Dubnický Maratón

25.08.2012
MTB maratón
Nová Dubnica (Slovensko)

Propozície, Výsledky, Foto, Reportáže
Zúčastnených bikerov (60)
200931kubo10Adik0_0AdrianKaJoNandyapobimjeamBlsnycatcherxxdivoHazardhopsalicemanjamajkajanci30jey_svkjoziCCjozino83Kefrinkirikocnerekopecky.iKTM-145MagicMamutkomartin91maxxspMcDuromickelson99michelinomirecpdoboroliver99ovepetobikerado.tilandyrasto.bredfileRoboKRockstarRebelromixSimonSvksir Pallospeedracer1sportman11swordiksyskaTomino115tomPytomy89tripeteunigenavulpeculawaldoWladixyoggiZetorWRCzuzula
Ako tak pozerám tak "letecký" deň to bol pekný aj pre tých skúsených. Ale aspoň, že sa nič nestalo a dorazili do ciela celý.
28.08.2011 - 19:54:50
00
to iceman : tento úsek v zjazde do ilavy som nemal prejdený, ale ak by nebola rozbitá ta cesta tak sa držíme vľavo asi by si väčšina všimla šipku na strome.Viacerých to ťahalo dole, aj mňa, ale hned som si všimol x-ko na strome 8)

to imroman: to pichľavé malinište, alebo čo to bolo, to bola robota asi záhradkárov, čo tam majú chatky
ináč s takou malou účasťou na HARDE som nepočítal :^), je pravda ako píšeš, že niektorým čo na to majú sa nechce vytrápiť, že žihadlo 8)

to jezus: no máš pravdu, ak by som nebol domáci, ale bo išiel trať prvý krát tak by som prívítal tabuľku s výkričnikmi a lebkou v zjazde do omšenia.
ináč pádom sa tam nevyhli aj jazdci z bedne ako napr. braňo kacina, ktoré dom sa pýtal, že čo tam vystrájala...že idem, idem široká lúka a zrazu lievik :lol:
ja by som osobne privítal tabulu aj na úsekoch kde bolo dosť štrku ako napr pri zjazde z ilavskej slučky po rozbitej štrkoasfalke v smere Hája na tu nechutnú stúpajúcu lúku s telegrafnými stlpmi, tam som zažil krušné chvíle...

čo sa týka prvej ramy, tak tá je zavretá stále, no najhoršie že pri zjazde do ciela sme mali zavretú rampu!!! na poslednú chvílu tam nabehol chlapík a mával ako divý..

to MRK: k tomu nášmu dubnickému primátorovi: že má vôbec gule sa takto verejne prezentovať, po tejto afére :
http://povazska.sme.sk/c/6028155/primator-novej-dubnice-je-podozrivy-z-podvodu.html
ale asi má čisté svedomie....
-si hovoril, že tvoj brácho sa bude flákať, nejak sami ho nepodarilo držať... :(

od homolky som išiel s veteránmi a jeden z nich mi hovoril, že bol na "salzke" 120 km, ale že dubničák HARD, je oveľa ťažší.....hmm neviem posúdiť.
28.08.2011 - 21:22:45
00
tiez som sa zucastnil (klasik).. oproti poslednym dvom dazdivym rocnikom teraz spokojnost 99% a to 1% je koli defektu na 55km v tej poslednej stojke, ktory mi rozhodil tempo a hned ma chytili krce. Neva, stava sa.
A drzky veru pekne niektori davali, v tom zjazde do Omsenia som si ustlal minuly rok no nastastie len do blata, teraz som si to supol po lavej strane ako pise root. Na tom kamenistom za Baske som tento rok poprve zosadol :$ , RR tam moc nedrzal. Kazdopadne sobota za 1 :y:
28.08.2011 - 21:25:32
00
pady boli a ta superfotka kamarata z Nitry ako "nieco hlada v trave" to len potvrdzuje
28.08.2011 - 21:32:37
00
Ten zjazd lukou do Omsenia je snad najnebezpecnejsie miesto zo vsetkych maratonov vobec o ktorom ja osobne viem a ktore som tiez mal tu cest 2-3 razy ist (nastastie som ani raz nespadol). Nebezpecenstvo spociva v zradnosti, kedze clovek vali 50 km/h po hladkej luke netusiac, ze su tam travou zarastene kolaje, a ked do niektorej vbehne, tak len sa len s velkym stastim dostane von bez padu. Tak ako vy skoncil pred tromi ci styrmi rokmi aj kamos a viaceri dalsi, kamosa ale viezla prec sanitka. Myslim, ze organizator absolutne a opakovane nezvlada zabezpecenie tohto useku, lebo na tejto luke by vzhladom na pravidelne tazke pady mali byt hore od vyjazdu z lesa nabite do luky priamo do skrytych rigolov kazdych 50-100 metrov tabulky "POZOR KOĽAJE" alebo by mal byt cely nebezpecny usek vypaskovany ako na XC. Ak ta chvila prace naviac zachrani niekolko ludi kazdy rok, tak asi je opodstatnene ju aj spravit a nie sa vecne spoliehat na to, ze sa tam nikto nezabije. Potom uz bude neskoro...

