Ešte pridám príklady: v podstate každá organizácia, na ktorú si spomeniem, že má v názve "slovenská", vyvíja činnosť (aj) na slovenskej úrovni. Slovenský zväz telesne postihnutých má miestne kluby, ale jeho ústredie lobuje a pracuje na celoslovenskej úrovni. Tak isto trebárs Slovenský poľovnícky zväz, Slovenská asociácia sprievodcov cestovného ruchu, Slovenská komora stavebných inžinierov ... vždy to má významnú zložku svojej činnosti na celoslovenskej úrovni, t.j. vzťahy na ústrednej úrovni. Chápeš?
31.01.2011 - 11:28:34
00
Jaroh mal pravdepodobne na mysli kooperaciu medzi organizaciami ako je vyssie spominana Mulica a ine, ktore uz su na svete. Aby o sebe aspon dane organizacie vedeli, vymienali si poznatky, spolupracovali pri problemoch vo svojom regione atd.
31.01.2011 - 11:30:27
00
mar_tin: čomu sa chcú chalani zo slomby venovať je jedna vec, druhá je ale meno ktoré prevzali, keď už sa založí nejaká MBA hlásiaca sa k IMBA tak by mohla mať širší záber.. lokálne združenia s vlastným menom bez medzinárodnej spolupráce až tak nesvietia.. ale na koho sa myslíš obráti niekto zo zahraničia so záujmom o akékolvek MTB? regionálky nech sú kludne, ale meno SLOMBA je presne vhodné na zastrešenie a poprepájanie všetkých lokálok..

ono by úplne stačilo keby ten AM chodník (resp časť) ktorá sa pracne lopatami vybudovala nadväzovala na vyznačenú cyklotrasu na už existujúcom chodníku (čiže "len" papierovačky a malovanie C-čiek)
načo je legálny 10km ťažko budovaný trail keď sa nemá k nemu človek ako "legálne" dobikovať a z neho pokračovať tiež nie..?
31.01.2011 - 11:40:55
00
V prvom rade sa musia dat dokopy ludia s podobnym zmyslanim v danom regione, aby sa nieco vytvorilo. Slomba to zastresi, pomoze s papierovackami a legalizaciou... Ale, pokial nebudu mat jednotlivi ludia-bikeri chut na zmenu, mozu byt Slomby aj tri a nic sa nebude diat.
31.01.2011 - 11:47:31
00
ono by úplne stačilo keby ten AM chodník (resp časť) ktorá sa pracne lopatami vybudovala nadväzovala na vyznačenú cyklotrasu na už existujúcom chodníku (čiže "len" papierovačky a malovanie C-čiek)
načo je legálny 10km ťažko budovaný trail keď sa nemá k nemu človek ako "legálne" dobikovať a z neho pokračovať tiež nie..?


CraObs, je to síce off-topic, ale jazda po lesných cestách je legálna (v 1. a 2. stupni ochrany), takže to nemusí byť vyznačená trasa. Každý nejaký AM trail sa zrejme začína a konči na nejakej ceste... :-)
31.01.2011 - 11:48:44
00
otázne je "nejakej" a úprimne, lesné cesty nikoho nebavia, preto sa stavajú single.. a na úzky turistický chodník (ktorý má k singlu bližšie) už nemôžeš a tie sú ovela vyhladávanejšie ako traktoristické lesné cesty..
aj keď celý ten zákon je deravý a teoreticky môžeš s bikom všade podla niekoho..
31.01.2011 - 11:58:03
00
Jaroh ano aj nie, nie kazda lesna cesta je v zmysle toho zakona legalna, ma to jeden hacik a tym je jedna uzasne najuzasnejsia dopravna znacka www.znak.sk Samozrejme, ignorujeme ju vsetci, ale ak ma nieco byt presne podla predpisov :lol: Cele dopravne prepdpisy na Slovensku su vyrobene velmi davno a od tych cias sa len lepia a cim dalej tym viac su na hlavu :fubar:
31.01.2011 - 12:01:58
00
Ideme off-topic, ale osveta je osveta: tá značka je fakt podpásovka, ale svoju prítomnosť na ceste takto označenej môžeš lesnej stráži vysvetliť niekoľkými spôsobmi, najobyčajnejšie je, že si bicykel okolo značky tlačil a to nie je "vjazd". Je to na hrane, ale nie je to vtip, pozri sem. Ďalším vysvetlením je, že si tam prišiel po značenej turistickej trase (ak niekde križuje danú cestu), po ktorej ti jazdu nikto a nič nezakazuje.

