waw tak ty mas teda fakt dobre nervy, ty by si mohol ludom asi aj pomahat v takych pripadoch :D
nie kazdy clovek je tak odhodlany.
10.04.2011 - 16:28:54
00
:lol: ja som na to nervy nemal, robil som všetko pre to aby som mohol jazdiť, ale potom som si povedal že keď robia zo mna debila, využijem to aby mi vrátili peniaze a investujem do lepšej mašiny :D
10.04.2011 - 18:29:15
00
Djexpres, naozaj velmi zaujimave skusenosti...je mi luto, ze si tak dopadol, pretoze ak si niekto kupuje bike, kupuje si ho za ucelom aby to s nim rozjazdil a neriesil taketo debiliny. Som vsak rad, ze ti peniaze vratil.

Ak mas v rukach reklamacne veci o biku, si vo vyhode, mas dokaz....keby to predajca jednoducho roztrhal, nemal by si nic, preto asi fakt, robit robit a robit kopie, a nie len pri biku. A ak si vo vyhode, co si bol, predajca to vie..a aj vie, ze by sud nevyhral a okrem biku by zaplatil pojednavania a odskodne.

Je to vsak otazkou kam je poskodeny ochotny zajst...ci len reci alebo aj skutky. Osobne, ked vidim vydrb s ludmi prakticky vsade, nevidim dovod zostavat len pri nejakom "postrasovani"...

Ked som sa bol informovat ohladne reklamacnych poriadkov, v jednom z niekolkych obchodov predajca-majitel ani nevedel, ze take zakony existuju. Toto mi dost vadi, neviem preco by mal byt majitel majitelom a neovladat zakon...

V amerike su od tochto vsetci ukrateni. Tam ak sa nieco take stane, rychlo sa to rozsiri a do toho obchodu uz nikto nepride. Tam je konkurencia velmi velka a samotna konkurencia hlada sposoby a motivuje ludi, aby obchody, kde sa snazia vydrbat, hlasila. Co som pocul, vedie sa akasi "kniha", do ktorej pravnici na zakladne jasnych dokazov takehoto predajcu uverejnia a moze si ist piskat...ale zase, je to len a len v ludoch, ktori maju na to sa postavit...98% ludi u nas, ktorych by v tescu odrbali o euro by sa tam znovu vratilo ://...

Co sa tika nas, zainteresovali sme do toho viacej ludi, kamaratovi v sobotu bike doviezli, vymenili mu nohy vidlice za lepsiu znacku, bike zatial drzi. Ak pusti, v tejto dobe nejaky dalsi konponent, budeme to riesit uz troska inak.

Pri dalsich skusenostiach sa s vami urcite podelim.
18.04.2011 - 23:39:59
00
Znova informuje o vysledku. Ak je vysledok? Mizivy.

4 reklamacie brzd. Prve dve boli odflaknute, pri druhej boli predajcom poslane k vyrobcovi, ktory ich nezreklamoval, nakolko sa pri pade koli brzdam ohli packy. Po telefonickom rozhovore ich vsak opravil, ked pustili stvrty krat som mu zavolal a 15 minutovy rozhovor skoncil tym, ze nam da nove. Smozrejme kamarata odkazal na email, ja som si presadzoval zakon.

Medzi tym, ako som uz pisal minule, praskla vidla, co tiez zreklamovali, minuly tyzden sme nasli dalsiu prasklinu vo zvare pod riadidlami. Volal som mu, ze odstupujeme od zmluvy podla paragrafu 507, povedal, ze bike posle vyrobcovi a pocka si na odovodnenie.

Zistil som zaroven, ze o dvoch reklamaciach brzd sa akosi zabudol zmienit v reklamacnej listine...

Zaroven som dva krat volal na SOI , kde som cely problem objasnil, a velmi aktivne sa zacali o bike zaujimat. Zostylizujem pisomne ziadost o odstupenie od zmluvy so znamou pravnickou, ten im pri dalsej navsteve dam s tym,ze nechceme uz dalsie opravy na raptore, z dovodu vyjadrenia sa pracovnikov SOI, podla ktorych ide o zjavne problemy ohrozujuce zivot a samozrejme casto vyskytujuce sa dalsie problemy v daka comu nie je mozne bicykel v normalnom casovom rozpolozeni pouzivat.
24.05.2011 - 11:43:40
00
Takze vysledok.

Nakoniec sme to vyriesili odstupenim od zmluvy a vratenim penazi.

Cize, v podstate, po niekolkych mesiacov divneho pocitu pri bikovani a neustalym kazenim sa vsetko skoncilo uspechom.

Na zaver by som asi este len dodal, ze pokial nemusite, Raptora naozaj nekupujte. Co viem, nie sme jedini, ktori mali s nim tu u nas problemy...fakt radsej kupit Demona, ktory je vsak podstatne väcsi alebo doplatit tych dvesto eur a kupit nieco silnejsie a lepsie...urcite sa to naozaj lepsie oplati, ako len pocitanie reklamacii a hladanie chyb na uplatnenie prav odstupenia kupno-predajnej zmluvy.

