Caute vsetci! Chcem sa spytat ci niekto uz mal nejake skusenosti so scandiovymi ramami lebo som pocul ze zvyknu makknut a pukat aj na nejakom ceskom fore som o tom cital a uvazujem o kupe ramu No Saint Luzifer tak neviem ci to je pravda lebo kazdy hovori inac. DIK
Ja mam scandiovy Scott z 2004. a zatial nic nepuklo. Ani makknutie som zatial nepocitil, iked v podstate trochu makksi oproti ostatnym je ale pre mna to znamena skor pohodlnejsi. Pre porovnanie je stranovo tuhsi ako moj starsi author vision a to je o pol kila lahsi. Zo znackou NoSaint nemam ziadne skusenosti ale material bude dobry, ide o to ci ma pre teba vyznam priplatit kvoli par sto gramovej uspore oproti klasickemu al. Ak by ta este nieco zaujimalo napis SS.
ja som ten co tiradil na BM kupit radsej tu 8500-vku...Zigo, ja som mal tiez ten ram...a mne bohuzial praskol...a neviem neviem co to moze byt za "kvalitu" ten No Saint ked ho predavaju za 10tis ceskych
Diki za odpovede nazory sa vsade menia ale docital som sa vselikde ze pukaju a aj ked ma zaujal ten design (mne sa proste cierny matny ram paci:)) tak nechcem za neho dat take prachy aby mi potom praskol ale zaujala ma aj vaha ale je to na povazenie ze potom pri tej vahe sa to musi niekde odrazit a mam aj ine alternativy napriklad ten pells od teba matus alebo este author introvert ani ten trek nie je zly ale to uz mozem mat ten author lacnejsie. Jedine ma trapi ze su vsetky radovo o 300g tazsie ale asi to bude spolahlivejsie.
akoze podla mna nie je SC ram ako SC ram...Scott, RM, Ghost atd su znacky do ktorych by som este isiel, ale osobne veeelmi nedoverujem SC ramu za 10tisic...alebo druha varianta je ze ten hlinik tym scandiom iba oblizli a je ho tam nejake male promile
je ho tam malo.. neco okolo 5% tusim..
a co sa tyka tych ramov tak bezne scandiove ramy stoja tak 25+ nie 10.. takze neviem..
inak nad tym trekom som aj ja uvazoval a aj uvazujem.. ale napr v kakaci mi povedali ze ten ram nieje ziaden zazrak (ono ved aj stoji malo ), ze uz to neni to co to byvalo.. ze zo stareho zr treku to uz ma len nazov.. inak ten ram predtym stal tiez cez 20..
Ale ten ram by vazne mohol za nieco stat (ten no saint) ked na neho davaju 5 rocnu zaruku aj ked je pravda ze sa mozu potom vyhovarat ... a nic z reklamacie nakoniec nebude ale asi si veria ze tie ramy nieco vydrzia aj ja ten ram zase nechcem na 5 rokov lebo predpokladam ze budem tak o dva roky chciet novy:)
Diki za odpovede nazory sa vsade menia ale docital som sa vselikde ze pukaju a aj ked ma zaujal ten design (mne sa proste cierny matny ram paci:)) tak nechcem za neho dat take prachy aby mi potom praskol ale zaujala ma aj vaha ale je to na povazenie ze potom pri tej vahe sa to musi niekde odrazit a mam aj ine alternativy napriklad ten pells od teba matus alebo este author introvert ani ten trek nie je zly ale to uz mozem mat ten author lacnejsie. Jedine ma trapi ze su vsetky radovo o 300g tazsie ale asi to bude spolahlivejsie.
no pohoda ale ty rozmyslas nad authorom ved to je ako maslo...makke az to boli.... to radsej kup nejaky scott klasiku Al alebo Cube alebo Rock Machine to nie je take makke a popri tom ma to dobre vahy resp odporucam Trek 9500 supa pevnost
To worb: ja kebyze vyberam medzi authorom a rock machinon isto vezmem author. R M sa my ako znacka vobec nepaci, stare ramy od authoru stale jazdia a drzia. To ze su makke v oblasti stredu na jazdnych vlastnostiach moc nemeni, v zabere su tuhe dost.
To Imroman: Sorry ale podla mna Barenyi jazdi co dostane(osobne som ho videl jazdit slicky v blate ked mal rubenu sponzora). Ale ten trek sa aj mne zda ako najistejsia volba za ten peniaz. Dobry by bol aj nejaky Scott ale tie zas neviem kolko stoja.
no neviem na com jazdi barenyi teraz ale este pred rokom jazdil na elite 9,8 tusim.. a teraz predpokladam ze ho jazdi stale.. a elite seria je karbonova
edit: ozaj a este k tomu treku. vraj ramy prenich zvara giant..
tohtorocnu 8500vku mam doma a su na nom krasne zacistene zvary.Ten model 07 ma novu geometriu,alôe zvary su klasicka husenka.
