Zdravim.Mam taky pomerne dost velky problem , mozno je nejake jednoduche riesenie , no ja sa do toho nevyznam,pre niekoho z Vas to bude mozno dvojslovna odpoved.
Takze...mam brzdy Avid Juicy 3 , novy bicykel , a uz od prvej jazdy mi trochu treli brzdy o kotuc , cize nesiel tak volne .Ide o prednu brzdu , zadna je uplne vporiadku.Po par jazdach zacali dokonca aj vrzgat ,alebo skor piskat , neviem to presne opisat.Piskaju pri jazde , bez zatiahnutia brzdovej packy.Skusal som uz viac veci , ktore som nasiel tu na fore,take ze uvolnit tu brzdu dvoma srobmi a znova zatiahnut , no nepomohlo.Dnes som dal dole koleso (siel som ho vystriekat vodou) , a pred tym , nez som ho upevnil naspat , som zatiahol brzdu,cim sa tie platnicky ktore su tam , dali blizko k sebe , a ani za nic to neslo dat spat.Tak som to miernou silou odtlacil od seba , aspon aby tam vliezol kotuc.Dufam , ze som tym nic nepokazil kedze tam urcite je nejaka vola.Tak ale som v situacii , ked mam koleso upevnene , normalne , ale velmi silno je brzdene , kedze platnicky su blizko pri sebe.Nechcem pouzivat hrubu silu , a tak teda ziadam o radu , cim , pripadne ktorym srobikom alebo neviem , sa da nastavit ta vzdialenost.Dakujem vopred.
31.08.2009 - 23:45:52
00
ahoj podľa popisu máš brzdy hydraulické nekrúť s ničím ak máš strmeň (platničky) rovnobežne s kotučom chyť kotuč a pritlač na jednu aj druhu stranu smerom k platničkam (pred a za strmeňom) Tým ich uvolníš ak ti to bude stale šuchať na jednej strane trochu kotučom pritlač k platničke a jemne stlač brzdu nech sa vysunie piestik kt.je volný. Platničky od kotuča musia mať rovnaku voľu a keď stlačaš brzdu pri pohľade zhora sa musia platničky/piestiky pohybovať rovnako
Dufam , že je to popísane zrozumiteľne. Pripadne platničky vyber a piestiky opatrne zatlač dnu.A potom nastav ako je vyššie uvedené Keď chytaš kotúč nezamasti ho :!:
31.08.2009 - 23:57:58
00
Pochopil som.Cize moj problem sa riesi silou - potlacit do oboch stran.
Este k tomu , ze zhora ked sa pozrem , maju ist naraz z oboch stran.Nebolo tomu tak ani ked to bolo nove , a nieje to tak ani na zadnej , ktora je v poriadku.Neviem , ale aj predavac v obchode hovoril , ze to je specialita avidov , ze ta jedna strana je blizsie . Je to lava , z pohladu ked sedim na bicykli.Je to zaroven urcite zdroj zvuku a trenia , ktore mam pri jazde.
01.09.2009 - 00:18:28
00
silou ani nie - pripruž to a dostrediš ako som popísal pri jemnom stláčaní páčky( pri dosadnutí platničiek) by kotúč nemal uhýbať do strany ale z oboch stran pritlačaný platničkami. Po uvolnení by mali odskočiť zhruba rovnako
01.09.2009 - 00:51:05
00
ako najlepsie odstranit masnotu z kotucovky dostalo sa mi tam trochu oleja a teraz brzdy slabo aj som to vitieral ale nic ?
27.09.2009 - 11:03:33
00
odmontuj kotuc a ponor ho do tech. benzinu alebo do 85% alkoholu a co sa tyka platniciek aj tie podla mna budu zamastene tak aj tie vyber a namoc a odmasti tot vsio
27.09.2009 - 13:34:14
00
Brake Cleaner / poväčšinou spray veľkosť 500 ml cena 3,5 eura používa sa aj v autoservisoch na odmasťovanie bŕzd využitie široké :music:
27.09.2009 - 20:30:56
00
mal som rovnaky problem.Zamastili sa mi kotuce a ciastocne aj dosticky.Kupil som odmastnovac kotucovych brzd z benzinky a viac krat za sebou podla navodu aplikoval.Nasledne som sa par krat spustil z dlheho kopca so sustavnym jemnym brzdenim.Po 2 nasobnom opakovani tochto procesu je vsetko v poriadku.
27.09.2009 - 20:40:25
00
Aký je starý bike??? resp. kolko ho mas kúpený. Ak je v zaruke a po porobeni tychto veci sa bude problem opakovat odnes ho ze je tam niaka vada a este sa skus skontaktovt s niekym sto ma tie iste brzdy ci ma tie platnicky tak maju byt ak nie je jasne ze je to chybny komponent ale je malo pravdepodobne ze by boli aj predne aj zadne brzdy zlé.
27.09.2009 - 21:22:39
00
dostalo sa mi tam trochu oleja a teraz brzdy(brzdí) slabo aj som to vitieral (vytieral) ale nic ?


Ako bude reklamovať keď sa mu to samému zamastilo olejom? a nepíše že obe.(Akurát sú prehodené y a i)
27.09.2009 - 21:27:43
00
nemyslím reklamovat olej ale tu nerovnost platniciek ze mu nefunguju dobre ale je pravda že dokým som sa ja naučil presne nastavovat brzdy to ties nieco trvalo ale uz to viem ale ak je to chyba componentu tak on stým nic nespraví.


Dnes som dal dole koleso (siel som ho vystriekat vodou) , a pred tym , nez som ho upevnil naspat , som zatiahol brzdu,cim sa tie platnicky ktore su tam , dali blizko k sebe , a ani za nic to neslo dat spat.Tak som to miernou silou odtlacil od seba , aspon aby tam vliezol kotuc.Dufam , ze som tym nic nepokazil kedze tam urcite je nejaka vola.



To to som myslel Ondroxa.
27.09.2009 - 21:31:23
00
keyboard_arrow_up