Ahojte,

mám vyššie spomínané brzdy Juicy 3. Prvý rok a 3000 km bolo všetko OK. Dal som si do servisu odvzdusniť prednú brzdu keď som si po bajk prišiel tak som si všimol že páčka sa zo stlačenej polohy vracia pomalšie ako zvykla... neriešil som to.

Teraz o pol roka neskôr keď som si dával do poriadku celý bajk tak som si už radšej kúpil Avid Bleed Kit, zadná brzda krásne šla odvzdušniť, potom som nasadil novú vidlu (Suntour SF-10 Raidon Air) a šiel spraviť prednú brzdu keď tu zrazu nejde pretlačiť obsah zo spodnej striekačky do hornej. Pri pokuse vytiahnúť bublinky z rezervoáru vychádzala kvapalina s ciernými časticami! Identifikoval som že upchatie je zrejme v páke, preto som ju kompletne rozobral a zistil že tesnenia okolo piestu a v rezervoari su extrémne zväčšené (roztiahnuté) - doslova sa zadrhával piest o telo - pravdepodobne dôvod prečo sa páka pomaly a ťažkopádne vracala do pôvodnej polohy!

No a moja otázka znie:
Kde na slovensku (prostredníctvom koho) si môžem objednať nové tesnenia? Našiel som, že existujú buď kompletné Lever Service Kit a Reservoir Service Kit ale nikde na SVK alebo potom možnosť objednať ľubovoľne časti len neviem kde :( Viete mi niekto poradiť? Zatiaľ som písal email do kaktus bike...
07.03.2010 - 12:18:54
00
Noooo to by som videl tak,ze sa to dakto v tom servise pokusal umyt benzinom,alebo tie tesnenia z dakeho dovodu namazal olejom. Ked su tesnenia na brzdovku(je to alkoholova baza) nesmie sa stretnut z ropnymi produktami a to tesnenie by som skusil v eximo nova dubnica,maju zastupenie sramu.
07.03.2010 - 12:50:42
00
shugo, ak chces este tuto sezonu jazdit, na Eximo rychlo zabudni, su neskutocne neschopni a drahi. Zajdi do technickej predajne so sortimentom loziska, tesnenia, gufera, klinove remen a pod. Vezmi si so sebou rozobratu brzdu, aby personal vedel najst vhodne tesnenia. Ja som tak spravil v predajni PC firma Presov. Sada tesneni na komplet brzdy ma pred asi 2,5 rokom vysla na vtedajsich asi 50 Sk. Len telefonaty do Exima ta budu stat viac. Podotykam, ze v tej cene su obe brzdy s kompletnou sadou tesnení pacok aj strmenov.
07.03.2010 - 13:39:41
00
dakujem Vám obom za rady, skúsim technický obchod a keď nebudú mať, tak to by som vytelefonoval eximo.

ach tie servisy ;( , ja uz tam bajk nikdy nedam...
07.03.2010 - 13:51:20
00
Dobre ti radim, daj Eximu pokoj. Mam s nimi skusenosti az-az. Rozpravky o tom, ako prave nakladaju moj tovar niekde v Azii do lietadla, ktore hned na to odletelo bez mojho tovaru. Dalsia rozpravka bola o plavbe najrychlejsou lodou a ine dristy. Bol som u nich aj 2x osobne a tvaril som sa ako niekto znamy objednavatela svojho tovaru. Skoda, ze som si tie vecernicky nenahral. Od prveho telefonatu po prevzatie tovaru na poste ubehli 4 mesiace. Ovela skor to zozenies a podstatne lacnejsie na e-shopoch v D alebo UK a mas to do par dni doma. Ale vzdy to bude iba Cinska guma. Kupuj u domacich odbornikov. Ked to mali v PO, tak to zozenies vsade na SK.
PS: dopis si do profilu bydlisko, je to pre tvoje dobro:)
07.03.2010 - 14:08:38
00
No bydlisko je tak 30 percent Kežmarok a zvyšok Bratislava :) zatiaľ nie som rozhodnutý heh :)))

veď práve to, že som našiel iba v zahraničí a zatiaľ sa tomu chcem vyhnúť. Niektoré tesnenia nájdem v bežnom obchode ale napríklad toto asi nie: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=30823 keďže to je na mieru robené. A v zahraničí za to zaplatím riadne ak budem mať originál :( Uvidím ten kaktus bike v Ba... obrovský obchod aj veľká servisná časť možno takéto majú u seba (aj avid bleed kit mali minulý týžden pričom som ho nevedel nikde na svk objednať, všade mi zrušili objednávku, ale zas bratislavska cena +10 E).
07.03.2010 - 14:25:31
00
tiez som riesil tesnenie do packy Avid Juicy 3, verte alebo neverte, do tyzdna (alebo tak nejak) som mal sadu tesneni doma z Exima ;) bohuzial prave to jedno tesnenie, co som potreboval akosi zabudli. stacil mail, hned reagovali a tesnenie na vlastne naklady doposlali. ;) takze skus ak chces, komunikoval som cez e-mail \o/ \o/
07.03.2010 - 19:31:58
00
ak ti to pomoze:
http://www.bikeonlineshop.at/

a ciastocne aj pokec ohladom servisu:
komponenty/avid-juicy-7-oprava-afterhoral-t17434-30.html?hilit=afterhoral
08.03.2010 - 10:14:00
00
keyboard_arrow_up