Koho budete voliť 12 júna ?
Smer-SD 7% [ 8 ]
Sdkú-DS 36% [ 41 ]
KDH 3% [ 3 ]
SaS 32% [ 36 ]
HZDS 0% [ 0 ]
SNS 3% [ 3 ]
KSS 1% [ 1 ]
SF-... 0% [ 0 ]
Most-Híd 2% [ 2 ]
SMK 1% [ 1 ]
SDĽ 0% [ 0 ]
iné 1% [ 1 ]
nepôjdem voliť 15% [ 17 ]
Celkový počet hlasov : 113
V nedavnych komunalnych volbach sme boli svedkami, ked osadnici hlasovali za 5 alebo 10 €. Nazor na dianie tu u nas sa da vyjadrrit aj neucastou na volbach, ale.....
Pamätam si dobu, ked sa na vyskoke skoly nedostali deti len preto, lebo ich rodicia neboli v strane. Niektorí vystudovali za klobasy, miesto v poradovniku na nove auto atd. Ale boli tam aj deti robotnikov. Po revolucii sa na vysoku skolu dostal kazdy, kto presiel sitom prijimacich pohovorov. Co tym chcem povedat ? No, ze dnes vdaka konstruktivnej politike BSSH ( banda smer, sns, hzds ) sa vsetci zadlzujeme, priemerne zarobky su na hranici rozvojovych krajin ( trosku som prehnal ), vrstva zbohatlikov a privatizerov ma cely narod v pazi. Priemerne zarabajuci clovek preziva od vyplaty k vyplate. Jedneho dna mozno aj vase deti budu chciet ist studovat a ja sa pytam za co ? Aj preto treba ist volit a nenechat to na osadnikov a tlchubov, aby sa nase deti mohli vzdelavat a viest slusny zivot. A mozno Robko aj napriek preferenciam nedostane sancu tuto krajinu drancovat a rozkradat.
07.03.2010 - 11:50:52
00
Ja papulovať a ani nadávať nemienim,nebudem a ani to nerobím . To robia práve tí ktorí chodia voliť,naletia predvolebným sľubom a po čase zistia že toho zlodeja predtým vystriedal rovnaký zlodej........a toho vystrieda zasa nejaký iný zlodej, však predvolebná kampaň za milióny korún musí zasiahnuť nejakého nerozhodného voliča :sweat: .