Ale v zásade súhlasím, máš pravdu, tá značka je dosť nepríjemná. Aj na toto by mala byť SLOMBA - postupné rokovanie s Lesmi SR, aby na lesných cestách zavádzala značku Zákaz vjazdu motorovým vozidlám.
31.01.2011 - 12:09:38
00
Jj, je to ako pises :nod: .. myslim si,ze bicykel by mal byt vynaty z definicie ako vozidlo a mat vynimku pre jazdu po ceste (moznost jazdy pri krajnici po pravej strane) a obmedzit urcitymi predpismi pre jazdu po chodniku. Ta znacka ma totiz este aj vyznam nielen zakaz, ale zakaz v oboch smeroch, ma opodstatnie. Na monocykli ale myslim mozes (podla predpisov) legalne jazdit aj v Tatrach po turistickom chodniku :lol:
31.01.2011 - 12:15:18
00
to je ale všetko o dierach a nedokonalostiach v zákonoch a nie každý je natolko pohotový a zákonovznalý aby sa mohol hádať s lesnou strážou alebo aj s policajtami :!:
presne nato si predstavujem organizácie ktoré budú za odstránenie týchto buzerácií bojovať..
budovať aj tak budú len bikeri.. rovnako ako cerová v BA, organizácia resp Laco vybavil papiere a všetko okolo a ďalej to už bolo len na luďoch či sa to zrealizuje za mesiac, rok, nikdy.. lopatu do ruky problém chytiť nie je,ale behanie po úradoch áno..

btw keď sme pri zákonoch, asi to chce hromadný spam mail na SDKÚ ohladom toho vstupu do lesa, alebo len ja som nepostrehol zmenu?
31.01.2011 - 12:50:41
00
Zmena zatiaľ žiadna nebola, prebehla len komunikácia medzi nadáciou Ekopolis a riaditeľom sekcie lesného hospodárstva a spracovania dreva ministerstva pôdohospodárstva, životného prostredia a regionálneho rozvoja. Ekopolis sa zaujímal o pripravované zmeny, úradník (riaditeľ) z tej sekcie odpísal, čo pripravujú a bola to zmena k horšiemu(!). Na to sme za slombu zareagovali listom (adresovaným zase rovnakému úradníkovi), ako si úpravu predstavujeme my (bajkeri) - povolené by boli všetky pozemné komunikácie, vrátane chodníkov - ale odpoveď neprišla žiadna. páni zo SDKU (mikloš a frešo) sa tiež už dávnejšie snažili o zmenu (dokonca navrhli ešte menšie reštrikcie, ako my - konkrétne úplné zrušenie zákazu pre cyklistov a koníčkárov, zákaz by platil len pre motorové vozidlá), ale návrh sa nedostal na prerokovanie - viac sa dá nájsť na webe národnej rady.
31.01.2011 - 13:35:13
00
Smerovanie, aktivita, priority sa rozoberali už dávno tu: slomba/1-scitanie-cyklistov-na-slovensku-t21747-90.html Možno by bolo dobré keby si túto diskusiu s odstupom času prečítali znovu všetci včetne orgánov Slomby.
Takže ak by som sa v tomto vlákne mal vyjadriť tak poviem to isté čo vtedy.
V tom vlákne som zastával názory Jfab, Pisosipa, Laca ...
A myslím, že velká členská základňa je jedným z dôležitých pák pri presadzovaní záujmov. Mám pocit, že som zachytil dávnejšie aj názor, že Slomba chce členov hlavne aktívnych no bez tých pasívnych podporovatelov /platiacich členov/ je všetko jeden veľký prd.
31.01.2011 - 13:43:54
00
Uz som sa zlakol, ze som jediny, kto vidi doterajsie kroky Slomby nie prilis stastne poskladane jeden za druhym. Vsetko tu mnou uvedene nie je kritika, ale snaha ukazat vam, ako o vas ludia nevedia a pritom maju najazdene v lese ovela viac, nez mnohi z nas.
Nie som typom, co rad beha po uradoch a obdivujem vsetkych, co to robia dobrovolne, nezistne a hlavne v prospech inych. Drzim palce, nech sa vam dari aj na opacnom konci motyky. Presne tam, kde mate znamych, ktori dokazu ovplyvnit slova a pismenka v zbierke zakonov a takisto konanie ludi na miestnych urovniach statnej spravy a samospravy.
31.01.2011 - 14:00:56
00
tak tak , suhlas turbi :nod: ^_^ :rock:
31.01.2011 - 14:02:34
00
Tak ked nemáš proti nikomu nič prečo cituješ Warzoneho nejde niekto na Zamku alebo Zelené?A Zelene nie je zakazane tak aký máš problém.
31.01.2011 - 15:01:43
00
keyboard_arrow_up