DEMA HORAL ALTO MTB maratón + HORAL TOUR

12.08.2011 - 14.08.2011
9. kolo - Cyklomaratónska séria
5. kolo - Inter Mountain Series
8. kolo - Slovenský pohár XCM
MTB maratón
Etapové preteky
Svit (Slovensko)

Propozície, Foto, Reportáže
Zúčastnených bikerov (48)
alena zdravotackaalfiretoAndobikerandrej25bukobykiviCraObsftakopyskhajtmanicemanivliizojazijfabjniJožoŠjurajko1975killergKroko21krtko333kubaslazik22ltomajjermajki666Mamelamartinantoni13martinko76matotopemike007miropesPajoncekPipikovicPupokRamolamRaverrichardleRichi2909Robert1RoboKRoflexromanxRudy79simon97Tomino115Yourselfzihadlo 5zuzu3011
Ahojte,
toto bol moj prvy maraton (predtym som siel iba kratky 27km Kosicky) a mal som dost obavu, ci vobec dojdem do ciela. Teda ak Lejzi mozeme povazovat na skutocny maraton (dufam, ze Krejzi-bikeri sa neurazia). Takze som zacal opatrnejsie, aby som neprepalil uvod - sice som sa dostal do vleku na tom prvom stupani a musel som dole z bajku, ale postupne som za rozbehol a dalej som uz siel svoje tempo. Ciel som mal pod 5 hodin, tak v tomto duchu som sliapal. Ziadna velka kriza, mal som vodny vak a par gelov na posilnenie, takze som priebezne doplnal energiu a ziadne krce alebo nieco podobne ma nepostihlo. Aj defekty sa mi uspesne vyhli - v zjazdoch som radsej siel opatrnejsie. Isiel som podla tepovej frekvencie, takze ked som bol uz dlhsie v najvyssej srdcovej zone, tak som radsej zosadol a potlacil :wink:
Ku koncu som uz toho mal dost, ale ten singletrack bol velmi pekny (teda ta tabulka 1km do ciela mi dodala riadnu energiu) :wink:
Dakujem organizatorom aj ostatnym bikerom, bolo to super, vsetko ako ma byt, aj pocasie vyslo.
Ak budete mat fotky, tiez sa pripajam k ziadosti, dajte to niekde na weba a poslite link.
Dik.
09.08.2009 - 16:14:23
00
a este som nieco vlastne zabudol...dakujem velmi pekne tomu cloveku ktory mi pri predbiehani povedal ze mi vypadla asi pumpa zo zadneho vrecka :))) pumpu by som ozelel...ale ono to bola karbonova kluka s pedalom :)))) takze DAKUJEM :)
09.08.2009 - 16:23:23
00
Co dodat? Trasa na lejzy pekna a sucha. Blato na jednom useku zjazdu vsak sposobilo ze vysledok bol rovnaky- spina az za usami. Stratila sa mi bratova flasa hned v prvom zjazde- a moj iontak uz niekde slopu sysle. Tombola bola zaujimava a 2 dnovymi pobytmi pre 2 osoby sposobila viac problemov ako uzitku... no lepsie ako s drutom do oka :D .
Organizacia na dobrej urovni. Znacenie taktiez (len raz som zle odbocil na asfaltke a stiahol skupinku za sebou asi 200metrov :oops: ).
Pasky ktore viseli zo stromov boli v zjazdoch otravne- vyhybam sa paske a naparam to do ihlicnanu- chudak stromcek :(. Alebo na inom mieste ma v zjazde paska preplesla krizom cez tvar. Zaverecny usek v lese ma mierne odrovnal. Vylepsil to len Oldo Bazant ktory mi vravi spoza fotaku ze este asi kilometer a pol. Ale nepovedal ze este kilometer a pol DO KOPCA :evil: .
Vysledok mohol byt aj lepsi no nevadi.
Pripajam este slubene foto- mensia technicka vypomoc pri dojazde po zrovnani putaca merida :D

Prílohy:

