Si si isty? Vlastnim ten ,,hrubsi" a konkretne ta hrubsia cast sa pri dotahovani tela pri spajani s tlmicovou castou (napr. po repase) volne (s odporom) otaca na skutocnom tele vzduchvej casti v momente ked zavit dojde na doraz...akoby tam bol valec na valci (stena na stene)...
ano, ten "hrubsi" je HV - high volume verzia, ma mensiu progresivitu, ja mam v tejto verzii RP23... a skutocne su to dva valce na sebe a daju sa pls-minus volne otacat, je to v poriadku
Este mi napadla taka teoria, ci ten hrubsi sa pouziva pri odpruzenych systemoch, kde je predpoklad vyssich tlakov v tlmici (napr. moje Maestro, kde fukam vyssie tlaky, ako chalani s rovnakou hmotnostou avsak na systeme bez prepakovania)...akoze ,,ochrana" plasta pred vyssokym tlakom.
Konkretne fukam 200psi a pri plnom zanoreni tam musia byt ine tlaky ...
To pouzitie tlmica vs. system pruzenia neries. S tlakom to az tak nesuvisi, tie tlmice zvladaju az do 300 PSI v nestlacenom stave, takze pri kompresii su tam ine tlaky a je to OK. Ak bol ram dodany s tlmicom so standardnou komorou, tak treba pouzivat taky tlmic, ak bol dodany s velkoobjemovou komoru, treba pouzivat taky. Vyrobca na ram osadza tlmic podla pozadovanej charakteristiky a prepakovania, takze ak ten zamestnanec/navrhar co stanovuje pouzitie tlmica nie je blbec, tak je na rame osadeny spravny tlmic. Menit to za to druhe prevedenie ma zmysel len ak Ti vyslovene nevyhovuje charakteristika (prilis malo resp. prilis vela progresivity).
O tych DH verziach netusim nic, to nie je moja oblast zaujmu.
Ale este k tym Floatom - kedysi sa robila len jedna velkost komory, potom prisiel aj AVA system (moznost regulacie objemu). Potom sa zas AVA system vytratil ak som v obraze a teraz uz asi robia len dve velkosti komory bez regulacie (standard/high volume). Ale az tak to nesledujem, takze toto uz mozno nie je presne info. Mozno niekto bude vediet potvrdit/doplnit.
A ako sa upravuje objem komory? Na tom vonkajsom valci na spodnej casti je ocelova kruhova poistka...ma to suvis s nou?
To upravovanie objemu plati len pre AVA tlmice , mas taky? Kruhova poistka iba zaistuje komoru na tele tlmica, ked ju stiahnes uvidis dierku v tlmici, ktorou su obe komory prepojene
No, ziadny napis AVA na tlmici nemam, takze pravdepodobne nie, ale na tu malinku dierku v hornej casti komory (vo vnutri) si pamatam...tak uz viem na co sluzi, vdaka
...a to bude asi tak vsetko
objem komory na HV tlmakoch sa da upravovat relativne jednoduchou upravou na kolene.
Pekne info som nasiel tu: http://forums.mtbr.com/showthread.php?p=5513120
Je to sice anglicky, ale je tam vela obrazkov
V principe sa do vonkajsej komory vlozi stoceny pasik plastu, ktory znizi objem vzduchu... Da sa to riesit aj naliatim maleho mnozstva oleja, o tomto rieseni sa ale vedu spory, ci ten olej neprenikne kam nema a podobne...
Na mojom biku som riešil podobnú vec ... tlmič RP 23 HV. Pri nafúkaní na správny SAG 20-25% mi až príliš ľahko chodil na doraz. Nebolo treba ani skákať, stačilo presunúť ťažisko za sedlo, nejaký väčší koreň a tlmič šiel na doraz. Po vyskúšaní iného tlmiča s klasickou komorou to bolo v poriadku. No a keďže oficiálna výmena komory stojí približne 60,- tak som tú HV komoru len vyplnil pásikom gumy s hrúbkou 2 mm a je to OK ... tlmič využíva celý zdvih a od dorazu zostáva aj pri väčších prekážkach tak 2 mm čo mi celkom vyhovuje. Taktiež sa aj v strednej časti zdvihu správa trochu progresívnejšie a zadná stavba sa tak nezanára pri bežnej jazde.
tiez som mal problem s HV komorou, neviem na co to na niektore stavby davaju kedze im to ocividne nevyhovuje a tlmice chytaju doraz aj pri beznej jazde..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Konkretne fukam 200psi a pri plnom zanoreni tam musia byt ine tlaky
To pouzitie tlmica vs. system pruzenia neries. S tlakom to az tak nesuvisi, tie tlmice zvladaju az do 300 PSI v nestlacenom stave, takze pri kompresii su tam ine tlaky a je to OK. Ak bol ram dodany s tlmicom so standardnou komorou, tak treba pouzivat taky tlmic, ak bol dodany s velkoobjemovou komoru, treba pouzivat taky. Vyrobca na ram osadza tlmic podla pozadovanej charakteristiky a prepakovania, takze ak ten zamestnanec/navrhar co stanovuje pouzitie tlmica nie je blbec, tak je na rame osadeny spravny tlmic. Menit to za to druhe prevedenie ma zmysel len ak Ti vyslovene nevyhovuje charakteristika (prilis malo resp. prilis vela progresivity).
Ale este k tym Floatom - kedysi sa robila len jedna velkost komory, potom prisiel aj AVA system (moznost regulacie objemu). Potom sa zas AVA system vytratil ak som v obraze a teraz uz asi robia len dve velkosti komory bez regulacie (standard/high volume). Ale az tak to nesledujem, takze toto uz mozno nie je presne info. Mozno niekto bude vediet potvrdit/doplnit.
To upravovanie objemu plati len pre AVA tlmice , mas taky? Kruhova poistka iba zaistuje komoru na tele tlmica, ked ju stiahnes uvidis dierku v tlmici, ktorou su obe komory prepojene
...a to bude asi tak vsetko
Pekne info som nasiel tu: http://forums.mtbr.com/showthread.php?p=5513120
Je to sice anglicky, ale je tam vela obrazkov
V principe sa do vonkajsej komory vlozi stoceny pasik plastu, ktory znizi objem vzduchu... Da sa to riesit aj naliatim maleho mnozstva oleja, o tomto rieseni sa ale vedu spory, ci ten olej neprenikne kam nema a podobne...
Olej radšej nie. Keby si vyfukoval + komoru mohla by byť sprcha. Ty potrebuješ niečo, čo bude len v tej HV komore.
Inak asi len rezy, ak pomôžu:
http://www.google.sk/images?um=1&hl=sk&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ask%3Aofficial&biw=1024&bih=578&tbm=isch&sa=1&q=fox+shock+cut&aq=f&aqi=&aql=&oq=