Sem-tam nejaká tá palička alebo konár hodený cez lesnú cestu/chodník je "normálna" vec. Obídeš, preskočíš, odstrániš a ideš ďalej. No na Devínskej kobyle niekto vymyslel "vyšší level" týchto prekážok. Šiel som tam túto sobotu (31.10.2009), pozrieť sa s rodičmi na inverziu. Vybrali sme sa mojim obľúbeným chodníčkom po ľavej strane, ktorý vyústi až na vrchol kobyly. V určitom úseku však bolo nahádzaných neskutočne veľa polien. A nie hocijakých. Niektoré sme mali problém odstrániť aj 2. Boli tam nahádzané v určitých vlnách, kedy šlo po sebe cca 3-8 kúskov. Všetky sme odstránili. Bolo ich 71 ks, pričom som počítal len tie veľké. Malých bolo ďalších 15-30. Dnes (2.11.2009) som šiel skontrolovať, ako to tam vyzerá. A čo som našiel? Samozrejme opäť si niekto dal námahu a celé to za*ebal konárami, kmeňmi stromov. Tak som si dal 2. brigádu (našťastie pri odstraňovaní najväčšieho a najťažšieho kusu, ktorý zhodou okolností bol asi naozaj padnutý a nie nastrčený, mi pomohol Tomáš Kubek zo Ski biku). Teraz som zvedavý, ako to bude ďalej. Zaujímavé je, že som sa s tým stretol len na istom chodníčku v označenom areáli na mapke. Inde som stretol len 2 "náznaky". V týchto miestach taktiež možno pozorovať rozbitý les, rozjazdený. Čierna ťažba? Alebo chce takýmto spôsobom niekto zabrániť, aby tam nejazdili na strojoch? No takto sa to nerieši...
A čo som tým chcel povedať? Asi len toľko, že keď tade pôjdete a bude to opäť zahádzané, všímali si, či nevidíte vinníkov (1 to nemá šancu spraviť, dokonca to sem-tam vyzerá, že je to tam navezené) a prípadne to prečistili.
Ak si pozrieš tú moju fotku tak je na nej, ale práve za stromom v pozadí.
Vtedy som nevedel čo je zač a keď som sa to dozvedel, tak by som to neskúšal
Ale už ho bez problémov spoznám, či pôjdem pešo alebo na biku.
Ďakujem za vaše reakcie, zhodneme sa na tom, že je to choré a k ničomu dobrému to nepovedie...
No ja som to tu na fóre už dávnejšie napísal,že podaktorí hlavne tí mladší sa v lese správajú ako burani.Idú rýchlo okolo turistov nespomalia,nepožiadajú,aby ich pustili ďalej,nepoďakujú,proste nič.Jednoducho žiadna výchova a potom to takto dopadá na všetkých.Ja som takto jedného zasrana minulý rok na kamzíku dodrbal a poviem vám,že nabudúce už budú facky...a sú aj tu na fóre podobné indivíduá to viem naisto.
Takže haltujte...
ad zapratávač: z pár takých typíkov by sa zišlo urobiť vzorové prípady nejakej tej podmienky alebo riadnej pokuty v rámci trestného činu všeobecného ohrozenia...
ad triki: samozrejme aj to je pravda... hoď detaily, nech sa pobavíme
bajdvej, triki, vy ste s kvaskom rodina? obaja takí probaskickí...
...bez detailov,ale podobné som zažil aj pod bielym krížom.Keď niekto nepozná hranice rizika tak nech v lese nejazdí.Ja si pamätám dotyčných a ak si chcú zlámať väz je to ich vec,ale kvôli týmto blbcom sa nenechám vyhadzovať z lesa.
Ja dobre viem kto je kto aj tu...
Mne sa podobné stalo keď som bol pešo pod Pajštúnom - červená značka Pajštún-Borinka.
V nedeľu poobede si to partia DHkov dávala krížom dole po tom chodníku medzi ľudí. Zrazu som to mal za chrbtom, ani neviem ako, bol to moment. Keby do mňa vrazil, tak asi sa len tak skoro nepostavím a pôjdem ďalej.
Ale dávať kvôli tomu drevá cez TURISTICKÝ chodník....
