z vlastnej skusenosti tvrdim ze poriadne nastavena sora je lepsia ako spatne nastavena ultegra ..
staci aby ti retaz nesadla dobre s kazetou a vyhody ultegry su v prdeli - aktualne mam problem s retazou od sramu, ultegrou a kazetou od shimana - retaz je nova, kazeta "zanovna" - napriek tomu sa to neda poriadne nastavit ..
samozrejme vaha sory a ultegry je trosku rozdiel - ale pri hentakom rame a kolach je to fakt jedno ..
inak na tom kellyse su nejake ich pochybne rafiky - stara znama slabina kellysov, na tom vertecu su kola od shimana

Tejto argumentácii nerozumiem,buď mám niečo dobre nastavené a funguje mi to 100%,alebo nemám,(alebo to neviem nastaviť) a potom je jedno či je to sora alebo ultegra.Na cesťáku jazdím už vyše 20 rokov,začínal som na RX-100(pamatníci mi iste dajú za pravdu že na tú dobu to bola skvelá sada)postupne som prešiel na 105-kovú,neskoršie som mal aj soru,a teraz ultegru,každý bike som si skladal a nastavoval sám(bolo ich asi 6)ale nikdy som nemal problémy že by mi niečo nefungovalo,na akejkolvek sade,buď to viem nastaviť,alebo nie,ak nie tak vyhladám odborníka,ktorý to dokáže,niečo ako že špatne nastavené,alebo nesadla mi reťaz s kazetou,neberiem,keď dávam novú kazetu,dám aj novú reťaz a samozrejme naopak,potom niet čo riešiť,a to že po určitej dobe jazdenie treba máličko dotiahnuť lanká na prehadzovačkách,to je predsa úplne normálne.
27.06.2010 - 00:37:54
00
Kolesá možno vymením hneď. Sedlo to sa ešte uvidí :D

ToFilip_s: Ano ale naňho by som tak skoro nemal, a červený sa mi moc nepáči :D
27.06.2010 - 20:51:50
00
Mne sa MaRCyho výber páči, dizajnovo Kellysy vyzerajú čoraz lepšie. Je to ten najjednoduchší model, ale pre začiatok je to podľa mňa dobrá voľba. Jazdím Tiagrového už tri roky (predtým boli nepomerne drahšie) a okrem jedného defektu mu za tie tri roky nie je ani šľaka. :* Myslím, že stojí na rovnakých ráfikoch - a tiež na toľko zatracovaných Maxxisoch - ale tá vec v pohode zjazdí šotolinu, drvinu i les, dokonca teraz na dovolenke asi trojkilometrový horský zjazd (samozrejme velminko pooomaly a s chirurgickou presnosťou, a cez najväčšie skaly preniesť). Možno namietať, že moja srnčia váha je iné kafé, ale predpokladám, že na moje váhy to vôbec nebolo konštruované = musí to niečo vydržať. Myslím, že Ti to urobí dobrú službu aj kus radosti. :nod:
28.06.2010 - 08:44:27
00
vies, na cestnych bajkoch su trosku ine naroky na rafiky a kolesa ako na horaku..
to ze na tom zjazdis aj teren, resp. rozbitu cestu je viacmenej samozrejmost ..
ovela dolezitejsie je ako sa ten rafik, resp. kolo, vyplet sprava pocas jazdy - teda ci sa ti v zabere, ked stojis na pedaloch kruti, dotyka sa brzd - alebo ci je tuhe. dalej je napriklad dolezita zotrvacnost - ved si to skus sama, pozicaj si nejake ksyria alebo fulcrumy a uvidis v com su dobre kola prinosom..
28.06.2010 - 10:35:11
00
myslim ze ked to chce pouzivat na cestu do skoly tak si nekupi ksyria
28.06.2010 - 10:45:30
00
ja si myslim to iste
28.06.2010 - 11:01:15
00
Nie len do školy. Normálne na tréningy na cestu, nejaký ten závod ak nebude akurát XC. A keď ho už budem mať tak aj do školy na ňom pôjdem a nazbieram troška viacej km. A keďže je to aj rýchlejšie ako s autobusom, lebo ide viacej oblúkom a baví ma to, tak som sa rozhodol takto.

Ja by som možno bral aj ten 3.9 ale červenú vážne nemusím!
28.06.2010 - 13:48:12
00
keyboard_arrow_up