Otazkou este je, ci uz vlastne bikoval dlhsie streky viac dni s tazsim baglom...
Z jeho reci neviem teraz ci to Rudohorie isiel peso, ci bikom.
28.04.2011 - 15:18:19
00
inac.. na kraditke mam -3ecka, no ludia co si vilet bez penazi a luxusu nevedia predstavit den tak nech sem ani nepisu.. Isiel som prechod celym rudohorim z batohom ktory chcem zobrat aj sem. Asi stokrat som taboril vo volnej prirode, bez stanu. Varis vazi asi tak 200g, takze to neni problem... dalej potrebujem len ponozky, dresy a gate, nejaky prsiplast...

trasa (aspon doterajsia) ide stale cez nejaku tu dedinu, takze tam i kupim ako chudobny student to najlacnejsie co v jednote maju a uvarim si to.. :D

suhlasim z ROpom, no trasu momentalne mam navrhnutu len tu co som uz uploadoval, budem sa tomu muset niekedy povenovat, no teraz neni cas.. (maturita).. takze tmax, ako pravoplatny clen vypravy, kukni nieco ak sa ti bude chcet!

Podobny vylet na bajku som absovoval. Az na par detailov s tebou suhlasim.
1. Varic je maximalna zbytocnost. ked chces nieco teple, zastavis sa v bufete alebo restike. Ale tych par dni sa da absovovat aj bez toho. Tahat varic koli vifonkam nema zmysel.
2. Dresy a gate by som pisal v jednotnom cisle, staci to, co mas na sebe. Ak sa dres zaspini, vymachas ho v potoku alebo si v nom zaplaves v jazere. Viac dresov ma na taky kratky vylet zmysel len ak budes domov cestovat vlakom medzi ludmi, aby si tam az tak nesmrdel :)
3. Bagel na chrbat urcite nie!
28.04.2011 - 15:41:57
00
no rezervné gate by som bral určite, trochu hygieny na ten týždeň..
a to čo ste boli vy neviem či porovnávať, ak som pochopil tu chcú ísť terénom nie po cestách..
ale s varičom v podstate aj súhlasím, chce to normálne velké jedlo denne, na horalkach sa nedá byť týždeň pri takej záťaži..
to bude tak 80-100km/2-3000m denne ak nebudú sprievodcovia čo by navigovali obchádzky velkých kopcov.. dní by som počítal 5-8 podla trasy a to je zahul teda..
28.04.2011 - 15:50:20
00
To Svejk: Z BB na sever doporučujem ísť cez Kremnické vrchy (dolinou Cenovo) a hrebeň Veľkej Fatry po Chatu pod Borišovom, Ľubochniansku dolinu, Komjatnú, Oravskú Maguru. Od Javorníkov do BA by sa to malo dať s „odretými ušami“ celé prejsť po červenej. Trasu po BB sa mi nepodarilo stiahnuť, skús to dať v jpg.formáte či na cykloserver.cz, možno by som vedel poradiť. Vaša idea je skvelá, držím palce!
Inak ísť bajkom dôsledne po červenej po Ceste hrdinov SNP (ako navrhuje pisosip) by som nedoporučoval. Lepšie je obísť nezjazdné úseky alternatívnymi cestami, vedúcimi čo najbližšie pri červenej. Celý hrebeň Nízkych Tatier je vhodné z viacerých príčin vynechať a ísť radšej „paralelkou“ cez Slovenské rudohorie (niečo k tejto téme:je tu:http://www.treking.cz/cyklistika/slovenske-rudohorie.htm )
Veľmi dobrá je myšlienka optimalizácie trasy prostredníctvom miestnych bajkerov, mohla by takto vzniknúť ozaj veľmi zaujímavá cyklistická transverzála celým Slovenskom. Tu je plán tohoročnej našej akcie:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/92pPvHtLKJSiapo8k_ocrw?feat=directlink
28.04.2011 - 15:57:54
00
tak toto vypadá parádne :y:
28.04.2011 - 16:20:15
00
mam kreditku od VUB pre sudentov zadarmo :)

a, jasne ze nas ubytuju aj dedincania, no nebranim sa spat ani v senniku cudzom, pripadne v utulni v lesoch a horach je ich dost..

nemal som namysli trip uplne bez penazi, no na rozhadzovanie ich urcite nebude. kazdopadne, my sa nechystame spat kazdy den pod volnym nebom alebo pod. sem tam si urcite zaplatime, alebo sa k niekomu prisockujeme a dame si sprchu a umyjeme sa..

