Ahojte,

mám problém s bežeckým kočíkom TFK Joggster III, potrebujem ho zbaliť do kufra auta a na to musím dať dole kolesá. Jedno išlo bez problémov, druhé sa nechce ani za svet pustiť :) Na uvoľnenie kolesa je potrebné zatlačiť do jeho stredu z vonkajšej strany, tým sa v strede osky posunie taký tyčka, čím sa následne uvoľnia také dva cuplíky (dajú sa zatlačiť dovnútra osky, nevyčnievajú z nej), ktoré držia koleso a to ide potom vytiahnuť. Obrázok z neprotestujúceho kolesa:
http://img13.imageshack.us/img13/1465/image011rsu.jpg

Na jednom kolese to ide bez problémov, druhé zatlačím, zatlačiť do stredu ide, ale vytiahnuť nie. Zvuk to pritom vydá taký, ako keby sa tie cuplíky zatlačili dnu a keď koleso zatlačím, tak ako keby zapadli zase späť (cvaknutie). Samotnou oskou točiť ide (po zatlačení na jej konci), takže celá oska by nemala byť zahrdzavená. Keď ide točiť oska, znamená to zároveň, že tie cuplíky (na obrázku tesne pri bližšom konci osky) musia byť zatlačené. Skúšal som to aj silou (ale nie hrubou :lol:, nechcem zlomiť ten plast, v ktorom je koleso uchytené, aj keď vyzerá dosť odolne), no nechce sa to pohnúť.

Máte niekto skúsenosti s takýmto systémom? Čo tam môže držať? A najmä, ako to uvoľniť? Predpokladám, že tam niečo zahrdzavelo. Predsa len, kočík už má najazdených pár stoviek km za necelý rok a kolesá som za ten čas veľa krát nemal dôvod vyberať. Ale absolútne netuším čo tomu môže byť - nič tam okrem tých dvoch cuplíkov nie je ...

Dík za prípadnú odpoveď.
08.07.2009 - 11:12:47
00
keyboard_arrow_up