Dubnický Maratón

25.08.2012
MTB maratón
Nová Dubnica (Slovensko)

Propozície, Výsledky, Foto, Reportáže
Zúčastnených bikerov (60)
200931kubo10Adik0_0AdrianKaJoNandyapobimjeamBlsnycatcherxxdivoHazardhopsalicemanjamajkajanci30jey_svkjoziCCjozino83Kefrinkirikocnerekopecky.iKTM-145MagicMamutkomartin91maxxspMcDuromickelson99michelinomirecpdoboroliver99ovepetobikerado.tilandyrasto.bredfileRoboKRockstarRebelromixSimonSvksir Pallospeedracer1sportman11swordiksyskaTomino115tomPytomy89tripeteunigenavulpeculawaldoWladixyoggiZetorWRCzuzula
Ten zjazd lukou do Omsenia je snad najnebezpecnejsie miesto zo vsetkych maratonov vobec o ktorom ja osobne viem a ktore som tiez mal tu cest 2-3 razy ist (nastastie som ani raz nespadol). Nebezpecenstvo spociva v zradnosti, kedze clovek vali 50 km/h po hladkej luke netusiac, ze su tam travou zarastene kolaje, a ked do niektorej vbehne, tak len sa len s velkym stastim dostane von bez padu. Tak ako vy skoncil pred tromi ci styrmi rokmi aj kamos a viaceri dalsi, kamosa ale viezla prec sanitka. Myslim, ze organizator absolutne a opakovane nezvlada zabezpecenie tohto useku, lebo na tejto luke by vzhladom na pravidelne tazke pady mali byt hore od vyjazdu z lesa nabite do luky priamo do skrytych rigolov kazdych 50-100 metrov tabulky "POZOR KOĽAJE" alebo by mal byt cely nebezpecny usek vypaskovany ako na XC. Ak ta chvila prace naviac zachrani niekolko ludi kazdy rok, tak asi je opodstatnene ju aj spravit a nie sa vecne spoliehat na to, ze sa tam nikto nezabije. Potom uz bude neskoro...
28.08.2011 - 09:59:42
00
Ale chyba je aj na strane pretekárov. Už som tade šiel 4. raz. Hoci si nepamätám, že v minulosti by som mal problém (to bolo možno aj tým, že v blate som 50 nevalil...).
28.08.2011 - 10:20:01
00
To teda nie je. Keby to bola viditelna prekazka, nepoviem ani slovo, ale toto je chyba na strane organizatora, pretoze ked tam ide niekto prvy raz, tak nema ako tusit o tych kolajach kedze nie su vobec vidiet a nie su oznacene a ked tam niekto ide treti raz a dva razy presiel nejakou stastnou nahodou pomimo kolaji (pretoze nikdy neboli oznacene), tak o nich tiez netusi a na treti raz sa moze dolamat rovnako ako ten, co je tam prvy raz...
28.08.2011 - 10:22:28
00
No, tak toto bolo skutocny maraton, ziadne siditko na 3 hod :D Uvod som sa snazil uplne nenapalit co sa ale v tych strmych stojkach ako su serpentiny a potom aj to dalsie z Teplic po korenoch uskutocnovalo tazko. Hlavne ten druhy vyjazd z Teplic, to bolo pekny strmak :whew: . S icemanom sme vytvorili po uvode dvojicku a tak to veselsie odsypalo. Na Baske mi trosku poodskocil ale hore sme sa zhodli ze to bolo poriadne trapenie. Odtial uz sme sli kazdy solo. Luky za Baske boli vdaka vetru ovela prijemnejsie ako som cakal. Neskor v zaciatku Ilavskej Slucky ma obehol Dusan a ze spolu s viacerymi zabludili. Ako naschval nas to potom stretlo znovu, pri zjazde do Ilavy. Trat som uz siel 3 krat, naposledy pred 2 rokmi. Lesna tazba to tam ale poriadne zmenila a cesta ma stiahla dole. Najskor som si myslel, ze vdaka tomu ze ubudli stromy si to nepamatam, potom ale ked som zbehol tou strmkou bolo mi jasne ze to je nahovno. Nastastie ma napadlo, ze treba ist smerom do Ilavy, kedze trat krizuje cestu. V podstate sme zbehli uz pred poslednym zjazdom a sli skoro to iste len po druhej strane potoka. Regulovcikom ktorych sme stretli v Ilave sme vysvetlili situaciu a ti nam popriali stastnu cestu do ciela :) Tie zaverecne luky, hlavne ta z Ilavskej slucky tak to je nieco hrozneee...Ako vravel Katko, oci k zemi a plazit sa pomaly hore. Tak isto ta posledna zvaznica, uz si myslim, ze zaver, vydupem kopcek a potom dalsi...a dalsi. Este, ze som vedel, ze ciel uz nie je po terene ako minule roky. To by ma tam asi porazilo, keby ma poslali spat do lesa :headbang: Takze nakoniec 6:13 hod.

