INTERSPORT Stupava trophy

30.07.2011
4. kolo - Inter Mountain Series
MTB maratón
Stupava - Námestie svätej trojice (Slovensko)

Pozvánka, Propozície, Foto, Výsledky, Reportáže
Zúčastnených bikerov (60)
_andrej_ander13bikerka40brano222bukocarolina3DANOzPKDURI76DusoMdynatomFlakynoftakopyskGabo93GreywolfhirwilsInstinctmorgenivodrnoizojamminjanoheftyjanovargaJojoJozinoXTjurajko1975kallioKaskajaKefrinKockakona369KristinaLLLouisLubos 74lubos73Marešekmartin190martin91maturmawosmiloš.h636MirceliMisqa12MSHnerinomadobororvaqPajoncekPavol.GrujbarPeto02R-u-d-erichardleRobert1robozvRockstarRebelromanxsaeta119superlight84vankes
zabudol si na baby co sedeli na korbe dodavky jak 5 penazi... :!:
30.07.2011 - 20:51:19
00
ano na baby sa nikdy nezabúda...
30.07.2011 - 21:01:15
00
Super, poderená akcia, síce som z celkovo 15-tym miestom neni spokojný, ale nemám rád rýchle maratóny :lol: človek musí byť na seba náročný :)
30.07.2011 - 21:09:58
00
Samozrejme, ale buď si istý, že prvý pretekár v cieli bude prvý :)

z výsledkov:
ženy 19-29 r. 42 km: 1. 507 MALÁRIKOVÁ Michaela
ženy nad 50 r. 42 km: 1. 249 MADARÁSZOVA Jana
obe štartovali z druhej vlny :lol: :D :rofl:
30.07.2011 - 21:17:04
00
Doprovodny program viacmenej ignorujem asi je urceny pre inych navstevnikov, ale tych asi 6 ci 7 wapiek bolo fajn:)...Ta odbocka v Borinke bola pre neznalych asi fakt velmi lahko prehliadnutelna rychla asfaltka + ziadne znacenie ale ked som isiel tj. asi 1,5hod po prvom tak uz tam boli asi 2 chalani...ako doriesili tych zabludilcov?Dali im nejaky casovy bonus?...na tomto maratone sa mi paci ze obtiaznost na dlhej ku koncu pekne graduje a ta stena asi 8-9km pred cielom a posledna stena v Borinke su fakt dobre po tych vyse 70km...23/36 sa tam vyslovene hodi ... divoky je aj dojazd kde sa borec z dlhej bori nielen s blatom a mlakami cez celu sirku cesty ale aj vydesenymi borcami z kratkej. v tom blatovom zlabe to bolo ako na korze .. myslim ze to bolo cele fajn ... a o rok bude dufam spravnych bratislavskych 35C a len prach a prach, lebo dnes to bolo ako niekde na dalekom slovenskom severe
30.07.2011 - 21:19:17
00
ako doriesili tych zabludilcov?Dali im nejaky casovy bonus?...

no pokial je mne zname...a bolo to tak aj v priebeznych vysledkoch...tak jediny kto mal DNF som bol ja...kedze som bol tak nastvany ze som isiel rovno k casomiere a vynadal tomu ujovi (dodatocne sa ospravedlnujem on za to fakt nemohol)...a on si (spravne) zapisal moje cislo ako DNF...ostatni kaslali na to...nebola to ich chyba...nejako sa dostali k parku...cca 100 m pred cielom sa napojili na trat a dosli do ciela...nikto nemal ani ponatia ze nepresli celu trat...teda aspon mne je to takto zname...je to smutne...
30.07.2011 - 21:30:11
00
ja som mal asi stastie, ze ked som isiel v tom useku, akurat tam boli dvaja ludia na bajkoch (nie pretekari) a povedali kadial, ale inac by som to napalil do zleho smeru....z hlavnej cesty ma navigoval policajt...okrem tohto som problem s navigaciou nemal

o dost menej asfaltu oproti minulemu roku, co je fajn..a este wapky...ostatne ma nezaujima.
neviem si predstavit, co by bolo v maratonskej dedinke v pripade dazda :^)
30.07.2011 - 22:07:41
00
Aj ja som bol chvilu na 18. mieste celkovo na dlhej. Uz som DNF, tak ako to ma byt. Dnes mi vobec neslo, tak som to na BK zabalil. Pockal som si najlepsich z kratkej a po ich prejazde som siel (uz bez cipu) po trase kratkej. Je zaujimave, ze napriek vsetkym pauzam a vyhybaniu sa rychlejsim, som mal lepsi cas, ako viaceri co sa trapili na kratkej. Neĺutujem start na dlhej, v zjazdoch som si siel svoje tempo, len v jednom pripade som musel predbiehat.
30.07.2011 - 22:15:05
00
z výsledkov:
ženy 19-29 r. 42 km: 1. 507 MALÁRIKOVÁ Michaela
ženy nad 50 r. 42 km: 1. 249 MADARÁSZOVA Jana
obe štartovali z druhej vlny :lol: :D :rofl:

