nie je to náhodou len klasický hoax? :P
http://hoax.cz/hoax/volby-2010---neplatne-hlasy/
"peniaze za ľudí, ktorí neprídu k voľbám sa následne rozdelia pomerným spôsobom medzi strany, ktoré vo voľbách uspeli"
"Informace uvedená v řetězové zprávě, že "hlasy voličů, kteří k volbám nešli, se rozpočítají, a i za tyto hlasy strany peníze dostanou", není pravdivá."
18.05.2010 - 22:02:27
00
[quote=""]Zo včera mám tiež tú samú skúsenosť - na maile mi ráno svietila správa od tohto pána a večer asi 19.20 mi prišla esemeska, že mám voliť jeho stranu. Sú takéto praktiky vôbec zákonné? Nepotrebujem vymyť mozog, aby som sa rozhodla ísť niekoho voliť. A už vôbec nie obťažovanie či apel na to, že som športovec. :n: Pripomína mi to podradné rozdávanie žehličiek a iných spotrebičov pre voľbami na starostu našej mestskej časti pár rokov dozadu. :?:



.mne by sa neaký spotrebič hodil..neviete,kde dávajú? :rofl:
18.05.2010 - 23:13:56
00
7 ojro za hlas to mám 7 :beer: Krušovického u nás...
to berem nech mi ich kľudne pošlú.
19.05.2010 - 01:19:12
00
To je téma o mne! Ak niekoho zaujímam trochu viac, môže si čo to prečítať na www.ivanzima.sk. V prvom rade sa chcem ospravedlniť všetkým, ktorých moje zaslanie mailu a SMS urazilo či im to ináč prekážalo. Pýtate sa, odkiaľ mám na Vás kontakty. Možností je dosť veľa. Jedenásť rokov organizujem maratón HORAL. Počas tejto doby som prišiel do kontaktu s mnohými ľudmi z oblasti cyklistiky. Mohlo to byť nielen na samotnom Horalovi, ale aj na iných podujatiach napríklad Cyklomaratónskej série či Inter Mountain Series. Mohli sme si vymeniť kontakty na niektorej z výstav, prezentácií alebo iných podujatí, ktorých sme sa v rámci propagácie Horala zúčastnili. Mohli ste ma kontaktovať mailom či telefónom v súvislosti s našim tímom Slovak Snail Highlandres na maratóne Salzkammergut trophy. Možností je naozaj veľa. Dokonca to nemuselo byť ani na cyklistickom podujatí, pretože som sa dosť často pohyboval aj okolo bežeckých vytrvalostných pretekov či triatlonu. Mám za tú dobu čo sa pohybujem okolo cyklistiky ako organizátor nazbieraných kontaktov dosť veľa a tisícom ľudí som dal kontakt na seba. Buďte si však istí, že som tie kontakty nekúpil, ani neukradol. Iba som ich systematicky a dlhodobo zbieral. Tým ktorí považujú ich použitie za zneužitie, opakujem svoje ospravedlnenie.

Prečo som oslovil práve cyklistov? Myslím, že to má svoju logiku. Ako som spomenul, pracujem vo svojom voľnom čase okolo cyklistiky. Sám som nadšený hobby cyklista. A aj môj pokus o vstup do politiky je čiastočne motivovaný niektorými problémami, ktoré v športe vidím. Takže skôr naopak, ak by som neoslovil cyklistov, ale napríklad rybárov bolo by to nelogické.

Reakcie, ktoré som obdržal boli veľmi rôznorodé. Od povzbudivých a takých ktoré moje rozhodnutie podporovali, cez neutrálne a žiadne až k negatívnym. Negatívnych reakcií a požiadaviek na nerozosielanie ďalších správ bolo doteraz menej ako 0,01%. Pripomínam, že všetci, ktorí nechcú byť príjemcami správ odo mňa mi to mohli dať (a stále môžu) najavo odpoveďou. Myslím, že je to minimálne také jednoduché ako vytvoriť diskusiu či sa jej zúčastniť. Pripomínam môj mail: sas98@ivanzima.sk.

Ak mi nikto bude bude chcieť niečo povedať osobne, bude mať možnosť v sobotu v Poprade na Jarnej klasike. Na Fatranskom maratóne v Stráňavách nebudem kôli iným povinnostiam. Ďalšie plány nemám presné, ale na DUNA maratóne a Salzkemmergut trophy by som mal byť.

Prajem všetkým veľa radosti z cyklistiky.

