Ak pojdeš do ktorejkolvek firmy čo robí reklamy(vyrezáva z fólii),tak tam ti predajú reflexné nálepky rôznych farieb(môžeš zladiť s bikom)za pár euráču a velkosť ako si povieš :D .Ja som si tak polepil celý bike včetne ráfikov,normalne to ani nezbadáš ale v noci ma je perfektne vidieť. :) :) :)
23.02.2009 - 22:58:15
00
set reflexnych samolepiek kupite aj u predajcov autodielov FORSTINGER, cena cca 4 eura
24.02.2009 - 21:22:02
00
Konecne prispejem niecim uzitocnym :lol:
Takze moj bike s pasikmy... fakt si ich kupte nalepte. Na vidlici mi ich ani nevidno. A ak sa objavi troska svetla okamzite to bije do oci. Bezpecnost na prvom mieste :mrgreen:
A pripravuju sa uz aj pasiky na nohu ale este aj na rupsaku mam.. mna vidno aj ked nechcete :lol:


Fuuuha :shock: :shock: to je dobree co ta vysli (Eur)
01.09.2009 - 16:23:37
00
Odrazové sklíčka musí mať každý bike podľa vyhlášky (ak sa pohybuje po verejných komunikáciách). Teda nie je to len o bezpečnosti ale aj o nariadení "zhora". To, že si na svoj bike nalepíte aj reflexnými nálepkami už len prispieva k vašej vyššej bezpečnosti za tmy... :)
05.09.2009 - 14:37:08
00
Reflexné nálepky som videl v TESCU
05.09.2009 - 14:48:40
00
..reklamne / polygraficke firmy..
v bratislave OKAT , mozno aj CUTMAN .. z okatu mam veeeelky kusisko striebornej reflexnej folie, stalo ma to 50 sk ;) a mam urobenu celu prilbu, sekundarny bike, aj na primarnom mam daco porobene.. plus som si kupil jeden ten uz spemunuty shaman modry (lebo presne taku farbu mam na zadnej stavbe - a tam som to este zreflexnil) a este bohovska vec su secuclipy na spice.. 5ks rovnomerne v prednom kolese (9Kc a 1.0g kus).. mam v podstate vsetko zreflexnene a to takym sposobom, ze vsetko vyzera totalne prirodzene.. pocas dna nikto netusi, vecer vsetci, ktori svietia vidia.. ;)


Naposledy upravil franklucas dňa 05.09.2009 - 15:47:54, celkovo upravené 1 krát.

05.09.2009 - 15:44:09
00
Fuuuha :shock: :shock: to je dobree co ta vysli (Eur)

koľko? Nič :D , pásiky mi boli podarovné, obojstrannú pásku som si požičal a práca bola tiež zadara keďže som si to lepil sám :)
05.09.2009 - 15:45:23
00
a ten doticny co ti ich daroval ich mal odkial?
05.09.2009 - 15:51:12
00
z krajčírstva mám pocit
05.09.2009 - 15:54:18
00
..ten sekundarny bike mam porobeny veeelmi podobne, ako Armstrong181.. obycajne pasiky.. rajdy, vidla, sedlovka.. este by bolo fajn dat dolu na zadnu stavbu, len tam sa to farebne nehodi.. skusim vam daco nafotit tak narychlo mobilom.. ako co mam urobene hm? prilbu a 2 bicykle.. skusim to este dnes..
fakt vsetci, co serioznejsie jazdite - snazte sa maximalne zviditelnit.. kvoli sebe..mna sameho ako vodica auta ide drbnut, ked na poslednu chvilu uvidim v tme neosvetleneho cyklistu bez jedinej odrazky/reflexky (uplne bezna vec v madarsku, taki ti dedkovia, co idu z/do krcmy)
05.09.2009 - 15:55:37
00
v krajcirstve kupis stiebornu textilnu reflex pasku.. sirka cca 2cm, meter stoji cca 1euro.. ale tu musis potom nalepit na bike.. z nejakej polygrafickej firmy zozenies samolepiacu foliu.. vystrihnes si, co chces.. a nalepis normalne, ako samolepku...
05.09.2009 - 15:58:07
00
v Lidli občas maju reflexne tyčinky na špice večer to vyzerá efektne keď to rotuje. Cena okolo 6 eur za 24 ks

Prílohy:

spice reflex.jpg
spice reflex.jpg 107.94 KiB thumb_up0thumb_down

05.09.2009 - 16:02:15
00
tušim ze asi zrušim jednu reflexnu vestu z auta a pasiky nalepim na bike
05.09.2009 - 16:07:41
00
taaaakze...
predne koleso+secuclip
buxantova.webovka.eu
zozadu+zapnuta blikacka
buxantova.webovka.eu
predna vidla
buxantova.webovka.eu
cely bicykel buxantova.webovka.eu
druhy bicykel
buxantova.webovka.eu
met inferno+reflexna uprava
buxantova.webovka.eu
pouzite zbrane: nokia 6120c, ultrafire c3, skicar.
05.09.2009 - 17:14:14
00
Odrazové sklíčka musí mať každý bike podľa vyhlášky (ak sa pohybuje po verejných komunikáciách). Teda nie je to len o bezpečnosti ale aj o nariadení "zhora". To, že si na svoj bike nalepíte aj reflexnými nálepkami už len prispieva k vašej vyššej bezpečnosti za tmy... :)


keby si to nevytrhol z kontextu a dal to sem celé, potom sa môžeme baviť o odrazkách,
prečítaj si bod 5 a 6