nebojte sa, da sa to urobit, len treba mat odhodlanie :)
28.04.2011 - 17:33:33
00
kazdopadne, v najblizsich dnoch uz nieco konecne zbucham a potom treba uz len presne to co tu viaceri pisu.. rady miestnych bikerov pomocou ktorych sa to vylepsi na uplnu finalnu verziu..
28.04.2011 - 17:39:26
00
v senníkoch vonku to nieje práve moc bezpečné ani zdravé preto by som to neriskoval..
ale takýto trip by som niekedy dal aj ja, ale neverím že tento rok nato mám, aj keď som natom lepšie ako vlani.. 7 dní po sebe také šupy sú fakt moc :tmi: to minimálne riť nevydrží
28.04.2011 - 17:52:38
00
nejdeme na preteky... ziadne supy.. pohodicka..
28.04.2011 - 18:06:34
00
no on skôr myslel vzdialenosti a terén...ale na to prídeš sám ;)
28.04.2011 - 18:12:36
00
Catute,bol som taku turu asi tri krat,prvy raz som sa vratil s krvavym zadkom,mal som velky batoh. Vrelo doporucujem masochystom!!! Najlepsie je ist s jedlom a oblecenim max. na dva dni a priebezne si ho prat. Spat ideal v Hoteloch a dopredu si ich aspon vytipovat,v najhorsom (dazd,bludenie )sa da prespat aj v senniku,romantika zarucena. Trasu si je dobre nahrubo naplanovat,poton sa musi aj tak prisposobit podla okolnosti. Vzdy som bol sam,nikdy som na taku akciu nikoho nenasiel a rad by som si to zopakoval,tak ze sa hlasim , ak sa nic nestane.
28.04.2011 - 18:33:23
00
Ahoj všetci,
som tu na fóre nový, tak ma, prosím, hneď nekameňujte ;)

Mám taký pocit, že táto téma sa týka aj mňa, keďže som pravdepodobne ten Švejkov kamoš, ktorého myslel (Ondro zdraví ;-) ).
Chcel by som sa len trošku vyjadriť k tomu, čo tu všetko zatiaľ odznelo, takže:
- nejdeme na preteky. Tempo bude pohodové, trasy také, aby sme ich zvládli a dajú sa prispôsobiť.
- ak to nepôjde (únava / technický problém / zranenie... ), dá sa kedykoľvek predsa celý trip ukončiť a najbližším vlakom domov. Veď nejde o to, aby sme to prešli za každú cenu.

Ďalej ma celkom prekvapili niektoré reakcie - Švejk sa predsa len niečo opýtal (konkrétne sa pýtal na CESTU) a niektorí mu hneď začali vysvetľovať, ako je to nemožné, čo sa snažíme spraviť... Trocha divné, ale OK, aj tieto informácie svojim spôsobom pomôžu. Ľudia - nemyslím, že by sme boli až tak strašne mimo realitu, že by sme si nedokázali ani približne naplánovať náš výlet. Napriek tomu, ak to naozaj neodhadneme, dá sa to vždy upraviť.

Čo by som sa ja osobne chcel opýtať na Vaše názory (názory skúsených bikerov, ktoré si vážim), to je toto - naľahko (malý batoh + malá kapsa alebo stredný batoh) vs naťažko (veľké kapsy alebo veľký batoh). Úplne naľahko to proste nejde, keďže nejaké veci musíme zobrať...
A ešte k tej ceste - iba po červenej by som teda určite nešiel, to je čisté šialenstvo. Skôr by som uvítal nejaké rady na miestne chodníčky, ktorých je na Slovensku plno, ale poznajú ich len miestny ;)

Ospravedlňujem sa za dlhý sloh, nedalo mi :D.... tmax, ahoj, rád ťa spoznám osobne ;)
28.04.2011 - 18:42:49
00
Vy ste vsetci (ano, su tu aj vynimky) strasni samponi a dupaci, navyse mudri jak radio. :P Pritom ste nic podobne neskusili. Chalan ma skusenosti so spanim vonku a ma to tak rad. Tak co ho presviedcate ake je to na h... A uvedomte si, ze tych 100 km neda za 4 - 5 hod. ako na zavode. Ani sa nemusi ponahlat ako ked si davate podobny vyjazd a vyrazate z domu, pricom mate v ten den este kopu inych aktivit ako bajkovanie. Ma na to cas od svitania po zotmenie. Dokonca moze slapat aj po tme. to je casu az az. Takymto sposobom moze davat stofku kazdy den, mesiac v kuse. Problem je praveze po navrate domov, ked vam ta fyzicka aktivita chyba.

To Svejk a spol.: Drzim palce nech Vam vyjde luxusne pocasie. :clap:
28.04.2011 - 18:44:41
00
Marvin, ďakujeme, tuším sme to písali naraz :D
28.04.2011 - 18:48:39
00
tak ono každý to vníma inak, samozrejme sa to dá zvládnuť, závisí od trasy...čím viac terénu, tým viac námahy, spoliehať sa na to, že 7 dní bude pekne asi tiež nejde...ak človek na to má v hlave a samozrejme aj v nohách tak sa to dá...ale myslieť si, že 7 dní po sebe dám 100 km v horách "len tak s prstom v zadku" aj pri pohodovom tempe je dosť ambiciózne...samotná myšlienka sa tu myslím páči každému... ;)
28.04.2011 - 18:54:28
00
keyboard_arrow_up