moj nazor: je to vidiet na prvy pohlad a kazdy kto ma trochu zdraveho rozumu prisposobi svoju rychlost.nic v zlom.
28.08.2011 - 21:43:47
00
abbe: ak by to bolo vidiet na prvy pohlad tak ako pises, tam tam tolko ludi nepopada... nic v zlom.
28.08.2011 - 21:48:22
00
no ked tam hodil drzku tmax, ktory "vraj" nepada...
28.08.2011 - 21:50:26
00
No, tak toto bolo skutocny maraton, ziadne siditko na 3 hod :D Uvod som sa snazil uplne nenapalit co sa ale v tych strmych stojkach ako su serpentiny a potom aj to dalsie z Teplic po korenoch uskutocnovalo tazko. Hlavne ten druhy vyjazd z Teplic, to bolo pekny strmak :whew: . S icemanom sme vytvorili po uvode dvojicku a tak to veselsie odsypalo. Na Baske mi trosku poodskocil ale hore sme sa zhodli ze to bolo poriadne trapenie. Odtial uz sme sli kazdy solo. Luky za Baske boli vdaka vetru ovela prijemnejsie ako som cakal. Neskor v zaciatku Ilavskej Slucky ma obehol Dusan a ze spolu s viacerymi zabludili. Ako naschval nas to potom stretlo znovu, pri zjazde do Ilavy. Trat som uz siel 3 krat, naposledy pred 2 rokmi. Lesna tazba to tam ale poriadne zmenila a cesta ma stiahla dole. Najskor som si myslel, ze vdaka tomu ze ubudli stromy si to nepamatam, potom ale ked som zbehol tou strmkou bolo mi jasne ze to je nahovno. Nastastie ma napadlo, ze treba ist smerom do Ilavy, kedze trat krizuje cestu. V podstate sme zbehli uz pred poslednym zjazdom a sli skoro to iste len po druhej strane potoka. Regulovcikom ktorych sme stretli v Ilave sme vysvetlili situaciu a ti nam popriali stastnu cestu do ciela :) Tie zaverecne luky, hlavne ta z Ilavskej slucky tak to je nieco hrozneee...Ako vravel Katko, oci k zemi a plazit sa pomaly hore. Tak isto ta posledna zvaznica, uz si myslim, ze zaver, vydupem kopcek a potom dalsi...a dalsi. Este, ze som vedel, ze ciel uz nie je po terene ako minule roky. To by ma tam asi porazilo, keby ma poslali spat do lesa :headbang: Takze nakoniec 6:13 hod.

Dubnicak je proste skutocny MTB maraton ako ma byt. Akurat skoda, ze na dlhu stale chodi pomerne malicko ludi, aj ked je kopec takych, ktory by na to mali len sa im nechce vytrapit :!:

hned by som siel ale uz 3roky chodim zo synom kratke trate /tento rok basic/.v duchu vam zavidim :) ked vas na harde vidim ako frcite okolo.
28.08.2011 - 21:54:34
00
Tmax: Tak to je ukazkova drzka :D :D :y: :y: Navyse priamo pred objektivom...si sa chcel ukazat co? ;)

Doma som si lámal hlavu, akú pózu zvolím pre fotografov a táto mi prišla ako najvhodnejšia. :-D

no ked tam hodil drzku tmax, ktory "vraj" nepada...

Nepadá, ale niekedy spadne. :lol:
28.08.2011 - 22:03:38
00
no mna tiež položil druhy defekt a ten som uz musel lepit :) :) a oba som sekol predne koleso asi uz neviem jazdit :D :D
28.08.2011 - 22:23:06
00
Figel je v tom, ze tam je lepsie to pustit a rozumne udrziavat rychlost. Borec predo mnou to pustil ale potom zacal zbesilo brzdit a uz mal problem (nastastie som sa mu vyhol). Takze pekne plynulo, kludne aj trochu rychlejsie...potom akurat dolu dat bacha na ten strom :)


Nezacal som zbesilo brzit ja, ale moj bike. :-) Stalo sa mi to prvykrat v zivote, zaseklo sa lanko na V-ckach. Kedze som vedel, ze so zablokovanym prednym to neudrzim, tak som vypol tretry a vyskocil na nohy. Takze lahol len moj bike, nie ja. Aj ked vela nechybalo. :whew:
28.08.2011 - 22:28:10
00
to iceman : tento úsek v zjazde do ilavy som nemal prejdený, ale ak by nebola rozbitá ta cesta tak sa držíme vľavo asi by si väčšina všimla šipku na strome.Viacerých to ťahalo dole, aj mňa, ale hned som si všimol x-ko na strome 8)