Jedinú vlastnosť ktorú na politikoch (úprimne) obdivujem je ich slovná zásoba, schopnosť vykecať sa o všetkom a zo všetkého. S takými rečníckymi schopnosťami by som mohol v pohodičke o 8:30 hodine vtrhnúť do banky s kuklou na hlave, odniesť si milión eur,o 13:00 by ma policajti dolapili, do 15:00 by som sa z toho vykecal....... :e: .......... :cash: ....... :handshake: ........ a o 16:00 by som už sedel doma pri telke a sŕkal chladenú kofolu :d: :smoke: ......
07.03.2010 - 12:09:52
00
Drócik, nemdramatizuj. Ja som začal na VŠ tesne pred prevratom, v strane z rodiny nebol nikto, ba navyše strýca po 69om zo strany vyhodili. Ďalší strýco bol emigrovaný v US (ale mal to legalizované - vyplatil sa). Dostal som sa tam bez prijímačiek. A zďaleka som nebol sám. Dnes sa na vysoké školy nedostávaš "sitom prijímacích pohovorov", lebo v rokoch poprevratových sa vymysleli jednak vidiecke pauniverzity, ktoré vyložene zneužívajú systém, ktorý alokuje rozpočtové prostriedky podľa počtu prežmýkaných duší (OK za posledné roky sa toto trochu zmenilo v prospech kvality) a poberú kadečo. Koniec koncov aj u nás na UK máš v prvých ročníkoch kadejakých kuchárov a podobný matroš, čo nemá skoro žiadnu šancu, ale musíš sa ním zaoberať na úkor kvality. Vyložene MUSÍŠ, pretože ak by si nenabral isté počty, nezaplatíš staff, ktorý je už aj tak dosť na minime (u nás by chceli 10 študentov na pedagóga, aspoň za pontifikátu Mikiho Cyklistu boli také nápady, podnietené ekonomistickým myslením Ivana Skialpinistu, zrejme založenom na tom, že ak to dokáže nejaká dedina university, že je to to pravé aj pre top level pracoviská, no ehm, na nejakej EU BA to môže pri tom ich masovom výkrme fungovať tiež, ale povedzme si na rovinu, že sa jej hovorí "električková škola" (neskončíš len ak ťa na na Šafku prejde električka) resp. najťažšia stredná škola v BA... špičkové univerzity majú 4 (MIT) či 3 (Oxbridge)) - proste si nemôžeš dovoliť zaviesť prijímačky. Obávam sa, že nejaké percentá z nich aj prelezú s Ečkami, čo nutne musí zrážať goodwill. Nevraviac o tom, aký je vzťah študentov k niečomu, čo si nemuseli prijímačkami zaslúžiť...
Takisto neviem o krajine, kde by horných 10 000 nemalo zbytok v paži.
A nepamätám, že by som od 89eho nežil z ruky do huby, s výnimkou snáď posledných 2-3 rokov a aj to hlavne vďaka tomu, že sa mi podarilo získať patričný projekt "zhora". Z veľkého "hora", teda EÚ. Mimochodom, aj tam je spoluúčasť tohoto štátu 45 %, takže do toho vláda cpe nemalé prostriedky, nie je to tak, že "nič vám nedáme, zháňajte si zvonku".
07.03.2010 - 12:17:35
00
Tulenik nemdramatizujem :) som trosku skor narodeny a mozem ti uviest X pripadov na zdokumentovanie toho co som povedal. Ked si sa dostal na VS, na ulici sa uz kludne pocuval Karel Kryl bez strachu, ze ti to nejaky prislusnik z VB zostatni. O tom nemal byt ale moj post. Podstata je v tom, ze ucast na volbach moze toho zmenit ovela viac. A to, ze studium na VS je len pre majetnejsich nemusime vobec diskutovat. Alebo ma chces presvedcit, ze rodicia zamestnani trebarz v Emracu s prijmom cca 600., € si mozu dovolit financovat studium svojich deti niekde na UK v Bratislave ? Ja ti tvrdim, ze ani v Kosiciach. Ak svojou ucastou na volbach posleme do prec rozkradacov emisii, statnych financii ai. tak mozno aj vdaka tomu bude vzdelanie alebo zdravotnictvo v inej situacii a dostupne vsetkym bez rozdielu prijmu.
07.03.2010 - 13:19:30
00
Odpoviem velmi presne. Od roku 1978 som sa zivil spracovanim dat okrem ineho aj o prijimacich pohovoroch. Uz ti nezopakujem presne pravidla ale rebricek sa vytvaral podla ziskanych bodov. Menej nez polovica ziskatelnych bodov bolo za prijimacky. Ostatne bodovane ukazatele boli napr. robotnicky ci rolnicky povod, angazovanost rodicov (teda nemuseli byt v strane - stacilo napr. ZCSSP - zvaz cs.sovietskeho priatelstva), vlastna angazovanost, ucast na mat/fyz/chem olympiadach. Samozrejme rebricek bola jedna vec a potom sa s tym napochodovalo do Bratislavy kde si svoje vybavilo ministerstvo a po navrate to smel dekan podpisat. Do toho isli este "rezervy" rektora, to oficialne, neoficialne rezervy krajskeho vyboru strany a rozne inak protekcne deti - to boli tie za zabijacku, automiesacku betonu na stavbu rodinneho domu atd. atd. Cim viac sa moc strany rozpadavala tym viac prevazovali tie rozne "rezervy".
07.03.2010 - 13:50:06
00
Ak svojou ucastou na volbach posleme do prec rozkradacov emisii, statnych financii ai. tak mozno aj vdaka tomu bude vzdelanie alebo zdravotnictvo v inej situacii a dostupne vsetkym bez rozdielu prijmu.

