http://cykl.cz/item/odmena-50-000-kc
18.06.2010 - 18:27:58
00
co ti sibe? tak to je asi trochu chyba aj majitela predajne... :tmi:
18.06.2010 - 19:21:27
00
...aky zoznam... :o :o ...tak to je fakt sila...biky za niekolko sto tisic a len tak si ich vsetky odniesli??
18.06.2010 - 20:36:48
00
priznam sa, obcas ked potrebujem rychlo do mesta po nieco skocit, tak ho sem tam niekde zamknem na par minut, ale su to dost frekventovane miesta a za bieleho dna. inak ho skladujem v serverovni, kde je prijemnych 17 stupnov, certifikovane bezpecnostne folie na oknach, vstup iba na cipovky a musis prejst okolo 6-tich kamier a jedna z nich cumi priamo na bike :) je strazeny lepsie nez narodna banka v ziline ;)
18.06.2010 - 23:09:21
01
mať na predajni 20 temer top modelov. to može napadnúť len českú gebulu :lol: Tak im treba.


Rišo: :muscle: ja sa spolieham na nášho "milého" hava :rofl:
19.06.2010 - 09:44:11
00
ja by som to riesil ako kamarat. obmuroval si svoju cast pivnice a dal riadne silne plechove dvere s riadnym zamkom.je to sice investicia ,ale ma aspon klud a to byva pri ciganskom gete


-dobry napad, ale pokial clovek chce aby to malo aj nejaky skutocny bezpecnostny efekt, tak treba ratat s dost velkymi nakladmi. Nemalo by totiz vyznam tam dat obycajnu zarubnu, obycajne dvere-aj ked mozno oplechovane a nejaku Fabku. Mne to vychadza od oka asi tak na aspon 700€ a to neratam murarcinu, ale iba cisto zarubnu, dvere, bezp. vlozku a to uz je dost velka palka.
19.06.2010 - 11:42:23
00
Ked uz som tu zabludil, rad by som napisal prihodu mojho oca.
Raz, ked isiel domov, sa zastavil v oblubnej krcme len na chvilku a povedal si: Reku, idem len na skok, necham ho tu, a nezamkol bicykel. Ale stretol v nej znameho, zarozpraval sa a zabudol na bike, ktory nechal vonku. Potom, ked vychazdal vonku, spomenul si nan, no bolo uz neskoro a bike bol fuc. No co, tak si za nejaake 2 mesiace pomaly poskladal novy bicykel.
Ked siel na novom poskladanom biku, zbadal svoj stary bike, na ktorom siel prislusnik narodnostnej mensiny, a tak ho sledoval. Ten zaparkoval v jednom hypermrkete a taktiez nezamkol bicykel. Tak si "ukradol" svoj vlastny bike. :D
21.06.2010 - 17:43:41
00
to sa stalo aj kamosovi: mal kamosovu bmx mu ju ukradli a potom ich stretol a tiez imm ju ukradol
21.06.2010 - 18:19:05
00
-dobry napad, ale pokial clovek chce aby to malo aj nejaky skutocny bezpecnostny efekt, tak treba ratat s dost velkymi nakladmi. Nemalo by totiz vyznam tam dat obycajnu zarubnu, obycajne dvere-aj ked mozno oplechovane a nejaku Fabku. Mne to vychadza od oka asi tak na aspon 700€ a to neratam murarcinu, ale iba cisto zarubnu, dvere, bezp. vlozku a to uz je dost velka palka.



ked je clovek troska sikovny dokaze to zmaknut aj sam a nemusi to byt az tak nakladne.samozrejme nebudem tam davat bezpecnostne dvere od adla alebo serloka ale silne plechove.koniec koncov ked su ludia ochotny dat nemale ciastky za baik tak si myslim ze dat nejakych cca 500e za dobru pivnicu nieje az taka zla cena s prihliadnutim na to ze satam budu dat uskladnit aj ine drahsie veci
23.06.2010 - 18:19:08
00
keď profík chce nieje problém sa dostať hoc kam :)
23.06.2010 - 18:22:13
00
neprotirecim
23.06.2010 - 18:50:54
00
yoyomi

skusme nad tym trochu porozmyslat. Pises ze podla Teba stacia obycajne oplechovane dvere. Hm. Zober si to tak, ze v beznom panelaku ma zlodej iba relativne malo casu aby bytove dvere otvoril a hlavne musi byt nenapadny a tichy, lebo vsade naokolo su susedia. Ale v pivnici ma more casu a trochu hluku si vobec nikto nevsimne, takze pokial ma skutocny zaujem, tak nejake kompromisove obycajne dvere hocjako nakolene vytuningovane ho vobec nemozu zaskocit. Hm?