Dubnicak je proste skutocny MTB maraton ako ma byt. Akurat skoda, ze na dlhu stale chodi pomerne malicko ludi, aj ked je kopec takych, ktory by na to mali len sa im nechce vytrapit :!:
28.08.2011 - 10:27:01
00
tmax: Ja si myslím, že takéto veci sú na organizátorovi, do ktorého pretekár vkladá dôveru. Zapichnúť tabuľku s tromi výkričníkmi nie zas taká práca navyše ak ide o bezpečnosť jazdcov...
28.08.2011 - 10:28:24
00
Tak za seba.
Nezabludil som ani raz.
Islo sa mi paradne, teplo to ja proste mozem.
So zihadlom sme to rozdavali od startu az na cielovu pasku :)
Zjazdy dost huste, hlavne ten kde som to pustil za Siblom :) (ja som nelahol ani raz)
Zatvorenu RAMPU v uvodnom stupani povazujem za zlyhanie organizatora.
Dost som mal problem s ludmi z kratkych trati, toto mi prijde tiez zle vyriesene. Obehnut sem tam niekoho je v pohode, ale hentie hufy co som obiehal, vsetky vyjazdy tlacili, vsetci samozrejme v stope, zjazdy ani nehovorim.
Znacenie na ceste po napojeni na Bejzika bolo len oranzove, co ma dost miatlo, vzhladom na absenciu regulovcikov ako uz bolo spominane.
Tepla voda v sprchce parada :)
28.08.2011 - 10:34:08
00
Tiež zopár postrehov:
Išiel som s priateľkou Basic trať,bolo fajn ju podporovať,motivovať,nakoniec aj bola spokojná so 7.miestom.Išlo sa ľahko, tak niektoré úseky som šlapal 2x /hore,dole pre priateľku, a spolu hore/. V tomto sme si to užili,aj občerstvenia,aj trať spolu a atmosférou.Koláčiky nemali chybu!
Ako domáci nemôžem hodnotiť značenie trate, poznám ju naspamäť,ale všimol som si úseky kde boli vysádrované okraje aj šípky na stromoch,aj fáborky. Na križovatkách stáli regulovčíci. Križovatky aj odbočky boli označené.
Samotná trať pozná aj lepšie časy, 4 Lipy, nad Hornou porubou/v lesíku/, do Omšenia, všetko dostalo ranu od lesákov a družstevníkov. Hrozné.
Defektov bolo naozaj moc, aj pádov.Niekto ide holt aj na krvačičku maratónu :angel:
Páčila sa atmosféra na trati, Karel jazdí ako motorka a vždy má dobrú náladu, vždy odpovie na povzbudzovanie, keď sa ho brat pýtal že čo ide naspäť /Ilavská slučka, šli si naproti/, tak mu odpovedal, že ide čakať na ženu :rofl:
Šíbl po mojej info, že stráca na Karla cca 10min. /pri trápení sa na lúkach do Hornej poruby/ s utrpiteľským výrazom, že som mu to radši ani neměl říkat :lol:
To sú pretekári ako sa patrí, aj ostatní z prvých priečok, čo vždy zakričali alebo bezpečne predbehli,nie ako pár jedincov z klasika, čo nás skoro zošrotovali v záverečnej štrkoasfaltke lebo im išlo o 60te miesto.
Organizačne ma zarazilo len jedno: Prečo rampa nad Kolačínom nebola zdvihnutá? Ešteže tá posledná v zjazde bola hore. To že bol primátor mesta v cieli 6.minút pred nami ešte prekusnem, ale načo sa pre boha tlačil do odovzdávania cien? Víťazi na neho zazerali,veď aj mali prečo, dával im to v spotenom jazdenom drese :tmi:
Inak perfektná sobota, o rok znova. :y: A Bikesport Nová Dubnica úspešný, 1.miesto do 17.rokov na Klasiku :clap:

PS: to johhhny: Brácho odkazuje, že nemáš zač,hlavne že si došiel,nabudúce bude karma možno iná ;)
28.08.2011 - 10:34:09
00
Netvrdím, že tam tabuľka nemá byť. Len som sa vyjadril na margo takých, ako som ja: trať +- poznajú a aj tak robia blbosti.

