veď sme predsa Slováci, škodoradosť, najväčšia radosť :mrgreen:
27.08.2009 - 14:51:15
00
...na mňa zatrúbil raz v Nitre nejaký primitív na trojpruhovej ceste vo chvíli keď som obchádzal jamy, tak som sa zľakol, že mi málo chýbalo ku pádu...vidím, že blbí šoféri sa nájdu na celom slovensku...dnes ma doma (pri Lučenci) tesne lízol kretén autobusár...našťastie som to ustál na rozbitej krajnici pri rýchlosti cca 36 km/h...inak celkovo mám v celku slušné skúsenosti a ČESŤ INTELIGENTNÝM VODIČOM, ktorých nezabije chvíľka spomalenia...
27.08.2009 - 15:07:48
00
Dnes som išiel po ceste a oproti mňa išiel asi 20-25 r. frajer na aute a išiel dosť v mojom pruhu, tak som kývol rukou, že čo robí a zakričal som na neho, čo si o ňom myslím. Ako vždy, keď niekomu vynadám, som sa pozeral, či ide ďalej, ale brzdové svetlá svietili a stále a stále a vtedy som si povedal do ... Začal som rýchlo šľapať(z 24km/h na 40km/h), ale nemal som kam utiecť, tak som zastavil na tráve a počkal, čo urobí, bol som pripravený vytiahnuť pumpičku :) . Keď prechádzal okolo mňa, tak zakričal, že "Čo je ty geco". Potom sa otočil druhý raz a zakričal: "Čo si pi_oval?" A potom našťastie odišiel.
28.08.2009 - 19:46:18
00
to su hajzlici, takto si dovolovat, cosi podobne sa mi stalo s jednym "panom" co ale siel na Tatrovke, no mojim smerom, tiez som to musel hodit do priekopy aby som neskoncil pod kolesami, tak ale este som stihol dake to gesto doplneme verbalnym prejavom, starec potom zastal tak o 200 metrov dalej a vobec ho nezaujimalo ze blokuje dalsie auta za sebou a cakal na mna aby mi vysvetlil co a ako sa mam slusne spravat, no ked som to videl tak som este slapol do pedalov... pako, ked videl ako odhadzujem bajk a idem ho vytiahnut z kabiny tak si to hned rozmyslel a zacal sa dokonca omluvat, ale musel som sa velmi premahat aby som mu tam cosi nespravil... drbko, on aj jemu podobny, keby nas tam bolo 10 tak by si netrufol ani zastavit, taktyto hrdinovia su za volantom

ale inac vecsina soferov su pohodaci obiehaju cez druhy pruh alebo aspon dostatocne daleko od mojej lavej ruky, a ked nie je miesto tak aj pockaju a kludne idu mojou rychlostou
08.11.2009 - 22:09:07
00
mna pre zmenu jeden idiot na nejakom valniku skoro zrazil spetakom k zemi. Prisaham ze medzi mojou prilbou a spetnym zrkadlom nebola vacsia medzera ako 10 cm. A ked ma predbehol tak isiel stale rovnako a veru neviem ako ma takto tesne obehol, tak to by som podla toho povedal ze to bolo aj pod 5 cm, co ma lizol....!!! Inak nerespektovanie cyklistu ako ucastnika premavky sledujem skoro pravidelne. Jazdim do prace na biku....

no, a taktiez aj moja mama jazdi do prace, a ju aj jedna zenska zrazila!!!!

mama isla pri krajnici cca 25-30 km/hod a zenska si myslela ze ma tryskac a chcela odbocit doprava 10 m pred odbockou, a co tam jeden cyklista, tak jej skrizila cestu ani si ju nevsimla, tak mamu ratoval iny vodic...ale zenska odparkovala kusok odtial, tak sa potom tvarila ako debilna, ze cyklista? Na zemi?....atd, atd. A to mama dostala od nas novy bike a tak ho pokrstila. :n:
08.11.2009 - 22:53:58
00
Brudick:ano, toto vodici robia velmi casto a musim na to davat pozor. Neviem preco .. asi si nedokazu uvedomit, ze cyklista nie je chodec a ide pomerne dost rychlo. Parkrat sa mi to stalo ... :( .. proti tomu sa da branit jedine jazdou v stredu pruhu, co je ale sialenstvo :D .. a aj proti pravidlam. Ja by som osobne dal povinne kazdemu vodicovi kazde 2 roky povinne bicykel a prejst v plnej premavke v Bratislava 10km. Kto by prezil, tak by mohol dalej soferovat :lol:

Niektori ale zial vedome sa snazia cyklistu zastavit autom, stalo sa to mne, kamaratovi, atd. To uz je podla mna ohrozovanie zivota zbranou ..