P1010168.JPG
P1010168.JPG 605.03 KiB thumb_up0thumb_down

09.08.2009 - 16:24:40
00
Tak toto bol pre mna premierovy HORAL :wink: Vsetky tie popisy profily budili respekt ale ako sa hovori " Ziadne kasa sa neje, ked je presolena " :lol: Start podla ocakavania bol spurt prec do lesa. Nenechal som sa uniest :lol: ale ako to byva snazivcov co ma zmakli a vzapeti zosadli je vzdy neurekom :roll: Pomalicky som si nahodil svoje 140 pulzove tempo a len tak si dupkal. Parada. Obzerstvovacka vyslap zjazdik hore potom zasa dole celkom pekne kilometriky ubudali. Dokonca bol cas aj prehodit par slov so spolubojovnikmi na trati. Slniecko sem tam pofukol aj vetrik. POslednu obcerstvovacku som vynechal pretoze nieco som mal este vo vreckach, jontaku 3/4 flase tak som si povedal, ze to dojdem bez zastavky. Ten posledny vyslap mi isiel akosi sam od seba, ale v zjazde znova zavadzali ti pomlasi. Jeden ma slusne pustil pred seba ale druheho som obiehal mimo stopy a tam nastal prieser :( trafil som šuter a na prazdnej gume si jemne ustlal v trave :D Nasledovala vymena duse a fukoty dalej. Do ciela to boli uz iba 6 km, ale znova si osud zahral kocky. V posledno singliku sme partia asi 6 ks zle odbocili a zviezli sa az na betonku pred kamenolomom :cry: pre nami bol dalsi co takto nezmyselne minul odbocku a tak sme si to vydupkali naspet cca 2,4 km :roll: Dojazd do ciela uz bol v pohode. Na tom singli sa motalo dost bikerov ale predbiehat sa tam nedalo no co uz. V cieli ma na paske este nasr...l Vladika ked s huronskym krikom sa vytesoval ze dal som Drotara. Vladika je nie som tvoj super :lol: ja som senior :lol: Sak to je hamba ze si ma dostal len vdaka defektu a kilometrom naviac :lol:. V cieli sme si polezali so Saldi, Jfabom, Robkou a spol. Co si viac mozem zelat ? Jaj uz viem Welnes pobyt by bodol. Tak som ho vyhral v tombole :lol:


To Ti davam za pravdu to zle odbocenie nebola vyhra. Jedine stastie ze dole pod tou betonovou cestou bol chlapik co sa vracal hore. Keby ho tam nebol vysliapavyli by sme dlhsi kus :(. Nebolo to take strasne, no znacku sme prehliadli vsetci... V tom poslednom singli veru dalo sa tam ist jedine za sebou, preto som sa snazil kolko tolko odtrhnut aby neboli kolizie :oops:

Nejake to zhodntenie maratonu strategicky mi nejak zle vysiel cas za ktory som sa mal dostat do Svitu. Po zaparkovani 3 minuty do startu take rychle obliekanie a skladanie biku som este nezazil. Vystartoval som dobrych 7 minut po hlavnom poli. Vyhoda nemusel som sa vyhynat a pretlacat. Ale zase som si nebol isty ci idem spravne. Trat super miestami dost kamenia no tie vyhlady na panoramu to kompenzovali. Celkovo spokojnost na ten oneskoreny start, cakal som horsie umiestnenie.
09.08.2009 - 16:42:21
00
ja len otázku, neviem či tu je niekto z blízka organizátorov ale ako dlho ostane značenie na trase?rád by som si to niekedy skúsil pekne pomaly uvoľnene :)
09.08.2009 - 17:28:43
00
http://connect.garmin.com/activity/10755009
09.08.2009 - 17:55:38
00
Mili fotografi budu aj fotky? Dakujeme
09.08.2009 - 18:28:54
00
Tak počasie sa tento rok vydarilo. Prezentácia bez problémov. Zo značenie bolo tiež spoľahlivé, teda mám k nemu jednu pripomienku. V zjazdoch boli dlhé žlté pásky poprivezované k stromom občas tak, že viseli smerom dole rovno v ideálnej stope. Raz som sa kvôli tomu skoro vysypal. Výber trate výborný až nato že sa mi zdala väčšina stúpaní príliš strmých (alebo len málo trénujem? :oops: ) a kratších. Občerstvovačky výborne zásobené. Dojazd do cieľa bez problémov. Cestoviny chutili. Trošku prekážala hlasná hudba ale dalo sa to prekusnúť. Celkové hodnotenie za 1.

Btw. Nenašiel na trati niekto čiernu BBB minipumpu a šróbik zo sedlovky? Trošku som včera gramaril... :|

A fotky niesú žiadne? :(
09.08.2009 - 18:47:13
00
Mili fotografi budu aj fotky? Dakujeme

ja som robil fotky,ale nestíhal som ani vyhlasovanie výsledkov a ani tombolu a už vôbec nie niečo nahadzovať do počítača.Musel som sa vracať lebo v nedelu som už cestoval na dolnú zem na dovolenku,ale slubujem,že tam budú,ale asi sklamem ,lebo to budú trochu iné fotky ako by sa očakávalo.No ale treba aj nejakú zmenu.....
09.08.2009 - 20:59:05
00
V posledno singliku sme partia asi 6 ks zle odbocili a zviezli sa az na betonku pred kamenolomom :cry: pre nami bol dalsi co takto nezmyselne minul odbocku a tak sme si to vydupkali naspet cca 2,4 km :roll:

