Šarišský cyklomaratón

04.09.2010
14. kolo - Cyklomaratónska séria
MTB maratón
Sabinov (Slovensko)

Propozície
Zúčastnených bikerov (16)
1XmartinX1alfiretofoggiehajtmanhohejfabJožoŠlegimiskin78miso895petrepista96Reikomrichardlestavysstohl
2 LoveBeer: here is the link to the STV2 Regionalny Dennik http://www.stv.sk/relacieaz/dvojka/regionalny-dennik/, no video archive is available there. But as you can see there is schedule to reprise the broadcasting tomorrow morning at 8:30 a.m. again - I'm not sure if you are able to watch STV2 in NowyTarg, but try on-line broadcasting at the link http://www.stv.sk/dvojka/
08.09.2010 - 20:55:10
00
nakolko niektori diskuteri hovoria o manipulacii vysledkov v rozpore s pravidlami, alebo o zlegalizovanom skracovani trate, co evokuje istu mieru svojvole, chcel by som zopar slov aj k tejto teme.
pravdou je, ze znacenie trate nebolo idealne... napriek skutocnosti, ze trat znacili ludia, ktori sa pravidelne aktivne zucastnuju na cyklomaratonoch nielen u nas, ale aj v Polsku ci Bad Goisern-e, vznikali na trati evidentne zmatky (ako napr. aj pri prejazde centrom mesta), co nas naozaj mrzi. na druhej strane, vela pretekarov zhodnotilo znacenie ako dobre... a skor mali vyhrady k priliz tazkej (blatistej) trati – pocasie ale, rovnako ako sudruhovia zo ZSSR, neovplyvnime. avsak znacenie trate je predmetom diskusie a urcite sa zlepsi...
vsetkych vas mozem ubezpecit, ze nedoslo ku ziadnemu manipulovaniu s vysledkami a zvyhodnovaniu niektorych pretekarov oproti zvysku startoveho pola.
vsetci organizatori mali a maju v umysle pripravit pre navstevnikov pretek, na ktory sa aj v buducnosti radi vratia – a to nie je len prazdna fraza :)
08.09.2010 - 22:01:44
00
a viete to aj dokazat to nemanipulovanie s vysledkami ? povedzme cielovymi fotografiami kazdeho ucastnika, svojim fotografom samozrejme ? :?:
08.09.2010 - 22:16:05
00
Teraz vam ide o to aby sa vratili ty ktory neboli diskvalifikovany lebo si skratili trat a porusili pravidla alebo je rec o tych ktory presli celu trat a boli v nevyhode? Aj futbalista ked da rukov gol tak neplati.
08.09.2010 - 22:18:06
00
a viete to aj dokazat to nemanipulovanie s vysledkami ? povedzme cielovymi fotografiami kazdeho ucastnika, svojim fotografom samozrejme ? :?:

ad 1. otazka: preco by sme to mali preukazovat? dokazne bremeno ma ten, kto nieco take tvrdi a prostriedkom na to sluziacim je protest, co by malo byt ultima ratio. som presvedceny, ze vsetci, ci organizatori alebo pretekari by si v prvom rade mali ctit zasadu fair play...
ad 2. cast: aky zmysel by, okrem fotky do rodinneho fotoalbumu, malo take fotografovanie?
08.09.2010 - 22:32:15
00
ad 1. otazka: preco by sme to mali preukazovat? dokazne bremeno ma ten, kto nieco take tvrdi a prostriedkom na to sluziacim je protest, co by malo byt ultima ratio. som presvedceny, ze vsetci, ci organizatori alebo pretekari by si v prvom rade mali ctit zasadu fair play...
ad 2. cast: aky zmysel by, okrem fotky do rodinneho fotoalbumu, malo take fotografovanie?


