Cawte, teraz som zistil že iba s vodou sa jazdiť nedá :tmi: (110km a lížem jazykom predstavec :( ). A potrebujem poradiť ohladom stravovania, teraz som si kúpil podlhovasté piškóty na tiramisu majú v 100gramoch 80g sacharidov a s toho 30g cukrov (to čo znamená ? sacharidy nie su cukry ?), ale moje stravovanie by som do budúcna plánoval asi takto kupim klasické gulaté piškóty kopa sacharidov s toho skoro nula cukrov, a ktomu si dám hroznový cukor a dáky ten ionťák.

A ešte k tomu ionťáku, v živote som to nepil a ani neviem aký to má účinok a aký to bude mať účinok na mňa.
Poraďte dáky dobrý ionťák ktorý chvíľu vydrží a môžem ho piť hlavne počas treningu pred a po treningu. zatial som pozeral po týchto troch : 1,Hypofit od kompavy
2,ENERVIT G Sport
3,Iontstar Sport sirup

Skrátka potrebuje zostaviť dáky jedálniček počas treningu (hlavne aby som s toho nepribral a nedostal cukrovku :D aby som vedel koľko a čoho jesť/piť), pred a po si niekedy dám trocha ionťáku ak pôjdem ďalej. Nechcem do seba rvať kopu chémie ak to nebude potreba iba mi ide o to aby som ten trening odšliapal v pohode :muscle: bez únavy ]:) . Pretože nič na jedenie som si doteraz na treningy nebrával iba vodu. :headbang:

Za všetky rady a odpovede vopred vďaka. :sun:
22.05.2011 - 22:17:36
00
Pozri si http://www.nutrend.sk, je to tam dost pekne popisane - samozrejme je to site na ich produkty, ale vseobecne to plati.
22.05.2011 - 22:25:14
00
Na dlhé tréningy 100+km si beriem na jedenie traťovku v podobe horalky alebo inej tyčinky, na preteky aj rýchle gély. Nejaké extra špeci veci sú často skôr na škodu, horalka ma vždy pred hlaďákom zachránila. Čo sa ionťáku týka, vyskúšaj všetky a potom kupuj ten čo ti sedí. Ja som sa postupne dostal k vyšňovému Hypofitu a kupujem len ten.
22.05.2011 - 22:25:31
02
A o tých piškótoch a hroznovom cukry tu nevie nikto viac ? potreboval by som vedieť koľko približne by som mal zjesť za hodinu aktívneho treningu sacharidov a s toho cukrov ?(to neviem čo znamená sacharidy a s toho cukry ked je napísané na obale ved sacharidy su cukry nie ?)
22.05.2011 - 22:29:28
00
Poprípade mi ešte niekto poradte aj niečo k tým ionťákom a čo pijete vy (lebo je tam kopa slov ktoré neviem čo znamenajú ako isotonický atď) lebo chcel to na to aby som nebol vyčerpaní a mal stále prísun potrebnej energie a na to je že vraj iba ionťák tak neviem.
Ak áno ktorý s tých troch máte odskúšaní a bol by pre mňa najlepší.
22.05.2011 - 22:33:52
00
Cukrom sa oznacuju mono a oligosacharidy, sacharidy su vsetky (plus polysacharidy). Teraz citam,ze medzi polysacharid patri aj chitin .. hmmm, to je zaujimave :tmi:
22.05.2011 - 22:39:56
00
Stravovanie .. zalezi od dlzky a intenzity treningu. Iontak .. detto, tam v zasade ale ide hlavne ucinne vstrebavanie tekutiny.

V zasade pocitaj, ze v svaloch mas tak 250-350g glykogenu (lepsi maju viac), v peceni asi 50g, v krvi asi tiez 50g, neviem teraz presne .. pri vycerpani sa 48 hodin na dotankovanie glykogenu vo svaloch, pri totalnom vycerpani + dalsich 24h za predpokladu spravneho stravovania sa (a sacharidova strava). Samotne cukry nepomozu, pretoze su prilis rychle, ak si na dlhom vyjazde. Je nutne aj jest polysacharidy pre pomale uvolnovanie cukrov do krvi kvoli spravnej glykemii. Telo nema vyznam trapit nedostatkom cukrov, pretoze trening sa potom mina ucinkom, svaly nerastu, a naopak telo sa zacne adaptovat na tento stav a to vedie k velkym problemom.


Naposledy upravil lto dňa 22.05.2011 - 22:47:39, celkovo upravené 1 krát.

22.05.2011 - 22:42:15
01
no kamo
mne sa osvedcil makovnik a varene vajce ,osupes na mieste :lol: + banan a podrz sa cistaaa voda :sun:
22.05.2011 - 22:42:36
00
makovnik je tajna zbran :nod:, na to slape viac ludi :D .. a naviac mavaju aj rysky :lol: (tie makovniky)
22.05.2011 - 22:49:04
01
Ito: mohol by si mi to napísať trocha ako pre blbca ? pretože s tvojho príspevku (polysacharidy,oligosacharidy...) som nepochopil ktoré su dobré ktoré sú zlé. Skrátka mi povec koľko mám zjesť sacharidov (alebo nieco iné čo kŕmi svaly) a hroznového cukru za 1hodinu pilného treningu a koľko ionťáku a vody piť (to pocítim, len o tu stravu sa mi dosť jedná nech si s tým neublížim). to mi stačí, lebo už jazdím pár rokov a vždy som frčal iba na vode sa potom čudujem že toľko jazdím a svaly idú pomaly.