Kód:
§ 89
Bicykel
1. Bicykel musí byť na premávku na cestách vybavený
a. dvoma od seba nezávislými účinnými brzdami s plynule odstupňovateľným ovládaním brzdného účinku,
b. svetlometom schváleného typu svietiacim dopredu bielym svetlom; svetlomet musí byť nastavený tak, aby svetlo svietilo do vzdialenosti najviac 20 m od svetlometu, a upravený tak, aby sa toto nastavenie nemohlo samovoľne zmeniť; svetlomet musí svietiť súčasne so zadným obrysovým svetlom červenej farby,
c. svietidlom so zadným obrysovým svetlom červenej farby schváleného typu svietiacim trvale alebo prerušovane; podmienky na umiestnenie tohto svietidla sú zhodné s pod- mienkami umiestnenia a upevnenia zadného odrazového skla podľa písmena e),
d. zdrojom elektrického prúdu; ak ide o zdroj so zásobou energie, musí svojou kapacitou zabezpečiť svietivosť svetiel podľa písmen c) a d) najmenej 1,5 hodiny bez prerušenia,
e. zadným odrazovým sklom červenej farby podľa osobitného predpisu; 113) toto odrazové sklo môže byť kombinované so svietidlom so zadným obrysovým červeným svetlom; odrazové sklo musí byť pevne umiestnené v pozdĺžnej strednej rovine bicykla alebo na ľavej strane; jeho spodná hrana musí byť vzdialená od roviny vozovky 250 mm až 900 mm; činná plocha odrazového skla musí byť kolmá na rovinu vozovky s toleranciou + - 10 stupňov a na pozdĺžnu strednú rovinu bicykla s toleranciou + - 5 stupňov,
f. najmenej jedným bočným odrazovým sklom oranžovej farby 109) na každej strane kolesa na špiciach predného alebo zadného kolesa, alebo oboch kolies; plocha odrazového skla nesmie byť menšia ako 2000 mm2, pričom vpísaný štvoruholník musí mať jednu stranu dlhú najmenej 20 mm; na zvýraznenie bočného obrysu bicykla sa môžu použiť ešte iné odrazové materiály na bokoch kolesa alebo na bokoch plášťov pneumatík a na koncoch blatníkov,
g. odrazovými sklami oranžovej farby 113) na oboch stranách pedálov,
h. jasne znejúcim zvončekom; bicykle pre deti predškolského veku môžu byť vybavené aj iným zvukovým signálnym zariadením ako zvončekom,
i. zátkami alebo rukoväťami na zaslepenie voľných koncov rúrky kormidla,
j. na voľných koncoch kormidla a ovládacích páčok bŕzd hranami obalenými materiálom pohlcujúcim energiu, ak sa použili tuhé materiály, musia mať hrany zaoblené; páčky meničov prevodov, krídlové matice, rýchloupínače nábojov kolies, držiaky a konce blatníkov musia mať hrany buď obalené materiálom pohlcujúcim energiu, alebo ak sa použili tuhé materiály, musia mať hrany zaoblené,
k. uzavretými maticami nábojov kolies, ak nie sú krídlové, rýchloupínacie alebo v kombinácii s krytom konca náboja.
2. Bicykel môže byť vybavený
a. blatníkmi, ktoré musia prekrývať celú šírku behúňa nezaťaženej pneumatiky z oboch strán,
b. krytom reťaze.
3. Na dopravu dieťaťa musí byť bicykel vybavený samostatným sedadlom pevne pripevneným na ráme bicykla pred cyklistom a pevnými stúpadlami na nohy dieťaťa. Sedadlo a stúpadlá musia byť vyhotovené a umiestnené tak, aby sa počas jazdy dieťa nemohlo zraniť a neobmedzovalo riadenie bicykla.
4. Bicykel určený pre dieťa vo veku do 10 rokov, ktorý nie je určený na premávku na pozemných komunikáciách, za zníženej viditeľnosti nemusí spĺňať podmienky ustanovené v odseku 1 písm. b), c), d) a k).
5. Pretekársky bicykel nemusí byť vybavený podľa ustanovení odseku 1 písm. b) až k); môže sa však na pozemnej komunikácii používať iba za nezníženej viditeľnosti alebo na uzavretých tratiach počas pretekov. Pri dojazde počas zníženej viditeľnosti musí byť vybavený prenosným doplnkovým svietidlom aspoň so zadným svetlom červenej farby svietiacim trvale alebo prerušovane.
6. Bicykel na športové účely (horský, na cestné a terénne preteky) nemusí byť vybavený podľa ustanovení odseku 1 písm. b) až d).
Musí byť ale vybavený predným odrazovým sklom bielej farby umiestneným v pozdĺžnej strednej rovine najmenej 100 mm nad povrchom pneumatiky predného kolesa na stojacom bicykli. Plocha odrazového skla nesmie byť menšia ako 2000 mm2, pričom vpísaný štvoruholník musí mať jednu stranu dlhú najmenej 40 mm, činná plocha odrazového skla musí byť kolmá na rovinu cesty s toleranciou + - 10 stupňov a na pozdĺžnu strednú rovinu kolesa s toleranciou + - 3 stupne. Pri dojazde počas zníženej viditeľnosti musí byť vybavený prenosným doplnkovým svietidlom, a to so zadným svetlom červenej farby svietiacim trvale alebo prerušovane.
05.09.2009 - 19:17:25
00
keyboard_arrow_up