň pre tých ktorí nevedeli že vyšli nejaké cyklomapy tak už vedia že pre bikerov aj tak stoja za hovno 8)
edit: už keď som to tu zahlienil tak aspoň skúsim smajla: www.fun-online.sk podarilo sa :mrgreen: tak ešte jeden: www.fun-online.sk
12.06.2009 - 00:11:25
00
predpoved vyzera najlepsie na nedelu. O 8 00 vyhovuje? loky alebo most ?
12.06.2009 - 12:48:50
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Prilby)
keyboard_arrow_up