Škoda, že nie je na Slovensku toľko tolerancie ako je hlúposti
Je to na ceste pod Bielymi skalami?
Lebo v tom žľabe/záreze pod tou cestou už pred pár rokmi bol jeden vrak červenej embéčky. Potom ho vytiahli. Toto je zjavne pokračovanie...
dlho sa nic nedialo ale dneska som natrafil na niekolko stromov na cesticke co ide na dev kobylu poza zakladnu a je tam taky prudky kamenisti vyjazd..tak o niekolko 100m nizsie .. nic som stym nespravil boli to riadne dreviska 30-40cm stromy..
ale est esom si spomenul..ze na cervenej znacke za svabskym vsrchom smerok ku kozam..bolo zas o chatky plotu hodene velke poleno cestou spat uz tam nebolo..
..preco ste toho pana X trochu nepohladili tou pumpou?
...mam rad tychto novodobych pytliakov-zlodejov a mafianov, ktori sa hraju na ochrancov lesa!!!!
Jedni si kupia za par supov polovnicke skusky, potom si kupia zbran a uz su z nich "velki polovnici-pytliaci" !!! Nejake zveladovanie im uz nehovori nic, ovsem plienit zver ako na pase v tom su majstri. Najlepsie vsak za ucasti zahranicnych polovnikov, ktori im do vrecak strcia par tisic EURO. A ked nie su zahranicni, tak predat kamosom do ich restauracii za slusnu sumu. Ved nikdy nebolo tolko diviny a zveriny na jedalnych listkoch ako v poslednych rokoch!!! Potom su tu mafiani, ktori vdaka strykovi na ministerstve dostanu povolenie na ochranny vyrub ....no oni vyslu desiatky plnych vlakov s prvotriednym drevom do Rakuska. Ze pri tom rozrypu polovicku lesov v okoli tazby a vypada to ako po bombardovani Bosny...to nikoho netrapi. Nejake upratovanie po tazbe je pre nich neznamy pojem. Vsak naco aj? Znovuzalesnovanie? Lesne skolky? To oni nepoznaju. Vsak nakup mladych stromcekov je nakladny a oni si musia "poctivo vytazene peniazky" z nasho (statneho) rozumnejsie investovat. Napr tak, ze obozenu obrovsky pozemok vysokym kamennym murom (v hodnote desiatok milionov) a v strede postavia velky dom ) o rozlohe aj dvetisic m2.
A tito si nezasluzia ziadnu diskusiu....ale zavesit na prvy strom za bowdeny, vidlu narvat obidvoma nohami do analu, do usi brzdove packy a do cela zaseknut brzdove kotuce. Potom bit sedlovou trubkou az pokym nevydychnu posledny krat!!
ach jaj! Hlavne, ze sa vsetci obuvaju do bajkerov, ze?
zial je to tak ..mozno sa niekdo urazi ale aj vladne strany tazia ako besne a maju s lesov dojne kravy..
plus vysvetli do dochodcom co su uz dost vypatalni a hlupi...
plus vysvetli do dochodcom co su uz dost vypatalny a hlupy...
vieš, kto vie akí by sme boli na ich mieste my, keby sme žili 40 rokov vo vypatlanom a hlúpom štátnom zriadení (či jak sa tomu nadáva)
keby ma niekto z toho bicykla naozaj úmyselne zhodil, tak by mi bolo jedno dôchodca/nedôchodca
+ z toho čo sa deje teraz v lesoch v mojom okolí (hlavne Malá Fatra atď), mi je niekedy do plaču
dlho sa nic nedialo ale dneska som natrafil na niekolko stromov na cesticke co ide na dev kobylu poza zakladnu a je tam taky prudky kamenisti vyjazd..tak o niekolko 100m nizsie .. nic som stym nespravil boli to riadne dreviska 30-40cm stromy..
Dobre vedieť. Keby som tade chcel ísť po tme, aspoň viem že nemám
z toho čo sa deje teraz v lesoch v mojom okolí (hlavne Malá Fatra atď), mi je niekedy do plaču
Tak to aj mne Toto plienenie mi pripomina cinskych lovcov kozuchov, ktori za ziva deru psov a potom odrate tela rozhadzu hocikde popri ceste, na luke atd.....proste bastardi.
