kedze mas osobnu skusenost s vysiacim vlciakom na ruke chcem sa opytat cim si vyprovokoval ked sa ti na tu ruku zavesil a potom este ake nasledky malo to zahryznutie ?
03.03.2010 - 17:46:33
00
niesol som borcovi nejake papiere, mal som to ztocene v ruke, pes si myslel ze ho s tym idem udriet a bolo, nasledky to nemalo vazne nakolko bola dost sychrava jesen a bol som dost dobre naobliekany, mal som riadne doskriabane predlaktie ale zasivat to nebolo treba chvalabohu, siel som na pohotovost, nejaka dezinfekcia a obvaz, chlap behol so psom na veterinu, doniesol papier ze pes je v poriadku ( ziadna besnota ) a hotovo
03.03.2010 - 17:52:04
00
no plemena ako pitbull, bulterier a pod. boli povodne chovane na psie zapasy a zapasy s bykmi, takze mi netvrdte ze nie su agresivnejsie ako ostatne plemena ked to maju zakodovane v genoch

psie zapasy alebo zapasy s bykmi maju co spolocne s utokmi na ludi?

agresivne mozu byt asi tak ako ine polovnicke psy ako labrador, jazvecik, kokrspaniel, terriery, chrty..
alebo mas pocit ze pes ktory ma ulovit zajaca, lisku, potkana je menej agresivny ako ten co ma ulovit byka?


bobo: ale to je taktiez chyba majitela, ten pes uz musel byt novinami bity aby si to spojil takto.. to mas ako s ludmi, tam tiez mozes dostat nakladacku koli podozrivemu pohybu ak si v zlej spolocnosti..
03.03.2010 - 19:58:41
00
Craobs, ako neuraz sa ale stale nechces pochopit ze pes ktorý bol slachteny na brutalne zapasy, ma zapisane v genoch a je predurceny k boju a na utok ako ostatne psy.Beriem ze 50% chovania psa zalezi od toho ako si ho majitel vychova, ale tieto psy maju predispoziciu k tomu aby boli agresivne, a moj nazor nezmenism viem o com hovorim ex-kamarat civicil tychto psov a potom ich predaval.
A pokial teda vravis ze vsetky ci uz velke alebo male, su rovnako agresivne, preco sa ludia namahali aby vyslachtili nove agresivne silne a bojove plemeno psa.By sa predsa neunuvali slachtenim noveho plemna keby do ringu proti býkovi alebo psovi mohli dat hociakeho orecha, nie? Tak ma nepresviedcaj ze bulterier pitbull a pod su rovnako agresivne ako ostatne
03.03.2010 - 21:41:50
00
pes je natolko agresivny kolko potrebuje.. jasne ze ked sa clovek postavi proti argentinskej doge ktora bola slachtena na lov jaguarov a proti nejakemu ratlikovi co mal chytat potkany tak sance su niekde inde.. ucelom oboch tychto psov bolo usmrtit svoju korist.. koristou vsak nieje clovek, preto voci nemu nemaju preco utocit.
niekto z fora tu napr ma Vlkodava pricom uz z nazvu plemena je jasne k comu bol slachteny, ale by si neveril ake su neskutocne priatelske..

ak tvoj kamarat cvicil psov a povie taku koninu tak by mal zmenit zamestnanie..

ked uz nic zabehni niekedy napr na vystavu psov co je v BA na inchebe ako vyzera vycviceny pes.. a rataj na prstoch tych agresivnych bojovych ktore ta idu roztrhat..
niektore psy sa zvladaju tahsie niektore lahsie, ale nejde o agresivitu samotnu, ale o charakter psa.. nemozes pracovneho alebo loveckeho psa zavriet medzi 4 steny a tvarit sa ze 10min vencenia mu staci.. dalsia dolezita vec je asociacia stenata, ked pes nieje zvyknuty na ludi nech sa nikto necuduje ze sa sprava nervozne.. nervozita moze sposobit pocit uzkosti, ohrozenia = obrana..
03.03.2010 - 21:55:07
00
...bulterier pitbull a pod su rovnako agresivne ako ostatne

mas pravdu, nie su...podla poslednych pozorovani patri prvenstvo v agresivite - ver ci never - klasickemu pudlikovi...a to nie je bojove plemeno :rock: alebo sa mylim?
edit:
Craobs: s tvojim poslednym prispevkom plne suhlasim, navrhujem ukoncit tuto (ne)zmyselnu debatu ktora sa toci stale dokola
03.03.2010 - 21:57:48
00
no vravim ze psi slachtene na zapas maju predispoziciu byt agresivnejsie ako psi "domace"

ok, tak teda pusti pudlika s pitbulom na zapas, mozes aj viacej pudlikov, a uvidime kto je agresivnejsi a pouzije brutalnejsiu silu, a kto nakoniec vyhra... :punch: :muscle:
a koncim debatu :hai:
03.03.2010 - 22:16:58
00
Pri psovi je všetko len a len o výchove. Vrodená predispozícia je len nepodstatné percento. To vám povie každý kto sa psom nejakú dobu venuje.
03.03.2010 - 22:42:29
00
tak tak :y: dobre vravis
04.03.2010 - 00:14:28
00
Wratchild, tento iracionalny strach zo psov nechapem. A co je najzvlastnejsie ze mojho psa vzdy zaujmu ludia, co sa mu zo strachu snazia co najvacsim oblukom vyhnut. Deti mensie od neho sa na neho bez zabran vrhnu a on nic (vacsinou vysvitne ze doma nejakeho psa maju). Ale ked niekto pred nim ustupuje tak vzbudi jeho pozornost.