Zatvorená rampa bola vtipná, hoci nás viac pobavili kriaky nad Teplicami. Nabudúce s mačetou.
28.08.2011 - 10:40:44
00
Tie zaverecne luky, hlavne ta z Ilavskej slucky tak to je nieco hrozneee...Ako vravel Katko, oci k zemi a plazit sa pomaly hore.

Nad tou poslednou lúkou na Ilavskej slučke som meditoval asi 10 km pred ňou. Bol som už zmierený, že si ju potlačím :D Na jej začiatku som zastavil, vytiahol lepačku zaradil 1:1 a pomalinky som sa sunul hore. Úplne hore som akurát dojedol lepačku, dopil zvyšok ionťáku a bol som rád, že za chvíľku bude občerstvovačka :P
28.08.2011 - 10:44:12
00
Foto z trate :
https://picasaweb.google.com/117184690197318415118/SpecializedDubnickyMaraton2782011?authkey=Gv1sRgCIqSweGjv9G24QE
28.08.2011 - 10:48:19
00
No tak tie kriaky tam som si veru poriadne zanadaval...navyse so svojimi skoro 2m som mal co robit :D

Inak ku tym zjazdom v tych kolajach...tie kolaje su podla mna dost viditelne uz z dialky. Tiez mi tam trochu stiahlo rit, kedze akurat ked som bol v tej kolaji tak zafukalo a trochu ma rozhodilo. Zase ale az take uzke nie su. Kazdopadne si myslim, ze ta situacia sa da odhadnut dopredu, kedze kolaje je vidno uz z dialky...
28.08.2011 - 10:50:17
00
Nad tou poslednou lúkou na Ilavskej slučke som meditoval asi 10 km pred ňou. Bol som už zmierený, že si ju potlačím :D Na jej začiatku som zastavil, vytiahol lepačku zaradil 1:1 a pomalinky som sa sunul hore. Úplne hore som akurát dojedol lepačku, dopil zvyšok ionťáku a bol som rád, že za chvíľku bude občerstvovačka :P



Myslis tu od Nutrendu nie? :D Tu jest do kopca to je ako za trest :D Trva to tak 10 min nez to rozzujes :D
28.08.2011 - 10:51:40
00
To nie, mal som nejakú od power baru ;) Inak čo sa týka tých koľají, tak som sa dostal do nich pretože ideálna stopa bola obsadená nejakou bajkerkou z klasiku, tak som musel ísť von z dobrej stopy aby som ju obehol :)
28.08.2011 - 11:09:26
00
Jj, viem, mal som ten isty problem, kedze som siel hned za tebou :D
28.08.2011 - 11:18:31
00
Inak ku tym zjazdom v tych kolajach...tie kolaje su podla mna dost viditelne uz z dialky. Tiez mi tam trochu stiahlo rit, kedze akurat ked som bol v tej kolaji tak zafukalo a trochu ma rozhodilo. Zase ale az take uzke nie su. Kazdopadne si myslim, ze ta situacia sa da odhadnut dopredu, kedze kolaje je vidno uz z dialky...


viditelne boli mozno tie, co si videl ty :-)
nebyt borca predomnou, ktory to tam ocividne poznal, lebo zacal brzdit tam, kde by som ja nebrzdil (ziadne kolaje vidno nebolo), tak sa na tych "neviditelnych" travou zarastenych kolajach pekne vysekam...
nevravim ze neboli vidiet vsade, vela ich bolo vidiet uz zdialky, ale boli useky kde bola kolaj zarastena travou a zdialky mal clovek pocit ze tam nic nieje....
ja som tadial isiel prvy krat v zivote... takze som ani netusil, ze tam nieco v tej trave este moze byt
28.08.2011 - 11:20:08
00
keyboard_arrow_up