Drotar, presne toto sa stalo aj mne a este dvom co sli v skupinke :(( Doteraz rozmyslam kde a ako sme tam zle odbocili, ved to bol v podstate presne ten isty singel co pred rokom, ze nas to zaviedlo na tu betonku ktoru sme zbehli celu dolu. Chvilu sme tam bezmocne bajkovali hore-dolu a pytali sa kazdeho kto siel okolo kade ist... potom padlo rozhodnutie vratit sa spat po trati odkial sa startovalo, pretoze nebol nik kto by nas navigoval naspat a toto bola jedina cesta na istotu k cielu.
Trat som si sice neskratil, ale vynechal som ten zaverecny kratky korenisty vyjazd a zjazd vedla cintorina. Dost ma to mrzi, pretoze som chcel odjazdit Horala celeho a tak ako sa patri. :cry: Co myslite zasluzim si DNF?

Aj napriek tomuto - Horal je podla mna :!: najkrajsi slovensky MTB maraton :!: , vdaka trati, uchvatnej panorame ktora sa ukaze za odmenu po kazdom zdolanom kopci. Bolo to super - o rok znova! 8)

A este - gratulacia vsetkym Touristom - finisherom! :twisted:
09.08.2009 - 21:33:44
00
2jammin: tak jednokľukového som pri príchode do cieľa zaregistroval. btw. minulý rok presne takto urval karbonkľuku chlap, ktorý prišiel do cieľa chvíľu za mnou. HORAL asi vyžaduje robustnejšie riešenia. :mrgreen:
2slayer: sprejové značenie drží dlho. Na starých tratiach horala nájdeš značky aj po 2-3rokoch. Síce kapánek bledšie, ale dá sa.
09.08.2009 - 21:34:45
00
pisosip: hahaha...nabuduci rok teda na horala prehodim na nieco pevnejsie a spolahlivejsie :) predsalen Horal je Horal...ale nastastie som zistil ze kluky su vlastne ok...jedine co som urval je skrutka co ich drzi pokope...a kedze toto ma FSA pri niektorych svojich modeloch vyriesene fakt strasne zle...tak to budem musiet nabuduce nejak inac vymysliet :) nejake napady :?:
09.08.2009 - 21:43:39
00
Treti den HORAL TOUR dopadol fantasticky... ked som si nikdy doteraz nemohol uzit zaver trate -technicky singel pred cielom (kvoli unave, predsa len po 120 km su mi take chodnicky uz skor na obtiaz), tak tretia etapa Tour to vsetko vynahradila. Moj prvy kontakt s XC pretekom, fantasticka trat, slim sa plne gule od zaciatku, zial, nic pre mna, ale vozenie som si uzil perfektne. :wink:

Keby som mal zhrnut MTB HORAL TOUR - uzasna akcia, dufam, ze bude uspesne pokracovat dalsimi rocnikmi etapoveho zavodu v SR. Kazdy si najde, co potrebuje cistokrvny bajker, pokial sa k tomu prida aj dobre pocasie, organizacia a kopa super ludi - nie je co riesit 8)

1. Etapa - kto ma rad dlhe tiahle stupania a zjazdy a Kralovu Holu - nech sa paci
2. Etapa - kto ma rad maraton v kvalitnom prostredi aj organizacnom prevedeni - nech sa paci
3. Etapa - kto ma rad technicke vyslapy a zjazdy "single pure" - nech sa paci
09.08.2009 - 21:45:39
00
no nelutujem....lejzi trat bola perfektna, i ked asi zo 2 kopcce mi prisli nekonecne....a ten posledny zjazd nemal chybu kedze oblubujem strme, technicke, koreniste zjazdy :wink: ....takze o rok alebo o 2 tyzdne na kralovskom 8) :wink:


Coze si sa neprihlasil na XC treti den ? ... dalo sa to prejst 8x :D :D :D ... akurat mne uz z noh vypadaval laktat baleny v celofane :shock:
09.08.2009 - 22:19:58
00
V 3. etape som si zjazdik vychutnaval iba v prvych dvoch kolach. V tretom som uz zazil brechanie, ze mam "rychlo uhnut"(doslovny citat som samoscenzuroval), a zvysok etapy som v tych zjazdoch uz len trpol, aby som niekomu zase nezavadzal, kedze okamzite uvolnit stopu na niektorych usekoch nebolo pre mna az tak trivialne :?
09.08.2009 - 22:28:10
00
keyboard_arrow_up