Alebo nech mi tu niekto kto sa do toho vyzná popíše koľko a čo (čoho?) jesť, je najlepšie. nejazdím a ani nechcem jazdiť iba pre dobrý pocit | :shake: . Ale chcem aby som sa každým treningom posúval vyššie len to akosi to málo pociťujem, keď prídem s treningu som dosť vyšťavení a to je tým že keď moje telo spáli všetko s brucha a nič tam počas treningu nedoplním začne si brať tuk (s brucha...) a keď už nie je ani ten tak začne brať tuk s orgánov (a pod) a to mi spôsobí tu únavu a bolesti brucha, zvracanie a pod. nepríjemnosti. Tak to chcem hodiť na správnu mieru lebo som nevedel čo jesť tak som si radšej nebrával nič, veľká chyba :fubar: s mojej strany.

Za normálnu, serióznu odpoveď som vopred veľmi vďačný,
22.05.2011 - 22:55:50
00
Hmm, no to si mozno uz slusne budujes laktatovu barieru .. ta sa prejavuje tym, ze nohy nejdu, su tazke, pulz je nizky, trening neprinasa zlepsenie aj ked sa da jazdit relativne vela.

S tym iontakom .. nie je to nutne, postaci aj mineralka, ci cista voda, kde mozes rozpustit trosku soli a nejaky cukor, kdesi som mal navod na to, ide hlavne o vstrebavanie vody a soli. Ono pit je treba neustale, ked citis smad, je to znamenie, ze sa telo uz dehydruje a zaostavas za pitim. Mnozstvo vody zalezi od tvojej vahy,trenovanosti, a hlavne vonkajsej teploty.

A co sa tyka jedla .. hmm, v prvom rade normalne stravovanie, 5x denne (nie vela, vlocky,cestoviny,ryza,zemiaky,zelenina,atd..) .. co sa tyka samotneho treningu, ja fakt netusim ako jazdis .. do 2 hodin v zasade ani nepotrebujes, za normalnych okolnosti, pri 8 hodinach uz by sa dalo ocakavat aspon jedna horalka kazde 2 hodiny plus nieco poriadne (napriklad makovnik) raz za 4 hodiny. Dolezite je ale doplnit cukor do svalov po treningu .. hned po treningu a potom klasickou stravou (cestovin napr.)

Sacharidy .. no celuloza nie je dobry cukor :lol: ... ale vazne, no polysacharidy (napr. chlieb,ryza,atd..) ti zabezpeci pomale uvolnovanie cukru do krvi a tym primeranu inzulinovu reakciu. Prilis rychly cukor napr. ked mas hladak , ti situaciu este zhorsi.
22.05.2011 - 23:08:20
00
Ito: a polysacharid je napr.: glukóza a to je hroznový cukor nie ? oprav ma ak sa pletiem
Ja len potrebujem vedieť čo a koľko mám toho jesť na treningu :),
počuj a tej laktatovej bariery ak som si v tele dáku za tých par rokov iba o vode vybudoval ako sa jej zbavím :!: :o ? a čo to vlastne je ? je to dobré alebo zlé ?
22.05.2011 - 23:09:18
00
Inak ale ak si vycerpany, a nemas cukor, telo spaluje tuk velmi obmedzene .. naopak, na to, aby si spaloval tuk, potrebujes mat dostatok cukru vo svaloch. Inak telo zacina palit skor samotne svaly. Svalova kontrakcia spaluje sice vylucne ATP, ale zdroj ATP v bunke sa doplnuje asi 9 roznymi druhmi energie, cukor a tuk je len jeden z nich.

Glukoza je monosacharid a hroznovy cukor je glukoza :lol: .. ryza je tusim polysacharid

No, ja netusim, ci ju mas vybudovanu :) .. zas hadzat z brucha navody neviem, a nie som ani lekar :) .. a ani nedokazem Ti napisat, ze v 489 sekunde treningu mas zjest musli tycinku od NuTrendu, v 984 sekunde cokoladovu tycinku BeOne, a v 2400sekunde pouzit horalku :D .. ved ani len netusim ako intenzivne, ako casto a kolkohodin jazdis .. a maximalne ti tak mozem povedat, co jem ja :D
22.05.2011 - 23:16:38
00
ok :) to už si dáko popíšem ja a časom zistím čo mi asi sadne, ale mohli by byť klasické piškóty (gulate) k tomu hroznový cukor a voda ? vyžil by som s toho ? a aký polisacharid okrem škrobu poznáš alebo lepšie povedané v čom prenosnom čo možes zjesť na treningu sa nachádzajú, nebudem si brávať sáčok ryže :D

a čo ješ ty ?
22.05.2011 - 23:21:21
00
Teraz pozeram,ze mas 16 rokov :^) .. tak to tazko nejaka bariera ta zastavi :lol: .. a to jazdenie na vodu uz chapem :D

No ja jem horalky, chutia mi :D .. a potom rozne polievky v kadejakych obskurnych bufetoch :lol: .. sojove tycinky :?: , v poslednom case asi zacnem zase bravat oblozeny chlieb, bo uz sa neda spolahnut na obcerstvenie v MK :D

Piskoty su super :nod: .. makovnik,horalka, musli tycinka,chlieb s niecim, skvrnity rozok (grahamovy), alebo rozne pecivo, ale nie s bielej muky. Hrozienka,susene ovocie, cokoladova tycinka .. a dalsie nech napisu dalsi, dosli mi napady :D

Hroznovy cukor by som si nedaval :shake: .. max. tak rozpustit trochu vo vode
22.05.2011 - 23:30:54
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up