S tym trubenim .. raz tak zobrat tu plynovu trubu .. neni to velke a trubi ako lokomotiva a nastrasit tak tych trubcov :rofl:

JoKo dobre pises :y:
08.11.2009 - 23:31:23
00
proti tomu sa da branit jedine jazdou v stredu pruhu, co je ale sialenstvo :D .. a aj proti pravidlam


lto, vobec to nie je sialenstvo ani proti pravidlam. ak je na ceste dostatok miesta na obiehanie a ty neides 10cm od praveho okraja cesty tak, ze sa nemas kam uhnut, ak by bolo najhorsie, tak jazda stredom pruhu je zbytocne zdrziavanie premavky. casto ale na slovenskych cestach na toto miesta na ceste nie je. preto ja osobne, hlavne v prudkych a dlhsich pravotocivych zakrutach jazdim stredom pruhu... byt tak na uplnom pravom kraji, tak ma auto za mnou zbada o dost neskor. navyse ak by ma aj chcel enjaky debko obiehat, tak bude musiet riskovat viac vysunutim sa do protismeru a nebude ma vytlacat z cesty (tym, ze idem v strede pruhu mam spustu miesta kam sa vyhnut a nemusim liezt do priekopy)...

samozrejme treba aplikovat s rozumom. tato technika mi nepomohla voci jednemu rumunskemu kamionistovi a kedze som si fakt nebol isty vzhladom k jeho trubeniu, ci zastavi, tak som skoncil radsej dobrovolne v priekope.

voci obycajnym soferom, hlavne v meste a na uzsich cestach to ale funguje dobre. nie tak celkom jazad uplne v strede, ale skor by som to nazval jazda v pravej stope. v zahranici je to odporucane i kvoli lepsej viditelnosti. ak nie je dostatocne siroka krajnica, tak by som povedal, ze svojim potencionalnym padom ohrozujes plynulost premavky, tak by si sa urcite nemal drzat uplne vpravo :)

PS: to nie su kecy, to su moje skusenosti s jazdenim po cestach vychodneho Slovenska. tu to funguje. blbci sa najdu vsade, ale drvivej vacsine toto spravanie nevadi. :)
09.11.2009 - 16:14:03
00
johny_zavislak: suhlasim s tym, co pises, chapem ako to myslis. Ale bohuzial niektori ludia su schopni ta schvalne sundat .. a to si nerobim srandu. Aj sam som to zazil. Jeden sa 3-4x pokusal ma sundat, vzdy som skocil na chodnik a nakoniec stiahol okienko a pokusil sa ma oplut. Netrafil. Preco to robil neviem, pravdepodobne si vybijal agresivitu alebo frustraciu, kedze slo o cierne SUV znacky SC (Senec).