Piotrek, to nemyslíte vážne...
:^) To akože považujete za správne vyhlasovať v určitej kategórii víťaza, ktorý porušil pravidlo – skrátil si trať a vybaviť to len jednoducho 10 minútovou penalizáciou? To čo sú za pravidlá...
;) A osobne som počul ako sa skupinka bikerov dosť nahlas rozčuľovali pred časomeračmi a organizátorom o tom, že prečo sú diskvalifikovaní a o zle značenej trati. Čo tu na nás teraz hráte a používate právnické a latinské frázy. Teraz čítam v príspevkoch od ostatných účastníkov, že aj po tej skupinke bikerov, čo si vyhádala namiesto „D“ desaťminútovú penalizáciu stále prichádzali pretekári z rôznych smerov.
A vy ani neviete, kto na konci popod most išiel a kto nie.
A výsledky sa veselo uznávali.
Vedeli ste o tom problémovom mieste, prečo ste tam hneď neposlali niekoho, buď operatívne doznačiť, alebo regulovať správny smer.
;) A nehovorte mi, že ste nemanipulovali s výsledkami. Bikeri, ktorí si skrátili trať boli najskôr diskvalifikovaní a potom už zrazu neboli. A ja som bol cca hodinu po mojom dojazde na určitom mieste v zverejnenej výsledkovej listine a na druhý deň pozerám na výsledkovú listinu na cyklo.sao-tatry.sk a tam o pár miest horší. No prečo asi, no preto lebo ste tam určitým ľuďom uznali výsledok s penalizáciou namiesto diskvalifikácie za skrátenie trate. To mi príde ako manipulácia výsledkov. A dôkazy o tom či si niekto skrátil trať alebo nie, ste si mohli získať aj sám. Stačilo sa každého bikera pri dojazde do cieľa spýtať, či išiel popod most. A hneď by ste mali dôkaz vy a nie my, ktorým vadia vaše zvláštne pravidlá....
08.09.2010 - 23:55:46
00
to piotrek:
Dodatocne zmenit dikvalifikaciu na penalizaciu nie je fair play ale alibizmus
to ci napr. spominana dievcina bola penalizovana, alebo sa vam jednoducho presmykla neviem - kazdopadne zda sa ze urcite nebola sama, aj mimo skupiny zo spice Nepisem to tu preto, ze by som nebodaj chcel dodatocne nieco riesit s vysledkami- vysledkovu listinu vsak povazujem do velkej miery za ulet.
Pisem to preto, ze chcem vyjadrit svoj osobny protest, lebo na to vase ultimo ratio som uz po zverejneni na cyklo -sao nemal sancu. Tiez aby si z vas v tomto nebrali ostatni organizatori za priklad a aby sa nam tu jednoducho s podobnymi "rieseniami" neroztrhlo vrece.
Inak sa mi maraton pacil, hlavne kvoly scenerii a peknemu singlu na hrebenovke. Velmi som sa potesil, ze sa maraton na Sarisi ozivil a mam velmi dobre spomienky na jeho presovske trate, ale skoda je aj Zlatej Bane. Prave preto, ze ked uz ste sa podujali na takyto zasluzny cin, tak by ste nemali hazardovat s priaznou bikerov preslapmi, ktore dokazu pokazit naladu ovela viac ako nejake blato ci prudke stojky.
09.09.2010 - 08:40:07
00
V pravidlach CMS (vid. http://www.cyklomaraton.sk/index.php/pravidla-2010) sa pise:
Pretekár bude klasifikovaný za podmienky, že prešiel celú trať, že bol zaznamenaný na kontrolných bodoch a prešiel cieľom v časovom limite stanovenom organizátorom (najneskôr však v trojnásobnom čase ako víťaz).
Teda ak sa urobila penalizacia za vynechanie useku trate, tak samozrejme to je vec organizatora, ale potom sa porusili pravidla CMS a vysledky takehoto maratonu by sa nemali uznat v celkovom hodnoteni CMS. Zaroven by sa malo zvazit jeho zaradenie do dalsieho rocnika CMS.
09.09.2010 - 09:15:39
00
Skoro to iste sa udialo pred par tyzdnami na horalovi. Tam islo sice len o cca 5 pretekarov z cela dlhej a tak isto sa to riesilo napriek oficialnym protestom penalizaciou. Azda nikomu sa toto riesenie nepozdavalo ani tam a ani tu.
Ked niekto neprejde trat celu, tak ma mat DSQ a to bez debaty! Je uz potom na organizatorovi (ak to bolo jeho chybou a prizna si ju) ci sa rozhodne danemu pretekarovi/pretekarom ospravedlnit a udelit nejaku cenu fair play alebo podobne.
No a teraz k tym 10 minutam. Ako som sa dopocul, tak par pretekarov si to valilo rovno z uzovskeho salgova po asfaltke az do Sabinova. Drviva vacsina zbludilcov zle odbocila v tom zle oznacenom mieste v lese. Ale niektory co prisli po asfaltke potom normalne podliezli pasku a dokoncili trasu klasicky popod most. A niektori si to zas struhli cez parkovisko do ciela. Tak pre koho bola ta penalizacia spravodliva kedze tu su 3 varianty skratenia trasy a kazda v inej dlzke? Navyse na takom useku sa moze este hocico stat. Bolo to tam hodne technicke a nie kazdy kto ma kondicku to na biku zrovna vie. Mozu dojst sily, defekt...proste hocico. Dane riesenie nebolo spravodlive pre nikoho.
09.09.2010 - 09:33:50
00
Otazka: je priechodny usek z Kohuta do Sabinova?
09.09.2010 - 10:30:14
00
Maraton v celku pekny. Trat bola narocna... o to viackedze mi nefachcila vobec mala pila. Citil som sa ako Poliak (tiez som hore prudsimi kopcami ktore sa uz nedali prevodom 2.1 utekal...) Organizacia na celkom dobrej urovni. Mensie problemy so znacenim trate- i ked som vedel kade sa ma ist sam som zastal a spekuloval kade to nakoniec potiahol organizator- utvrdili ma az stopy v blate po pneumatikach a znacka asi po 100 metroch. Netusim co je v pravidlach CMS a neviem kto si skratil trasu umyselne a kto naozaj zabludil vinou (poviem to inac ako vacsina) Znacitela trate... Ani neviem nakolko 10 minut je primerana penalizacia (cca to tak vychadzalo) aj tak sa tym nezmenilo vela kedze tych ktori sa priznali k zbludeniu bolo absolutne minimum z realneho poctu. DSQ by som naparil tym ktori by sa nepriznali a umyselne si skratili trat. Pri pochybeni organizatora (znacitela trate) sa mi zda casova penalizacia viac fer. (prejdes 3 a pol hodiny v pote blate a spine a potom ta niekto diskvalifikuje pre chybu ktoru si nespravil a zaplatil si za nu 15 evry??? a mas to za 0b) Zaverecny singel priam nekonecny ale velmi pekny ... davam za neho :*: :*: :*: :*: :*:
Trosku dojem z dojazdu skazil prejazd popod most a tesne okolo rieky (nastastie u mna uz vobec o nic neslo ale neviem si predstavit zeby som s niekym na tomto useku spurtovat do ciela)

