Zaujímal by ma Váš názor na tento celosvetový problém
Ktorý bowden na mechanickú kotúčovú brzdu je lepší:
- z ťahaného drôtu
- alebo z vinutého drôtu
Momentálne mám na biku bowdeny z ťahaného drôtu............
little edit by katko
posledný komentár: 4. 3. 2025 o 18:35
Slovo:
bovden, bowden
Význam:
ocelové lanko v ohebné trubici umožňující mechanické ovládání na dálku
Len taky maly kurz
Overené, používané. Tož vsjo.
Ja som si ho objednaval v sportservise a za tyzden som ho mal v predajni odlozeny.
a to akoze si menim tie kusky ako sa mi zachce? jak nejake lego?
ale ta cena je tiez dobra
ale vzivote som to nevidel real takze nejako mi to neleze do hlavy, proste to je uplna haluz zasa.. ale ci to chcem neviem
A ten Jagwire je z tahaneho drotu, alebo vynuteho. Kolko priblizne stoji JAGWIRE.
Ja som si ho objednaval v sportservise a za tyzden som ho mal v predajni odlozeny.
A ten Jagwire je z tahaneho drotu, alebo vynuteho. Kolko priblizne stoji JAGWIRE.
Ako už bolo napísané ťahaný-index. Jagwire sa robí aj na hrubšie lanko takže nie je problém. Cena za meter s dvoma dural koncovkami stojí cca 100 Sk.
Tie Vaše gorálky stoja niekolkonásobne viac. Je to i vec vkusu a mne sa gorálky na bicykli veru nepáčia.
Len nechápem prečo teda výrobca, alebo teda skladateľ dáva originálne na brzdy idexové bowdeny, keď tam platia takéto pravidlá. (Leaderfox COLAPSE).
Mozno existuje aj brzdovy z tahaneho, ale ja som sa s tym este nestretol.Musel by byt nejaky pevnejsi. Ale stretol som sa s tym, ze som kedysi pritlacil na radenie, vzadu uz bolo prehodene cez 4 pastorky a retaz na prvom a bowden to proste nevydrzal.
Base- od Jagwire mam z vinuteho drotu, z tahanehu ani zadarmo