Inak taky KLEIN tak to je high end.Vnutorne vedenie lanka a ten lak, tak to je jedna basen.
mas tohto rocnu 8500? aka je? tuhost v strede, pri hlave a tak? a mas na Vcka alebo kotuce?
inak mam otazku.. neviete mi niekto vysvetlit preco ten ram trek 8500 stoji u nas normalne 12000, na nete 9000??? ked normalne vo svete som ho nasiel za 400 libier, 1200 dolarov atd? to je cena cez 20-25000.. inak aj v cechach stoji tusim neco okolo 15 ceskych..
ram je podla mna dostatocne tuhy mam na nom vecka XT.Oproti klasickemu hliniku sa mi zdfa pohodlnejsi inak aj vyrobca tvrdi,ze obohatenim zirkonia je ram pohodlnejsi.Moze to byt,ale subjektivne.
Ja som ho kupoval na nete za 11 litrov.V tejto cenovej relacii su tie ramy robene na tajvane.tie za 20 litrov by mali byt handbuilt in usa.Cize original z Vaterloo.
Uff neviem ci ti to staci.
Tohto roku som bol na dvoch maratonoch..ako divak v Brezne a ako ucastnik v Spanej Doline. Na obidvoch podujatiach bol aj Barenyi a jazdil na 100% na rame trek 8500 (model 2006, strieborny)...bol som od neho cca 5 m. Takze co sa tyka tuhosti a podobnych veci, bude na tom asi velmi dobre...
no prave na taiwane sa tie 8500 maju robit.. a preto stoja 10k, ale preco sa u nas neda zohnat aj ten normalnejsi?? resp ked si kupim cely bike (napr 9000 co je ten isty ram) tak to bude jak u authorov? bike za 100k a ram za 10? nejako mi to nesedi proste..
podla mna ram za 10litrov nie je lacny.rucna praca je vzdy drahsia ako ked ti to robi stroj.Ten ram je lahucky ked som ho vazil tak mal nejakych 1600g.Zvary su pekne do hladka zabrusene.Ja uz ma druhy ram od treku a vzdy som bol spokojny.Nevydim vobes ziadny dovod preplacat ten isty ram len preto ze je robeny rucne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a co sa tyka tych ramov tak bezne scandiove ramy stoja tak 25+ nie 10.. takze neviem..
inak nad tym trekom som aj ja uvazoval a aj uvazujem.. ale napr v kakaci mi povedali ze ten ram nieje ziaden zazrak (ono ved aj stoji malo
no pohoda ale ty rozmyslas nad authorom ved to je ako maslo...makke az to boli.... to radsej kup nejaky scott klasiku Al alebo Cube alebo Rock Machine to nie je take makke a popri tom ma to dobre vahy resp odporucam Trek 9500 supa pevnost
To Imroman: Sorry ale podla mna Barenyi jazdi co dostane(osobne som ho videl jazdit slicky v blate ked mal rubenu sponzora). Ale ten trek sa aj mne zda ako najistejsia volba za ten peniaz. Dobry by bol aj nejaky Scott ale tie zas neviem kolko stoja.
edit: ozaj a este k tomu treku. vraj ramy prenich zvara giant..
konkretne 8500 vypada super
http://www2.trekbikes.com/images/bikes_ ... _black.jpg
Inak taky KLEIN tak to je high end.Vnutorne vedenie lanka a ten lak, tak to je jedna basen.
inak mam otazku.. neviete mi niekto vysvetlit preco ten ram trek 8500 stoji u nas normalne 12000, na nete 9000??? ked normalne vo svete som ho nasiel za 400 libier, 1200 dolarov atd? to je cena cez 20-25000.. inak aj v cechach stoji tusim neco okolo 15 ceskych..
Ja som ho kupoval na nete za 11 litrov.V tejto cenovej relacii su tie ramy robene na tajvane.tie za 20 litrov by mali byt handbuilt in usa.Cize original z Vaterloo.
Uff neviem ci ti to staci.
Tohto roku som bol na dvoch maratonoch..ako divak v Brezne a ako ucastnik v Spanej Doline. Na obidvoch podujatiach bol aj Barenyi a jazdil na 100% na rame trek 8500 (model 2006, strieborny)...bol som od neho cca 5 m. Takze co sa tyka tuhosti a podobnych veci, bude na tom asi velmi dobre...