Neviem co si tym chcel povedat, bavili sme sa o prvom pretekarovi v cieli, nie o prvych v kategoriach a podobne.

K preteku, problemova registracia, raz som zabludil, inak v celku fajn. Kvitujem minimum asfaltu.
30.07.2011 - 22:24:20
00
Bol som na Intersport Stupavskom maratone na kratkej dnes prvykrat. Trat sa mi pacila, aj to blato a kaluze. Ja som bol ten typek co to vpalil do kazdej kaluze a blata :))), prisiel som do ciela zapraseny (od slova prasa) ako z Oravy 2008 alebo Sulova 2009 :))). Asi najviac zasvineny som bol ja dnes, nastastie som sa nevysypal ani raz. Mam iste vyhrady k organizacii: chybalo mi centralne parkovisko pre bikerov a ucastnikov akcie. Stovky vozov zaparkovane po 'celej Stupave' je podla mna organizacny nedostatok a to celkom zavazny. V Sulove tento rok vyhanali auta na luku napriklad. A dalsia vec, ziadne znacenie v meste pokial ide o maraton. Organizator sa asi spoliehal na Google map link ktory dali do propozicii, ale to nefunguje ak sa ma stretnut 1000 ludi. Inak ok, aj ked na wapky sa mi cakat nechcelo, bike som radsej zaviezol na pumpu a vyvapkoval za 1,60 eur tam. Pacilo sa mi ze sa vobec neslo po asfalte okrem startu, to je pre mna najvacsie plus. Pobavilo ma prasátko na druhej obcerstvovacke :) a tiez ludia ktori sa vychystali ako na cestu a nie do lesa. So sleekmi sa trapili, obchadzali blato a kaluze, pri zjazdoch zastavovali a preberali taktiku apod ;) Celkovo hodnotim akciu kladne :y:
30.07.2011 - 22:49:15
00
a presne prave pre toto som to vyssie napisal...aby bol tento maraton lepsi...stoji to strasne vela namahy, casu a penazi...a potom je cely dojem pokazeny kvoli chybe jednotlivca (pripadne par jednotlivcov)...znacenie je alfou a omegou...a v Stupave je (bohuzial) tradicne problematicke...a to nehovorim o tom ze dnes sa dala dlha trat skratit minimalne na 2 miestach tak ze by si to nikto nevsimol lebo to bolo nezabezpecene...

Toto veru fakt nas*re ked je zle znacena trat, alebo zlyha regulovcik - to je to najhorsie co sa moze stat na maratone ked sa takto znehodnoti samotny sportovy vykon nepomoze uz ze gulas bol dobry a wapky fungovali.

Ja som bol na kratkej a ta bola bez problemov, ale pred startom som este kecal s jednym regulovcikom, akurat sli okolo borci z dlhej a on ani nevedel kedy startovali, kam idu, kedy pojde kratka - proste iba vedel ze tam ma stat a ukazovat mal som pocit ze vobec nerozumie naco tam stoji.. - mozno by nezaskodilo dat tym vsetkym regulovcikom brifing kde sa im vsetko vysvetli aby pochopili co maju robit a aka je ich uloha dolezita.