Co sa tyka uvodu- pokial do auta neposadia pretekara tak to koser so SC tak lahko nebude. Ja som sa drzal uplne vlavo vpredu. Po tom ako som zastal medzi autami ostatnych dvoch pruhov ktore sli rovno (odbocovalo sa doprava) a presvedcil sa o tom ze ti co sli priamo za policajtami ich veselo obchadzaju povedal som si ze nemienim takto stat a divat sa ako celo zavodu s prevazne zahranicnymi pretekarmi odchadza. Vystartoval som a myskou pomedzi auta som sa predral na uplne celo ktore som ako tak rukou spomalil... Asi po 150m nas policajti opat predbehli ale mieto toho aby nechali ist pole primeranou cestovnou rychlostou na ktoru sa spomalilo po zaradeni dopredu na to sliapli a okolo kupaliska sme opat prechadzali ktovieakou rychlostou (pocitac sa mi pokazil :( ) Dvaja poliaci za to hned vzali a utrhli sa... pretekalo sa zrazu tam kde sa este pretekat nemalo. Tlacenica v pelotone- OK ale unik hned na zaciatku? Zaradil som sa hlbsie do pola kedze na vetre sa mi veru nechcelo sliapat a nahanat sa hned na zaciatku...

Velmi ma mrzi ak prave tymto mys-masom niekto stratil dobru vychodziu poziciu (myslim tym najma Hajtmana) a nemohol ju uz ziskat spat naslednym opatovnym zrychlenim... Vtedy sa treba spoliehat na to ze start napovie ale mame pred sebou este 47 kilometrov... teda 52 kilometrov... :D este ze som nemal pocitac lebo by som asi umrel tych 5km navyse :D

Tesim sa na Slovensky Raj :) aj na vsetky nezjazdne useky na trati (no hroza spadol strom na trasu trebalo zosadnut a preniest)
09.09.2010 - 12:29:43
00
Z UZOVSKEHO SALGOVA AZ DO SB??? ... TAK TO JE TEDA SVINSTVO .. TYCH BY SOM POSLAL DOMOV S DSQ TAKYM ZE BY BOLI :envy: :envy: zeleni... TAM BOLA ZNACKA JEDNOZNACNA. A len slepy idiot by si ju nevsimol (100, 50 dolava a 25 doprava)
09.09.2010 - 12:33:21
00
Pohľad organizátora po maratóne si môžete prečítať:

http://cyklomaraton.sk/index.php/component/content/article/29-the-cms/84-poohliadnutie-po-arii
09.09.2010 - 13:49:08
00
V pravidlach CMS (vid. http://www.cyklomaraton.sk/index.php/pravidla-2010) sa pise:
Pretekár bude klasifikovaný za podmienky, že prešiel celú trať, že bol zaznamenaný na kontrolných bodoch a prešiel cieľom v časovom limite stanovenom organizátorom (najneskôr však v trojnásobnom čase ako víťaz).
Teda ak sa urobila penalizacia za vynechanie useku trate, tak samozrejme to je vec organizatora, ale potom sa porusili pravidla CMS a vysledky takehoto maratonu by sa nemali uznat v celkovom hodnoteni CMS. Zaroven by sa malo zvazit jeho zaradenie do dalsieho rocnika CMS.

Mimochodom to isté by malo platiť aj o Horalovi 2010. Alebo nie?
:lol:
09.09.2010 - 14:57:40
00
ono toto si organizatory raz dva rozmyslia ci sa budu vykrucat alebo tomu urobia koniec , ak chcu mat z maratonu seriozny maraton urobia protiopatrenia aby uz nik nemohol cosi povedat kryveho na organizatorov, ak nie, tak sa dufam vacsina ludi na nich z vysoka :swear: .

k horalovy to iste : nebol som ucastnik ale mozem spokojne napisat ze organizacia dostala riadnu facku aj tam (skrze milosrdnych 15 min penalizacie :?: ) ..... :whew:
09.09.2010 - 19:09:44
00
keyboard_arrow_up