Pri reklamaciach si prestudujte §507 ods. 1 , §623 ods. 1, 2 pripadne §622

...a hlavne, kupujte veci ktore su overene. Ak vam samotny predajca na vasu otazku "Vydrzi?" alebo "Aky je?" odpovie "Neviem", "Mozno" a podobne, naozaj si to dobre premyslite...ak predavajuci nevie co ma a co predava a hlavne akej kvality, kedze hovorime o bikoch, ktore sa klasifikuju inak ako bezny tovar, nakolko je moznost ublizenia na zdravi, je to skratka o nicom...uz bohuzial poznam par predajni, kde je takyto pristup.
28.05.2011 - 12:17:22
00
no takto by som to nebral.. hlavný problém boli brzdy a tie CTM nevyrába, takže by som to špecifikoval nekupujte biky s brzdami xy..
prasknutá vidla je tiež o inom výrobcovi než CTM (aj keď to može ovplyvniť geometriou, prípadne nevhodným osadením na konkrétny model, čo ale nebol tento prípad)..

a inak jedna vec tu neodznela a to je váha a štýl jazdca? lebo vážiť 120kg a čakať že s nič nezlomí je naivné..


každopádne gratulujem k vyhratému "sporu" :handshake: to je vlastne tá najpodstatnejšia vec celého vlákna..
28.05.2011 - 12:25:04
00
Hlavnym problemom neboli brzdy...hlavnym problemom bol fakt, ze bike bol od februara kazdy druhy mesiac v servise...a problemy, ktore sa zacali bezpricetne objavovat...a urcite mi das za pravdu, ze cez zimu sa toho clovek nenabikuje, aby bolo nieco oslabene. A ked uz, tak to musi za tu cenu nieco vydrzat, najmenej to, aby sa problemy objavovali po urcitej dobe a nie hned za sebou.

Kamarat ma 75 kg a to, ze tomu nepricetne sipe odmietam. Jednak to, ze praskliny na zvaroch poukazuju hlavne na oslabene zvary, ktore sa po urcitej dobe prejavia, co je uz vsak mimo hru, ten bike je stavany na teren dole horou...a vsetky reklamacie boli uznane...cize oficialne tento fakt odmieta tvoj komentar a kamarata nepoznas, preto tu nebudeme polemizovat ci tomu dava alebo nie :)

K tvojej poznamke o konponentoch. Vies, mna to v podstate ani nezaujima, kto to vyraba a kto nie. Bike bol kupovany v celku, ziadne ine kusky po sebe...a znovu prizvukujem, nie sme jedini, komu praskal. Z dovodu, ze sa predava ako samostatny subjekt, sa tak aj berie. Ak si myslis, ze nie, mozes sa informovat SOI. Mozno je to skratka v celkovom rozpolozeni, ze ta geometria mu neprospieva. Toto by bol este prijatelny fakt, ak vezmem v uvahu, ze vsetky tieto konponenty, co pustili, by boli shity.

:))
28.05.2011 - 12:54:01
00
hej predáva sa ako celok, preto ste ho ako celok vrátili.. lenže bike sa síce volá CTM Raptor (ktorý tiež nakoniec praskol :D) ale ten výrobca nemá nič s brzdami (hayes, avid, tektro, shimano), vidlou atď.. to je to na čo si treba pri novom výbere dať bacha.. aby sa nezmenila len značka rámu, ale aby sa na danom biku nevyskytovali rovnaké komponenty..

kamaráta nepoznám, ani som ho nechcel nejako riešiť.. len proste som upozornil nato že občas tie praskanice majú svoj dovod (iný ako nekvalitná výroba) :)
28.05.2011 - 13:00:20
00
Ano, k tomu ramu, to mas pravdu, v podstate sme mierili na to iste. Ak by na inom biku bolo vsetko ine okrem brzd, dajme tomu, vymenili by sa a islo by sa dalej. A prave nedoporucujem Raptora z faktu, ze cely popusta. Ale ako som povedal, moze to byt skratka jeden pripad z biliona, kedy sa na jednom modele nachadzaju "vadne" konponenty, ktore su jedne z tisica danej znacky. Alebo je Raptor sam o sebe na nic.

Toto sa dozistuje a doriesi neskor.

Naozaj, nevalil tomu :) uz po tretej reklamacii isiel nesmierne pomaly, nie to po prasknuti vidly :)
28.05.2011 - 13:11:22
00
Čaute.. aj ja mám CTM Raptor a ked som šiel po asfaltke normálne rovnej ulici prdla mi predná prehadzovka... praskla obijímka dá sa to nejako vyreklamovať? Bike je ešte rok v záruke ako postupovať?
02.05.2012 - 18:26:50
00
Zeby zaviezt tam kde si ho kupil?
Ved je to presne to iste ako ked reklamujes topanky, telku, alebo cokolvek ine.
02.05.2012 - 18:39:58
00
Normálne si išiel, neradil a "samo sato"?
02.05.2012 - 19:09:35
00
šlapem šlapem a zrazu prask
02.05.2012 - 19:35:45
00
a nemáš tam náhodou taký široký plášť, čo šúcha o prešmykovač???
03.05.2012 - 06:11:41
00
Predpokladam, ze v tom pripade by t oneprezil plast a nie objimka.
03.05.2012 - 11:49:15
00
keyboard_arrow_up