Pitbul a spol maju potlaceny prah bolesti. V tom je trosku problem. Ale ked citas prispevky tu na fore o napadnuti psom tak su to vacsinou poulicne zmesy z dedinskych dvorov ktorych jedinym vycvikom bola retaz na plote.

Mna raz rafol jazvecik ked som utekal na autobus. Ale co sa cudovat ked nejaky tlk chova temperantne polovne plemeno na sidlisku a nedopraje mu dostatok vyzitia (ako pisal CraObs).

Sused polovnik ma drotosrstych jazvecikov a prejde s nimi denne 13km. To je potom uplne iny pes.
04.03.2010 - 10:08:56
00
ok, tak teda pusti pudlika s pitbulom na zapas, mozes aj viacej pudlikov, a uvidime kto je agresivnejsi a pouzije brutalnejsiu silu, a kto nakoniec vyhra... :punch: :muscle:
a koncim debatu :hai:

toto su zasa hrusky s jablkami.. trocha priklad s rasovym podtonom, ale tak vseobecne je mienka ze cigani su agresivny, kradnu, biju sa.. daj do miestnosti ciganske dieta 150cm vysoke, 40kg vaziace a bieleho dospeleho cloveka 185cm, 95kg atleta.. kto myslis ze vyjde vytazne zo suboja?
a rozumnejsi priklad so psami: daj tam toho pudla a labradora (vo verejnej mienke najvacsi maznak).. myslis ze pudel toho loveckeho zdomacneneho psa roztrha? :D ani jedno nepovazujes za bojove plemeno napriek tomu je jasny vitaz..

"najagresivnejsie" psy su male prdy ako jazvecik, ratlik, spic to ti povie kazdy kinolog, dokonca aj ankety na internete.. akurat ich utok neni natolko nebezpecny a hlavne ho na voditku bezproblemov udrzis..
04.03.2010 - 11:12:30
00
A uz len dodam ze civavy, yorkshiry a podobny mily psicy vacsinou na voditkach nie su. Ved je to maly dobry psik ktory nikomu nic nespravi... :fubar:

edit: pridal som smajlika aby to vyznelo viac ironicky.


Naposledy upravil Dymino dňa 04.03.2010 - 11:43:15, celkovo upravené 2 krát.

04.03.2010 - 11:28:49
00
no a toto je podla mna problem...chovat psa, ktoreho utok je nebezpecny, by mal len taky clovek, ktory ho dokaze zvladnut...pretoze ja ako nahodny okoloiduci nemozem vediet, ci pes, okolo ktoreho prave prechadzam, dostava od svojho majitela taku vychovu, aku by mal dostat...pretoze ak volne pobehuje jazvecik je trosku rozdiel, ako ked takto pobehuje staford...neviem totiz, co je to za magora, ktory toho psa chova
04.03.2010 - 11:31:53
00
Neviem ci sa tu nebavíte o dvoch rozdielnych veciach. Pudel moze byt agresívny, ale moc ti asi neurobí. Kdezto pitbull nemusí byt agresívny, ale jeho jeden chnap spraví ovela horsiu paseku ako pudel, nie?

Mna raz decentne pokúsal tusím stredný fúzac, ci také nieco. Len tak sedel na kraji chodníka ja som radsej spomalil, aby sa nezlakol a to bola chyba. Smrad si to akurát dobre vypocítal vyskocil a pokúsal ma vo výske pásu. Nastastie majtelia boli normálny a viac vyklepaný ako ja, tak som z toho nic nerobil.
Druhý krát pokúsal frajerku susedov bastard. Pes im bezne zdrhal a túlal sa, nikdy nebol priviazaný, kedy a ci vobec bol ockovaný nikto netusil. Kedze pes potom zdrhol, tak to vyzeralo pre frajerku velmi zle. Nastastie sa vecer vrátil, krpec nemal ani 30cm výsku, ale ani majitel nemal odvahu ho chytit, aby sa islo na veterinu. Takze ho musela mestká polícia chytit a uspat, potom veterinár utratit a potom do BA na pitvu a sken mozgu. Nastastie sa ukázalo, ze nemal besnotu. Kým sa vsak vysetril, frajerka bola s nervami v koncoch.
04.03.2010 - 11:41:36
00
mne tu ide o existenciu a nebezpecenstvo "bojovych psov"
pre cloveka su malo nebezpecne akurat male plemena ako jazvecik, ratlik a podobne.. akykolvek stredny alebo velky pes (napr bezne chovany labrador, retriever ktore su povazovane za nenebezpecnych maznacikov) uz dokaze narobit slusne skody a vdaka svojej vahe dokaze cloveka strhnut alebo zvalit na zem a dostat sa tym ku krku a lahko ho usmrtit..
takze u kazdeho psa je to o vychove a asociacii, preto kto nevie ako so psom narabat nech si ho nekupuje, pripadne nech pekne investuje do kvalitneho vycviku na cviciskach..
04.03.2010 - 12:13:19
00
keyboard_arrow_up