Dalsi ma v zime na Kolibe zmlatil, teda, pokusil sa o to, ale mozem si za to sam :) .. aj ked jeho reakcia bola primerana jeho nadstavcu na penis. No kazdopadne .. od zmrzacenia a mozno horsieho ho vtedy zachranila len zapadnuta Avia, kde som pri vyprostovani vychladol a potom naopak este chlapika pozval na caj. Neskor z toho celeho vyplynulo , ze frustracia ludi v meste, zhon, nervozita sposobuje zbytocne agresivne spravanie sa ludi a nasledne problemy. Casto na to doplacaju nevinni ludia ... kde je vela ludi, je vela problemov.A ziadne pravidla to nevyriesia , len ohladuplnost a zasada "nerobim druhemu to, co nechcem, aby robil on mne".
09.11.2009 - 17:42:40
00
Akoze hej, treba jazdot tak, aby som si zajazdil i zajtra. Ja nie som velmi konfliktny typ, ale verim, ze su agresivnejsi i menej agresivni ludia a podla toho sa spravaju i v stresovych situaciach. Auto vs bicykel skor prirovnavam k stretu niekoho, kto ma nozik a niekoho, kto ma palicu. Jednoducho je dobre uhnut a zvysok nech si riesi policia. Zatial som podal dve oznamenia za "skorozrazenie" vytlacenim ma z cesty, jedno so svedkom a zatial sa nic nikam nepohlo, takze kym taketo oznamenia nezacne policia brat vazne, tak sa necudujem, ze ti, co na to maju (svaly, odvahu, hlinokovu pumpicku) tak sa budu bit za svoju bezpecnost. My ostatni sa stiahneme a budeme sa stazovat, lebo co ine nam aj ostava vsak? Na agresivnych soferov mam uz so sebou sprej iba na fakt nutnu sebaobranu. Casom sice zistujem ktore useky v okoli su menej frekventovane a aj v ktory cas, ale niekedy sa to neda. I ked som srdcom horsky biker, tak vela casu jazdim po cestach kvoli samotnej doprave z A do B (a bezne do 150km, nielen po meste) a casom sa uz clovek nauci, kedy radsej ustupit.

Veri niekto, ze by pomohla kamera na prilbe, dvaja kamosi jak doprovod a zaniest panom policajtom hodinovy zaznam z nejakej beznej cesty? Nemuseli by buzerovat slusnych ludi, co prekrocia o 6km/h rychlost na sirokej ceste kde siroko-daleko nie je nikoho a mohli by sa zaoberat naozaj nebezpecnou jazdou. Kedysi by som mal adrenalin kdesi medzi oblakmi, teraz ma to uz tak neberie... clovek si zvykne. Keby som aspon veril v reinkarnaciu, tak by to bolo jednoduchsie... :)
09.11.2009 - 18:27:30
00
Policajti si nevedia spravit poriadok ani sami so sebou a s vodicmi, nieto este aby vysetrovali "kraviny" s ohrozovanim cyklistov.
Agresivni vodici su jasna vizitka autority nasich policajtov.
10.11.2009 - 14:22:21
00
Tento rok ma skoro zobrajl jeden imbecil ked som sa spustal z Vrsatca klopil som si to do zakruty ked to HOVADO ma zacalo obiehat :fubar: jasna vec zrazu vyletelo auto v protismere a ten kkt sa na mna tak natlacil ze ma skoro zhodil z biku zrkadlom. Z pravej strany zvodidla a z lavej kkt ktoreho poznavacia znacka bola IL :finger:
10.11.2009 - 18:39:16
00
fuuha, bol som uz v podstate rozhodnuty ,ze si dokupim k MTB ziletku ale po precitani tejto temy som dostal z kazdonenneho bikovania po nasich cestach strach. Je to az take zle jak to vyzera? poznate niekoho koho na biku nejako vaznejsie zranilo auto?
18.01.2010 - 19:47:01
00
Ale pre MTB platí to isté, tým cestám sa nevyhneš tak či tak. :headbang: Joko sem dával pár rád myslím,že boli celkom rozumné.
18.01.2010 - 20:13:30
00
Ale pre MTB platí to isté, tým cestám sa nevyhneš tak či tak. :headbang: Joko sem dával pár rád myslím,že boli celkom rozumné.

Ale je rozdiel ci na tej ceste najazdim 1000+ km mesacne alebo vynimocne nejakych zopar nutenych usekov s MTB.
18.01.2010 - 21:38:44
00
Možno ani nie. To je asi vec náhody ak ťa má niekto sundať, tak sa to stane v prvej a možno jedinej križovatke na tvojej ceste. Niekto môže najazdiť tisíce km po cestách a nič a druhý...
Tomu sa hovorí byť v nesprávnom čase na nesprávnom mieste.
Nemysli na to a jazdi! :clap:
Ja sa snažím vyhýbať sa velmi frekventovaným úsekom ciest myslím, že dôležitý je aj čas kedy jazdíš! Nie v špičke. Mne sa najlepšie javí nedela dopoludnia!
18.01.2010 - 22:34:24
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up