este mam otazku na panov technikov strojarov :D alebo hocikoho:
je teplota cca -10°C natolko nizka ze nastava nejake vaznejsie krehnutie materialov? hlinikovy ram, magneziova vidlica, co ja viem...


presne toto zaujímalo aj mňa ;) a bola o tom diskusia na vysokej úrovni chalani sa posnažili :y: ak ťa to zaujíma prečítaj si tu
ďalšia vec je že voda sa kondenzuje aj v ráme a trubkách po prinesení z mrazu, nielen na ráme a tam sa utrieť nedá
24.10.2010 - 23:14:43
00
Nemyslim, ze by sme mali brat opotrebenie komponentov v suvislosti so zimou tak vazne, ako to niektori z nas prezivaju. Vsetko je vyrobene preto, aby sluzilo svojmu ucelu. Vdaka nasej starostlivosti to bude sluzit o "tyzden" viac, alebo menej. Stale porovnavam bike k autu. Ak sa na nom opotrebuju tlmice, ci gulove capy, berieme to ako fakt, ktory treba odstranit opravou/vymenou. Ak mate bicykle, na ktorych aj jazdite, nerieste ci v blate, v snehu, ci v prachu. Ved predsa nikto z nas si bike nekupoval ako dekoraciu.

Niekedy som sa o retaz staral neskutocne prikladne, dnes na nu kaslem a vydrzi rovnako dlho. Nahrubo vycistim, namazem a je to. Ziadne rozoberanie a drhnutie kartacom.
Nemusite so mnou suhlasit, ale prikladna starostlivost neprinasala tolko uspor a radosti, ako som ocakaval. Dnes mam bike zablateny vacsinu roka a taky sa mi aj paci. Umyvam ho nahrubo len preto, aby ma vpustili s nim do vlaku:)
26.10.2010 - 08:53:52
00
Presne tak. Netreba robiť zo všetkého vedu. Potom nám môžu unikať iné, dôležitejšie veci.
26.10.2010 - 10:03:23
00
keyboard_arrow_up