marina_militare: a kolko máš na tých mojách najazdené? a kolko si ich live videl?

Hojdaju sa oba. Treba kupit ten, co sa cloveku viac paci. :)

no len niektoré sa hojdajú len keď treba ;) (ale hej na CD som ešte nesedel takže :x )


a btw na výber je mojo SL, mojo HD 140 a mojo HD 160.. záleží len na jazdcovi ako to vyskladá, kludne od XC s 10kg po FR s 15kg..
14.04.2011 - 14:46:05
00
ouuu! tak toto ma pobavilo.. ja mam mat nieco z predaja cannonu??? fuuu.. silne kafe.

ze ja som sa zas do niecoho vobec zapajal..

tak sa teda ospravedlnujem, kazdemu zucastnenemu..

a zadavatelovi temy: ak budes niekedy v okoli BA rohatky, zbadas biely cannon s lefty, bronzovy santa cruz alebo cerveno - strieborny rotwild , kludne ma stopni, mozme hodit rec... ak by si predsa chcel testovak skusit. dam ti priamo kontakt..

bitching nikam nevedie, treba si pomahat!

ride on!
14.04.2011 - 15:04:20
00
2 CRA: jj mojo som mal strasne davno, par rokov dozadu som si ho priviezol z usa, ale vtedy to bol uplne iny ramik, ale skvely!!! pokial viem, tak dodnes jazdi..
14.04.2011 - 15:14:32
00
Povedz nam teda hlavne vyhody Jekkyla oproti Moju. Jazdil si oba, vacsina z nas ani jeden, niekto len Mojo.
14.04.2011 - 15:31:32
00
mal som stare mojo! pozor! iny ram!!!!

nedivaj sa cez vyhody a nevyhody! to sa neda.. TEST RIDE!!! po X te!!!

viem ti len potvrdit nasledovne:

cannon ma nizky center of gravity, cize jazdi sa s tym neuveritelne dobre, ked skusis cornering, je to uchvatne. takisto, QR osky na kazdom cape, nie len srob, ale durch osa cez kazdy cap!!!
koli tuhosti dal cannon tieto loziska este viac do stran - a minimalne v porovnani s mojim RZ one 40, je to citit!!! je to asi tak tuhe ako moj SC, ak nie viac... pri mensej vahe.. na SC mam 150mm osu... a to je fakt dost!
viem potvrdit ze "ELEVATE" mod na tlmici funguje!!! cize mas tam PLNE aktivne, platformove charakteristiky XC tlmica, a v momente ked to prepnes, je to ako ked porovnavas vzduchovy tlmic alla RS monarch s pruzinovym elementom... napr. cize uplne ine. uplne! zehlicka..
zaujimava vec, co som si vsimol - bike sa az tak moc nezanara, v "dlhom" mode, pri skokoch...
to moze byt dolezite, nemusi.. neviem.. znovu - zalezi z akeho backgroundu vychadzas... mne sa to pacilo.. na SC som napr. toto musel riesit revalvnutim malej kompresie o pol a velkej o cely shim... teraz je to fit.

aspekt geometrie neviem hodnotit, ja som nizky, dokonca moj santa mi pride DLHY!!! a to mam velkost S,.. u cannonu mi geoska sedi a pripomina mi trochu rotwild (FR a AM biky), cize si menej stratched out... menej "zalahnes" mojo na mna (znovu opakujem STARE MOJO) posobilo "dlho"pri 5stupnoch na predstavci a 6cm dlzke.. v tej dobe som tusim mal rotwild rfr 03 a actual top tube bola celkom isto kratsia..
aky ma ibis head angle? hmmm cannon, je stavany na platforme starsieho propheta, cize je to dost slack.. (opak ostreho)
neviem aka je vyska stredu na novom ibise, no zda sa to byt cca rovnake ako na cannone..

poznam pocit bat sa, ze sa nieco pokazi.. de facto pri mojej lefty som to riesil tiez ...asi 10 minut..., akurat teda, tlmice a vidlice si uz tradicne robim sam a kedze existuje 80 aid.com , tak viem dokonca na lefty postou dostat kit na uplne vsetko ;) plus, hreje ma pocit ze sa v pripade pruseru viem spolahnut na dealera...

a naposledy: TEST RIDE! TEST RIDE!

dam priklad: katalogova geometria pre Santa cruz hovori, ze nomad sedi tak ako bullit... fakt je, bullit posobi DLHSIIIIIII!!!! a o tom to je.. pod zadok a previest sa!
naopak nova, carbon V10 by mi mala podla katalogu prist dlha v "m" ku... a fakt je ze mi je akurat!

RIDE ON!
14.04.2011 - 16:13:02
00
Takmer sa to po tebe neda sa citat:) pís mán! :D

Este raz, zakladny kamen urazu na cannone je tlmic, tak ako sa kazili na scottoch tak sa mozu aj na cannonoch a nicim normalnym ich nenahradis...
BTW: Hlavovy uhol ibis mojo HD 140 vs canon jekyll je 68° vs 67,8°

Este davam do pozornosti novu zalezitost od ibisu.. http://www.ibiscycles.com/bikes/mojo_sl-r/
14.04.2011 - 17:29:02
00
marina_militare: takže to nové mojo si nejazdil, staré mojo neviem ktoré (či to čo mám ja alebo ešte nejakú titanovku).. žeby si mal najazdené na Jekyllovi som tiež nejak nepostrehol.. to že si najazdil kopec km na SC alebo Rize je pekné ale to sú úplne iné biky, takže je to tu celé v teoretickej rovine.. (to aj ja môžem povedať že som jazdil Jekylla 2001 či kedy to bolo a za terajšie MOJO by som ho nevymenil, ale to je hovno platné takéto porovnanie, tie biky sú inde)

a do bitky prístupu a politiky značky a dealerov CD vs Ibis by som sa až tak s istotou nepúšťal ;)

že je ale najlepšie bike takýto bike vyskúšať súhlasím.. alebo kúpiť a naučiť sa naňom jazdiť :)
14.04.2011 - 20:16:00
00
na jk som si pojazdil az az! ale ok. nema to vyznam. nema zmysel sa hadat. chcel som len prispiet, pomoct, najviac ako viem.. no nic. som tu po par rokoch a naozaj sa nezmenilo vela... tak sa ospravedlnujem a stahujem sa do uzadia...

enjoy a ride on!
15.04.2011 - 00:14:33
00
keyboard_arrow_up