Drotárik koho tam potom chceš voliť?
07.03.2010 - 13:55:07
00
Akoze koho ? Je to uplne jasne, kedze sa zrusila zmluva na emisie, tak budu zase na predaj. Zajtra zakladam v garazi firmu na obchod s teplym vzduchom, vstupujem do tej pravej slovenskej strany, kazde rano si vypocujem hymnu, z okna vyvesim tu najvecsiu zastavu aka sa da zohnat aby bol zo mna este lepsi vlastenec a ked boh s pricinenim premiera da, nejake to kilecko tepleho vzduchu nakupim, prekseftujem do Ameriky a moje hlupe reci o nedostupnosti vysokych skol uz nebudu zaujimave. Aspon pre mna.
Kua prave ma napadlo. A co ked si garazovky zalozime vsetci ? Odpoved si daj sam.
TO pista : ako fundovany clovek si to opisal presne :y:
07.03.2010 - 14:09:59
00
Keď som bol na prijímačkách ja, tak už by som povedal že váhový faktor bol silne posunutý na kvalitatívne ukazovatele, ostatné mali úlohu "poľahčujúcich okolností". Ale ak bol niekto vyložene blbý, nezachránilo ho nič - a také na rovinu povedanie študentovi, že je vymletý idiot, sprevádzané vyhodením indexu oknom, bolo bežné. A každý sa tomu snažil vyhnúť :D keby som to urobil dnes (a nie že by som to nemal chuť celý január robiť denne niekoľkokrát), tak by ma násťročný výmel študujúci "na samé" (rozumej, Ečka a n-násobne opakované skúšky a s dementálnou kapacitou neumožňujúcou ani pochopenie písaného odborného textu) povláčil po kadejakých disciplinárnych jednaniach, miesto toho, aby pochopil, že jeho miesto je na korčulkách v Tescu alebo so stádom kakaových spoluobčanov pri ťahaní dátových liniek cez kopec nad fakultou.
Nezabíjať s takýmto matrošom 20 pracovných dní a skúšať len tých zo 20-25, čo na to majú, mal by som podstatne viac času na diplomanta, ktorému sa rysujú celkom zaujímavé výsledky, ako aj na písanie článkov z tej hromady výsledkov, čo na mňa čaká. To má význam. 3x stretnúť niekoho, kto len skúša preliezť, význam nemá.
Príhoda z mojej mladosti: na prednáške z matiky u tety Šišolákovej kolega ze Záhorí asi 2 prednášky vejral na to, čo sa odohrávalo na tabuli, ako bulo do makových slížov. Po tej druhej prednáške sa zobral a so slovami "toto je na mňa priveľa" (teda, bolo to iným jazykom, ale nie som schopný tú záhoráčtinu zreprodukovať) sa odobral na študijné a zrušil svoju účasť v ďalšom vzdelávacom procese. Ušetril sebe veľa zbytočnej námahy, vyučujúcim stratený čas a daňovým poplatníkom zbytočne vyhodené prostriedky. Tomu tlieskam!
PS. O "klobáskových inžinieroch" alias klobáskinoch som počul, ale skôr z prostredia, kde je klobáska obvyklým artefaktom (NR hnojarina). Neviem si predstaviť klobáskového doktora na našej fakulte a vtedy ešte menej ako dnes.
PS2 for drócik: mal som kamošku, čo sa za močiara dostala na biológiu na našej fakulte, kde sa vtedy bralo asi 80 ks z určite vyše 200 prihlásených - čiže nebola žiadne Bčko. Napokon skončila na tej vidieckej preparandii doma v NR a na úplne inom odbore, lebo proste v rodine, kde boli obaja rodičia nezamestnaní, nemali šancu utiahnuť jej účasť v BA... dosť mrzutô. Inak čo sa prírodných vied v KE týka, tak UPJŠ je na tom čo sa kvality týka dosť dobre, prinajmenšom v mojom odbore, momentálne zľahka lepšie ako my (škodoradostná otázka znie, dokedy :P). A ešte jeden bod do súhrnu: VŠ, odborný asistent, 16 rokov praxe, splnené habilitačné kritériá až na 1 prkotinu, habilitácia do konca roka, VKS IIa "v priebehu" (to je také... atestačné konanie, po ktorom má dotyčný právo školiť PhD.), získaný a bez väčšieho problému ukončený 1 EU projekt a 2 domáce, nemá o veľa viac ako tých 6 stoviek, povedal by som, že o takých 10 % viacmenej presne a nijaký modrý mor s tým nič okrem zhoršovania nerobil. Skôr by som povedal, že sa na nás vyvozili všetky poprevratové moci.
EDIT: drotár podotkol, že 600 obaja dokopy... tak to už je nekomentovateľné, ale opäť je zaujímavou otázkou, kto šermoval fakticky nulovou cenou našej pracovnej sily ako komparatívnou výhodou. Ja ani tých mojich 6 kíl pre jedného nemôžem v komparácii s kolegami z Viedne vidieť ako nejakú moju výraznú výhodu...