Ivan Zima
23.05.2010 - 22:18:13
00
SaS ako taka sa snazi komunikovat cez internet viac ako ktorakolvek ina svk strana (Obama styl to nie je, ale snazia sa)

zaregistroval som viacej zvlastnych praktik ich clenov, na hranici spamovania... jeden som dokonca aj zaznamenal a poslal na PR oddelenie strany SaS a bola spravena naprava... Spravil som to preto, aby strana ako taka neutrpela kvoli jednotlivcom...

tiez boli uz kvoli tomuto na Markize, ked nejaka zena z TRencina kandidujuca za stranu SaS zneuzila emailovu databazu ako zamestnankyna mesta ... (uz si presne nepamatam ako to bolo, moze byt mierna odchylka)

Ja si osobne myslim ze to svedci o neskusenosti kandidatov

tiez si myslim ze ked dam svoje udaje napriklad Chain Reaction Cycles, budu mi posielat newsletter ktory som subscribol a nie co jedol Gordon Brown na ranajky...
23.05.2010 - 23:04:19
00
Mne tiez poslal Ivan Zima jeden mail kde prezentoval seba a svoj program a vobec mi to nevadi. Napriklad politicka zombia Meciar na bilborde mi vadi 1000x viac.
Ak budem volit SaS (este som sa definitivne nerozhodol) tak ho zakruzkujem. Jeho plan s cim by chcel konkretne prispiet v Narodnej Rade ma hlavu a patu a stoja za nim vysledky dlhorocneho uspesneho organizovania cyklistickych podujati.
Zakruzkovanie az 4 kandidatov - preferencne hlasy maju svoj zmysel. Nie vzdy su ti co su vpredu na kandidatke ti najidealnejsi - castokrat su to iba snazivi karieristi alebo sponzori strany, ktori budu neskor chciet z toho profitovat.
Zaujimalo by ma vsak, kolko asi preferencnych hlasov musi dostat kandidat ktory je na 98. mieste aby sa dostal medzi tych 15-20 vyvolenych do NRSR co moze SaS realne ziskat.
23.05.2010 - 23:21:37
00
to Buko

podla mna je to zneuzivanie znacky (mesta Trencin, maratonu, keby to bol zamestnanec Tatra Banky tak zneuzitie databazy kontaktov TB)

mame sak 18 stran, skoro kazda 150 kandidatov... sak to by jak skoncilo

poriadok musi byt

a okrem toho PUSH marketing je vzdy horsi ako PULL marketing...
23.05.2010 - 23:40:10
00
Quidoo a ostatni ak mate pocit ze sa v tomto pripade porusuje volebny zakon, alebo zakon na ochranu osobnych udajov tak upozornite prislusne organy cinne v trestnom konani.

On ten maraton vymyslel a organizuje, takze to mu dava iste pravo nakladat s tou znackou aj kontaktmi ktore ziskal prostrednictvom nej ako uzna za vhodne.
Objavi sa tu jeden clovek s dobrym umyslom, ktory uz spravil kopec dobrej roboty v prospech MTB komunity, pozitivne propaguje Slovensko aj v zahranici - a kazdy druhy ho tu ide sudit a za jeden mail/SMS a pomaly ze nie ukamenovat.
Nechapem to celkom. :fubar:
24.05.2010 - 00:27:18
00
nejde o to aky je to clovek, co vsetko spravil, ide o to aky komunikacny kanal si zvolil...

v tomto pripade to moze byt pre teba v poriadku, pretoze ho poznas a suhlasis s ideami SaS povedzme,

ale predstav si, organizator toho maratonu je clen SNS alebo KDH... to uz by si asi bral inak...

a predstav si ze vsade kde si nechal svoj email (online nakupovanie, fora, atd) by bol aspon jeden kandidat za nejaku stranu...

na svoju offline postovu schranku mozes napisat "nevhadzujte predvolebne letaky" ale proti tomuto sa nemozes nijako branit...
24.05.2010 - 01:02:23
00
Vynimocne odcitujem kusok z predch. prispevku:
ale proti tomuto sa nemozes nijako branit...
A nestaci nahodou odpisat odosielatelovi, ze si nezelas dostavat e-maily? Keby si nahodou nevedel ako, tak sa na to pouziva funkcia "reply". A ak to nepomoze, alebo si s odosielatelom nechces dopisovat, tak su aj dalsie sposoby, takze sa prosim nestavaj do ulohy bezmocnej obete. A vobec - ak vam, ktorych sa to oslovenie dotklo, nestaci tu zverejnene Ivanove ospravedlnenie, tak mate stale moznost si to s nim vydiskutovat e-mailom, telefonicky, ci osobne, ako aj sam Ivan napisal. Ja skutocne nerozumiem vam, internetovym hrdinom, co sa bojite napisat jednoduchy e-mail priamo odosielatelovi a radsej vyplakavate na fore. Ked sa ako obete spravate, tak si obetami aj byt zasluzite. Dufam, ze dalsi tu uz vyplakavat nebudu, prestava to byt zabavne...