Pozrel som si kopec videi a clankov na nete ktore sa zaoberaju prekonavanim mechanickych zabezpecovacich zariadeni na bajky a dosiel som k takemu zaveru: Zlodeji pouzivaju kopec veci ale uplne najcastejsie pakove noznice. Takze to treba zabezpecit tak aby sa clovek vyhol retazi, ktore nech je akakolvek draha, karbonovaborova ocel neviem aka špeci je oničom, aj amater ju odstrani do 1minuty.
1/ Treba si dat na mieru pozvarat nejake naozaj masivne zelezo
2/seriozne zabudovat do steny aby bolo odolne proti vytrhnutiu
3/cele to umiestnit do neprirodzenej vysky, aby bola problematicka manipulacia-je velky rozdiel ked si moze zlodej pakovky/resp inu "hračku"/ opriet o zem, alebo ked ich musi drzat napr na urovni ramien, hlavy.
4/vybrat kvalitny zamok ktory ma skryty strmen, tj taky ktory ked je zavrety tak sa neda k strmenu dostat, chapeme sa
5/zamok by mal byt cely, alebo ciastocny ukryty v zeleznej schranke ktora je sucastou celeho toho zeleza, jednak aby bol chraneny a jednak aby nebolo dobre vidiet cely mechanizmus uzamknutia
4/zamok ma byt tak umiestneny aby bolo z priestorovych dovodov nemozne sa pred nu dostat vrtacku-napr aby bol oproti vedlajej stene.

A podme urobit simulaciu:
1/pakovky-nepouzitelne /strmen kryty,celkove umiestnenie vo vyske, ostatne casti celeho "držiaka" su take hrube ze sa neda svietit/
2/odvrtanie zamku-nepouzitelne, neda sa dostat pred vlozku nakolko tomu brani stena
3/páčidlo- nepouzitelne, nakolko cela konstrukcia je masivna a silne ukotvena v stene, zamok chraneny
4/flexa, plynove a pod. horaky: pouzitelne ale problematicky a naviac to nepatri do vybavy bezneho maleho zlodejička
5/pouzitie planzety a pod.:pouzitelne ale problematicky, nakolko je zamok v neprirodzenej polohe je tazke sa k nemu dostat a co je hlavne:cely zamok je kryty v tej "budke" to znamena za zlodej nevie o aky typ zamku-mechanizmu ide, a to potrebuje dopredu vediet nakolko sa musi na to pripravit, kazdy sa otvara trosicku inac.
Cakam oponenturu :)
26.06.2010 - 12:22:03
00
zmraziť dusíkom?

btw keďže to máš v pivnici, keď už zlodej nedostane celý bike, tak má dosť času nato aby ti ho rozmontoval a ostane ti v pivnici len zamknutý rám..
26.06.2010 - 12:42:57
00
CraObs

1/Rozbrat: z casti mas pravdu, ale ram byva na bajku ten najdrahsi komponent, nehovoriac o tom ze asi by bol zlodej podstatne podozrivejsi keby ho niekto nahodou v dome videl ako ide ovesany kolesami a vidlou, ako ked by tlacil nejaky bajk.

2/Zmrazenie dusikom? Cital som na toto jeden clanok a tam sa pisalo, ze pokial ma tato metoda fungovat, tak je potrebne ten diel do dusiku ponorit na niekolko minut. Ak si mal na mysli ze to iba postriekas, buchnes kladivom a vybavene, tak tak to nefunguje, a uz vobec nie pri dielcoch ktore maju relativne velku plochu.
26.06.2010 - 12:57:28
00
1) lepšie mať niečo ako vobec nič :P ale komponenty v ruksaku a vidla v ruke (bez kolies) neupúta.. okrem toho je jedno s čím by ťa v dome stretli si hneď podozrivý keď ako cudzí vychádzaš z pivnice.. okrem toho skor sused spozná celý bike ako len vidlicu v ruke..

2) podla toho co tam dávaš, materiál, prierez.. z výšky sme boli na exkurzií v Dečíne v ČR a tam sme mali ukážku čo dokáže dusík za pár sekúnd, takže otázka je systém a dostupnosť zranitelného miesta.. v podstate ti stačí rozbiť kĺby/pánty/zámok..


každopádne ani tvoje riešenie nieje nejak jednoduché a lacné (podobne ako postavenie toho "trezoru") okrem toho niečo zamurovať do steny chce buď súhlas suseda aby si sa prevŕtal až k nemu cez celú stenu alebo rovno to do steny vmurovať pri stavbe..
26.06.2010 - 13:40:03
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Zámky)
keyboard_arrow_up