moje subjektivne hodnotenie je ale: super maraton :y: a luka za kastielom je lepsie miesto ako namestie pred kostolom
30.07.2011 - 22:59:01
00
Dnes prvy krat na Stupavskom, prvykrat som aj nieco hodnotne vyhral a prvykrat v zivote som hodil tigra (no, budem si este par dni tuto akciu propominat :worried: ). Po prijazde do Stupavy sklamanie, ziadne tabulky ci sipky pri ceste kde je ta akcia a kde sa da parkovat. Ked sme sa konecne ciastocne zorientovali a zaparkovali, stale sme nemali tusaka kde je centrum diania a ako prichadzali dalsie auta vsetci sa navzajom pytali kde to preboha je? :tmi:
Ked uz sa tolka energia vrazila do akcie, tak sa mohol lepsie vyznacit prijazd a dat aj mapku na web. Taka malickost ale na zaciatok to hned pokazi dojem. Ale ostatne veci v zazemi uz klapali na jednotku. Obcerstvovacky na pocudovanie so slabym vyberom ked porovnam s inymi akciami, ale zaklad bol a mne to staci, zahynut nam nedali ;). Wapky nastastie fungovali vsetky a bolo ich dost, tak sa dlho necakalo. Sprcha ..no komment, len som si omocil par prstov a zdrhal prec brrr studenaa.. aspon podlahu mohli spravit z paliet ci inac, ludia sa tam umyvali a zaroven cvachtali po clenky v blate :x Trat je fantasticka, tak malo asfaltu a tolko trailov som este nezazil. Na dlhej uz po 40tich km som mal toho akurat dost, zvlast v tom mokru a blate to bolo narocne na techniku ale aj fyzicku, vidno to aj na casoch prvych kde priemery boli porovnatelne s takym Sulovskym. Kedze som cely cas makal ako o dusu, prisiel som do ciela viac dokatovany ako na dlhej v Sulove kde som si tiez nic nedaroval, ale toto bolo nejak o poznanie tazsie.
Ozaj znacenie, okrem spomenuteho predtym, by sa mali znacit odbocky po oboch stranach cesty, nie len na jednej strane (clovek v tom svungu nestiha sledovat vsetko, hlavne je sa nevykantovat niekde). Takto som hajtoval zle odbocenu bajkerku a o 5 minut zas na mna reve iny bajker ze som pri zjazde neodbocil, tak flekovacky a hajde naspet. Ti co pobludili uplne - neviem ci to potom napravil organizator, ale ja okolo 50 miesta som uz vsade videl regulovcikov tam kde ich bolo naozaj treba a kazdy jeden ked ma zbadal tak poctivo ukazoval smer. Takze z mojej strany znacenie na jednotku. Moderator bol super, bez neho by to nemalo tie spravne gule :rofl:
Tak vela zdaru do dalsieho a snad sucheho rocnika.


Naposledy upravil obor dňa 31.07.2011 - 17:44:42, celkovo upravené 1 krát.

31.07.2011 - 01:40:03
00
pár foto : https://picasaweb.google.com/neradovic.martin/StupavskyMaraton2011#
31.07.2011 - 07:12:23
00
Na jednej fotke je srnka. Ja som v udoli Vydrice stretol dvojicu. Chvilu bezali po svahu, potom preskocili cestu a stratili sa v lese.
31.07.2011 - 10:33:55
00
Som rada, že ma Stax prehovoril na Rocket Rony (škoda, že ma nenahovoril aj na integrálnu prilbu). Blato bolo hlavne na záver, keď som sa ledva držala na bajku dosť náročné a neúprosne viedlo môj bajk kde chcelo :lol: Organizácia s parkovaním bola naozaj veľmi slabá, spoločné "sprchy" radšej ani nebudem komentovať. Umyla som sa v miestnom rybníku. Samotné preteky boli podľa mňa fajn a trať bola naozaj pre horské bicykle s minimom asfaltu. Najväčšie nebezpečenstvo pre mňa však paradoxne nebola samotná náročná trať, ale okolité stromy. Po cca pol hodinke jazdy (nepamätám si presne kedy) zrazu strašná rana do hlavy. Až mi cvakli zuby. Myslím, že v tej chvíli mi kleslo IQ aspoň o 20 bodov :). Neskôr som zistila, že na mňa spadol zo stromu veľký konár. Neviem presne čo sa dialo nasledujúcich pár minút, ale zrazu som si uvedomila, že idem v protismere a niekto sa ma pýta čo sa stalo a prečo končím? Tak som sa zase otočila a ako poslušná ovečka som sa pridala do stáda a pokračovala v jazde správnym smerom. Bola som rozhodnutá dôjsť do najbližšej občerstvovačky a zistiť najkratšiu cestu do cieľa. Bolesť hlavy sa však časom stabilizovala na prijateľnej úrovni a tak som sa rozhodla pokračovať. Bohužiaľ to odniesla prilba, ktorá za mňa položila život svoj a zachránila ten môj. V cieli sa mi podarilo vymámiť od zdravotníkov tabletku Brufénu :)
31.07.2011 - 11:21:33
00
keyboard_arrow_up