P.S. Ked mi Ales Prochazka zacal po jednej ucasti na Sele posielat e-maily o akciach v jeho cykloobchode, o priprave trate a planovanych prejazdoch trate na dalsi rocnik, o ponukach bajkovych dovoleniek a pozvanky na dalsie maratony, tak som mu slusne napisal, nech ma z mailing listu vyradi a cuduj sa svete, on ma naozaj vyradil. To je sok, co? A ani som nemusel plakat na fore, ze som uboha bezmocna obet...
24.05.2010 - 02:48:44
00
Jezus zober si toto:
a predstav si ze vsade kde si nechal svoj email (online nakupovanie, fora, atd) by bol aspon jeden kandidat za nejaku stranu...

a môžeš začať miesto vyplakávania začať odpisovať na maily.. pri 18 stranách * počet kandidátov = vela štastia, a zábavne vyplnenú dovolenku :y:
telefón môžeš zahodiť na mesiac, lebo to bude stále pípať..
nehovoriac o tom že v tom balaste vela vecí prehliadneš..


mne Ivan vôbec v ničom neprekáža a som mu vďačný za to čo robí a kludne mu dám krúžok ak tam do tej krabice vhodím nakoniec naozaj SaS :y: tento malý prešlap proti jeho histórií je nič..
24.05.2010 - 08:49:19
00
Ano CraObs, mas pravdu. A samozrejme v prvom rade ma pravdu Quido a uplne objektivne zhodnotil stav. Len je problem, ze je to zidealizovane a nerealne - v dnesnej dobe sa spamu uz proste uplne ubranit neda. Ja tiez nie som zastancom hromadneho oslovovania ludi, ktorych osobne dobre nepoznam a tento sposob ani neobhajujem, ale to sa tu teraz bude kazdy stazovat? To nie je riesenie, to napisal vyssie buko, ja a aj Ivan sam.

Nesnazim sa o objektivitu prave preto, ze je to oslovenie od cloveka, ktoreho tu vela ludi pozna, ktory aj nieco pre bajkerov robi a ktory zhodou okolnosti kandiduje za jednu z pre mna akceptovatelnych stran. Prave preto som ochotny prizmurit oko. A je predpoklad, ze ked raz bajker oslovi bajkerov, tak väcsina s tym problem mat nebude. Tych par problem bude mat vzdy a patri to k tomu - tak to je a tak to ma byt (lebo maju pravdu). Len mi ide o to, ze tato diskusia je skor o vyplakavani a nie o snahe nieco zmenit - zda sa, ze nikto zo stazovatelov sa Ivanovi neozval, cize asi to nikomu nevadi az tak, ako to tu je prezentovane.

A k spamu vseobecne: Je uplne jedno, odkial ten e-mail pride - ci ho posle politik, ci obchodny retazec, ci e-shop, ci chlapec z afriky co zdedil velke prachy a potrebuje vas na ich ziskanie. Ked niekto zadava svoj e-mail do akejkolvek registracie, tak musi ratat s dosledkami, teda so spamom, pretoze vzdy moze nastat (a aj casto nastava) unik databazy, ktora sa nasledne dostane k nepovolanym ludom. My sikovnejsi prave preto pouzivame aliasy, ktore mozeme kedykolvek zrusit a TC nerozdavame na pockanie len tak. Toto je vlastne bezplatna a relativne bezbolestna lekcia pre tych, co na registracie do diskusnych for, e-shopov a pod. davaju svoju realnu e-mailovu adresu a este aj uvadzaju TC a pod. Ja som to tiez napr. riskol a do Gmailu som TC zaregistroval, pretoze mi to ponuka vyhodu SMS notifikacie na udalosti co mam naplanovane v kalendari a toto je prilis lakave na to, aby som sa o to obral. A TC som tam regol vedome, takze musim ratat s moznostou SMS spamu.

P.S. Rozosielanie nevyziadanej e-posty na e-mail je to iste ako rozosielanie papierovych reklam a pod. do schranok. Predpokladam, ze sa nestazujete na kazdy letak, co vam pride do schranky a uz ste sa s tym zmierili ako s kazdodennou realitou, takze si zvykajte aj na e-spam, lepsie to nebude...
24.05.2010 - 10:55:06
00
a pravidelne pridavajte do spamfiltra ... bude vam za to vdacny
24.05.2010 - 12:07:18
00
som rad ze sa rozumieme pani
Ivanovi vela uspechov vo volbach! :y:
a nam ostatnym vela novy singlacov a rozkosnych km na bajkoch!
24.05.2010 - 12:30:35
00
On ten maraton vymyslel a organizuje, takze to mu dava iste pravo nakladat s tou znackou aj kontaktmi ktore ziskal prostrednictvom nej ako uzna za vhodne.
Osobne udaje su poskytovane za ucelom evidencie, spracovania vysledkov danej akcie alebo maratonu. Nie na politicku kampaň !!!!
Ako tu uz spominal Jezus a iny, su sposoby ako sa otravnym spamom branit. Ale to je len dosledok spamu a roznych inych otravnych mailov. Preto sa mi taketo praktiky nezdaju fer voci tym, ktory svoje osobne udaje poskytli za uplne inym ucelom. Takze asi jedinym riesenim je vsade uvadzat :
Jožko Mrkvička
ul. Mrkvičkova 1234
Mrkvickovo 123 45
tel 123 456 78
email :mrkvicka@mrkvicka.sk
:lol:
A p. I. Zimovy prajem nech mu tento nie velmi stastny krok prinesie vo volbach viac sympatizantov ako odporcov.
25.05.2010 - 14:17:00
00
keyboard_arrow_up