Ked uz tazba....tak aspon po tazbe upratat. To fakt neexistuje niekto, kto by ich potom skontroloval a nariadil im to dat do nejakeho normalneho stavu? Naco je tolko lesnikov v tej statnej sprave???
Angel1: s tvojimi poslednými dvoma príspevkami sa plne stotožňujem, akoby som to písal ja Či už ide o tých pitlakof alebo lesnikov.
Tým ťažbárom je jedno čo po sebe zanechajú, či rozdrbanú lesnú cestu alebo zaprataný turistický chodník. Oni si svoje odrobia a idú inam.
A bolo by vhodné povedať, že sa to netýka len nejakých Tatier ako sa dá väčšinou v médiách často počuť, ale celého územia SR. Aj na nížinách sa dajú dodrbávať lesy...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vtedy som nevedel čo je zač a keď som sa to dozvedel, tak by som to neskúšal
Ale už ho bez problémov spoznám, či pôjdem pešo alebo na biku.
Ďakujem za vaše reakcie, zhodneme sa na tom, že je to choré a k ničomu dobrému to nepovedie...
Takže haltujte...
ad triki: samozrejme aj to je pravda... hoď detaily, nech sa pobavíme
bajdvej, triki, vy ste s kvaskom rodina? obaja takí probaskickí...
Ja dobre viem kto je kto aj tu...
V nedeľu poobede si to partia DHkov dávala krížom dole po tom chodníku medzi ľudí. Zrazu som to mal za chrbtom, ani neviem ako, bol to moment. Keby do mňa vrazil, tak asi sa len tak skoro nepostavím a pôjdem ďalej.
Ale dávať kvôli tomu drevá cez TURISTICKÝ chodník....
Škoda, že nie je na Slovensku toľko tolerancie ako je hlúposti
Lebo v tom žľabe/záreze pod tou cestou už pred pár rokmi bol jeden vrak červenej embéčky. Potom ho vytiahli. Toto je zjavne pokračovanie...
...mam rad tychto novodobych pytliakov-zlodejov a mafianov, ktori sa hraju na ochrancov lesa!!!!
Jedni si kupia za par supov polovnicke skusky, potom si kupia zbran a uz su z nich "velki polovnici-pytliaci" !!! Nejake zveladovanie im uz nehovori nic, ovsem plienit zver ako na pase v tom su majstri. Najlepsie vsak za ucasti zahranicnych polovnikov, ktori im do vrecak strcia par tisic EURO. A ked nie su zahranicni, tak predat kamosom do ich restauracii za slusnu sumu. Ved nikdy nebolo tolko diviny a zveriny na jedalnych listkoch ako v poslednych rokoch!!!
A tito si nezasluzia ziadnu diskusiu....ale zavesit na prvy strom za bowdeny, vidlu narvat obidvoma nohami do analu, do usi brzdove packy a do cela zaseknut brzdove kotuce. Potom bit sedlovou trubkou az pokym nevydychnu posledny krat!!
plus vysvetli do dochodcom co su uz dost vypatalni a hlupi...
vieš, kto vie akí by sme boli na ich mieste my, keby sme žili 40 rokov vo vypatlanom a hlúpom štátnom zriadení (či jak sa tomu nadáva)
keby ma niekto z toho bicykla naozaj úmyselne zhodil, tak by mi bolo jedno dôchodca/nedôchodca
+ z toho čo sa deje teraz v lesoch v mojom okolí (hlavne Malá Fatra atď), mi je niekedy do plaču
Tak to aj mne
Ked uz tazba....tak aspon po tazbe upratat. To fakt neexistuje niekto, kto by ich potom skontroloval a nariadil im to dat do nejakeho normalneho stavu? Naco je tolko lesnikov v tej statnej sprave???
Tým ťažbárom je jedno čo po sebe zanechajú, či rozdrbanú lesnú cestu alebo zaprataný turistický chodník. Oni si svoje odrobia a idú inam.
A bolo by vhodné povedať, že sa to netýka len nejakých Tatier ako sa dá väčšinou v médiách často počuť, ale celého územia SR. Aj na nížinách sa dajú dodrbávať lesy...