Naposledy upravil tulenik dňa 07.03.2010 - 15:04:07, celkovo upravené 2 krát.

07.03.2010 - 14:25:39
00
Drotárik koho tam potom chceš voliť?

Môj názor lavicové strany stoja za ho-no :finger: tak si to preber.Ked sa pozrieš kdekolvek na svete tak čo dokázali? Akurát tak zdevastovať krajinu a morálku. :headbang:


Naposledy upravil Hosť dňa 07.03.2010 - 15:27:28, celkovo upravené 1 krát.

07.03.2010 - 14:40:23
00
Vidíš a ja mám veľmi podobný pocit aj z opačnej strany politickej barikády.
A za najhorší následok 8ročného pontifikátu blue plague považujem to, že splodila tzv. modrých pionierov - ultimatívnych vlastníkov jedinej pravdy s podobými generalizáciami ako tu hádžeš ty. To je ovšem špecifika krajín tak od DE-CZ hranice na V, v západnej Európe taký politický primitivizmus nenájdeš.
07.03.2010 - 14:53:21
00
tulenik: Vlastníci pravdy sú rovnakí na jednej aj druhej strane a niekedy ťa do tej onej skupiny zaradia títo samotní mudrlanti na rôznych fórach. Napr. na sme.sk, keď poviem niečo proti Ficovi tak som "modrák" a keď niečo proti Dzurindovi tak som komunista. A budú ťa dokonca presviedčať, že musíš patriť buď do jednej alebo druhej skupiny. Tam sa neutrálny názor často neberie...

Inak nová nadávka na Fica, s ktorou som sa stretol: Fic You :D
07.03.2010 - 15:09:55
00
Ja nikoho nikam nezaradujem ani netvrdím,že mám pravdu iba ja. Povedal som iba svoj názor na vec podla teba možno primitívny no podla mňa pravdivý. ;)
Ano za bolševika bol život možno "lahší" ale nie LEPŠI!!!
07.03.2010 - 15:35:14
00
Ja by cele parlamentne volby zrušil,ved aj tak nam rozkazuje Brusel tak načo preboha voľby
07.03.2010 - 19:01:26
00
no dobre ale kto by nas potom oficialne okradal ?
07.03.2010 - 19:24:43
00
Vidíš a ja mám veľmi podobný pocit aj z opačnej strany politickej barikády.
A za najhorší následok 8ročného pontifikátu blue plague považujem to, že splodila tzv. modrých pionierov - ultimatívnych vlastníkov jedinej pravdy s podobými generalizáciami ako tu hádžeš ty. To je ovšem špecifika krajín tak od DE-CZ hranice na V, v západnej Európe taký politický primitivizmus nenájdeš.


tulenik: s tym specifikom vychodnej europy podla mna nemas pravdu. dam zatial 2 tipy: Haider, Berlusconi, ... a patent na vsetko tu ma skor "svata trojica" (Robko, Vladko, Janko). modri nech uz boli akykolvek aspon pripustili diskusiu...
07.03.2010 - 19:41:10
00
keyboard_arrow_up