Problém bol asi aj v tom, že rozbitý úsek som obchádzal mimo cesty cez les a zrejme som si nejakú šípku nevšimol. Keď som si bajk vytlačil späť, tak som si všimol aj X na strome, ktoré ukazovalo nesprávny smer, ale asi som ten strom obišiel z opačnej strany :D
28.08.2011 - 22:47:35
00
vecer vola ze chrbat kvalitne narazeny, ale ruka niekde v prstoch 2x zlomena, uz bol zasadrovany... nohy fajne dotlcene a doskrabane ale ok...na 2mes bez biku.... :tmi: :x dufam ze sa coskoro da dohromany

tu sa asi hovorilo o mne :emo:
no zijem...
takze v skratke lebo iba prstekom tukam... :D
od startu az po osudny pad v iliavke sa mi islo super.. asi najlepsie v zivote na dubnicaku a tento sen mi nebolo dopriate dosnivat ;(
zmeny na trati ma dost sklamali/na harde-krasne serpentinky dole do teplickeho parku, alebo lucny zjazd do 4lip/ ta zvaznica bola hrozna...
dlhu dobu som sa viezol s katkom, co sa mi este nikdy nestalo takze ked zacinal mat dost a ja som sa este citil fit tak som mu trochu usiel :muscle: dost ma povzbudila aj informacia regulovcika na il.slucke, ze som 20ty!!! :rock: pre mna fakt sen a tom tu slucku hravo preletel.....a potom prisla osudna iliavka kde v zjazde za tlacnou lukou v nejakych 40-45km/h mi vletelo koleso do brazdy co ma nasledne vymrstilo do vzduchu a prisla rana na helmu a nasledny pad na chrbticu na koren ci nieco dost vystupene, ze som myslel ze mam zlomene stavce.. mal som vyrazeny dych takze to bola 1vec co ma zaujimala ako sa nadychnut :punch:
stale som si myslel, ze to rozdycham a pojdem dalej.. ale zial pri strasnej bolesti v chrbtici a bolesti v lavej ruke(zlomene 2 prsty) mi zacinalo byt jasne ze tu som skoncil ;( |( :worried: ... este som sa zvladol odplazit k regulovcikovi asi o 100m vyssie na cestu kde som cakal z tazkym udelom asi 20min na zachranarov...premietali sa mi v hlave obrazky z 2002 kedy som skoncil podobne so zlom.kluc.kostou....osud??!??
tolko moj pribeh ktory mal asi 3hodinovu dohru v tn chirurgii...ako z americkeho filmu cakas a cakas...aj ked som ledva dychal a bol trochen krvavy :(
rentgen nepreukazal ziadnu zlomeninu na chrbate...ale dnes som stravil cely den v bolestiach takze nevim nevim...ale nastastie miecha je urcite v poriadku, ak cosi tak rebra riadne narazene zozadu...

inak co do organizacie tak tentorok som mal pocit, ze to bolo dost odflaknute, akoby niekto chcel ryzovat na prestizi tohto maratonu.. niekde/kde vzdy boli tak neboli regulovcici,ani pasky-konkr. zjazd do omsenia na teplickej slucke kde si mnohy dali zjazdik a vyslap navyse :worried: .. este bolo zopar usekov, fotografi skoro ziadny a to som bol tentokrat medzi tymi rychlejsimi...inak obcerstvovacky boli fajn tam sa nic nezmenilo, aby som len nekritizoval... ;)
chodim tu uz roky ale teraz som mal pocit ze to stracalo uroven...mozno tym, ze uz je to dlho a nic okrem sponzora sa tu nemeni...

aj napriek mojmu padu to bolo super to co som zazil...a trat je jedna z mojich TOP3 takze pokial bude fajn pocasie tak saj o rok 8)
28.08.2011 - 22:58:17
00
moj prvy maraton v zivote, isiel som bez registracie primotal som sa na trat klasik. pacilo sa mi o rok mozno uz so startovnym ak zacnem trenovat lebo cas 4:51 nic moc a z vasich bufetov som nic nevyjedal nebojte :) na kamennych vratach som lietal ako handra zo strany na stranu ako dobre ze som nikoho nesundal. na odbocke za dolnu porubu som tiez zabludil ako ostatni, fakt zle znaceny usek alebo sme boli iba nevsimavi.
spravili mi aj pamätnu fotografiu tak som velmi stastny :)

Prílohy:

DSC_0084.JPG
DSC_0084.JPG 208.62 KiB thumb_up0thumb_down

29.08.2011 - 00:08:15
00
no ked tam hodil drzku tmax, ktory "vraj" nepada...

tmax padá zásadne pred fotografmi alebo kameramanmi. :rofl:
29.08.2011 - 08:27:21
00
keyboard_arrow_up